Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aristeus

    tag

    válasz tomcica #3173 üzenetére

    Köszi!

    Tegnap csak örültem az eredménynek, ma azonban átgondoltam, hogy mik voltak a pozitívumok és a negatívumok a futásban.

    Pozitívumok:
    - Maga a táv teljesítése, úgy, hogy eddig a leghosszabb táv, amit futottam az 17K volt.
    - A cipő rendkívül jól teljesített: vízhólyag nincs, körömsérülés nincs, nem fáj sem a bokám, sem a talpam, sem az achillesem.
    - Az utolsó 2-3 kilométert leszámítva elég jó lett a tempó, (A 13. kilométerig ráadásul 6 perc alatti.) pedig csak érzésre futottam, hogy kellemesen fussak. Ne szaladjon el a pulzus. A jó kis aerob zónában maradva.

    Negatívumok:
    - Csak egyszer frissíttettem a 10. kilométerben (utcai kút), akartam még 15-16 körül, de az a kút, ami nyáron működött, most már nem: le volt szerelve az a kézi-nyomója. :S. Kicsit elkeserített, már nagyon vártam, hogy odaérjek.
    - Terveztem, hogy viszek 5-6 db szőlőcukrot, de az is otthon maradt.
    - Amennyire bevált a cipő, annyira nem volt jó a póló. Kidörzsölődés :O + teljesen átizzadtam. Mindenképpen be kell szerezzek valami technikait.
    - A vádlim az utolsó 2 kilométerre teljesen 'kővé vált'. Futás után lenyújtottam rendesen, de ma még mindig érzem, hogy nem okés. Lehet át kellene valami regeneráló futással mozgatni.
    - A vállamban érzek még izomlázat. Fura.
    - A futás után kb. 3-4 óra kellett mire teljesen helyreállt a szervezetem. (Normálisan tudjam végezni a dolgokat és ne érezzem magam teljesen fáradtnak.) Pedig, amint hazaértem rögtön magnézium, c-vitamin. kb. 2-2,5l folyadék, majd kajának egy nagyadag szénhidrát, hogy pótoljam a veszteségeket.

    Ezeket leszámítva azt hiszem elégedett lehetek, de ha bárkinek van valamilyen jó tippje, szokása, bevált módszere a hosszú futás utáni regenerációra, írja le bátran!

    [ Szerkesztve ]

    Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

Új hozzászólás Aktív témák