-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Salomon xr mission-nel talalkozott mar valaki? A felesegemnek akarok valami univerzal cipot amiben akar turazni is elmehet es ez eleg bestbuynak tunik 11k-ert.
less qq more pewpew!
-
deicide
veterán
Háát, mindig van feljebb, de engem nem szokott zavarni, a saját magam által felállított rekordokat akarom döntögetni, mert tudom, hogy vannak sokkal jobbak is. Aztán ha véletlenül a jó futók otthon maradnak, akkor jön el az én időm.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
beltram
tag
válasz deicide #16753 üzenetére
Ezen kívül tisztelettel jelentem, hogy a "nagyok" is emberből vannak. Nekem két munkatársam is egészen elképesztő futó (név nélkül, az egyik többszörös spar győztes, a másik 100 km feletti ultra versenyeket nyert már), nem kell földönkívülinek kezelni őket. Az eszement mennyiségű munkán kívül őket kivételes genetikával áldotta meg a sors, ez mindennek az alapja.
pace be with you
-
gombi01
tag
Albi igen jól fut és még fiatal is!
Többszörös magyar bajnok és válogatott sportoló!
Nagyon sok aranyérme van pl 3000m akadályon és 10km en is. Londoni Olimpián is kint volt mint ahogy a wiki-n is fent van. Mi nem ez a kategória vagyunk Ő ebből él, egész nap edz.
Azt hiszem 2-3 hét és újra indul egy Olasz maratonon, remélem most sikerül Neki jó időt futni.
Neked meg gratula, én mostanság visszavettem a tempóból elkezdtem a téli felkészülést, áprilisban maraton!"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
pulzuskontrollos edzeshez tudtok valami jo irast?
akar az alapoktolelore is koszi
-
eastsider
nagyúr
egyebkent ilyenkor hogy celszeru? ha a pulzustartomany csucsat elerem setaljak, mig lemegy a pulzus, majd ujra...
vagy lassabb tempoval, hogy ne menjen fel a pulzusom a kivant tartomany fole?
en az elsot szoktam alkalmazni, nem tudom, hogy jol csinalom-e -
eastsider
nagyúr
válasz bandus #16769 üzenetére
jo hogy megkerdeztem, nem voltam biztos
akkor ez a keplet jo lehet?
180-25-5 (mert eddig heti 2 edzest tudtam osszehozni), vagy jobb, ha alacsonyabban maradok? illetve nekem tetszett az 5k-s tav, mert akkor ki tudok menni egy heten tobbszor is, akar reggel is.
(jelenleg 10k-kat futok 134 avg bpm-el 9.11/km-el, es amikor 140 fole ment gyors seta) -
bandus
veterán
válasz eastsider #16770 üzenetére
Szerintem mehet kicsit gyorsabban, az izmoknak kell a stimulalas, mondjuk max 145-ig. En magamnak 147-et allitottam be, de meg csak kb. 50km-t futottam az elmult 3 hetben :/ 10 km fole nem is mentem egyelore. Marcius p, esetleg aprilis vegeig akarom igy nyomni, meglatjuk mire lesz eleg. De hogy ket napig ne legyen uj hsz, ez botrany
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
t1
addikt
válasz Newboy911 #16773 üzenetére
Én sem és akkor ez még csak egy közepes nap volt, van amikor ennél többet is kell menni
Más:
Voltam ma helyben Mikulás futáson 4500m volt, mai mozgásnak teljesen megfelelt, adtak bögrét mikulás csomagot nyertem tombolán is, volt süti meleg tea mindez ingyen, élveztem
[link]Holnap folytatom az alapozást eddigi legerősebb hetem lesz majdnem 70km-el.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
Kiraly vagy! Gyonyoru ido van ma, en is elnezek egy 10 km-es korre egy baratommal, nyomjuk az alapozast ezerrel. Nagyon nehez turelmesnek lennines ilyen halal lassu tempot futni, de megfogadtam, hogy vegignyomom marcius vegeig, lesz ami lesz, es meglatjuk az eredmenyet.
-
deicide
veterán
Széép, gratulálok!
Belecsaptál szépen így szezonon kívül.Toljátok szépen az alapozást, úgy látom, tavaszra lesznek kihívóim, az az érzésem.
Ma nekem is elkezdődött a téli program:
6x400 R200, oregoni módra. Azaz a normál 80mp-es 400-ak kétfelé osztva, 45/35, majd a következő megcserélve, 35/45.
A leglassabb 400 78mp lett, de azért a 32/33mp-es 200-ak kemények már.Aztán levezetésképp 5km 3:50-es átlagon és ahogy tomcica jósolta, szinte kocogásnak tűnt a 200-ak után.
Tetszett.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
inf3rno
nagyúr
Srácok, én meg végre találtam egy jó lépcsőt a környéken, most építették. Bándon megy fel a Miklós Pál hegyre a tiszafásba. Néhány km-es lehet, terepes a jellege, néhol elég saras, de meg lehet futni sztem terepre való cipő nélkül is. Ajánlom mindenkinek, fent tiszta a levegő, és süt a nap még ebben a szmogos időben is. :-)
Buliban hasznos! =]
-
gombi01
tag
válasz inf3rno #16778 üzenetére
(#16778) inf3rno:
Jó kis terep ugyan nem a lépcsőn hanem az erdőn keresztül már megfutottam úgy volt kb 220m szint 1,5km.
Lefelé a lépcső helyett javaslom az ösvényt ami úgy 3km hosszú mind futva mind bicajjal nagy élmény...t1:
Jól nyomod már!!!
én ma voltam a parton egy hosszabbat kocogni gondoltam elfutok Tobruktól Palóznakig de olyan köcsög hideg meg köd volt Alsóörs határában, hogy lefagyott a kezem, inkább megfordultam és mentem vissza 'napozni' Káptalanfüred-Balatonalmádi felédeicide:
olyan gyors leszel mint a kocsid !!!"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
t1
addikt
válasz deicide #16777 üzenetére
Köszönöm, ennél azért picit menne jobb is de ilyen erős hetekben így is elégedett vagyok, simán 22:00 alatti 5K lett volna ha tovább futom Meglátjuk mennyire lesz elég ez az őszi-téli szaladgálás tavasszal, de téged így is maximum bringával tudlak követni
gombi01
Köszi, ma tényleg határozottan szar idő volt, muteréknál Bakonyban meg gyönyörű 10+ fokos meleg itt meg szabályosan hideg volt. Amúgy ez a kedvenc útvonalam Alsóörs - Almádi néha Tobrukig , szoktam Füred fele is menni de azt annyira nem szeretem
-
inf3rno
nagyúr
válasz gombi01 #16780 üzenetére
Azt hittem úton csak Szentgál felől lehet, menni, ami kb egy 20-as. Na majd jobban megnézem a térképet, hátha megtalálom az ösvényt is. A lépcső csak lépcsős edzésekhez kell nekem. Elég hozzá egy párszáz méteres szakasz. Papod még nagyon jó, nem tudom voltál e ott. Nehéz eljutni a toronyhoz, de a kilátás kárpótol. :-)
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
Van barkinek ajanlasa futosapkara, vagy vehetek barmit ami szembejon az elso boltban?
-
törölt tag
válasz concret_hp #16784 üzenetére
lol
-
beltram
tag
válasz concret_hp #16788 üzenetére
idén én is még csak fejpántban nyomtam, a sapihoz tényleg mínuszok kellenek.
pace be with you
-
beltram
tag
egy kis érdekesség
pace be with you
-
margithid
veterán
Sziasztok!
3-4 év kihagyás után elkezdtem másfél hete futni. futottam 3.6 kmt 22 perc alatt és egyszer 5 km-t fél órán belül.
Ma sajnos 100-200 méter után nem tudtam folytatni, annyira fájt a térdem. Ki mivel kurálja az ilyen izületi porblémákat? Vagy csak hirtelen terheltem és azért fáj? Kurkumát vettem, meg ilyet fogok még.
Cipőbe egy régit használok, de nem hiszem hogy az lenne a baj. -
Djuree
félisten
szeretnék venni egy futópadot.
hol és milyet érdemes venni? tudtok megbízható helyet? márkát?
legalább 110kg-ra kellene, de 120 a tuti.
neten van sok, de sok elég kamunak tűnik...angliából behozott sérült de újként árultak...aztán van vagy 1 hónap gari vagy nincs.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
kiszi07
senior tag
Hallottatok már a Karimor márkáról esetleg vélemény róla és a Duma 2-ről ? (sportsdirect occón leárazva)
ui: esetleg ötlet, hogy milyen futócipőt rendeljek 10k körül ?[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
beltram
tag
válasz kiszi07 #16794 üzenetére
Olyat vegyél, ami a lábadnak és az adott célra a legjobb. Én egy lábállás diagnosztikával kezdenék és rendelnék egy jóárasított cipőt. 10 körül nehéz, de 15 magasságában már van rá esély. Karrimort cipőben nem vennék, a textiljeik, kiegészítőik amúgy rendben vannak.
pace be with you
-
Djuree
félisten
ööö ez hatalmas segítség volt köszi, maradtál volna csendben jobban jártunk volna.
ráadásul abból amit írtál látszik hogy nem értesz hozzá kicsit sem...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
kolosanyi
veterán
válasz Djuree #16797 üzenetére
Pedig igaza van. Ott kezdődik, hogy ami 120 kiló terhelhetőségű, az nem fog egy 120 kilós embert kihajtani, gyenge a motorja meg az egész felépítmény. Jó ha a 80 kilós átlagnak elég arra, hogy max közepes tempóiig fusson vele, de egy komolyabb edzést már nem fog vele megcsinálni. A 120 kilós embernek 150-180 kiló terhelhetőségű kell inkább. Tudom, mert én 110 fölött vagyok, utánajártam a témának rendesen. Szobabicikliből előbb kapsz ennyiért normálisat, futópadból tényleg milla körül vannak a tutik. Bár ne így lenne, de sajnos ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest