Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • evitiguF

    senior tag

    válasz BÁ Nutrition #171417 üzenetére

    Kb egy hónapja a Fogyjunk le topikban érdeklődtem, és így jöttem ezután ebbe a topikba, úgymond egy hónapos tapasztalattal. Közben a netet is böngésztem ez ügyben, próbáltam a sok (szak)ajánlás közül a lehető legjobbat kiválasztani.
    F/72kg/172cm/34/office - ülő munka/edzés - inkább csak átmozgatás, ottoni HIIT videó, vagy Fitify app, de van súlyzó (egykezes/kétkezes) és szobabicikli is. Alvás változó - 6-7óra
    Túlzásba nem szeretnék esni, mivel a helyzet sem kritikus, testzsír% - 23,8 és ezt szeretném lejjebb vinni.
    Ahogy olvasgattam, ez ~70% étkezés és 30% edzésen múlik.
    Ergo a mértéktelen "zabálásokat" felcserélem egészségesebb, és követett étkezésekkel, és ezekből is a teljes értékű ételekkel. (teljes kiörlésű szénhidrátforrások, olajos magvak, stb.)
    Ergo ha van egy irány-makroérték, akkor ezekre odafigyelve próbálom meg összeállítani a napi/heti étrendemet. A változatosságot viszont szeretném megtartani, és nem ráállni a rizs+csirke/pulyka.
    Ergo ugyanúgy megeszek mindent, csak előtte mérlegelem, hogy adott ételből jóval kevesebb kerülhet a tányérra, mint egy másikból.

    Ahogy olvastam, így fogyás fázisban fehérjebevitelből 2g/testtömegkilogramm az ajánlott. (72kg->144g)
    Szénhidrátból pedig 3g, és ezt kell lefelé vinni, de 45% alá azért ne essen az összesített makroértékeknél, mert energia azért kell.

    Hogy ezt a fehérjeadagot tartani tudjam, ezért gondoltam valamilyen táplálékkiegészítőre, ami a napi bevitelhez hozzáadna, hogy könnyebben elérjem a célt (144g)
    Itt a fehérjepor helyett kaptam inkább kollagénre ajánlatot, ehhez kérném ki a mellette/ellene véleményt.
    Fehérjepor ellenérv - diszfunkciókat okoz - izomtúlfeszülés és blokkolás (nem az én véleményem, személyi edzőé - én meg nem értek hozzá, ezért kérdezek itt)
    Helyette kollagént javasolt, ami az egészségre is pozitív hatással van.

    A zsírra pedig úgy értettem, hogy nehéz olyan reggeli/ebéd/vacsora találni, ami 42-56-35g fehérjét tartalmaz, de zsírban alatta marad 13-18-11g értékeknek és változatos is.

    Lehet a ketonak utánaolvasok majd...

Új hozzászólás Aktív témák