- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- SSD kibeszélő
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amilos
csendes tag
Ha van egy integrált chipkészlet (BGA),annak van környezeti hőfoka is, ami a hűtőn van.Ha van egy 60 fokos hűtőpanel,a mag 20-30 esetleg 40 fokkal is magasabb lehet.Van olyan processzor,aminek a működési hőmérséklete 140 Celsius fok,és ha egy tized fölött ketyeg,egyszerűen a többmillió tranyó "elég".VGA kártyákat előszeretettel húznak,de sokan nem tudják,hogy már alapból gyárilag tuningolva vannak,ráadásul ezeket a BGA-kat nem is igazán hűtik,esetleg drágább nyákokon.Egy notebook olcsóbb alaplapján általában 3 ilyen BGA van,és egyetlen rézvezető köti össze őket.Ezért van az,hogy a notikat alapból nem nagyon lehet tuningolni,az élettartamuk és az életük függhet tőle.Más az,ha gyári beállításon dolgozik egy duplamagos processzor,amire tervezve van,attól semmi baja nem kellene,hogy legyen,mivel így méretezték hozzá a környezetét.
Szerintem[ Szerkesztve ]
"Csigabiga gyere ki,ég a házad ide ki!"
-
Amilos
csendes tag
Li1718 GPU: ATI Radeon X200.Az alaplapra van integrálva a videóvezérlőd,ezért nem cserélhető.Csatlakoztatni sem lehet más GPU-hoz,mivel ez egy olcsóbb széria.Tuning nem javasolt,tönkremehet tőle a gpu.Ha erősebb VGA kell,inkább asztaliban gondolkodjál.Nekem a 9300GS sem valami nagy tudor.
-
Amilos
csendes tag
FUSI Pi3540 alapállapot (Szobahőmérséklet 26 Celsius fok,CPU 0% kihasználtság):60 Celsius fok,60 fok fölött újra lehűt kb 45 Celsiusra.
3DMarkt 06v110 VGA teszt:65-70 Celsius fok max.CPU teszt (100% CPU kihasználtság):70-75 Celsius fok max.
Aládolgozva egy Notepal (G3T Titan,szabályozható) hűtéssel-CPU 100%- 51-60 Celsius fok max.
A tesztet 4x futtattuk le,a hőfokokat egy freeware NHC programmal mértük:
http://maxxl.extra.hu/index.php?option=com_weblinks&catid=35&Itemid=73
A teszt csak tájékoztató jellegű,a notebook erőnlétét próbára téve![ Szerkesztve ]
-
Amilos
csendes tag
FUSI Pi3540 notimban alaplapcserét végeztek a szervízben.A hiba oka nem a hűtés volt,hanem az alaplap egyszerűen meghibásodott.Csak következtetni tudok a hibára,mivel sajna nincsenek részletek.Nem tudom mennyire elterjedt az alaplapi CVRAM hiba,ami valszeg egy BGA,amit nem lehet cserélni,vagy a cseréje körülményes.Mintha már találkoztam volna ilyen hibával,csak VGA kártyáknál.Most egyenlőre jól működik,de még kell egy kis idő,hogy teljesebb képet tudjak adni a hőfokokról.
[ Szerkesztve ]
-
Amilos
csendes tag
Támogatva!
Nem ismerem a műszaki egyéniségű hátterét,de mint újoncka,nem "fikázni" akarom a szakmai kifejezés szókincseinek gazdagságát,de tudod egy embert akár a szókincséről,a kifejezésmódjáról,és a helyesírásáról sokmindent lekövetkeztetnek,főleg a műszaki beállítottságú emberek köre valahogy kiábrándult.Sajnálom,de én is úgy érzem már nem vagyok biztos abban,hogy egyáltalán higyjek olyan topic-ban,ahol egy márka orientált "szervízes szakember" egy különálló márka ellen támad,ráadásul amikor az nem is erről szólna.Vagy igen? Sokkal több FUSI noti van a piacon,mivel olcsóbbak,de ez nem azt jelenti,hogy "szarok".Ja,és amint írtad,a tiéd is kikapcsol.Nem a "vezérlőelektronika" miatt,ez csupán a processzorok önvédelmi reakciója,hogy le ne kozmáljanak... .További fejlemények holnap....[ Szerkesztve ]
-
Amilos
csendes tag
válasz Jégkokó #8220 üzenetére
Nem az ára motívált,nem volt olcsó.Az egyedi megjelenése,gyorsasága,csendessége,a kímélő platform és billentyűzet,no és a márka.Nem kiábrándítás képpen,de nagy az esélye annak,hogy a HP-dat épp egy Fujitsu Siemens Shiplace robot rakta össsze,úgy ahogy a többit.Amikor a Hewlett Packard nyomtatókat gyártott,az integrált vezérlőiket már Fuji és Siemens gépek rakták össze,ha pedig külön gyártanának notebook gépeket,akkor is versenyképesek lennének.Elismerem,szériahibák létezhetnek,ugyanúgy mint a HP-nál:pár évvel ezelőtt nem egy kávát cseréltünk HP notebook gépeken.Sokan az új szériákra is panaszkodnak.Szögezzük le:egyik kutya,másik eb.Szerintem hiába még a nagy fejlesztés és design,egy 9-es Nvidia,vagy egy dupla magos processzor hűtése,még több figyelmet érdemel.Ezt ha sikerül megoldaniuk passzív 2-3mm-es hűtőbordával,akkor én is veszek egy másik notebook-ot! A notepal megoldás meg kész vicc,mert bizony ez is volt alatta!
-
Amilos
csendes tag
válasz Jégkokó #8217 üzenetére
Az lehetséges,hogy a FUSI hűtése nem megfelelő?A hőfok kapcsoló mechanizmusért egy külön áramkör,+szonda figyel,ami a hűtőventillátor fordulatszámát egyúttal szabályozhatja,úgy tudom,ez valamennyi noteszgépben benne van.A FUSI Pi3540 gépemnél nem csupán melegedéskor kapcsol ki,viszont 3D Mark-os processzor terheléskor szabályozza szépen a hűtőventillátort,mégis lekapcsol.A probléma itt más,de csak találgatni lehet,a szakszervíz talán majd többet tud mondani.Én inkább attól tartok,hogy a melegedés hatására tönkrement valamilyen alkatrész,vagy a hűtést szabályzó áramkör,így hideg állapotban is lekapcsolhat,akármikor.A passzív és aktív hűtés nem romlik el,hiszen az csak egy fémdarab,meg egy venti.Nem tudom mi adhatta meg magát,lehet alaplap hiba is,és azt sem tudom mennyire jellemző ezekre a noteszgépekre az ilyen jellegű hiba.
-
Amilos
csendes tag
válasz Jégkokó #8214 üzenetére
Értem.Megnéztük a HP-P szériát is.Annak is csak egyetlen aktív hűtője van.Ha egy 3D Mark 2006 a FUSI-nál ennyire halált okozhat (nem biztos még,hogy ez okozta),akkor mit tesz más notebook?HP megbízható?Vajon meddig lesz üzembiztos?Szabad egyálatlán notebook gépeken huzamosabb ideig (pár óra) játszani,vagy nehéz programmal hajtani?
-
Amilos
csendes tag
Szia! Az FSB növelése bios-ban nem lehetséges.A gyári bios pedig javasolt,nem tom van e rá olyan bios,ami alatt be lehet állítani a rációt,de én azzal nem próbálkoznék.Az Front Side Bus növelésével lehetséges,hogy a CPU órajele is megváltozik,amit persze le is kéne hűteni,de ez alaplapfüggő,valszeg manuális kapcsoló nincs rajta.
Azért felteszem a kérdést,mert neked is Pi3540-esed van:meg vagy vele elégedve?Mert látod,az enyém haldoklik."Csigabiga gyere ki,ég a házad ide ki!"
-
Amilos
csendes tag
Sziasztok! Van egy FUSI Amilo Pi3540-es notebook-om.Alkalmanként kikapcsol.Két hónapos,eddig nem volt vele probléma.NV9600M van rajta,egy ventis a hűtése.Már a hozzájáró XP telepítésnél is kikapcsolt.Most szervízben van,első szervíz.Ezért írok,mert még lehet ütni a vasat!Még lehet másnak is hasznára válik!Számos oka lehet,hogy kikapcsol, 53 Celsius fokon is.Hardware problémára gyanakodnak.Nem becsülöm le egyik noteszgép MÁRKÁT sem,mindegyiknek van valami előnye és persze "nyűgje".Egyiknél egy apró gomb,ami megevett 200 000-et,a másiknál meg kikapcsol valami 170 000-ért.Mégis a pénzemet nem kapom vissza,vagy kicserélem,igaz pár hónapos hurcolás után a szervízhez,+ ha a bolt megengedi+Ha megtörténik a csoda: mégis milyet érdemes akkor venni ezen árakon?Szériahiba,vagy típushiba ezeknél a gépeknél ennyire általános?Mennyi az elévülési idő a hardware hűtés,vagy alkatrész minőségekre?Megéri egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile 2
- Apple notebookok
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Zsír Acer Nitro V16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X280 Kicsi, könnyű, erős!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest