- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
endrep
csendes tag
Köszi!
Íróasztalra kéne erősített fejhallgató kimenettel, külsőre a Magic megfelelne, de annál a füles nem játszik.endrep
-
Bodz
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Sziasztok.
Létezik olyan DAC,ami hangerőszabályzós(távirányítóval természetesen)
Tévét vásároltunk,de sajnos csak optikai hangkimenet van rajta,fejhallgató kimenet nincs és szeretnénk a meglévő aktív hangfalszettünket rákötni.
Sajnos sima DAC esetén tv távirányítóval nem lehetséges a hangerő szabályzás,viszont új hangfalszettet illetve soundbar-t nem akarok venni ezért.
Ha van ilyen készülék biztos olcsóbb lenne,mint egy rendes hangfalszett.Válaszokat köszi.
-
endrep
csendes tag
Ok, akkor tegyük félre a HD650-et.
60-70körül milyen páros lenne, ami nem fárasztana le sem ergonómiailag, sem agyilag?endrep
-
zsocy
őstag
Srácok, elmozdulnék USB transzport irányba.
Mit gondoltok a Hivox Suricata24-ről?
Nekem a DAC-om is Hivox, egy Lupus C MkIII, igazából sohasem éreztem hogy le kellene cserélnem.
Mennyire rúg labdába az xmosok mellett egy Suricata24? Ez a szépen dobozolt változat, nem a sima fémszínű, bár tudom ez a hangjának mindegy -
laychi
veterán
Átmegyek offba
ugyebár vannak BT hangfalak, a tv-re pedig csatlakoztatható vezeték nélküli hangszóró.
létezek esetleg valami BT kütyü, amin van jack aljzat és rá tudom kötni az aktív hangfalszettem? -
Bukk900
őstag
válasz laychi #57069 üzenetére
Philips BT adapter, itt az a kérdés, hogy a tv távirányítója szabályozza-e a BT hangerőt.
-
szimeonov
tag
Sziasztok,
egy olcsó megoldást keresek amivel a laptop (alkalmanként telefon) hangkáryáját ki tudom váltani.
Superlux HMD-660 (150 Ω) fejhallgatót használok, és esetleg egy Edifier 1280T aktív hangfalhoz szeretném kapcsolni.Ezt néztem ki: Douk Audio PCM2706 USB DAC ES9023
Elég lenne ez a superlux-hoz (a leírásban 160 Ω van), vagy tudtok esetleg alternatívát ajánlani?Köszönöm a segítséget.
-
bkercso
nagyúr
válasz szimeonov #57071 üzenetére
Az ES9023 DAC-chip nem tud fejhallgatót meghajtani, csak erősítőt szabad rákötni. Ezt csúnyán benézték a ferdeszemű barátaink... 8 ohmot meg eleve nem tudhat hajtani egy ekkora chip, ez már-már a hazugság kategória.
A PCM2706 magában viszont tud fejest hajtani. Nagy minőséget ne várj tőle, egy épkézlábabb alaplapi szintjét hozza, de használható.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ribi
nagyúr
válasz bkercso #57072 üzenetére
Erre is ugyanúgy ráírják, hogy lehet vele hajtani fejest, de a chip leírásában nagyon nincs említés értelmes mennyiségű áramról.
Báár írnak a végére opamp drivert. Szóval én sem tudom hogy is van ez.
Illetve más gyártók is használják füles kimeneten ezt a chipet.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz bkercso #57075 üzenetére
Viszont smsl is rak külön opát a fejes meghajtáshoz.
-
szimeonov
tag
válasz bkercso #57073 üzenetére
Köszönöm a válaszokat .
Esetleg akku nélküki változatban nincs hasonlón jó mint a Topping nx2?
Munkatársam ajánlotta a U-CONTROL UCA202 készüléket, erről mi a véleményetek? -
deja vu
addikt
Kedves krichd1!
Tudnál nekem információval szolgálni?
Úgy tudom te ismered Focal Chorus 807 V, Chorus 806 hangfalakat. Mi a különbség a kettő között? Én csak Chorus 807-et tudnék venni. Ezek tényleg sokkal jobbak mint a Focal Alpha 65?
Előre is köszönöm a válaszodat!
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
bkercso
nagyúr
válasz szimeonov #57077 üzenetére
Min. 4 szempontból is kerülendő az UCA-202.
Nem nagyon ismerem ezt az árkategóriát (sem ). Van még pl. az FX Audio DAC-X3, de annak a nagytestvére is elég kemény hangú / érces külső erősítő nélkül. Persze nem biztos, hogy rosszabb a Topping NX-2-nél, arról is csak olvasom a pozitív kritikákat, hallani nem hallottam.
Használtan nézhetsz még valamit esetleg.
Mennyi a felső kerethatárod? (Vigyázz, beugratós kérdés! )
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #57079 üzenetére
Találtam még neked egy SMSL IDOL+ -t. Itt van némi összevetés az NX-2-vel. Az NX-2 akkuja különben utazáskor jól jöhet, nem zabálja le a telefonod. Más tapasztalatok szerint is javít egy átlag beépített hangkártya hangján.
[ Szerkesztve ]
-
szimeonov
tag
válasz bkercso #57079 üzenetére
Nincs limit, csak sóher vagyok. Az a gondom hogy nem használtam még ilyen eszközöket, félek hogyha veszek egy drágábbat és esetleg nem jön be (süket vagyok, nem hallom ki) akkor felesleges pénzkidobás (látszik a sperlux is az alsó kategória alja). Metal, rock zenét szeretnék hallgatni vele.
Összeszedtem az igényeket:
Szükséges:
-USB bemenet
-Fejhallgatómat képes legyen meghajtani
-Linux, Android kompatibilisJó volna:
-Optikai bemenet
-RCA hangkmenet
-Hangerő szabályozásNem szempont:
-akku, hordozhatóság (nem zavar az extra táp)
-Nem szükséges egyéb csatlakozó (pl. optikai kimenet)
-megjelenés -
nexus6
aktív tag
válasz szimeonov #57082 üzenetére
én nem régen a másik hifis fórumban kérdeztem (nem kaptam választ) hogy milyen kis kütyü lehet: fx-audio d302 pro. Nekem minden van rajta (csatlakozás) ami kellene és árban is klafa. A d802 még többet is tud, de annak kicsit magasabb az ára is (és sajnos nekem azért nem jó mert nincs rajta fejhallgató kimenet). Én most egy audioengine d1-et találtam, június elején kapom meg. Lehet a polcsugárzókhoz rendelek majd egy d302 pro-t.
[ Szerkesztve ]
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
-
nexus6
aktív tag
köszi.. ami még nagyon tetszik az a teac ai 101 da. csak az már árban húzósabb, viszont az is mindent tud amit szeretnék. a nad d3020 még ami szuper, csak az már horror ár kategória. azért kíváncsi lennék egy d302 prora is. hangkártyában még a x-fi hd-t javasolták még, csak ehhez kell gép is.
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
krichd1
addikt
válasz deja vu #57078 üzenetére
Most ezt kérdezhetted volna a hifis topikban is.
Chorus 807V és 806V között a mély-közép hangszóró átmérőjében van az elsődleges különbség, tehát 18cm vs. 16,5cm, ez nem jelent nagy különbséget, a 807V kicsit mélyebbre megy, kicsit nagyobb szobában is megállja a helyét, plusz ugye fizikailag is nagyobb a doboza.
Alpha 65-nél a magas sugárzóval vannak főleg gondok, abból eléggé az alját kapta a Focal kínálatból. A 800V-s Chorusokban jobb van, ez hallatszik is, illetve itt a dobozzal sem butították le a hangzást, mint a 700V szériában. Viszont amit inkább ajánlanék, az a Chorus 800 VW széria, ebbe jobb a mély-közép sugárzó, talán a hangváltó is, így jobb térleképezés, tisztább a közép- és mély-tartomány. Tehát a 806VW-t vagy a B8VW-t állványos kategóriában. Mondjuk ezeknél meg a mély mennyiségét szokták kevesellni, de ami van, az legalább elég pontos.
Szóval lényegében én az Alpha 65-t kizárnám, a 807V-t is, a 806VW, B8VW határeset, ha normálisabb hangdobozt szeretnél Focal vonalon, akkor gyűjts a C8VW-re. Vagy ha nyugodtabb, melegebb nem olyan légies hangot szeretnél, akkor Ariara.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bukk900
őstag
válasz nexus6 #57083 üzenetére
Én a Topping VX1-et nézegettem polcsugárzóhoz, van rajta fejes kimenet, meg USB bemenet, de végül Tangent lett.
-
deja vu
addikt
válasz krichd1 #57086 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
nexus6
aktív tag
válasz Bukk900 #57087 üzenetére
néztem a toppingokat is, nagyon szépek a termékeik csak kicsit drágábbak az fx-nél és sms-nél. az ampster lett? meghallgattam azt is, szépen szólt a budai boltban... a tangentben nekem csak egy hiba volt, hogy nincs fejhallgató kimenete. de polchoz nagyon jó áron van
-
HUNNIA1920
őstag
Nekem volt Suricata-m, a célnak megfelelt 15eFt-ért. Elvileg az egy módosított Musiland 01 konverter. Az XMOS annyiban lehet más, hogy jóval kisebb a késleltetése (modernebb XMOS: 0.1PPM vs. Szuri: >50PPM).
A sima fémszínű, amit írtál, az a régebbi 16/48-as verzió, a fekete dobozos a 24/192-es.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
törölt tag
Létezik olyan, hogy az integrált hangkártyám jobban szól, mint a Xonar DG? Ráadásul csak az előlapi csatlakozóra dugtam a fejhallgatóm (az integrálthoz van csatlakoztatva), de egyértelműen kisebbnek érzem a lemaradását a prodigy hd2-től, mint a xonar dg esetén. Utóbbinál van valami fura: mintha hullámozna a hangerő időnként, mintha visszaszabályozná valami. De ez már régóta fennállt amúgy. Természetesen nem volt bekapcsolva semmiféle hangerőkiegyenlítő stb.
Lehetséges, hogy valami hardveresen nem stimmel a xonar dg-mmel?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krichd1 #57094 üzenetére
Jó lenne biztosat tudni, mert eladnám a xonar dg-t, de ha rossz, akkor nem. Azt kellene kiderítenem valahogy, hogy alapból ilyen, vagy nálam rossz valami rajta? Én hajlok utóbbira a fura "hanghullámzás" miatt bizonyos részeknél, az már évek óta jelen van: Windows xp-től 10 CU-ig volt fent minden, driverből eleinte a gyári, később az unixonar különböző verziói.
-
Bodz
nagyúr
válasz endrep #57089 üzenetére
Itt válaszolsz minden kérdésre, aztán kerítünk valamit a fejeshez.
(#57091) Polllen: Majd beáll ez is egy elfogadható értékre. A 300 is magasabb áron kezdett, aztán csökkent, mondjuk utána megint nőtt.
DAC Box S2+. Hátha sikerült valami normálisat alkotni, a sima DAC Box elég trágya volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pl. ennél a résznél, ahogy kezdődik a torzított gitáros riff, hallható nagyon, hogy a torzított gitár hangerejét visszafogja a xonar dg, majd kiengedi, visszafogja..., tehát a hangerő hullámzik, aztán itt a cinek, természetellenesen csengenek, visszaveszi a hangjukat, aztán feljebb engedi, visszaveszi, hullámzik ennél a résznél is. Tehát jellemzően magasabb hangoknál jelentkezik. Nem csak yt-on, flac-t lejátszva foobarral is, és persze nem csak ennél a zenénél.
szerk: Közben feltettem a gyári Asus drivert az unixonar helyett (már régóta nem használtam, mert mindig recsegett vele a hang win10 alatt, most nem recseg), ennél meg jó, itt nincs hullámzás.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Creative Sound Blaster X7
Akár még jó is lehet. -
bkercso
nagyúr
Új játékszerem van: egy DACtron4. Saját szórakoztatásomra készült csupán, hogy kipróbáljam ezt a mérettartományt is. Már vagy 10 éve szerettem volna egy hasonlót építeni, de mostanra lett meg hozzá a kellő tapasztalat...
Még mindig nem szerződtem senkivel, így maradt a 16 bites USB-chip, de tetszik. Csak jó óra és sima táp kell neki. Ezen kívül WM8740 és egy mini CompositeAmp van benne, valamint 5db tápszűrő/-stabilizátor. Az analóg része úgy lett beállítva, hogy max-on kényelmes hangerőt adjon az AKG Sextettel, így alacsony impedanciásokkal is csak kb. 20dB-t kell rajta halkítani normál zenehallgatáshoz, ami után még marad 13 bitnyi felbontása.
Szívesen összevetném mondjuk egy DragonFly-val; emlékezetből ítélve ebben sokkal több élet és teltség van. A piros DF untatott, ezt viszont szeretem. Dinamikus, pontos, feszes hangja van, sok részlettel és csendes háttérrel.
Méretén kívül előnye még, hogy 110mA-rel beéri, és Android-kompatibilis.Továbbra is úgy tartom, hogy a mérések nem árulnak el sokat a hangminőségről, de azért tessék (egy alap Xonar DG-vel mérve). 33 ohmmal terhelve 6-10dB-t romlanak az értékek.
THD:Az élesztés jól sikerült, mivel a fejescsatlakozó adatlapján sikerült alulnézetből megadniuk a lábkiosztást, ami elkerülte a figyelmem. Vagyis a jobb csatorna és a föld felcserélődött. DIY-erek, majd próbáljátok ki!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest