- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #57101 üzenetére
DACtron4:
Érdekes, ezúttal THD-re 10dB-vel jobb értéket mérek, mint az előbb, pedig az összeállításon nem változtattam. 33ohm terhelésre ezúttal is 6dB-t romlik az érték.Mindegy, nem szórakozok tovább a méréssel, mert ez is külön tudomány, plusz felszerelést is igényel(ne).
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #57102 üzenetére
Na, még egy utolsót: DACtron4 mobilról (Xonar DG-vel mérve):
THD: (maximum hangerőn mintha klipplet volna, így kicsit lehalkítottam. Az analóg rész biztosan jó, így a PCM1706C-ben lehet a hiba, vagy a Hiby-ben...)
HF IMD (19k+20kHz):
Hogy az a kiszélesedés 20kHz körül mi, valamint az alacsonyfrekvenciás torzítás is mitől van, azt nem tudom. Mivel a tesztjek csak 96kHz-es mintavétellel volt meg, a Hiby Player SRC-jével lekonvertáltam 44,1kHz-re, talán attól lehet.Minnyá más!
Érdekes módon, asztali gép+USB izolátorral rosszabb értékeket mértem, mint izolátor nélkül. Laptopnál az izolátor javított a hangon; majd meghallgatom itt is...
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #57103 üzenetére
PCM1706Chelyett PCM2706CEzúton is bocs a sok szemetelésért!
Remélem, azért valami haszna is volt: jó DAC, kiszajú mérőkártya, és mégis sok zaj, ha a kettő közös gépről jár...
Nagyobb tanulság, hogy asztali gép előlapi USB-jéről a 33 ohmot hajtva a torzítás 2x-esére nőtt, míg mobilról nem volt ilyen probléma.[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Tegnap este megjött a Fostex HP-A3
ATH-M40x-el tesztelgetem (M30x jelenleg nincs nálam - stúdióznak vele... ), sok tapasztalatom vagy összehasonlítási alapom nincs, ezért véleményem kezeljétek fenntartásokkal.
A NuForce uDAC3-hoz képest egyértelműen kinyílt az M40x, már nem azt érzem, hogy egy dobozban ülök és a hangok túl hamar visszapattannak a doboz faláról. sokkal több a tér, lágyabb az összkép, amihez - talán természetes - hogy a kicsit maszatosabb mélyek párosulnak, ha feljebb tolom a hangerőt.
Nincs ezzel se gond, ott vannak, nem is vagyok bass-head, de az Oppo kütyüje után kicsit hiányolom a feszesebb mélyeket.
0-10-ig van a poti skála, ~6-7-ig ok, 7 felett már veszít a dinamikából és van pár szám ami 8 felett már torzít, de nem minden, inkább csak a gyorsabb, basszus teltebb zenék. Ahogy Z is elmondta a tesztben, annak ellenére hogy USB-ről van hajtva, elég sok az erő benne, de ezt az erőt nyilván bizonyos keretek között kell érteni, 5V az így is úgy is 5V, csodát nem tesz, csak kihozza a lehető legtöbbet ebből.Az összeszerelés, anyagminőség hibátlan (még is csak "made in Japan", de az USB állhatna egy kicsit feszesebben a helyén, első csatlakoztatáskor azt hittem ki fog esni, mikor egy kicsit megmozdítottam a készüléket, (persze nem fog)), a poti egy mestermű, robusztus, mégis nagyon finoman állítható, nem ropog nem recseg a hang és végre(!), 6,5-es jack csatlakozó, amit nem a Fostex talált fel, de már nagyon hiányzott.
A gombnyomásra történő kimenet váltás is úgy működik ahogy az elvárható, klikk és hangfal, klikk és fejes, optikai bemenetről, illetve bemenet váltást még nem tudtam tesztelni, kábelt kell vennem.
Kíváncsi vagyok milyen lesz M30x-el, de mivel az (is) semleges, nem túl nagy a várakozás.
Ha kérdésetek lenne ezzel a DAC-al kapcsolatban, ne habozzatok, ahogy időm engedi igyekszem megnézni, tesztelni, lemérni, megválaszolni illetve biztosan jönni fogok kérdésekkel én is.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Tim82
félisten
válasz fericske #57099 üzenetére
Massdrop regisztráció nélküliek kedvéért akár el is lehet ilyenkor árulni, hogy mennyiért vesztegetik.
bkercso: a fejestalálkozóra hozott Dactron változat szerintem volt olyan jó, mint a Schiit Fulla, ami ráadásul nem megy Androidos mobilról (túl sokat kér enni). Lesz ebből is megvehető változat?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
krichd1
addikt
válasz endrep #57089 üzenetére
Szerintem maradj a HD650-nél. Most van eladó jó áron Schiit Asgard, már csak valami értékelhető DAC-ot kell túrnod hozzá. Vagy tegyél egy próbát a CompositeAmp + DAC-al.
70eFt-ból fejhallgató + DAC/Amp kihozása még nagyobb szívás. Ennyiből max. valami vintage ortho/planar fejhallgatót tudok elképzelni, de azokhoz sem mindegy mit teszel.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bkercso
nagyúr
-
fattyu
veterán
válasz krichd1 #57110 üzenetére
+1. hd650 jól kiszolgálva elég jó dolog. Asgaardot kifejezetten hozzáillőként tartják számon. Még valami neutrális dac mellé és kész.
Vintage planar vonal végeredményben lehet jobb élmény mint a hd650 ( egyéni preferenciák számításba vétele kötelező. részemről planar any day over dynamic de ez is csak egy vélemény. ) de igen ott a kiszolgálása több utánajárást és jó eséllyel több lét is emészthet fel.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bodz
nagyúr
Így nem sok értelme van. EU-ból 324 euró.
(#57105) AXisBOLD: Oppo?
Csak egy kérdésem van. Táp lesz hozzá?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
A Fulla az adatlapja szerint 160mA-t fogyaszt (0,8W 5V-ról). A találkozóra vitt kis fekete DACtron3 is ennyit kér, így ebben nincs különbség.
Esetleg vegyél egy micro USB HUB-ot, ha a telefonod nem bírja szuflával, és dugj rá egy power bankot.
A Fulla árából egyébként nem reális kézzel készített eszközt kihozni, mivel kisker bruttó elég magas az anyagköltsége a DACtron4-nek (14k körül +szállítás min. 3 helyről: el is ment a Fulla ára).[ Szerkesztve ]
-
-
Bodz
nagyúr
válasz bkercso #57118 üzenetére
Xonar U7 régóta tudja. Az alján még kapcsolgatni is lehet. MomentDAC kapcsán mikor fogunk ilyesmiről beszélgetni? Zavar ez a sok kábel amúgy is, mire megleltem az egyetlen értelmes koaxom megőszültem...
Használj 10-et, aztán nem kell driverekkel szórakozni.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Az egésznek. 299 + szállítás + áfa + vám + vámügyintézés költsége (postánál pl. 2500 Ft, futár cégeknél változó).
Aranyos amúgy, hogy az opamp cserélgetést mennyire egyszerűvé tették.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #57116 üzenetére
Hát, ott volt a fejhallgatótalálkozón...
Drivert valóban nem kér. Hozzáteszem, hogy a DACTron-t én emlékeim szerint kipróbáltam telefonról és ment róla, a Fulla meg ugyanarról a telefonról nem. Y OTG kábellel és powerbankkel sem.
Amúgy ismert gebasz a Fullánál, nem egyedi eset. Amikor megvettem (itt a fórumról Vasinger! fórumtárstól), akkor nem volt szempont az OTG-ról való működés, de most már az (de arra itt van a Creative Soundblaster E1). Mondjuk arra hajlok, hogy eladom mindkettőt és egy SB E5 lesz helyettük.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Alapvetően a plusz dolgok miatt (BT/aptX, vonalkimenet, hordozhatóság egyszerre) gondolkodom az E5-ön, de köszönöm.
-
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #57126 üzenetére
thx!
Brutál basszus.[ Szerkesztve ]
-
Graveyard
kezdő
Hi. Egy esetleges akg k712 pro milyen cuccot igényel? Ár nélkül egyenlőre.
-
emiki6
veterán
válasz Graveyard #57135 üzenetére
Mondok mást. Az hogy mi a maximum, az is egyénenként eltér. Nem biztos, hogy valaki kihallja vagy ki akarja hallani a különbséget egy 100k-s forrás és egy 500k-s forrás között. Ugyanez 50k és 100k esetlén is előfordul, de az alatt is. Lehet, hogy elég ez vagy az, de lehet, hogy még amaz sem, sőt van hogy semmi sem.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bkercso
nagyúr
válasz emiki6 #57136 üzenetére
+1
El kell dönteni, hogy kicsivel kezdesz, és feljebb lépkedsz, ha nem tetszik, vagy elköltöd a rá szánt összeget értelmesen és aztán abban a rendszerben felfedezed a benne rejlő potenciált.
Az első út macerásabb és több postaköltséget el kell veszíteni közben, az ízlésed és hallásod viszont jobban ki tud alakulni így szerintem.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Graveyard
kezdő
Értem. Akkor várom az ajánlásokat, több kategóriából. Van innen valakinek k712 pro?
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz bkercso #57111 üzenetére
Azért gondolom tervezel ekkora méretben is dolgozni. Annak volna piaca rendesen.
Például fejhallgató moddingolások, mint MrSpeaker(alpha dog), Zack (zmf fejesek) amiket csinálnak, csak te vezetéktelenítenéd a vezetékeseket ilyen jobbféle dac/amp-okkal.
Lehetne a fejpánton elhelyezni, nem szólna bele az akusztikába.
Láthatatlanná is lehet tenni. Van aki egy egész törölközőt teker a fejpántra, meg szivacs ágybetétet a kényelem miatt.
Szóval a minizésnek volna piaca. -
bkercso
nagyúr
válasz Graveyard #57140 üzenetére
Remélem, nem kevertem össze a neveket. Rég jártak már erre az urak.
Ezen kívül a fórumkereső is segítségedre lehet: [link]
Ezt a sz@rt (shit ) is kipróbálhatod, ha megbeszéled az eladóval.fericske: Hű, ez már sci-fi. Meghagyom valaki másnak. De köszi a vad ötleteket!
24 bites USB-vevővel majd a valamikori jövőben tervezek mobilhoz is fejleszteni, igen. Ez annak a megvalósíthatósági tanulmánya. Az analóg része (is) hozza a szintet, aminek örülök. Innentől lehet gondolkodni a további méretcsökkentésen, elkók kiváltásán stb. Vagyis kísérletezni, nem csak gondolkodni. 4 rétegű NYÁK-kal és kisebb alkatrészekkel ez nem lesz gond, azonban kell egy referencia, mieltt belevágnék, és az a DACtron4.
Láthatatlanná tevésben egyesek amúgy elég jók, és utána már tényleg nem szól bele az akusztikába.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz bkercso #57142 üzenetére
És ha már eléggé kicsi akkor mi tartja vissza a fejlesztőt, hogy hozzáadjon egy bluetooth vevőt?
Sci-fiben jó vagyok amúgy. Tudnék mesélni mesterséges Holdról meg csillagkapuról, multiverzumról,
rabszolgasorsunkról stb., és még személyes tapasztalattal is hozzá tudnék járulni az előadáshoz. -
Graveyard
kezdő
válasz bkercso #57142 üzenetére
Ez tisztességesen meghajt egy k712pro szintű fejest? Nem találtam sok infót róla mert az asgard2 folyik a csapból csak. Gondolom van vagy 10 éves az első verzió. Annyi infót szereztem hogy nyugodt ,meleghangú, kicsit silány közep tartománnyal,nagy soundstage-el. Meg azt hiszem egy k702 fejeshez csutkára volt tekerve a potméter tesztnél.(nem vmi combos azért a teljesítménye akkor gondolom)Valamivel ki tudod egészíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Graveyard #57133 üzenetére
Sok minden kavarog a fejemben. Én olyan 150k körül költenék legalább. Elméletben. Nem szeretem amúgy túlzottan a K712 Prot.Nyilván előfordulhat használt, nagyon kínai, egyéb szuper ajánlat, akkor kevesebb.
Az ilyen Dragonfly meg B&O cukiságokat felejtsd el hozzá![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest