- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
Ez az UFO mivel jobb a lapos változatnál? [link]
(Nem mintha ilyet akarnék venni, csak kíváncsiságból kérdezem.)Talán most már lassan megérkezik a Van Damme RCA kábel is, az első postázás eléggé FAIL kategória volt.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Sziasztok!
Sajnos nem igazán értek hozzá,így inkább utánjárás és legtöbbször p.h.-s ajánlások alapján vásárolok.Szóval egy Musiland 01 Us Mark 2-höz és Audio-Technika 500X-hez keresek erőstítőt.Sense V1-el szimpatizálok.Nem tudom,hogy van-e valami technikai akadálya ezen cuccokat összehozni.Illetve ha tudtok ajánlani hasonló árban valamit hasonlóan jót vagy ne adj Isten jobbat akkor ne tartsátok magatokban.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Sinesol
veterán
Bár valószínűleg ebben a hónapban még nem aktuális, azért gondolkodtam kicsit az erősítőn, mivel nem árt tudni, mire vadásszak ebayen.
Keretet egyelőre nem mondok, de jelenleg ezek vannak a fejemben:-Smsl Sap8
-Arcam rHead
-Myryad z40
-Schiit Asgard 2 vagy Magni2
-CompositeAmp /bár nem tudom Bkercso postaz-e külföldre/Ezek közül valamelyik elég a K712-höz?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dorien #57705 üzenetére
Értem,köszönöm szépen a válaszod!Ha ezt nem tudom beszerezni esetleg ajánlanál valami mást?
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Dorien
veterán
válasz Normi™ #57707 üzenetére
Bodz sokkal inkább jártas ebben a témában, mint én, szerintem őt kérdezd.
A BKercso-féle Presenter3-at tudom még ajánlani valami melegebb hangú OPÁ-val, mint az LM6172. [link]Amúgy az AD500X nagyon könnyen hajtható, a Musi 01 US Mark2 saját erősítője is bőven elég lesz hozzá, amíg nem találsz Sense V1-et. EQ-t meg tudsz állítani szoftveresen, ha pl. több basszust szeretnél. Vagy zárt A500X-ed van?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #57706 üzenetére
SAP8: Oké, de azért tudsz venni jobbat is. 60 euróért ajándék.
rHead: Passz, nem hallottam.
Z40: Ezzel csak annyi a baj, hogy harmad áron tuti elfogy megint hamar.
Magni 2: Passz.
Asgard 2: Hát az új árát szerintem nem éri meg, amúgy jó lehet. De nálam a semmi különös kategóriába esik.
Composite: Nem lenne rossz.(#57709) TripleB: Én megvárnám az első véleményeket a Presenter 3 MKII-ről.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ja, igazán megírhatnád...
Megfogottabb, "fogósabb" és nyugodtabb lett a hangja amúgy az P3-nak és a kisDAC-C_card-nak is. De nekem nem hiszünk! Nagyobb felbontású OPÁ-val is adjuk ezentúl alapból: OPA1662-vel. Az első példányok hamarosan elkészülnek; kicsi időhiány van most. Aztán vihető próbára is.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
kipe84
csendes tag
Sziasztok! Úgy döntöttem le szeretném cserélni a jelenlegi Asus U7 + HD 518-as párost. Érdeklődnék 50.000-ig milyen hangkártyát ajánlanátok. Az új füles egy HD 598 vagy 599 lesz valószínűleg és főleg zenehallgatásra használnám (kevés elektronikus zene, nem szükséges az agyrepesztő basszus). Néztem a Fiio E17K-t mint usb-s verziót, így nem a házban lenne az eszköz. Ill. belső hangkártya esetében talán egy Asus Strix Soar-t. Érdekelne, hogy melyik verzió esetleg alternatíva jöhet szóba a fenti keretből.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Bodz
nagyúr
válasz bkercso #57711 üzenetére
Úgy lesz.
(#57714) sirdond: Csak az elosztó ne ilyen legyen, sok a hulladék belőle.
Most éppen semmi sem jut eszembe, ami kifejezetten meleg hangú, éppen kapható, 60 körülre kijön. Hátha majd a többiek... Vagy beindul az agyam...(#57715) kipe84: VMV Magic vagy Musiland 01 MK2 + SMSL SAP-8 pl. A HD598-at én azért átgondolnám a helyedben.
Itt ez a Korg, valaki megvehetné.
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Egy Xonar D1 hangkártya, és Audio-Technica AD700x fejhallgató tulajdonosa vagyok. A fejhallgatós topikban a fórumtársak tudtomra adták, hogy a D1 nem épp ideális az AD700x mellé a 100 ohm-os impedenciája miatt. A fejhallgató most közvetlenül a hangkártyára van kötve, és hangerő van...bőven... sok is! Inkább úgy érzem, hogy a basszus néhol nem "kielégítő" (nem kevés, hanem néha olyan, mintha picit torzítana, illetve néhány szám esetében mosott a hang - FLAC fájlok esetén is).
A fejhallgatót zenéhez és játékhoz egyaránt használnám, és szeretném kihozni belőle a lehető legjobb hangminőséget. A kérdés elsősorban az, hogy a D1 ebben akadályozni fog-e, vagy járható a következő megoldás:
- A D1-et megtartom, rákötök egy alacsony impedenciájú fejhallgató erősítőt, és a fejhallgató erősítőbe pedig bedugom az AD700x-et? Amennyiben ez megoldható, mire lenne szükségem? Egy jó AMP-re, és az AMP és a hangkártya közé egy összekötő kábelre ha jól gondolom? Ha igen, milyen összekötő kábelre lenne szükségem?
A cél az lenne, hogy a xonar pozitív tulajdonságait továbbra is tudjam élvezni (nem rossz DAC, jó térábrázolás), viszont a negatív tulajdonságát (100 ohm-os impedencia) tudjam kompenzálni.
Amennyiben ez megoldható, milyen AMP-ot ajánlanátok, amivel ki lehetne maxolni az AD700X-et? (A keret kb. 30 ezer HUF, de minden árkategória érdekel, nyilván elsősorban a legjobb ár/érték arány lesz a nyerő, de nem szeretném, hogy egy kicsit is kiaknázatlan maradjon a fejhallgató, szeretném kihozni belőle a maximumot). AMP+DAC-ra nincs szükségem (hiszen a D1 a DAC), csak AMP-ra!
Ha a fenti megoldás nem optimális, és le kéne cserélni a D1-et, akkor milyen AMP+DAC kombót ajánlanátok a fejhallgatóhoz a fentiek figyelembevételével? (Tehát kompetitív játékra - quake champions - és zenére egyaránt használva lenne a fejhallgató).
Nagyon fontos, hogy ha már fejlesztek, azt szeretném, ha az AD700X lenne a bottleneck, és később (ha esetleg le szeretném cserélni a fejhallgatót), akkor nem kéne lecserélni a DAC-ot/AMP+DAC-ot!
Bocsi a sok kérdésért, de kissé még analfabéta vagyok a témában.
Még egy dolog: az AMP ill. AMP+DAC esetében fontos szempont lenne a hazai beszerezhetőség, tehát nem szeretnék külföldről rendelni!
Segítségeteket előre is köszönöm!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Dorien
veterán
1. Próbálj meg egy Sense V1-et, ha találsz valahol.
Erre pl. azt írja, hogy "in stock": [link]2. Presenter3 by BKercso, az ő általa ajánlott mélykiemelős OPÁ-val - erre van valamennyi meghallgatási garancia is, tehát nem buksz semmit egy próbával, csak az oda-vissza postaköltséget. [link]
-
Bodz
nagyúr
válasz sirdond #57714 üzenetére
Dac Box DS. A vállalható Pro-Ject termékek közé tartozik. Ma reggel buszozás közben láttam valahol 199 euróért, most persze nem találom. Mondjuk a nemrég linkelt Korg azért jobb, de arra nehéz ráaggatni a meleg jelzőt. Vagy a Denon, az Abasco táppal akad melegség is a hangjában.
[ Szerkesztve ]
-
Dyruscara
csendes tag
Sziasztok. A topicot követem egy ideje olvasgatassal. Rászántam magam életem első forrás vásárlására. Bátorkodtam megrendelni jó ár/érték miatt az smsl sap8 erősítő . A dac az még a jövő zenéje. A kérdésem az lenne a sap8 hoz érdemes venni másik tápot? Mintha olvastam volna nem valami jó minőségű a gyári. A hang változik tőle?
-
kipe84
csendes tag
Inkább olyan eszközt szeretnék venni ami egyben DAC és fejhallgató erősítő. Akkor már az SMSL V2-ről mit lehet tudni, mert az árba éppen az is belefér. Mi a baj a HD 598 vagy HD 599-ekkel? Akkor, bár van erre külön topic ha minden igaz, milyen nyitott fülest érdemesebb venni olyan max 70-ig? Mindenképpen olyat szeretnék venni aminek a szivacsai nem bőr borításúak, vagy emberi áron beszerezhető hozzá velúr borítás.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Dyruscara #57721 üzenetére
Kínai lineáris táp 15-től kb, Abasco 3000 Ft. Utóbbiból vettem egyet. Alapvetően pozitív változást hozott, főleg mélyben, tisztaságban, de cserébe az agyam tönkre vágják az s és sz hangok (sszszszsissszeggg), meg a közép tartományban valami kis torzítás is megjelenik időnként. Mondjuk lehet hibás, nem lepődnék meg.
Esetleg bkercso tápszűrője 18-ért. -
Bodz
nagyúr
válasz kipe84 #57722 üzenetére
Különösebb baj nincs a V2-vel. Kicsit felfelé húz hangra, kicsit agresszív, de lehet az 598-nak ez még jót is tenne. A fejessel egyébként csak annyi bajom van, hogy elég mosott hangú, árát nem éri meg.
Akkor már sokkal inkább a HD650, de akad más is. DT 880, 990, AKG K612, K701, Q701, K702, K712, használt Hifiman HE400i/S, pár nyitott Audio-Technica, stb.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #57730 üzenetére
Ügyes hangú erősítő, alapvetően tiszta, felül picit lekerekített, csöppnyi melegséggel a hangjában, igen jó tér ábrázolással.
Tulajdonságok? Öööö. Ilyen belülről, van egy csomó bemenete, távirányítható, nehéz, gain állítható 2 lépésben.
Peter Tyson + forward2me.(#57731) bkercso: Még vegyek is valamit? Nem elég, hogy meghallgatom???
Talán még nem írtam, de amúgy a SAP-8 nekem jobban tetszik a Presenternél. Szóval lesz dolga az új verziónak.[ Szerkesztve ]
-
SH4D0W2011
őstag
Ez a Sabaj D3 tetszik. Találtam viszont most egy ilyet, hogy FX-Audio DAC-X6, ezt ismered esetleg?
-
krichd1
addikt
válasz Sinesol #57734 üzenetére
Ha tudnád, hogy miből vettek vissza, akkor nem tennéd fel ezt a kérdést.
(#57738) Sinesol: Akkor nyugodj meg, maradt még benne a 700-asok kiemeléseiből, hibáiból, csak már kulturáltabb, visszafogottabb formában.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #57734 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármi gond lenne. Azért ne úgy képzeld el a K712-t, hogy valami magas hiányos, sötét fejhallgató. Nagyon nem az.
Vagy már megérkezett és gondjaid vannak vele?(#57735) SH4D0W2011: Nem hallottam még, de a topikban szerencsére vannak róla vélemények.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz krichd1 #57736 üzenetére
Nem tudom, hogy milyenek voltak az elődök, a K712 az első AKG-m.
Bodz: Megérkezett épp ma. Nincs vele semmi gond, sőt épp ilyen hangzásra vágytam, eléggé tetszik minden tekintetben. Főleg a természetes hangzása, sebessége, transzparenciája tetszik nagyon.
De úgy igazából nem tudom mihez hasonlitani, nagyon más mint az eddigi fejesek, de sokkal jobb is mellé. Na és ha belegondolok, hogy ennél még jobb is lehet...[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #57738 üzenetére
És még hol a vége... Majd ha veszel dac-ot is...
audio-gd S15. Ez még új nekem, annyira nem is drága.
[ Szerkesztve ]
-
Dyruscara
csendes tag
Halihó. Mint ma írtam egy sap8 úton van, és szeretnék kérni egy pár ajánlást,aki jártas a kabelekben is. Dac vásárlás is lesz később, de ha megjön az erősítő szeretném már használni a laptop -al. Jól gondolom egy rca-jack kabelre lesz szükségem? Mi az a minőség ami kelleni fog?
-
Sinesol
veterán
Na megrendeltem a Myryad-ot, remélem nem rontottam el semmit, ez volt az első alkalom, hogy használom azt a forward2me-t.
Nem kevés időbe tellett kibogaraszni ezt az angol címet, hogy hova mit irjak.Am még külön itt fizetni kell postazasert? Az kb. mennyi lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Dyruscara #57741 üzenetére
Cordial jó lesz.
(#57742) Sinesol: Nyilván kell, természetesen nem ingyenes a csomag továbbító szolgáltatás. Beérkezik hozzájuk, megmérik, aztán kapsz egy mailt, hogy add meg a cucc értékét, utána kiválasztod a szimpatikus futárt céget, fizetsz, vársz. Én a DPD-t szoktam, legolcsóbb, meg bajom még nem volt velük. Így a 3.8 kilós pakk Magyarországra 29,14 font volt ma.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
-
dime27
őstag
Megérkezett az Audiolab M-Dac no most egy pár órás hallgatózás következik!
Google Pixel 6a+iPad 2021
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest