- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
nah itt a topikban azert vegigkovettuk egymas evet, ami nekem ugy nezett ki, hogy aprilisban egy fm pb 1:50-nel, aztan jottek a tempos edzesek, resztavok, uj 5k pb, es a 10k-t is sikerult bevinni 50p ala. Aztan jott a julius, amikor kicsit megzuhantam, meleg, munka, maganelet, a rettegett 3m ezert osszesen 45 km-t futottam meg kb 200-at bringaztam, elegge elengedtem magam. Namost ennek vege es vissza szeretnek razodni es egy igazan jo fm idot kihozni meg magambol iden. Ez oktober vagy november kozepe.
A kerdeseim: az ismertetett alapokbol, formabol kiindulva szerintetek melyiket erdemes megcelozni fo versenynek? az en fejemben az van h edzesnek meg letolni oktober kozepen a spar maratonvaltot, aztan elezni kicsit a format es november kozepen siofokon mindent bele. Vagy eleg a hatralevo kb 12 het oktoberig es a novembert engedjem el?
A masik pedig nyilvan valaminedzesterv jellegu, igyekzem egyet osszerakni az itt korabban leirtakbol majd azok alapjan, hogy melyik versenyt nezem ki, aztam megkopkodhetnetek nekem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #27151 üzenetére
Nekem az jött le az eddigiekből, hogy ez nem így megy. Először helyre kell rakni, hogy rendszeresen fussál legalább 2-3 hónapot sérülés és kihagyás nélkül, aztán ha minden flottul megy, akkor érdemes tervezgetni a PB-ket. Gondolom motiváció miatt kell a PB cél. Nem elérhetetlen, csak csinálni kell. Én inkább a novemberit mondanám fő versenynek, bár kicsit hideg van akkor már hozzá, de kelleni fog az a 3 hónap. Egyelőre én a helyedben inkább csak annyit tűznék ki célnak, hogy ne hagyjak ki edzést 2 hónapig. Utána következő célnak már jó a fm pb megjavítása. Persze ezt magamnak is írhattam volna, szinte semmit nem futottam ebben a hónapban, inkább nyaraltam, vagy csináltam, amihez éppen kedvem volt. Na majd az augusztus.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Vertigo18 #27141 üzenetére
Én is ráveszek egy rövidnadrágot. Nincs abban semmi, hátránya legalábbis nincs, és ha neki/nekünk így jobb... Az én cicanacimon ráadásul nincs is rendes zseb, csak egy kis zsebecske belül, viszont a rövidnek van két rendes, amiből könnyen előkapok egy papírzsebit pl.
-
bandus
veterán
-
Vertigo18
addikt
válasz ígyvanferi #27153 üzenetére
Persze, ezt értem, a zseb az nekem is kell ilyenkor, nyáron. Abban van egy kis víztartóm, ezt cicanaciban nem tudnám megoldani.
De akkor minek kell a zsebes rövidgatyó alá cicanaci?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz ígyvanferi #27156 üzenetére
Okés, az alapfelvetés nem télről szólt, hanem mostanról, de így már jogos!
Természetesen télen én is hosszúban futok. Sőt, mínusz 17-ben futottam ilyen hosszú cicanaciban, amin rajta volt egy melegítő alsó is.
Így már világos, elbeszéltünk egymás mellett, vagy csak én beszéltem félre....
Viszont tomcicának ne tedd fel ezt a kérdést, Ő télen is rövidnadrágban tolja, -10ben veszi át a trikót, akkor húz fel felülre - egy pólót!
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #27154 üzenetére
Én olyan 3-4 hónapot toltam végig magamhoz képest normálisan, de én olyan fél-negyed évente elakadok, és kimarad egy hónap, utána meg újra meg kell találni a motivációt. Ilyen szempontból sokkal nehezebb egyedül edzeni, mint csoporttal, mert ott nem tudsz kihagyni egy hetet sem, mert elkezdenek cseszegetni, hogy puhány vagy. Nekem is többé-kevésbé bejön motivációs szempontból a versenyre készülés, de önmagában úgy néz ki, hogy nem elég, sőt ha nem úgy sikerül a verseny, akkor az vissza is vethet, mint pl idén az Ultrabalaton. Bár a tervezett időt hoztam, de nem éreztem jól magam se közben, se utána. Szóval nekem ennél valami stabilabb támaszra van szükségem, ami miatt nem hagyom abba.
Ha letoltál 8 hónapot, akkor már rád fért a pihenő. Egyébként is azt mondják, hogy évente azért kell egy laza hónap. Nincs ezzel baj, ha nem lesz kettő belőle.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #27158 üzenetére
gyorsan csekkoltam, eddig 890 km ez az év, míg a tavalyi összesen volt 906, szóval ezzel elégedett vagyok, nagyon is. és nem szeretném, hogy egy kis megbicsaklás tönkrevágja az egészet, szóval ki akarom hozni még azt ami benne van. kérdés, ahogy írtam is fentebb, hogy milyen időzítésnek lehet a legtöbb értelme. legyen 12 vagy 16 hét a "felkészülés" bár talán november közepére nem kellene már formát időzíteni, jó esetben az már az alapozás kellene, hogy legyen.
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #27159 üzenetére
12het alap pulzuson,a mennyiseget optimalisan tartva (ne itt kezdj el km-et gyujtogetni).Heti 2x konnyu tempo (szepen lokdosve a tavot felfele).Ugy gyere ki a 12hetbol,h "szet akarom tepni az aszfaltot...a feher jelzeseket meg felszivni,m kezdo diszkos a kokaint" Ezt atemeled 4het kielezobe es ket versenyen kifutod ami venned van (egyrovidebb felhozo verseny,edzeskent es a felmaraton amit terveztel).Utana 2het forumozas es tunyulas,majd indulhat a teli alapozas.En igy csinalnam.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
Én is a 16 hétre szavazok, de már írtam. Kell annyi a felkészülésnek, főleg, hogy kihagytál egy keveset ebben a hónapban.
Én most 425-nél járok, tavaly 731 volt. Nagyjából az 1000 a cél idénre. Ha nem hagyok ki többet, meg novemberben elkezdem az alapozást, akkor meglesz. Heti 30-40k körül elég kell, hogy legyen hozzá. Talán ez a Vibram-os történet, ami hátráltat kicsit, mert abban nem tudok sokat futni egyszerre. Bele kell valahogy illesztenem a heti edzéstervbe.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
válasz tomcica #27160 üzenetére
got it. szóval ha a fm cél tempó az 5:00, akkor milyen hosszú tempókat toljak? 10-12 km? ezen felül 3. és 4. edzésnek mi lenne megfelelő? heti olyan 35-40 km-ben gondolkozom most. bár ahogy nézem az első versenyig 10 hét van csak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #27167 üzenetére
Úszni nem szeretek, nem is igazán van a közelben olyan hely, ahova napi vagy heti szinten eljárnék. A bringa szóba jöhet, de kéne szervizeltetni, mert már megnyúlott a lánc, aztán kerreg a hajtásnál. Gondolom a lánc + hajtás csere megint fáj majd egy pár tízesbe. Most Keszthelyen csináltatom majd, ott van egy tök jó bringás cég, a veszprémiek annyira nem váltak be. Télen viszont nem hiszem, hogy fogok bringázni, túl hideg. Arra az időszakra az alapozáson meg a benti saját testsúlyos edzésen kívül nincs ötletem.
A mezítlábas futást azért találtam ki, hogy hátha segít valamit, ha megerősítem a vádlit, meg nem sarokra érkezek. Néhány edzésből nehéz leszűrni, de mintha jobb lett volna ilyen szempontból a lábam utánuk. Ennek az egésznek még akarok adni egy esélyt, aztán pár hónap után döntök, hogy hova tovább. Az igazi úgy lenne, ha heti 2x futnék Vibrammal, a maradékot meg letekerném, a sarkazós stílust meg egyáltalán nem erőltetném egy darabig. Akkor elég tisztán kijönne, hogy beválik e ez az egész, vagy nem is a stílussal van a gond, hanem valami mással.
A Vibramos úszás jó ötlet, legalább nem lépek kagylóba.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #27171 üzenetére
Én érdeklődve várom, hogyan végződik a mezítlábas technikád. Tapasztalataimból megint tanultam valamit: a bemelegítés nélküli reggeli futások a kocogó tempó ellenére is gyilkolják az ízületeket. Nem tudom mások szoktak-e reggel melegíteni kocogás előtt, de akkor az idő nagyon szűk keresztmetszet A másik meg az, hogy 05:00 alatt sokat segít a kompressziós zokni, mert bizony 100 kg-nál lehet akármilyen a futó technika "ésszel" kell rohangálnom a nagyobb becsapódás miatt. 70 kg körül nem lehet probléma a 04:30 körüli átlagokkal síkon. Múltkor "bárszéken ülve" magasságon karlendülettel hosszabb és erőteljesebb elrugaszkodásokkal ment is a 04:30-as tempó 3-4 km-en keresztül is, viszont bevallom éreztem utána a térdem, amit 05:00 feletti tempónál soha nem szoktam. Fel is tettem a kérdést magamnak mi a fontos?
-
Aristeus
tag
12-16 hétnek egy specifikus távra legyen az félmaraton, maraton elégnek kellene lennie.
Én a héten fejezem be a 16 hetes maratoni tervemet, Május elseje óta összesen egyetlen egy futóedzést hagytam ki, köszönhetően annak is, hogy jól felépített tervvel dolgozhattam. Meg volt előtte egy 5 hónapos alapozás amire lehetett építeni. Ez akkor szerintem nálad sem lesz gond, megvannak az alapok.
Motivációként kinyomtattam a tervet, kitettem a hűtőre és minden egyes edzés után beírtam, ha volt valami érdekes. Vagy, hogy ilyen volt a közérzet, vagy mikor futottam, stb. Ahogy teltek a hetek egyre jobb volt ránézni a lapokra, több és több "firkálás" volt rajtuk.Mint azt láthatod a terv elég egyszerű, a félkövérrel jelölt edzések a kulcsedzések, azokat mindenképpen meg kellett csinálni, ha esett, ha fújt, ha volt kedved, ha nem. Ez egy hosszú futás szombaton + tempó vagy interval kedden. A többi pedig csak laza kilométergyűjtés, néha egy-egy sorozat 100m-es repülővel. (strides)
A terv az utolsó pár hétben érte el a maximumát, én aki sohasem futottam eddig sorozatosan 45-55km-es átlag heteknél többet, simán elbírtam a 75+ km-es heteket is. Bár itt már kellett több C vitamin+magnézium, és a feleségem masszírozó kezei is sokat segítettek.
Szerintem tűzz ki egy célversenyt, számold vissza a heteket és, ha csak 12 lesz, még az is bele fog férni. Csinálj meg minden egyes edzést, az utolsó 1-2 hetet vedd lazábbra (Ez attól függ, ugye milyen távot választasz célnak.) A verseny napján meg "adjál a távnak"!
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
concret_hp
addikt
no atádon 12:16ot sikerült menni, 1:22:35 - 7:26 - 5:53:26 - 10:35 - 4:42:26 elosztásban már majdnem lehetett futásnak nevezni amit a végén produkáltam
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Vertigo18
addikt
válasz concret_hp #27175 üzenetére
Ennnnnyi? Ne szopass már! Az egész topik tűkön ülve várta már a hétvégét, mindenki biztatott, hogy hajrá, meg jól sikerüljön, erre idebüffögsz 2 sort, meg 4 számadatot?
Bővebben, ha kérhetem, bővebben azt a beszámolót!
-
tomcica
Topikgazda
válasz concret_hp #27175 üzenetére
bravo,nem faztatok ugye?
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
K1nG HuNp
őstag
Powerade vagy víz? Közben, esetleg előtte(mennyivel?) ?
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
concret_hp
addikt
válasz Vertigo18 #27176 üzenetére
hát majd lesz bővebb is, de még egyelőre fejben fáradtabb vagyok, mint izomzatilag
tomcica: nem mondanám bár szerencsére még nem volt igazi kánikula, csak olyan 31-32 volt a napi max (persze szerdán még 27es napi maxot írtak , de hát ne legyünk telhetetlenek)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tomcica
Topikgazda
válasz concret_hp #27180 üzenetére
Pihenj csak,ami jol esik ilyenkor JOHET.
Kesobb kerunk egy becsuletes reszletes beszamolot + kepeket hozza....koszi
-
tomcica
Topikgazda
Egy cseppet meleg volt a mai edzesen,azert 15km letudva,vegen fokozo tempo,most egy kicsit meg csavartam az utolso 500-on (1.23) a pulzust fel is tolta 193-ra....miert erzem azt,hogy en sem agyban fogok meghalni
-
bencze
senior tag
válasz Aristeus #26782 üzenetére
Megjött ez a short, alapvetően teljesen meg vagyok elégedve vele (igaz csak 2km-en volt rajtam, pihenőnapi teszt), viszont amiért elszomorodtam, nincsen rajta az ígért zseb. Cím (és a régi leírás) alapján hátul cipzáros zsebe kellett volna legyen, na ez egyszerűen nincs. Pedig jónak tűnne, kivéve, hogy talán 1-el kisebb jobb lenne nekem (de ez az én hibám). Kíváncsi vagyok az eladó mit mond, papíron ez lehet, hogy minor hibának számít de én nem veszek ilyen nélkül futónadrágot, nem viszek semmi tárolót magammal mert kényelmetlen, a zseb fontos...
Esetleg valami hacket kitalálok de nem tudom van-e olyan ami gyakorlatilag kompromisszummentes. Cipőfűző nyaklánc? Nem tudom mennyire zavar mondjuk 10-20km-en. Cipőfűző nyakláncon pici duplafalú rongy zseb valami tutkó lezárással? Ilyesmi...
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #27172 üzenetére
Reggel mindenképp kell a bemelegítés, jól írja Feri. Holnap tolok megint Vibrammal, most talán egy kicsit hosszabb távot 5-10k között valahol. A legutóbbi után már egy fokkal enyhébb volt az izomláz. Persze csodákat nem várok, szerintem 2-3 hónap kelleni fog mire izomláz nélkül tudok futni ebben a cipőben. Legutóbb is így volt, amikor ~5 éve komolyabban ráálltam a futásra.
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz tomcica #27186 üzenetére
Egy kulcsért overkill, nagy, és kényelmetlen is. (pont ilyenem van és nem tudom használni. póló fölött zavar, hogy leszorít, és meleg, alatta meg felcsúszik a futástól a nadrágról és az illesztésnél karcolja a bőröm - van egy 9e ft-os Nike ami már jobb, de attól azt sem szeretem lóbálni)
Rendeltem cipőre való kis zsebet roadid-tól, cipőfűzőbe fűzi az ember és tépőzáras. Ha elég könnyű akkor az jó lehet, ha ideér kiderül. Nem annyira kicsi mert igazolvány méretre tervezték, de ha stabil akkor végül is az se rossz megoldás akár egy bankkártyának, jogsinak (hullám be lehessen azonosítani ha bedobnak a Dunába egy éjjel).-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #27182 üzenetére
Bepörögtél rendesen! Mennyi vizet ittál közben? Fejre hűtés? Én 17-18.00 ig voltam 170 hrm -el ( strava-n killer party nevet adtam) sajnos napon viszont örültem, mert megtaláltam a bonyhádi "tengerpartom" süpeddős szürkehomok, löszös talaj teteje fű/gaz. Eléggé buckás, de legalább edzi a bokát😁 a puhaság feeling viszont kárpótol.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #27171 üzenetére
Télen eljárok heti 1 kangoo jumps-ra. Otthon dupla magasított step pad edzés vagy ellipszis tréner. A szoba bringa elég unalmas, de intervallumra szuper. Kardió szint tartható velük. TV-vel ki lehet húzni az egész téli időszakot vagy meditálsz Ha egyiket sem szereted, akkor még mindig kondizhatsz. Sajnos bemelegítés és egy alapos levezetés reggel már nem fér bele, így maradnak a gépek. Unalmasabbak, de legalább nem esek darabokra
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #27187 üzenetére
Igen,ha huzosabb napod van akkor lehet a tempi eleje ovatosabb es 2-3km utan kapod fel.Az a 4het eleg kell h legyen a resztavozasra (heti 2x) a 3-4.heten ott mar mehet a rovidebb edzoverseny (8-12K v ha igenyled porgosebb Cooper,de ne egyedul,legyen verseny!)
-
-
Steelers
senior tag
Sziasztok! Ez az öv mennyire jó vétel?
-
LanyUs
senior tag
válasz Steelers #27199 üzenetére
Elég vegyesek a vélemények [link]. Az enyém egy 8 éves decathlonos analóg és tegnap 90%-ban eldobta a pulzust a víztől Viszont borix linkelt decása szimpi. Lehet benevezek egyre. Valamit tenni kell. Viszont azt nem tudom, hogy képes-e egyszerre analóg jelet is küldeni órára+bluetooth jelet telefonra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest