Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz FID #48161 üzenetére

    A minőség a lényeg nem a hangerő.
    Ez ok. De szerintem ha minőséget keresel, akkor ne fejegységekből indulj ki. Amennyiből veszel egy jó minőségű 6-8-10A-es tápot, abból már tudsz venni egy régebbi, de minőségi sztereó erősítőt. Amivel sokkal jobban jársz. De ha mindenképp ragaszkodsz a fejegységes megvalósításhoz, akkor egy mondjuk 4x45W-os fejegységhez szerintem a minimum a 12V 8A. De ez még szerintem kevés. Nem fog nagyon hangos lenni, de alacsonyabb hangerőn már szólhat szépen. Én inkább ajánlanám a felső régiót, mondjuk 10A-el. Ez szerintem már zokszó nélkül elbír a fenti fejegységgel sztereóban ésszel hajtva.

    Érdemes a minél nagyobb tápot preferálni, de ehhez tudni kell a fejegység maximális terhelhetőségét. Például ha van benne megfelelő védelem, akkor akár a 20A-es tápot is veheted, legalább lesz benne tartalék. Ahogy a számítógépeknél is attól, hogy egy táp mondjuk 1500W-os, attól még hajthatsz róla egy 150W-ot evő gépet is, semmi baja nem lesz. Annyit fog kiszedni a tápból az eszköz, ami neki kell a működéséhez, ha viszont kisebb a táp terhelhetősége, mint amit az eszköz kérne, akkor van baj.

    Szerintem első körben próbáld ki egy régi számítógép táppal, hogy mit mutat, azok elég bikák 12V-os ágon, még a régi típusok közül is. Nekem egy OEM 350W-os tápom van, annak 12V-on 20A a terhelhetősége. Ha van egy felesleges tápod, akkor nem is kell azt már venni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák