Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Bile Demon #75065 üzenetére

    Ne hülyéskedj már! Minek ehhez oszlopos fúró? Épp ezért kell a léc, mert azon szemre is szépen lehet mondjuk 1 mm-es pontossággal lyukat fúrni sima kézi fúróval is. Ha nagyon bizonytalan vagy akkor is csak elég bepontozni a fúrás középpontját, majd egy mezei fafúróval rámenni. Ha figyelsz arra, hogy amennyire csak lehet a fára függőlegesen tartsd a fúrószárat, akkor annak jónak kell lennie, de akár még ehhez is készíthetsz egy nagyon egyszerű vezetősablont két léc összecsavarozásával, ami vizuálisan (is) segít a merőlegest tartani.

    Meg nem kell ezt a pontosság témát nagyon túltolni radiátor esetén, mert a felfogató vasaknak is van játéka. Nem túl régen fejeztem be a saját házam teljesen új radiátoros központi fűtését és mindenhova én bénáztam fel a tartóvasakat és a 2 méteres radiátorokat is egyedül. Lényegében az összes elsőre tökéletesen passzolt, pedig nekem még a csövekkel sincs sok játékom, mert mindent a padlóban vezettem el és életemben először csináltam ilyet, ahogy pl. burkolást is (legalábbis teljesen egyedül és ekkora felületen) és szerintem elfogadható lett a végeredmény (természetesen a képek nem a kész állapotokat tükrözik, de eddig a pontig gondoltam megosztani)... ;)

    Essejó: én sem úgy raktam fel a sajátjaimat természetesen (látszik is a képeken). Mondjuk a sablon akkor is használható, csak a légtelenítő felőli oldalt majd tesz alá valamit. De szerintem ez az egész túl van tolva. Óvatosan simán kifúrja szerintem "kézből" is, csak nem bízik magában. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák