Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz Djuree #1583 üzenetére

    Csak fokozatosan lehet emelni a tempót, és a távot. Futásnál én is elkövettem párszor ezt a hibát, hogy túlerőltettem a futóművemet. 2 hete egy 5 km-es bemelegítés után futottam még egy gyors 5 km-t, ahogy csak bírtam. Persze PB lett, de a bal vádlim meghúzódott, és futni nem mertem vele 1 hétig (de bicajozni igen). Fél éve volt utoljára hasonló vádlihúzódásom. Szóval nem számítottam rá :)
    Valamely térd külső része nekem is fáj néha. De érezhetően erősödik az ízület, mert egyre ritkábban, és egyre gyorsabban regenerálódik. Így naponta nem tudok futni 10-20 km-t, de 2-3 naponta már megy. És persze tekerem közben a bicajt is:)

    Bicajjal 1x erőltettem meg a lábamat annyira, hogy másnap vissza kellett venni a terhelésből. De akkor is tudtam tekerni!
    Nálam bevált a futás, és bicajozás kombinálása. Persze bicajnál nem városi bohóckodásra gondolok, és nem is igazi hegyi kerékpározásra, hanem országúti tekerésre.

    szerk: Ja, tegnap beszereztem egy alap pulzusmérő órát. Van rajta céltartomány figyelés, meg kijelzi a pillanatnyi pulzust. Meg kinyerhető az átlag, és max pulzus. Egyelőre nekem ennyi elég. A 2 órán túli futásoknál, és 4 órán túli bicajozásoknál venném hasznát. Illetve futásnál jó lesz a rövidebb, de spec edzésekhez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák