- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norby_42
aktív tag
Urak és hölgyek, lehet jelentkezni a Kis-Duna maratonra!
Eat pasta, run fasta
-
HKorn
veterán
Puma VN2 volt rajtam, 200km van benne, szóval annak még jónak kell lennie. Alapvetően nem újkeletű a dolog, már több éve van, hogy 12Km környékén elkezdem érezni, de mivel 15-nél nem nagyon futottam többet síkon (csak terepen) így ennyire sosem durrant be.
Úgy látszik aszfalt FM-t nem kell erőltetni, marad a terep.
Run&Ride
-
tutis
őstag
sziasztok!
főleg aszfaltra keresek futócipőt, milyen márkákat/típusokat nézzek? Hobbi futásra kellene, 6-8km távra heti 1-2 alkalom.
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
inf3rno
nagyúr
Szerintem ami akciós. Saucony nekem pl megérte 10-15-ért, de 30-at nem adnék ki rá. Láb forma függő egyébként. Magas lábfejre Saucony és Mizuno, amit tudok ajánlani neutrálisat. Valakinek az Asics is bejön ugyanerre. Alacsony lábfejre, ilyesmire sokkal több cipő van úgy veszem észre. Márkákat kb. ezret fel lehet sorolni.
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
ami tetszik es ami akcios. nem nagyon lehet szerintem mellenyulni. nike pegasus 40 mondjuk egy betonbiztos valasztas, jo igaslo. ha tobb parnazottsagot szeretnel, akkor jobban a zsebedbe kell nyulni, pl asisc nimbus 25, vagy nike vomero.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tisn
addikt
ma lattam egy 46.5 feles noi nimbus 22-t 15k-ert
nem raktam be, mert szerintem mar abban eloregedett a habsajnos normalis aru nimbus 25-t nem talaltam ma sem.
-
Alg
veterán
Nomádsportban -40% mindenre. Nem néztem meg mi van, de talán akad még néhány Hoka...
Ők is lehúzzák a rolót?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
SirRasor
addikt
Kop-kop. Rég jártam erre
Megosztok egy tapasztalatod a Garmin napi ajánlott futásaival kapcsolatban. Kitaláltam, hogy futok egy maratont március végén: felvettem a naptárba versenyként és azokat az edzéseket csinálom végig, amiket ehhez bedobál, mint ajánlás.
A probléma a következő: elkezdtem ugyanakkor 2 naponta súlyzózni és ezért mindig max 30-40 perces "Alap" futásokat dobál be. Ez így nem fog menni; nem is követem az ajánlásokat.
Hogy indult? Pár hete pénteken készítettem el a tervet, vasárnapra egy 55 perces futást ajánlott. Szombaton súlyzóztam. Emiatt vasárnap már 55 perc helyett 30-at ajánlott.Azaz aki ilyesmit akar csinálni, az ne rögzítsen semmi mást az órával, csak a futásokat.
Na de egyébként mind1 is, mert azóta elég rosszul megy a futás: mintha hetek óta a betegség küszöbén araszolnék és örülök, ha 10k-ig eljutok.
Tegnapiba majd belegebedtem, pedig máskor lazán futok hasonlót. Kezdek kiöregedniMake Love not war!
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #90470 üzenetére
Miért ne tenné?
Attól még, hogy nem foregym, lehet edzőtermi tevékenységre is használni.
Én a sétáimat (pedig rengeteget sétálok napi szinten) és a hengerezést nem szoktam rögzíteni, de a futáson felül a bringázást, a súlyzós edzéseket, a pilatest, úszást igen. Statisztikab.zi vagyok, így tök jól nyomon tudom követni, miben hol tartok, mikor mit csináltam. Én mondjuk lusta vagyok rögzíteni Garminba/Stravara hogy melyik edzésnap melyik gyakorlatból, hány kg-val mennyit végeztem, de tudok olyat, aki ott szokott "naplózni". Sőt, Garminon vannak kimondottan gym-specifikus kihívások, és az utóbbi modellekben tonnányi előre beállított gyakorlatsorozatok.Az megint más kérdés, hogy én kettlebellezéshez mindig levettem, mert egy jól kivitelezett clean, és máris múlt időbe tetted a kijelzőt
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #90471 üzenetére
Ah értem....akkor jóvanazúúgy ....csak ezekszerint a garmin nem tesz különbséget a erőkifejtések mikéntje szerit.
Én a másik véglet vagyok....csak a futást rögzítem, mérem.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
SirRasor
addikt
Annyi köze van, hogy elég komolyan rárepültek a fejlesztésre.
https://www.youtube.com/watch?v=3QCov3lYZ34
Még izomtérkép is van.
Persze hasznossága abszolút megkérdőjelezhető, mert úgyse számít a HR, anaerob a súlyzózás.
Edit: azért annyit számít a HR, hogy amikor futás után felnőtt játszótereztem, akkor húzódzkodás után nem volt ritka a 170-es pulzus.Csak és kizárólag a havi kitűző miatt rögzítem
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ígyvanferi
addikt
válasz SirRasor #90469 üzenetére
És az biztos, hogy a súlyzózás miatt csökkentette le a vasárnapi edzésterhelést? Ilyesmit nem szoktam rögzíteni, csak bringázást, az is csak napi 2x20-25 perc, km-ben meg kb. elhanyagolható, mert városi ingázás, szóval ez amúgy nem igazán befolyásolna semmit. Max. talán akkor, amikor néha tömegközlekedek, de ilyenkor sem láttam még változást a daily suggestionben.
Milyen intenzitású, mennyi ideig tartó volt az a súlyzózás? Mennyi volt pl. a training effectje? Alvás, stressz, egyéb faktorok előző nap? -
Peterhappy
őstag
válasz SirRasor #90473 üzenetére
Az edzéseim végén van egy pörgetős szakasz, 10 perces, létrás edzés.
Kétféle gyakorlat: vagy kétféle súlyzós (kettlebelles) gyakorlat, vagy egy súlyzós és fektvőtámasz/guggolás.
Egy bal kézzel, egy jobb kézzel, majd ugyanez a másik gyakorlatból (vagy egy fekvőtámasz/súllyal guggolás). Utána jöhet mindenből kettő-kettő, majd három-három, és így tovább. Egészen tíz-tíz ismétlésig. Ha még van idő, egyről újrakezdem.
Simán fel szokott szaladni a végére a pulzusom. Szokott is mérsékelt mértékű aerob hatást írni a Garmin is. Tegye is, megérdemlem, általában azt se tudom addigra, hol vagyok. -
tisn
addikt
válasz ígyvanferi #90464 üzenetére
-
tisn
addikt
miert ne? en is merem az edzotermieket (sulyzozas tevekenyseg)
meg a gerinctornat is szoktam joga cimszoval.Sirrasor: nincs ilyen tapasztalatom, pl. tegnap reggel voltam kondiban tegnap is es ma is kuszobot akart futtatni, igaz ez nem az adott tavra felkeszito, csak a sima napi edzes ajanlo. skippeltem, faj a terdem, ma ugyan az nem fajt, de ecceruen fosul voltam.
nem lehet amugy, hogy fos a levego most szegeden?
-
tisn
addikt
Sőt, Garminon vannak kimondottan gym-specifikus kihívások,
nekem nem dob be ilyet.
setat miert nem rogzited? -
Peterhappy
őstag
válasz ígyvanferi #90474 üzenetére
Szerintem Igazad lesz. Nem közvetlen a súlyzózás miatt szedi le az edzését, hanem mert amiatt esik pl. a body battery, és az edzés felkészültsége. Amit amúgy befolyásol többek között az alvás, és a stressz, ahogy mondod.
És amikor edzést ajánl a Garmin, ránéz, hol tart a bb és a felkészültség, és annak megfelelően dob edzést.
Nyáron szórtam a félmaratonokat, jó passzban voltam (és még egészséges), a Garmin már szinte térden csúszva könyörgött, hogy ugyan kocogjak már a kedvéért 40 perc alatt 6(?) km-t. Egy idő után leszoktam az edzés ajánlásról@SirRasor: sajnos maratonra felkészítés nincs a garmin coachban, félmaraton a leghosszabb táv. Ott pl. "fixebbek" az edzések, nincsenek ilyen mókázások.
@Tisn: Januári/Februári stb. gyarapodás. 4 órányi súlyzós edzés / hó.
Lehet, hogy Neked azért nem dobja fel, mert hetente többet edzel, nem lenne kihívás[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
A statisztikai buzi ma mennyi kaloriat vitt be, es mennyit egetett?
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #90480 üzenetére
ah bocs, az tenyleg van
-
törölt tag
-
törölt tag
Most a futásom is kiegyensúlyozottabb volt, mint eddig. Nincs tele hullámokkal a grafikon.
Rámentem a 10km-es leggyorsabb időmre, aztán az 5km is a legjobb lett. -
törölt tag
Tom, ezt a cipőt neked is ajánlanám, a te súlyod alatt még inkább működne. Ez valami csoda. Felül kell, hogy bíráljam magam, jobb, mint a Mizuno Wave Sky 7!
Lassan is lehet benne menni, de repeszteni is tud.
Olyan egyenletes tempót lehet vele vinni, hogy az valami döbbenet. Pompás csuka, vegyétek srácok! Regenerálóra, közepes iramra és gyorsabbra is kiváló. -
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #90481 üzenetére
A statisztika homoszexuális ma a 20.5 órás böjtre tolt rá két dózisban 2079 kalóriát.
Ebbe egy picike csoki is belefért, de péksüti még úgy sem, hogy nyertem egy fahéjas tekercset.
Egész nap fizikai munkát végeztem, 12000 lépés fért bele, és 65fel/59le emeletnyit mentem.Egy laza görgőzést még terveztem délutánra, de nem mertem megkockáztatni, úgyhogy két jegelős-felpolcolás közé mindjárt bepréselek egy könnyed pilates erősítést/nyújtást.
És beneveztem a ráckevei maratonra. Addigra remélem járóképes leszek.
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #90486 üzenetére
bravo keselyuuu
Pumatol a Liberate a kedvencem nalam ma Rebel V2 porgott...holnap Novablast 3 (lazabb hosszabb + gumit is huzok).
Tegnap Nike Streak LT...naaa az a konnyu balettcipo 15x200m 2:50-3:05 koze mind ADTAThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Nekem épp 302km lett a januárom, adok kölcsön 2km-et, majd év közben valamikor visszaadod
Ha már summáztatok, ránéztem most én is a januáromra.
Jól kezdtem az évet, az első héten összehoztam egy kisebb edzőtábort itthon, aztán ahogy vége lett a szabimnak, csökkent a futásmennyiség, de elkezdtem többet görgőzni.
A sípcsontom miatt végül nem jött össze a hónapra betervezett 400km (316km lett a bringázás), sőt vasárnap óta csak egy súlyzózás és pilates volt.Került még a januárra 14km úszás és 10.5 órányi súlyzós edzés.
Futás: 2024 vs. 2023
-
törölt tag
Köszönöm! Soha nem gondoltam volna, hogy ebben a szinte plüss cipőben ennyire lehet menni.
Neked is köszönöm! Nem volt pénz, most van, így cipők is gazdagon. -
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #90491 üzenetére
Sajnos a sípcsontod ment rá a betervezett 400k miatt
Én megvettem az éves FlexiMed adagomat.....szedem is becsülettel. Kell már ennyi tuning ilyen hajlott korban
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #90488 üzenetére
hajra
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #90491 üzenetére
grat az szep
Pepe: nem rossz, nem rossz
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #90496 üzenetére
A te korodban én teniszkönyököt kaptam a sok montizástól+squashtól+fekvőtámaszozástól.....az sem kellemes
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tom ami viszont az eszembe jutott, hogy ilyenekből 5km-es távokat nyomnék. Komfortosabb is lenne.
Ott már lehetne a végén vadulni is. Nem vagyok hosszú távos, talán jobb lenne ez a hossz.
Valamire csak jó lenne nem?
Neked is köszi. -
norby_42
aktív tag
válasz tomcica #90481 üzenetére
Olvastam egy jó könyvet, Életmentő izom a címe.
Nem mondom, hogy mindent értettem, és mindennel egyetértek benne, de van pár szerintem jó meglátása. Az egyik, hogy miért nincs az ilyen kérdéseknek jogosultsága...
(Röviden: nem automataként működünk, az, hogy a bevitt kalóriából mennyi hasznosul, és az elvégzett munka mennyi 'éget el' az nem számítható ki, rengeteg egyéb dologtól függ )Eat pasta, run fasta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest