- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donpe
aktív tag
Ma éjjel sem alszom sokat. Megérkezett a Mytekem!!!
-
baluka26
nagyúr
Szakibá... tesztjére:
Megnéztem 3×-os és sima konvertálás között mit tudok kihozni ABX-szel. Első nekifutásra 4/5 ment. Hosszabban nem tudok odafigyelni, sajnos ismerem magam, hogy nem tudnék.Ja, és hallani véltem különbséget ott egy perc után, egyik mintha laposabb, és kicsit dinamikátlanabb lett volna.
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
hitman,
őstag
Sziasztok
A 2-3-4k-s kategóriába mi most a best buy vétel a headphone-ok közül?
Egy külföldi állás megszerzése miatt kell egy ilyen. Lehet hogy csak 2-3* fogom használni...
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
hitman,
őstag
válasz Deadzone41 #19554 üzenetére
Sorry!
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
szakibá...
senior tag
válasz baluka26 #19552 üzenetére
Hajrá! A gyakorlatban persze ilyen helyzet nem fordul elő, a mikrofon után jön az AD konverzió, utána minden a digitális világban zajlik, csak a felhasználó DA-ja után lesz ismét analóg. A kábelhívők pedig azon filózhatnak, hogy mennyi ebből az a kb. 30 méter nem audiofil kábel, a patchfield és a csatlakozók sokasága (itt az aranyozás nem divat).
[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
baluka26
nagyúr
válasz szakibá... #19556 üzenetére
Írok, ha esetleg megint ráveszem magam. El szoktam jutni addig, hogy megfogan a gondolat, aztán inkább megnézek egy Breaking Bad részt
Egyébként szerintem, ha itthon menne 30 kábel tyúkbél erősítőbe sokkal rosszabb lenne eredmény.
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
válasz krisztian7 #19558 üzenetére
Küldenek europlug átalakítót, működik itthon, igen. Alapból, kérni sem kellett.
-
donpe
aktív tag
Azt hiszem nagyon szerencsés ember vagyok, mert nagyjából megtaláltam azt, ami miatt elkezdtem a fejesezést.
A Mytek feltette az i-re a pontot. Nem csak pontos, nem csak baromi jó felbontásban és térben, de van zeneisége. Pont ellentétes a hangja a kinézetével. Csak úgy hömpölyög belőle a zene. Annyira könnyed, és fülsimogatóan barátságos így ez a lánc (Mytek Stereo 96 DAC-->Laconic Night Blues-->Audez'e LCD3 (LCD2 kölcsönben)), hogy csak vigyorgok a "Fat Old Sun"-t hallgatva... -
donpe
aktív tag
válasz SOAD19 #19562 üzenetére
Köszi, csak miheztartás végett raktam be a youtube linket , természetes itthon flacozom.
Egyébként pont azért jó, mert nem épít semmit. Ami bemegy, az kijön, a fülnek nagy örömöket okozva.
Közepek minőségében kiemelkedőnek érzem mind az Audez'e-t, mind a láncot. Nagyon hihető, nagyon közeli hangja van. -
fattyu
veterán
válasz Vasinger! #19564 üzenetére
10 éve megvan a hd650em és nem is megy sehova, a t70em ugyan csak pár hónapos de szintén maradós... erősítőmmel is tök elégedett vagyok fél éve már... a melós kis dacampom is bőven ellátja a feladatát és szeretem hallgatni. Van az a pont ám amikor már nem akarsz többet költeni, mert találsz egy optimálist ( meg másik pénztemetőt )
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
donpe
aktív tag
válasz fattyu #19565 üzenetére
Bezony. Majd szeretnék egyszer egy hasonlóan jó hangfalas láncot is (bár előbb egy családi ház sem ártana ).
(#19564) Vasinger! - Jó kérdés, az elmúlt hónapokban nagyon sokat csereberéltem én is, voltak dolgok, amik nagyon tetszettek (pl. T70). De még nem állt össze ennyire soha a dolog, mint most. Az Night Blues és az LCD2 biztosan hosszú távon marad. A Myteket meglátjuk. A 192-re kíváncsi vagyok még.
-
Bodz
nagyúr
Jaja, mint egy karácsonyfa. De tényleg, valaki hallotta már?
Fertőzök mostanában, már két ismerősnek próbálok valami fejhallgatós rendszert összehozni a hazai kínálatból. Természetesen nem a népszerű cuccokból, az nem lenne túl érdekes. Szóval Fiio E10 kilőve.
1. ESI Dr. DAC nano (kellemes, majd egyszer írok róla) + M-Audio Studiophile Q40 (ez már adott volt) + ? erősítő. Keret 50e, ebből 20e elment a DAC-ra.
2. ? DAC + ? erősítő + Digitech Pro Monitor + valami más fejhallgató még. Keret 90e, ebből 12e már elment a Digire.[ Módosította: 7 ]
-
donpe
aktív tag
Én pedig valami jó SPDIF koax kimenettel rendelkező kártyát keresnék a gépbe. Jelenleg alaplapiról megy, ez sem rossz, de gondolom sokkal jobb egy dedikált kártya.
Bodz - csak gyári vonalon gondolkodtok? bkercso cuccai esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Pedig a Digitech Pro Monitorhoz bevállalhatna egy Champot és vmi olcsóbb DIY DAC-ot. Erősítő tekintetében elég gyenge a felhozatal olcsóbb kategóriában a magyar piacon, ha gyáriakat nézzük.
Az eladó DAC-Ampod nem jó neki a Digihez ?
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
SOAD19
addikt
Sejtettem, csak szeretek csipkelődni!
(#19565) fattyu
"( meg másik pénztemetőt )" - Én is ezt vallom, hogy ha elérsz egy olyan szintre, amivel pillanatnyilag elégedett vagy, akkor gyorsan keresni kell egy másik hobbit, amire költheted a pénzt, valamint megpróbálni nem olvasni a fejes ill. a dac-os topikot, bár nem könnyű.
[ Szerkesztve ]
-
donpe
aktív tag
Érdekes cuccnak tűnik! Jó lenne összevetni egy alaplapi koaxal. Tényleg, mikor csinálunk már egy vidéki fejestalit? Nekem bejött a nyíregyházi buli.
(#19572) chrisnagy13 - Sajna nincs nálam az M-DAC, tehát csak emlékezetből tudok rá valamit mondani. Egyenlőre még szoknom kell a Myteket. (Emlékezetre) felbontásban hasonlók, prezentálásban mások. A Mytek-nél a részletek jobban összeállnak eggyé, a zene, nem nagyon precízen prezentált hangok sokasága, hanem egybeálló valamiként érkezik, mondhatni hömpölyög brutális részletességgel. Egyenlőre egy fél éjszakát hallgattam csak és főleg lágyabb, vokálisabb dolgokkal. Ezekkel a zenékkel nagyon tetszett. Az énekhangok nagyon emberiek, élők, és olyan közel tudnak jönni, hogy szinte érzed az énekes leheletét. Ebben hátborzongatóan jó és jobbnak érzem az M-DAC-nál.
Mindenesetre úgy tűnik, hogy érzékeny arra mivel eteted, mert elsőre ugyanabban a felállásban (Gotham GAC-1 spdif) lágynak, fedettnek tűnt. A kábelt Furutech Alpha ezüstre cserélve sokkal jobb lett az összkép, eltűnt a pici fátyol előle. Az M-DAC a Gotham-ről is jó volt emlékeim szerint.Más - Próbálgattam még tegnap Audioquest Diamondback összekötőket. Hát nem igazán győzött meg. Eltűntek a részletek, mosott volt picit. Vagy csak megszoktam a jót a kölcsönkapott Zu Gede kábelekkel???
(#19578) SOAD19 - Tegnap elkezdtem már nézegetni az AVX-en a hangdobozokat.
-
guppy
őstag
én úgy vettem észre h a rossz dinamikájú felvételek hibáit mutatja meg nagyon, a túlvezérlésből származó hibákat (sercegés) kevésbé, ezért úgy gondolom a magasok egy picit vissza vannak véve, énekhangok tényleg nagyon szépek, ezt én is megjegyeztem , mélyekkel is csinál valamit, azt még nem sikerült megfognom h mit. Spdif forrásra én nem vettem észre h különösebben érzékenyebb lenne (nem hallok jelentős különbséget a halide és alaplapi között SUPERLOCKot használva)
majd pattintsd fel a fedelét és a jumperek segítségével iktasd ki a potit, és a kondikat, úgy egy kicsit neutrálisabb lesz a hangja sztem (a karakteréből is veszít). ezzel érdemes vigyázni mert ha kiiktatod a kondikat DC feszültség fog megjelenni a kimeneteken, és azt lehet felerősíti a erősítőd, és a fejesed nem fog neki örülni
-
baluka26
nagyúr
Mivel a damping ugye nagyon fontos sokak által, és ezek az illetők hisznek ABX-ben, ezért kíváncsi lennék, hogy milyen értéktől tudnák megkülönböztetni a szerintük ideálisat
Ezt vehetitek kihívásnak Deadzone, slflnJa, és ez nem olyan teszt kellene legyen, hogy A az X, B az Y. Hanem 10 kedvelt zene, ennél A tetszik jobban, ennél B tetszik. És akkor kiderülne, hogy mi a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz baluka26 #19583 üzenetére
szerintem ez tök fölös dolog, mérésekkel igazoltan bőven hallható az erre érzékeny eszközöknél a kis damping. [link] [link]
ha ilyen cuccokkal sikerülne az abx, abból még nem következne az, hogy mondjuk a k701-el is menne a 120ohm-os vs ~0 kimenős erősítő.válassz úgy erősítőt, hogy meglegyen minden eszközöddel a 8-as damping, és akkor nem kell ezen aggódni, meg méréseket túrni.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Deadzone41 #19584 üzenetére
Nincs szükség mp3@320 vs flac összehasonlításra, mert mérhető és látható a különbség. Oké?
Engem az érdekel, hogy a fületek is azt szereti-e, mit az eszetek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz baluka26 #19585 üzenetére
mivel eszük meggyőzte,h mit kell szeretni,ezért ezt hallják jobbnak
1.3damping elég, ez meg kb mindennel összejön.
Vagy nemrég itt volt ajánlva 38ohmos fejeshez 36os kimenő imp. erősítő. álllítólag jól szól.
akkor még ennyi se kell.sztem meg olyan erősítőt kell választani, aminek tetszik a hangja, és nem az adatlapot bújni...
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Deadzone41
őstag
válasz baluka26 #19585 üzenetére
a 320mp3 vs flac hasonlat azért nem túl jó ide, mer bár nyilván mérhető köztük a különbség, de az az esetek 99,999mégsok9%-ában nem hallható fülre, túl van a kettő közti difi az emberi fül határain. persze vannak kivételek, amibe az mp3 kódolásnak "beletörik a bicskája", mint az amdfan által talált csörömpölés
az általam linkelt grafikonon a hd598-al 6!! azaz 6dB-s különbséget mértek 0 és 100 ohm között a mély tartományban, amit egy félsüket is kihall nagy valószínűséggel. (egyes csoda csöves erősítők ennél jóval magasabb kimenő imp-el rendelkeznek.) hozzáteszem, hogy ez a probléma nem csak annyiban jelentkezik, hogy kicsit több lesz a mély, azt csókolom, nő a torzítás, lassabb lesz a mély, etc. de ehhez én már nem értek, aki akar utána olvas.
a jövőben lehet lesz egy armatúrás fülesem, ha valaki felajánl egy magasabb kimenős erősítőt, ami nem robbantja szét hatalmas fesszel a poti első egy mm-én a fülest, akkor én megyek tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #19588 üzenetére
1 konkrét fejesnél 6dba. gondolom ez a legnagyobb, amit láttál.
hányan hajtják egyáltalán erősítőről az 598at? és hányan hajtják ennyire magas kimenőjű erősítőről?
megjegyzem 6dba-nál nagyobb differenciák vannak ezeknek a dinamikus fejesek frekimenetében.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #19589 üzenetére
Ezekkel a csillapítatlanságból adódó a kiemelésekkel az a baj, hogy időben elnyújtott rezonanciák, nem simán csak kiemelések. Zavaróak tudnak lenni. De nem minden hangsugárzó hajlamos ilyesmit produkálni, így nem minden fejeshez kell a kis damping. Ha van, az univerzálisabbá tesz egy erősítőt.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
szakibá...
senior tag
válasz bajnokpityu #19591 üzenetére
Úgy tudom, a HD600 és 650 tekercsei nem egyformák.
-
bajnokpityu
félisten
válasz szakibá... #19592 üzenetére
Mennyire biztos?
És a shure? Egyet se szedtem szét, de ez a hir járja.eladó topping dac
-
szakibá...
senior tag
válasz bajnokpityu #19593 üzenetére
Valahol olvastam, hogy a 650-é alumínium, vagy négyszög keresztmetszetű a vezeték, nem emlékszem, csak arra, hogy nem egyformák.
-
szakibá...
senior tag
válasz szakibá... #19594 üzenetére
Megvan, itt.
Viszont AKG-nál nagyon sok típusban van ugyanolyan hangszóró.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz krichd1 #19573 üzenetére
Ez van, gyári cuccokból kell megoldani. Az Original? Ezzel sajnos nem túl jó a Digitech,
(#19574) schawo: Hm, tényleg, ilyen is van, lehet használtan meg is felelne. A Headstreamer valamiért nem szimpatikus, de majd contaxg-től kérek egyet kölcsön meghallgatásra.
(#19575) Deadzone41: Nem rossz gondolat. Ezeknek milyen hangja van?
(#19576) Audison & (#19577) baluka26: Óóóó, azok nagyon aranyosak együtt.
(#19581) donpe: Tavasszal?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest