Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FJC

    aktív tag

    @-NoVa-, @lapalapa
    Ti egészen mást kerestek a zenehallgatásban mint mondjuk én és sokan mások.

    Én a 40-60 dB jel-zaj viszonyú kazettás magnókkal kezdtem, majd lett a jobbféle LP 50-70 dB jel-zaj, + FM rádió. Mindíg volt a háttérben valami zaj és probléma, mégis jó volt.
    A mai világban a hardver lazán hozza a 90-110 dB jel-zaj viszonyt, a felvételek pedig jó, ha 60-70 dB jel-zaj viszonnyal rendelkeznek (az alapzajról beszélek a stúdióban).
    A hardver, hacsak nincs valami nagyon elcseszve, lazán kezeli a zenét. A fontos tényező amiről ritkán van szó a hangszóró / fejhallgató. A tozítás szintjük kb 1 % (- 40 dB).
    Én és a hasonlóak az eszközöket használjuk arra hogy zenét hallgassunk, ti pedig a zenét használjátok arra, hogy a felszerelést hallgassátok (én is jártam ebben a cipőben).
    Úgy érzékelem itt, is a hit papjai akarják formálni a köztudatot. Hiába hisznek egyesek valamit meggyőződéssel, attól még nincs igazuk. Sok a tudományosnak álcázott áltudodomány.
    De, hangsúlyozom mindenki azt hisz, vesz, csinál amit szeret, semmi közöm hozzá.
    A probléma, hogy nem létező problémákra adtok a laikusok számára megoldásokat.

    Egy jó lánc tehát szerintetek így kell, hogy kinézzen?:
    Router, spéci ethernet kábel, ethernet lokalizátor, High End switch, spéci ethernet kábel, ethernet lokalizátor, valami forrás (pl.:streamer), spéci USB kábel, USB leválasztó, jitter szűrő, DAC (lehetőleg NOS) + külső óra, spéci RCA vagy XLR kábel, erősítő (ha van csöves), spéci hangszóró/fülhallgató kábel, hangszóró/fülhallgató + lineáris tápok és akkuk, spéci táp kábelek, hálózati szűrők, stb...

    "A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."

Új hozzászólás Aktív témák