- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka26
nagyúr
válasz ntomka #19450 üzenetére
Én is így tartottam volna, de családban rohadtul kisebbség vagyok, szóval itt fekszik mögöttem mindig a disznaja
Nekem eddig csak egy húzós eset volt, éppen HD800-szal, hülye kábelébe beleakadtam valahogy, de hirtelenjébe sikerül "aléfeküdnöm" (úton volt már LCD2, cink lett volna )
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #19455 üzenetére
Lehet, hogy a 0-t rágta el. Fáziskeresős a kutya?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Dorian
félisten
Malaczka az állólámpa nulláját rágta el, a sólámpa fázisát (itt talán az volt a mákja, hogy a hosszú fogai értek csak hozzá és azokon keresztül zárt rövidre), a többi kábelnek meg csak az árnyékolásáig jutott. De az USB-t így már adatmásolásra nem lehetett használni, mert állandóan irgalmatlanul lelassult az adatátvitel.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vasinger!
nagyúr
Mennyire lenne jó döntés lecserélni egy FiiO E10 -re a mostani Asus Xonar D1-et? Kb. 8k ráfizetés lenne, de így notiról és asztaliról is jó hangminőségem lenne.
Ennél be lehetne állítani az ASIO vagy KS kimenetet zenehallgatásnál?
Igazából egy ATH-M50S-hez kéne és később egy komolyabb sztereó hangfalhoz.
-
hennessys
tag
Emberek, nyilvános helyen hangosan nyeritek
Szerintem ezeket egy külön fórumba kellene tenni. De hogy a tengerimalac ennyi poennal jár... -
Vasinger!
nagyúr
válasz Deadzone41 #19461 üzenetére
Esetleg van jobb választás nála 20k-ért?
Sokan nem nagyon szeretik a fejhallgatós topikban ezt a típust. Esetleg van rá valami okuk?
-
guppy
őstag
kell valakinek ilyen 75 ohmos koax kábel ?, mert most rendelek, és akkor be lehet társulni
-
krichd1
addikt
válasz bkercso #19466 üzenetére
Az enyémnek semmi baja sem volt ilyen téren, bár azt nem tudom mennyire volt korai szériás. A csatlakozói jó minőségűek, a potija attól függetlenül hogy kicsi, nagyon finoman lehet vele a hangerőt állítani, ilyen "végtelen" tekerő van rajta. Nincs semmi alapzaja.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Deadzone41
őstag
válasz krichd1 #19469 üzenetére
szerintem az e10-re értette és félre címezte a választ.
xfi-vel az a baj, hogy usb-n nem tudja a 44.1-et, meg hogy a valószínűsíthető 36ohm-os kimenő imp miatt nem a legjobb all rounder választás, ha erre érzékeny fej vagy fülhallgatót is rá akar rákötni az ember.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Dorian #19468 üzenetére
"Táncolj minden buliban! Ahány fajta stílusú, és amennyire sokoldalú a tánc, annyi féle "arca" �.. nem inkább típusa van a Sommer Cable RG (radio guide) kábeleinek. Egyik fő ismérvük a hosszú élettartamuk a különleges köpenyüknek köszönhetően, mely ránctalanító krémek nélkül is hosszasan nemet mond az öregedésre. Alatta pedig egy, vagy több rétegben keresztbe, vagy kasul szőve található az árnyékoló réteg, mely az amerikai MIL-C-17 norma alapján van konstruálva. Ez az elnevezés a MIL-ből kikövetkeztetve eredetileg a katonai célú alkalmazásokra kitalált kábelek gyártási előírásait tömöríti egy egységbe. Az előírás garantálja a kiváló első osztályú minőséget, stabilitást, és a kábel jellemzőinek állandóságát akárhol mérünk rá a vonalon. Ezek az RG kábelek elsősorban magas frekvenciás adatátvitelre használatosak az elektronikában, hírközlésben. "
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bigmasterg
addikt
válasz Deadzone41 #19465 üzenetére
Direkt szoktad hibásan használni az audiofil szót ?
"By definition an audiophile loves these audio sounds. Not the gear they reproduce them with. Wether they listen to static or music, it's the sound an audiophile has an affinity for."(#19463) Vasinger! :
Az áráért nem rossz vétel.
Csak vannak akik szeretik túl misztifikálni és(több)100ezres dac-okhoz hasonlítani. Ez ellen szokott menni a kifigurázás. -
guppy
őstag
válasz Dorian #19468 üzenetére
mert 75ohm-os, koax rendszerű (spdif kábelnek ilyen kell szabvány szerint) és forrasztható mind a belső ér, mind a harisnya (ezüstözött réz, tudomásom szerint azt lehet forrasztani) + kis átmérő cserébe egész drága, de 1 méter így is bőven elég lesz, továbbá talán ez a legkönnyebben beszerezhető darab.
szerk: ezt a ránctalanítós részt csak most olvasom, +1 ok
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz bigmasterg #19473 üzenetére
igazad van, de az efféle szavak szerintem már eléggé leváltak eredeti jelentésüktől, úgyhogy néha bátorkodom máshogy használni, de próbálom mérsékelni
Pityu: a mindenkinek túlzás, de a legtöbb ember kb 20 pénzes büdzsével jön ide érdeklődni, ebben a kategóriában szerintem az e10 a nyerő
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz krichd1 #19464 üzenetére
Megmondom őszintén Creative-nak nem nagyon vagyok nagy barátja, a támogatásuk nem valami jó.
Bár kérdés, hogy FiiO E10 mi fán terem?
Tehát én még sosem hallottam a gyártóról. Win 8-ra és későbbiekre is jó lenne, ha lenne hozzá driver.
Továbbá egy kérdés:
Azt írja a honlapuk, hogy 20-20 kHz az frekvenciaátviteli tartománya. Ez nem kevés kicsit? A fejhallgatómnak ekkora: M50: 15 - 28 kHz.
Tehát cirka alsó 5 Hz és a felső 8 kHz levágódna.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #19477 üzenetére
Ezekben nincs ránckisimító hatás, tehát már jó nem lehet (egyébként a sok nevetéstől ráncosabb az ember bőre)
tőlem 1 méternyi spfid prot ingyé el lehet vinni. kukába nem dobom, még jitteres lesz a szemetes..
Dead:csak a vallás mondatja velem. Anno leírtuk, hogy a Prodidzsájt zeneibbnek találtuk
Egyébként arra még nem gondoltál, hogy a kimenő impedancián kivül más is meghatározza egy erősítő hangját?Dudika: gondolom. 2.5Wot lehet összesen kiszedni USBből, dacot, és erősítőt is kéne ennyiből etetni. Ez csak ICs, ABosztálynak lehet elég, abból meg olyan jót,mint a Viokban van nem fognak szinte ingyé belerakni.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
dudika10
veterán
válasz Vasinger! #19478 üzenetére
Ezek plug'n'play eszközök. Amíg van USB driver, addig működnek. A Creative is.
(#19473) bigmasterg: örömteli, hogy van akinek feltűnik még, hogy ennek a szónak valamikor jelentése is volt.
(#19480) bajnokpityu: az Xfi HD USB erősítője tényleg nem egy világmegváltó áramkör. De ettől eltekintve remek multifunkciós kütyü szerintem.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bigmasterg
addikt
válasz Deadzone41 #19476 üzenetére
Egyébként egy ember lehet audiofil, de eszköz nem.
Amikor egy hi-fi cuccra a gyártó azt írja, hogy audiofil, akkor totális baromságot írnak.(#19475) bajnokpityu
Annyiban meg kell védenem az E10-et, hogy ha valakinek 20 ezres kerete van dac-ra és fejes erősítőre, akkor ennél olcsóbban nem nagyon talál semmit, csak szemetet. Ennyiért diy-ből sem jön ki. -
bajnokpityu
félisten
válasz bigmasterg #19482 üzenetére
Sansa clip plusszal volt már összehasonlítás? (azaz baj lesz ebből, hiszen annak nem nulla a kimenője, tehát nem győzhet)
Szóval E10et mindenkinek
eladó topping dac
-
dudika10
veterán
válasz Vasinger! #19483 üzenetére
Kimenetként, bemenetként, amit csak akarsz.
A Win saját drievere működteti ezeket, mintha valaki már telepítette volna előtted a drivert hozzájuk.
Bedugod, vársz 20 másodpercet, pittyen kettőt, és használhatod.Igen, ezekhez is létezik asio, wasapi.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Dave™
nagyúr
Vennék DAC-ot, lehetőleg beépített fejes erősítővel, max. nettó 100-ért. Funkcionalitásra meg pár egyéb szempontra a Xonar Essence One a befutó, de hátha tudtok alternatívát mondani.
Funkcionalitásra az Asus tökéletes, egyrészt a külön szabályozható fejes kimenet miatt is, másrészt a választható bemenetek miatt. Ezt használnám egy háromutas polcsugárzó párhoz is, illetve az AD2000-hez is. Karakterre olyan kellene, ami mélyben nem vékony, inkább teltebb, de azért gyors, a magas pedig ne legyen túl éles, agresszív, de tompa sem. Az új MSII és a régi II+ közötti lenne jó magas agresszivitását tekintve. Van egy olyan érzésem, hogy nem lesz túl nagy a választék, de nem követtem az eseményeket.
Nem a tökéletességre törekszem, csak legyen jó az ár/érték arány, feleljen meg a fentieknek, ne legyen semmi durva hibája és legyen érezhetően jobb, mint a DACport. A DIY cuccok nem érdekelnek, mert később gond lehet az eladással.
Köszi
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Vasinger! #19478 üzenetére
dudika10 és krichd1
Ebben a hozzászólásomban az utolsó kérdésre kaphatok választ? :
Azt írja a honlapuk, hogy 20-20 kHz az frekvenciaátviteli tartománya. Ez nem kevés kicsit? A fejhallgatómnak ekkora a tartománya: 15 - 28 kHz.
Tehát alsó 5 Hz és a felső cirka 8 000 Hz levágódna.
Ráadásul a hangfalam 32 kHz is felmegy elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ha egy alaplapon nincs coax, csak spdif csatlakozó az alaplapon akkor arra van valami bevált átalakító, vagy rá kell forrasztani drót végére és azt rádugni az alaplapra?
-
fattyu
veterán
válasz Vasinger! #19492 üzenetére
vazzeg nem nem hallasz 20 alatt. max mellkasban érzed a rezgést de fejes olyat úgyse tud. fent se hallasz már 20khzet sem.
a számok pedig pont erre valók hogy az ilyenek akik elhiszik őket ez alapján vásároljanak.... semmi közük valósághoz hangminőséghez meg főleg nincs.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dave™
nagyúr
válasz chrisnagy13 #19495 üzenetére
USB-ről hallgattuk ott vagy koaxról?
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #19480 üzenetére
Ennyire rossz a GAC1 hogy még a szemetesnek is megárt ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Dave™
nagyúr
válasz chrisnagy13 #19497 üzenetére
Még az elején hallgattam, ha ez segít De úgy fest emellett teszem le a voksom, még ha minőségben találnék is jobbat, funkcionalitásban nem hiszem, és az most sokat számít.
-
Epf
tag
válasz Polllen #19490 üzenetére
Ha jól gondolom:
Minél alacsonyabb az alsó határfrekvencia, annál nagyobb membrán elmozdulást tud produkálni a hangszóró. Csak nagy elmozdulásnál mérhető értékelhető hangnyomás alacsony frekvencián.
A felső határfrekvenciából a membrán max. sebességére következtethetsz. Minél magasabb az értéke, elvileg annál gyorsabban tud reagálni adott jelre (kb. analóg lehet az erősítők slew rate értékével).
De ezek csak adatok.
Ha egy fülhallgató 15Hz -et tudna a 28 kHz -hez tartozó jelváltozási sebességgel leadni, akkor jól megütné a dobhártyádat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest