Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • biker

    nagyúr

    válasz Hasaggymeg #6021 üzenetére

    a teljesség igénye nélkül:
    Akkor is Present Simple-t használjuk, amikor örök igazságokról, természeti törvényekről, stb. beszélünk (mert azok mindig ugyanúgy vannak…).
    The Sun rises in the East.
    Water boils at 100 degrees Celsius.
    The river Amazon flows into the Atlantic Ocean.

    ..
    Események egymásutánjának leírásakor is Present Simple-t használunk.
    Azokban az esetekben, amikor befejezett cselekvésekről vagy eseményekről beszélünk, amelyek akkor következnek be egymás után, amikor beszélünk vagy írunk, szintén Present Simple-t kell használnunk. Ilyen esetek lehetnek, amikor bemutatunk valamit, vagy kommentálunk egy éppen zajló eseményt (sport vagy bármilyen közvetítés például), filmelőzetesben (elmondja röviden a film egymás után következő eseményeit), (film)kritikákban és drámai elbeszélésekben.

    ..
    Végül, de nem utolsó sorban a Present Simple-t lehet jövő időként is használni (Present Simple as Future):
    A Present Simpe-t olyan jövőbeli események leírására használjuk, amelyek egy program, menetrend, időbeosztás vagy órarend részei, tehát jövőre nézve – nem a beszélő által – meghatározott, előre lefixált kezdési és befejezési időpontjai vannak:

    a leírt mondat ezen 3 szabály bármelyikére nézve igaz, akár mint előzetes, akár mint jövőben mindenképpen végbemenő esemény, akár mint elbeszélés események egymásutánja.

    remélem már hiszel :)

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Új hozzászólás Aktív témák