-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Összedobtam egy trafós, egyszerű stabil tápot az Xfi HD USB-hez, hogy ne az USB-ről vadássza az áramot.
A magasak kevésbé csilingelővé váltak, egyes felvételeken pedig sokkal észrevehetőbbé váltak a hibák.
Aztán túlmelegedett a táp, mert nem találtam megfelelő hűtőbordát itthon, és bekapcsolt a hővédelem.Hát nem tudom, hogy ez most jó-e nekem, vagy sem, de megépítem rendesen is. Cirka 4.000 forint az anyagköltség bedobozolva, trafóval, mindennel együtt.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz bkercso #18454 üzenetére
Hát azt, hogy élettel telibb, azt nem merném kimondani. Sajnos túl gyorsan túlmelegedett ahhoz, hogy komoly megállapításokat tegyek.
Mindegy, megépítem rendesen. Ha más nem, lesz belőle egy drága mobiltöltő.Egy kapcsolási rajzod nincs esetleg privátban?
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bkercso
nagyúr
válasz dudika10 #18455 üzenetére
Semmi, kis NYÁK-trafó (9V 200mA nekem elég volt), 100nF X7R kondi, DIP6 Graetz-híd, 1000uF/16V elko, 100nF X7R, 7805 (ST) TO-220, 100nF X7R. Ennyi.
9V szekundernél nagyobbat nem érdemes választani, mert csak feleslegesen melegszik. 7V-nál kisebbet sem érdemes. Az elko fesz-e legyem 1,5x akkora, mint a szekunderfesz. Hűtőbordának meg ragassz rá pillanatragasztóval valami vasdarabot, aminek van sík felülete, nem kell bonyolítani![ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #18458 üzenetére
Majd a nagy átalakítás keretében az lesz. Ez csak a "rátápolós" USB-kábelem receptje, amit mutattam.
-
donpe
aktív tag
Nálam járt néhány napig a bkercso féle MomentDAC. Szintén bkercso által épített Szimamp 24V-al próbálgattam. Referenciaként egy Audiolab M-DAC szolgált (saját fejes kimenettel és Szimampal is). Mind a két cuccot alaplapi koaxról hajtottam. Elsősorban T70-es és DT770-es beyerrel, valamint AKG K701-el és HD650-es Sennivel próbálgattam.
Összességében a MomentDAC meggyőző. Hangjában kellemes, kiegyensúlyozott. Közepekben hasonló az M-DAC-hoz, magasakban az M-DAC jobb. Mélyben viszont a Moment nagyon meggyőző. Pontos, erőteljes mélye van, populárisabb, mint az M-DAC-é.
Külsőre nem mondanám rá, hogy szép. A DIY beütése megvan, a tápkábel csatiját rövidnek találtam (de gondolom ez orvosolható). Viszont szerintem van annyira jó a cucc, hogy megérdemelne egy szembarátabb külsőt is.Áráért nagyon meggyőző a Moment teljesítménye. T70-el hallgatva felbontásban és feszességben az M-DAC egyértelműen jobb, de kalkulálni kell azzal, hogy árban a többszöröse a Momentnek. Aki 100e Ft alatt keres DAC-ot és nem bánja, hogy nem egy csilli-villi cucc lesz az asztalán, annak jó választás lehet a Moment.
Illetve még annyi kiegészítés, hogy a beépített fejeserősítő szerintem fölösleges hozzá. De ez tényleg csak ízlés kérdése. Aki ennyit költ dac-ra, az már vegyen egy olyan erősítőt is hozzá, amivel kiszolgálja a cuccot.Köszönet bkercsonak a lehetőségért.
Boldog Új Évet Mindenkinek!!!
[ Módosította: CoolMan ]
-
tag
Sziasztok!
Pár hónapja szert tettem egy Sennheiser HD 598-as fülesre, aztán haverom áthozta az X-Fi HD USB kütyüjét és világossá vált, hogy a gépbe épített X-Fi extreme music nem szolgálja ki eléggé ezt a fülest.
Utána néztem kicsit a témában, de kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is, melyik USB-s DAC lenne jó választás. Otthoni használatra lenne, főleg rock/metal lossless zenéhez, de azért becsúszik némi alternatív/világzene is (Dead can dance, stb). Hordozhatóság nem szempont és csak a fülesre kell, tehát az egyéb csudajó kimenetek se érdekelnek, ahogy a potméter se, szoftveresen akarom állítgatni inkább. 30-50e ft-os ársávba kellene valami, ezek között vacilálok:
Fiio E17
HRT HeadStreamer
Audioengine D1
Creative X-Fi HD USBElőre is köszi!
-
vodkaboy22
addikt
Hali megvettem a ms2-met és nem bántam meg (akik eddig hallották azok is elismerték a rendszert, különbséget igazán én tudtam tenni a régi xonar és a streamer között.)
Szóval anyagaim föleg 44,1kHz-es CDből lett FLAC anyagok. Mivel még sokat nem tudtam hallgatni a streamert 25-30 óra ezért kérdem ajánljátok ezek a számokhoz a 96k túlmintavételezést? Vagy 44k használjak az alapból 44-es anyaghoz?
(Hallani eddig túl sok különbséget nem hallottam. Elméletben is csak 3dB jel/zaj viszony javulást hoz a túl mintavételezés az egyetemes képlet szerint.)
Esetleg 88,2k túlmintavételezés (stúdiók ezt ajánlják a CD-s anyagokhoz).[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
baluka26
nagyúr
válasz vodkaboy22 #18464 üzenetére
Nem egész számú többszöröst én nem választanék, de szerintem jó 44,1.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #18464 üzenetére
Egész számú ajánlott. De hallgasd meg, hogy hallasz-e különbséget, az a legegyszerűbb.
-
ntomka
nagyúr
ツ Headphones on - World off
-
-
NorbiKolozsi
csendes tag
Sziasztok!
30 ezer forintig milyen USB-s DAC-et ajánlanátok? Hordozhatóság nem lényeg, leginkább egy stereo erősítőhöz lenne használva, illetve egy AKg K550-hez. -
bkercso
nagyúr
válasz NorbiKolozsi #18472 üzenetére
Csak DAC kell, vagy DAC+fejhallgató-erősítő kombó?
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #18470 üzenetére
A. annak ajánlod ezt aki a jitter szereti
B. az hallja így, a ki a jittert szereti
C. jófej akartál lenni
D[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz ntomka #18467 üzenetére
A cikket átnézve és az olvasottakat a saját tapasztalataimmal összevetve azt gondolom, hogy a szerzőnek nagyon sok mindenben igaza van. Azért jó lett volna látni egy 100 dolláros fejhallgatót (is) a cikkben az 1000 dolláros fülhallgató mellett.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Ezen a kütyün nem tudok napirendre térni...
Jó 300 dollárért kaphatunk egy audiophile USB kimenetet a számítógépünkhöz? Zseniális!
De szerintem 300 dollárért már lehet kapni elég jó hangkártyát isten-király SPDIF kimenettel. Mostanában egy RME kártyát dicsér nagyon (kb. ennyiért) egy barátom. A vicc az, hogy a computeraudiophile oldalán a pocket server leírásokban sűrűn lehet látni ezt a terméket.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Ennyiért csak a kisdac kártyás presenter van.
Kínaiak csak dacot vagy csak erositot adnak ennyiért.eladó topping dac
-
contaxg
veterán
Bár ez hordozható, de tegnap érkezett a Pixelbe FiiO Andes E07K 27e-ért. Ki is lehet próbálni náluk (állítólag). Ha olyan mint az 17-es akkor az egy kellemes darab lehet!
-
NorbiKolozsi
csendes tag
KisDAC-et nem nagyon ismerem. A fenti E7 egy komolyabb erősítő mellé is jó lehet? Illetve fentebb valaki említette az X-Fi HD USB-t. Az nem lenne megfelelő?
Köszi a segítséget! -
contaxg
veterán
válasz NorbiKolozsi #18481 üzenetére
Az E7 és az E07K nem ugyanaz.. Az E17-es elég jól elmuzsikál egy k701-gyel is, de ezek a cuccok ebben az ársávban mindig magukban hordozzák a kompromisszumot.
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #18476 üzenetére
B, ezért aztán A, a C meg alap.
Mindig megállapításra kerül, hogy a legolcsóbb LP is simább hangú, mint a drága DAC-ok. A DAC-okban a legtöbben a jittert nem szeretik. Ennek kigyomlálása kerül sokba bennük. Ezért szerintem nem érdemes spórolni a túlmintavételezéssel, de ezt már annyian kitárgyalták, hogy most nem kezdenék bele. Csak a "becsapós" kifejezést nem tudtam elfogadni böffenés nélkül.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #18485 üzenetére
nagyobbik baj,hogy a valóságban nulla a jitter. és a lemezjátszóban is. tehát ki lehet abból indulni, hogy jó láncon célnak kell lennie a minél alacsonyabb jitter. hogy hosszabban lehessen hallgatni, az aránylag valóságos hangot.
aki szereti a jittert, annak egyszerűen nincs füle, mert fogalma nincs a valóságról... vagy rém szar lánca van.
évek óta célom volt, nekem is, hogy ami fülemnek tetszik, elmondom másnak is,pláne ha ingyen van. ezzel totál ellentétes tanácsokat adni, hogy rontsd el azt,ami aránylag jó....
mennyire érdemes ilyen emberre hallgatni? aki mellesleg nyilvánvaló dolgokat sem hall meg. ellenben ebből akar megélni...
a legtöbb dolog azért a forrásnál dől el. csomó embert vitt már el a susnyásba,mert nem megfelelő forrásra épített komplett láncokat.
deadzone: USBn asuson is kigyullad a bitpontos led.naés,ha szarabbul szól? időzitésről semmit nem tud a készülék,ő csak lejátsza,azt amit bitpontosan megkapott.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Deadzone41
őstag
válasz bajnokpityu #18487 üzenetére
miért kezeled megdönthetetlen tényként azt amit te hallasz? miért nem hallhat más ember mást mint amit te? állításotok szerint ezen a szinten már jóval túl vagyunk a műszerrel mérhető dolgokon, hogyan is lehetne itt bármiféle abszolút igazságot felállítani?
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #18487 üzenetére
Nem jó ez személyeskedés tisztelt fórumtárs.
Kérlek fordítsd az energiádat más irányba!
Millió köszönet érte előre is!(#18485) bkercso
Egy cimborám azzal riogat egy ideje, hogy a Lavry belülről 192kHz..., de én ezt nem akarom elhinni. Ha ez igaz, akkor egy világ fog összetörni bennem...[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz bajnokpityu #18490 üzenetére
ezt nem tagadom, de járhatok én minden nap élőzenére, akkor sem fogok tudni vakon két jó dac-ot ki A-B-zni.
-
bigmasterg
addikt
válasz Deadzone41 #18491 üzenetére
Egy analitikus, száraz hangú dac-ot és egy melegebb hangút sem tudsz ki A-B-zni ?
Kérdezek inkább másképp.
Erősítőknél sem hallasz különbséget ?
Egy canamp-ot és egy presentert sem tudsz ki A-B-zni ? -
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #18490 üzenetére
Nem hiszem, hogy valaha is tettem megjegyzést rád, valamely képességedre, tulajdonságodra. Viszont eléggé zavaró ahogy tukmáltad az emberre a cuccodat ami elöl nem hagysz igazán kitérést és ezek után még a véleményezést is kikényszeríted. Számomra ez tapintatlanság...
Kérlek ne foglakozz velem többet. Vedd úgy hogy itt sem vagyok!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Deadzone41
őstag
válasz bigmasterg #18492 üzenetére
a melegség és szárazság, ugye a hangszínből ered, abban nem hiszek, hogy egy jó dac e módon színezne.
canamp-presentert még nem próbáltuk, de a champ vs klón canamp-ot asszem' opa 2134-el igen, az nem ment. (ezzel most nem a champ-ot degradálom, ne értsd félre Pityu)
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #18489 üzenetére
Szerezz vagy készíts egy fotót a belirűl, aztán nézd meg az IC-bekötéseket és szinkronban nézd hozzá az adatlapjaikat (én az adatlappal kezdeném, hogy tudd, mit kell nézni). Ebből kitalálható, hogyan vannak bekonfigurálva és mit csinálnak odabennt.
Deadzone41: Én se tudtam. Aztán lassan megtanultam. A hallás fejleszthető, mert az agy a szűk keresztmetszet, nem a fül. Elég triviális a különbség OPA2134 és NE5532 között a Canampban is. Ha eladod az MSII+ -t egy E17-ért, azzal nem fogod fejleszteni a hallásod.
Ne érsd félre, nem negatív egyáltalán a véleményem és nincs azzal baj, hogy zenélsz és nem hifizel! Csak azt állítom, hogy nem annyira szubjektív ez a hobbi, mint amilyennek gyakorlatlan hallással az ember elsőre képzeli. Tapasztalataim szerint.A műszerrel mérhetőségről meg már sokszor leírtam, hogy nem vagyunk túl rajta. Csak kevés paramétert mérünk, nem a legfontosabbakat (vagy azokat nem mind), és még kevesebbről veszünk tudomást. THD-ról beszélünk. Akkor hurokerősítésről miért olyan keveset? Tranzientorzításokról meg rendre semmit!
-
Deadzone41
őstag
válasz bkercso #18495 üzenetére
már többször leírtam, de nekem irreleváns az a különbség, amit mikroszkóppal kell keresni. nap mint nap tapasztalom, hogy mennyire változik a megítélésem a hangulatomnak, napszaknak és sok egyéb másnak köszönhetően, miért öljem akkor olyanba a pénzem, energiám, ami szemmel láthatóan nem hoz akkora profitot számomra, mint ha mondjuk fejhallgatót cserélnék?
fejlesztem én a hallásom, látod igyekszem sok mindent meghallgatni, találkozókra járni, csak engem nem az elektronikák érdekelnek az előbbi okok miatt, hanem a hangkeltők, és az akusztika.
egyébkén ahogy Mulder ügynök is, "I want to believe" üzem módban vagyok, ezért is próbáltam/próbálok vakteszteket szervezni másokkal, szeretném látni azokat a pozitív eredményeket[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
Ribi
nagyúr
válasz Deadzone41 #18496 üzenetére
bkecso szerintem pont ezt mondja, hogy nem hifista szemlélettel állsz hozzá.
Tudni kell mit kell figyelni az adott zenében és nem hallgatni kell a zenét.
Tulajdonképp hibakeresésről szól, nem zenehallgatásról.
Én nem szeretném tudni, hogy mit kell figyelni, mi mennyire szól jól, sosem szeretnék hifista lenni. Utána reflex szerűen csak elemeznék folyton és nem tudnám többé a zenét élvezni.
De ez csak az én véleményem.
"I want to believe"-től nem leszel hifista. Ezt tanulni is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest