Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz imibogyo #31154 üzenetére

    nekem volt egy régi megalomán elképzelésem. méga nagy gép tervezésekor. a 2400 magas gardrób szekrény oldalát szerettem volna bebordázni. egy 100-150 kilós hőfal, amibe alul lehet becsatlakozni.
    csak akkor még úgy gondoltam, hoy a hő majd magától felkúszik. azóta már tudom, hogy nem. így egy komplett laposrudakba ágyazott (mart), hőcsövekből álló hőterítő rendszer kell a bordatalpazat alá.

    és lennének hőcserélő "hőbetáplálási pontok" (különböző magasságokban 2-3-4 db.), amik sík felületek, sűrűbb csövezéssel.
    külön magasságban a vga-knak, cpu-nak.
    így csak mellé kell tolni a gépet, kell pár 550mm hosszú 8-as cső, (létezik), ami odaviszi a hőt a falig. csak kicsit irányba kell hajtogatni. jó tervezéssel egy ilyen fal kb 2kw-ot simán elvinne.
    csak hát csak hasra ütve is az anyag- és munkaköltésge min. fél milka. de inkább 1....

    itt lenne, (lett volna?), a helye:

    (ez egy szép álom, de szerintem sosem fogom megvalósítani. múltkor megfogadtam, hogy jó darabig nem készítek saját felhasználásra semmit, csak ha elromlik valami. ha pedig az autós játékok odáig fejlődnek, hogy nem mennek már a vasamon, legfeljebb nem kell megvennem őket...)

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák