-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #30793 üzenetére
"háát, ezeket a köröket megfutottam 2 éve "
Lehet h., neki jobban sikerül.
-
adakiller
senior tag
Sziasztok,
Asrock Q1900DC-ITX alaplap
Corsair 2GB DDR3 1333MHz SODIMM CMSO2GX3M1A1333C9
Cooler Master Elite 110 Advanced Black számítógép ház táp nélkül
Akyga AK-NU-02 Adapter Universal 90WEbből lenne egy htpc. milyen oprendszert ajánlotok alá? win7 32, vagy 64 bit, vagy nas4free? ami menne alatta az mp3 streaming, torrent, illetve dlna.
Előre is köszi!
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #30801 üzenetére
Ezt mire alapozod?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
CirrMee
addikt
válasz windlord #30807 üzenetére
Realtek® ALC887 van nálam az 1800 mellett. A nagy (i5) gépem (amúgy kikapcsolt ) VIA® VT1828S vezérlőjéhez képest gyönyörűen szól, de az X-Fi karimhoz képest azért még jóval odébb van.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem beadom én is a derekam és váltok HTPC-re. Egy kérdésem lenne a nagy váltás előtt, éspedig: HTPC (kodi)---Logitech Harmony Touch, ugye egyszerűen meg tudom oldani a távirányítását? Mondjátok, hogy igen, kérlek
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
-
törölt tag
válasz mivamma #30816 üzenetére
Neked is azt tudom tanácsolni, amit már többeknél megtettem: Ha van otthon hardveresen HTPC feladatra befogható asztali gép, tedd fel a használni kívánt szoftvereket, kösd rá a megjelenítőre, AVR-re és "gyakorolj".
Kép és hangminőséget nem számítva akár egy laptop is befogható, ahol a távirányítás, Kodi és egyéb szoftverek kipróbálhatók.
-
mivamma
senior tag
válasz devil-k #30817 üzenetére
Éppen te voltál az egyik "ördög", aki belevitt a rosszba Na de komolyan: médialejátszó, laptop, PC. Ez így sok, és nincs is értelme. Tényleg szeretem a Dune-t, és ha nem kellene semmi pc, akkor meg is tartanám, de kell pc, ez van. Ezért gondoltam, hogy száműzöm a laptopot és a Dune-t, sőt a PC-t is és összerakok egy HTPC-t, ami az én szerény PC-s igényeimet is kiváltja. Hát első gondolatnak kb. ennyi!
(#30818) regger : igen, már néztem. Ezért is bólintottam rá a váltásra!
[ Szerkesztve ]
-
Armatura
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy htpc+nas gépet építeni.
Ami megvan,abból érdemes-e ,lehet-e ezt kohozni
-G1620
-Asrock z75 pro3
Vagy érdmes inkább egy j1900dc fele elindulni.
Ami fontos,hogy 24/7-ben menne,ezért minnél kevesebbet szeretném ha fogyasztana.Az elgondolásom szerint 2*3tb tárhely+a rendszernek vagy ssd,vagy pendrive.A hálóban kapna helyet,közvetlenül a tv mögött mert egyből hdmi-vel tudnám tévére kötni.Viszont a hang zavaró,ezt paneltáppal+noti töltővel meg lehet oldani?Válaszokat előre is köszönöm
Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #30823 üzenetére
Most még...
-
mivamma
senior tag
-
törölt tag
No, akkor valami jót is tegyek a közösség érdekében, ne csak trollkodjak:
Egyszerre 2 lejátszós topicban, nemrégiben ezen a szent helyen, és privátban is felmerült miként oldjuk meg a képeltolást, segítve vetítésnél a maszkolást, illetve ehhez igazodva feliratok pozicionálását, azok színezését DLP projik szivárványhatását csökkentve. Ha ide írom, rákeresve könnyen megtalálják. Ha bárki ügyesebben, egyszerűbben megoldja, jó lenne ha reagálva jelezné, így segítve a sötétben tapogatózókat.
Megpróbálom egyszerűen, kiindulópontnak elég lesz
Kodi:
Képeltolás:
Lejátszás közben videók-beállítások opció, ezen belül függőleges képeltolás. Ha a menüben alapértelmezetté tesszük, innentől fogva a 2.35:1 filmek indításkor az alsó fekete sávot eltolva kerülnek lejátszásra.
Ha nem szeretnénk default eltolást, lehetőség van tetszőleges billentyűre ( vagy táv gombra stb) szerkeszteni. Szokásos keyboard.xml-re van szükségünk, ezen belül <FullscreenVideo> bekezdés:
<m mod="ctrl">verticalshiftup</m>
<n mod="ctrl">verticalshiftdown</n>Nálam tehát Kodi alatt a Ctrl+n és m kombóval lehet le-fel tolni, értelemszerűen ezt megváltoztatod tetszés szerintire.
Felirat:
Elhelyezkedése mozgatáshoz rögzítettként ajánlott, színét a beállítások/video/feliratok menüben változtathatjuk, pozícióját Ctrl+le-fel nyíllal mozgathatjuk. Illetve szintén lejátszás alatt lehetőség van a videók-beállítások menüben a Képernyő kalibrálás lehetőséget választva elhelyezkedését pozicionálni (2x Enter megnyomása után). Erre a folyamatra lehetséges, hogy filmek eltérő képkockasebessége szerint is szükség lesz.
Végeredményként ezt kapjuk, előtte-utána:
MPC-HC:
Képeltolás:
Beállítások/billentyűk menüben PnL fel és PnL Le lehetőséget választva állíthatjuk tetszőleges billentyűre, ahogy lehetőség van eredeti forma visszaállításra, ehhez a PnL Középre állít parancsot keressük.
Továbbá lejátszáskor a Nézet/Pásztázás/Letapogatás/szerkesztés menüben lehetőségünk van előre beállított eltolást konfigurálni. Ehhez toljuk tetszőleges poziba a képet, majd az alsó infó sávon jegyezzük az eltolás mértékét. Ezt megadva immár a Letapogatás fülön egy gombnyomásra elérjük azt (a beállítás szerint 2.35:1 éven):
Asztali gépes hevenyészett beállításaim eltérhetnek a nálad tapasztalható valós arányoktól.
Felirat:
Több módszer lehetséges, én alábbit kedvelem az MPC beépített feliratszűrőjével:
A feliratok relatív pozicionálása fülről leveszem a pipát, ezzel a felirat hozzám igazodik, nem a videóhoz, annak képarányához, fekete sávjához. Megadom az alsó sor számomra tetsző értékét (jelen esetben 20), ezzel állandó fix helyre rakva azt.
A számok szintén eltérnek nálad. Végeredmény egyéni baba-kék színnel:
-
törölt tag
-
Mezga Aladár
veterán
Jobb szerintem egy célhardver mint egy öszvér.
Ha azt nézem mit tud a mostani audió lejátszóm, 100% h., htpc-ból nem tudnék ilyen minőséget kihozni.
A kép az itteni leírások alapján lehetne jobb, de általános vélemény, 42 colos plazmán ez nem lenne látható.
Az a három hiba amit az a400-nál tapasztaltam, zavaró volt eleinte, de megoldhatóak voltak.
Akkor meg minek építsek htpc-t?Használtam kb 3 éve egy sk htpc-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #30830 üzenetére
Én is kettéválasztom (majd), HTPC mozigép, sztereó PC alapú külön eszköz. Sokunknál az MP annak bezártsága, extrém lassú és bugos kezelhetősége, hangminősége miatt azonnal elhullik opcióként még mozira is.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz #75912448 #30831 üzenetére
"Sokunknál az MP annak bezártsága."
Csak ennyi progit lehet egy/két kattintással telepíteni. Közöttük egy komplett debian disztrót!
"extrém lassú és bugos kezelhetősége"
Az extrém lassú-t cáfolnám, tény egy mostani htpc reakció ideje sokkal jobb.
A bugos kezelhetősége: leírtam miket találtam, ezekkel együtt lehet élni.
"hangminősége"
Hdmi hangot nem használok, koaxon, filmre, tökéletes a sztereóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #30832 üzenetére
...Akkor meg minek építsek htpc-t?...
Ebben az esetben semmi értelmét nem látnám én sem. Ha valamivel elégedettek vagyunk, kb nulla értelme azt eldobnunk, kivéve az állandó hifibogár (vagy nevezzük hm bogárnak, mindegy), ehhez kapcsolódó kíváncsiság, fejlesztési vágy esetén. Nekem pl anno minőségi és kezelhetőségi kifogásaim voltak. Ma még az Oppo sem nyújtja azt amit elvárok, megkapok a HTPC-mtől.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #75912448 #30829 üzenetére
mpc-hc esetén van egy tök jó kis androidos alkalmazás, amivel 1mp alatt tudod tologatni a képet. mpc remote a neve. filekezelőből be is tudja hivni a filmeket, egy klikk a sub, és audiováltás.
vagy be lehet bindelni másik billentyűre, mert az alap kombinációt én pl a rádiós logi billimen elő se tudom hivni
eladó topping dac
-
mivamma
senior tag
válasz Sefter #30834 üzenetére
Nem-nem, nincs hátránya, csak előnye, ugye ezt akartad írni? (ne tegyetek tönkre már az elején)
Csak halkan: mik a hátrányok?(#30838) Mezga Aladár: ha csak ennyi, akkor boldog ember leszek. De úgy érzem, jön még a fekete leves
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Mezga Aladár #30838 üzenetére
Mert mennyit eszik a base 3.0? O.o
Dune
OFF 0W that is fine!
ON not running film 11-12W
DVD internal drive 15-16W
BD internal drive 18-20WCorei5 setupom:
Off 3W
On 15W
BD 18-20W[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Gombinyó
őstag
válasz Mezga Aladár #30840 üzenetére
Mi az a duál audió? Mire használod?
-
mivamma
senior tag
Óóóóóó, megy ez a HTPC összerakás nekem Gondoltam kezdjük az elején: fekete fekvő ház kijelzővel, még a google is kiröhögött
-
Sefter
veterán
válasz BullZeye #30836 üzenetére
Nem kell beállításokkal b@szódni ( nagyon nincs is mit ), 3 másodperc és harcra kész és dizájnra beleillik a rendszerbe.
Szerintem 60" alatti megjelenítőhöz ideálisabb választás egy hozzá nem értőnek. (Lcd tv-hez meg mindegy is..)
A htpc előnye szerintem nagyobb plazmán és vetítőn jön ki, ott viszont nagyon. (nem is láttam még más alternatívát)Psn ID: sefter_hun
-
gorbep
senior tag
válasz Mezga Aladár #30844 üzenetére
de mikor kell hang a TV-be és az AVR/sztereóba egyszerre?
Hangkimenetet váltani 1másodperc.... de azt is minek?? Nálam MPC-HC (Film) fixen HDMI->UMC-1, Foobar (Zene) Fixen USB->XDA-2 mindkettő kötve egy XPA-5-re....
Egyszerre nem hallgatok Zenét és nézek Filmet...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
törölt tag
válasz Sefter #30845 üzenetére
Érdekes téma a bonyolultság. Tegyük fel, hogy nem szopatjuk halálra magunkat egy hibás hardverrel, driverrel, valamelyik szoftverrel, inkompatibilitással. Ezek ugye valós veszélyek.
Ezen felül egy op rendszer telepítése, videó driver konfigolása, Kodi felhúzása (Openelec akár egyvégtében) néhány befektetett óra után mindenki számára egyértelmű és egyszerű kell legyen. A távirányítás gyakorlatilag mennyország, a legutolsó kocka műanyag retró mce távtól az ultramodern érintőbizbaszig mindennel irányíthatod, ízlésedre formálhatod. Néhányan full tévhitben vannak ezzel kapcsolatban, vagy évekkel ezelőtti tapasztalatra támaszkodnak, mint nehézkes irányítás, magas fogyasztás, stb.
Ezután továbblépni már igény kérdése.
-
Sefter
veterán
válasz #75912448 #30842 üzenetére
i3 4340 integráltal egyenlőre (23.-án még proci után futkostam.. )
Vga kártyákkal majd februárban tudok játszani (próbára, hogy ne kelljen mindet kifizetni) akkor meglátjuk.#30847:
Hol van ez attól, hogy kicsomagolod-bekötöd-használod...és nem fagy, és nem matekozol melyik driverrel/programmal milyen a kép/hang, milyen új driver/szoftver/kiegészítő jön ki hozzá..[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Mezga Aladár
veterán
válasz gorbep #30846 üzenetére
Nehéz elképzelni azt, csak sztereó az erősító.
Nincs processzor. És este ha alszik mindenki és filmet nézek akkor csak a tv csipogóit használom, de lehet hogy a hangfalakat. Nem vagyok hajlandó belépni az oprendszerbe hangkimenetet váltani.
Ez szerintem alap dolog, csak az avr korszakában egyre kevesebb embernek fontos. -
Kiskopika
senior tag
Valaki aki esetleg hasznal plexet!
Home theaterbe meglehet oldani a hang kimenet valtasat vallami gyorsabbal mint a menube turkalassal? Gondolok itt egy bill kombore vagy valami. Mert sajnos a windows hang kimenet nincs hatassal ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Overwatch 2
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest