-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz Enszuke #10693 üzenetére
A brazos piacon lévő legdrágább alaplapja szerint?
A fórumtásaimnak SSD-alatt lévő brazos idle 14W-os rendszerfogyiával egy 22000ft lapban!
Elfogult vagy akkor számold a legdrágább lapot a I5-hőz!
nekem tokkal vonóval volt 40e a brazos mondjuk,fogyasztási eredményeid tökéletesen tükrözik itt nálam a fogyasztást ,de 3,5"-os 500Gigás 7200 vinyóval nálam!
CODMW2-multiplayer 27,6W-os fogyasztás melett,gyári lemez steam-el 12ellenféllel
640X480low!25/5nettel vagyok egyébként!
[ Szerkesztve ]
-
avion
csendes tag
válasz Enszuke #10703 üzenetére
Nekem nincs annyi időm, hogy a te méréseidet pontról pontra megismételjem, csak azért írtam, mert szerintem nem jók az adataid, legalábbis én nem ezt tapasztalom.
Emiatt olyan emberben aki nem használt még ilyen lapot az a kép jöhet le, hogy nem lehet torrent mellett hd filmet nézni, lassú a net stb.Azt én konfigom 43-ban állt meg HDD nélkül. Ezzel az árral nehéz versenyezni....
-
DaeMonS
tag
válasz Csicsóka #10640 üzenetére
vilagos, koszonom
esetleg nem lenne kedved egy "hazi telepito" csomag osszeallitasaban segedkezni?
volna par elkepzelesem, amit egy scripttel meglehetne csinalni, csak kellene hozza egy nalam jobban kepzett scriptelesben jaratos linuxos emberke
elkepzeles szerint, egy sima ubuntu v lubuntu telepitese utan lefuttathato scriptre gondolok, ami felteszi az xbmct, beallitja a konfig filokat, sambat, torrentet, beallitasokat beszurja a konfig filokba, belinkeli 1 konyvtarba a conf filokat, log filokat...stb
pl most elakadtam:
- a samba beallitassal, w7 mindig hozzaferest ker
-transmission futtatasa, milyen user,miylen groupkent lenne jo, a konyvtarak jogosutlsaga?(ezt mind beallitanam a scriptben 1-2 kattintassal)
-
MZperX75
addikt
Filmlejátszás közben a netezés nem életszerü,főleg 1080p-s videóknál!
De simán megy ,nálam 80-150Torrent megy a kliensben,így mellette soha nem volt gond akár fullHD-s filmek lejátszása sem!
torrent melett játszani is szoktam!Azzal sincs túl nagy gond!Dezz fórumtárs javaslatára a Feladatkezelőben álítasz az ép aktuális program futtatásánál a prioritáson(mondjuk egy magasabb prioritást adni az épp használatos programodon)
Így abban akadást vagy lassulást nem fox észre venni,persze vannak azért kompromisszumok!
Kezdetnek nem rossz a Brazos,késöbb én is váltok Trinity-re! de majd csak jővőre!
OFF) avion :
kb ugyanez nálam is![ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz canniball #10706 üzenetére
XP alatt az L5.1 nem megy, kevesebb filmet fog lejátszani.
@Imifej: Windows alatt van a 24p-vel gond NV vga-val (tehát nem csak Ion-on). Elvileg be lehet állítani custom video módot, amivel jó lesz, de nálam nem volt az igazi (és amennyit az nv fórumon szenvedtek vele, úgy láttam másoknak sem). Szóval a lényeg, hogy élő probléma Win alatt, de elvben orvosolható, csak driver és beállítás kérdése.
-
sb
veterán
Kérdés, hogy mi volt az a "lebutítás". Amúgy nem hihetetlen a dolog, az SB procik jól fogyasztanak idle és alacsony terhelésen is.
Az tényleg zavaró kicsit elsőre, hogy i5-tel van összehasonlítva, ami árban közel sincs, de ebből az árkülönbözetből le lehet vonni nyugodtan bőven, mert egy i3-al vagy Gxxx-el is jól fog menni. Szóval emiatt én nem írnám le a tesztet.
Ami kimaradt a tesztből az a HD2000 gyengeségei miatti plussz vga kérdése. Kérdés, hogy a HD2000 mit nem tud gyorsítani (ezt nem tudom, de az i3 amihez szerencsém volt az némi driver, XBMC gányolást igényelt, mire nem kockásodott és csak 3-4 filmet próbáltam ki)... ill. a hiányzó 24p. Ugye egy plussz vga még változtatna a képen, árban és fogyasztásban is kicsit.A torrent tesztet és sem értem. Igaz, hogy nem tölt minden torrentem, de kb. 100db "aktív", letöltés is szokott menni, ami jóval izmosabb (25/1.5-ös a net), de megy a fullHD Ion-on rezzenés nélkül. Egy elég gyenge (legalábbis érzésre borzasztóan) 5400-es WD vinyó mellett. A rendszer sem herélt, ahogy írtam már: Win 7 x64 Ultimate. Szóval nem nagyon van kímélve szegény Atom+Ion.
Enszuke: Azért az is kijött a tesztből, hogy HDD vs SSD között mekkora a difi erős proci mellett is. És képzeld hozzá, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, hisz az SSD előnye nagyságrendeket ugrik ha párhuzamos terhelésről van szó, ha több programot is használsz, indítasz egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
Nekem is ez a véleményem, a plussz vga feledésbe merült, pedig valljuk be szükség van rá ha
látjuk a 24p hiányából fakadó reccenést. Nem beszélve arról, hogy búcsút mondhatunk a kis méretű háztól, ha még pakolunk bele vga-t.Más: Az ssd akkor is megtartja előnyét, ha csak a rendszer van azon és a torrenteket pl, egy külső hdd-ről seedeli? Mondjuk olyat még nem láttam aki ssd-re mentett volna..
MZperX75: Ha nem állítasz prioritást akkor akadnak a dolgok?
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Enszuke #10713 üzenetére
Ilyen teszteket én is be tudok linkelni pont az ellentkezőjét.
De figyú,vegyél Icore3-mat vagy I5-öt azt csinálj belölle HTPC-t,mert arra van!
És áltasd magad azzal ,hogy olcsobb,nézd én elvettem I3-at ,mert azon gondolkoztam,de az is ugyanojan kompromisszumokkal lett volna elérhető mint a brazos,csak 2x anyiért!
lap+proci+ram +Táp (és nem vagyok benne biztos,hogy egy 65Wtáp elég neki) 75-80E HU Ft
a bazos +Ház+Táp 40E HUFt -
sb
veterán
Alapvetően rendszerre gondoltam. SSD-t torrentre nem nagyon használnak, mivel:
1. Tárhelyként nagyon kicsi.
2. Az írások miatt ugye csökken az élettartama, nem egészséges állandóan írni, törölni.Rendszer alatt van nagy sebességelőnye, főleg ha több mindent futtatsz egyszerre, ami fogná a hdd-t. Tehát az is kell hozzá, hogy rendesen használd a gépet, ami HTPC-nél elég ritka... én ezért sem látom sok értelmét igazi HTPC-be a mostani árak mellett még.
-
MZperX75
addikt
Előfordulhat 1080p-és filmnél ha melette netezel,de állítva röccenésmentes!
Nálam egy AVerTv HD tunner USB2.0-ás ami 27-37%kát megeszi rendszererőforrásoknak+megy mégmellette a uTorrent kliens így olyan 60-65% procihasználat melett teszi le voksát,ha netezem akad a TV!
De prioritás High-ra teszem a Feladatkezelőben
(mármin AVerTVtunnerét)
így vigan megy netezés közben(torren+TV nem akad)
csak ha még +netezni szeretnék!(persze a net érezhetően lassul,de engem annyira nem zavar)[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Nézd azt veszel amire pénzed van!
Ha én, most vennék,akkor egy Liano-t vennékA8 3850-est kicsit lebutítva!
Vagy egy 3Magos A6 3500-at! normál használat mellett.(talán A4-3400)
De csak az IGP fejletsége miatt!
Nem a brazost,de mivel amikor vettem még brazos volt csak! így ez maradt meg!
(nem olyan rossz egyébként a brazos) kevés dolog van ami nálam kiakasztotta.
Én azt vettem észre,hogy a ngygépem (Phenom2-X4-945 4Gram+4870-1G CFX)
már nem is kapcsolom be,sőt egyáltalán nem használom,így eladtam) -
Tomix24
addikt
Ez a legolcsóbb lap jelenleg az Országban:
ASROCK H61M-ITX |
H61M-ITX S1155 H61 MITX VGA DVI HDMI SATA 6 GB/S U3
18.200 Ft
[link]Legolcsóbb bele való Proci beépített VGA-val:
INTEL CM8062301046304 |
PENTIUM DUAL CORE G620 2.6GHZ SKT1155 3MB CACHE TRAY
15 990 Ft
[link]34000Ft! 70%-al drágábban kapok egy Intel platformot, és másra nem jó, mint a torrent, és a netezés? A fogyasztás meg majdnem annyi mint a Brazos-nál?
24P? akinek nincs rá igénye ok, de akinek van az fizet hogy ne legyen?
játékra, legyen az Flash, vagy bármi, az Intel alkalmatlan ilyen árszinten pl
-
MZperX75
addikt
válasz Enszuke #10729 üzenetére
I3-ról volt szó! nem végletegig butítottabból! az nem annyi!
Ha már amit írsz proci 11000Ft(az jó ha+áfát is rászámolod) körüli+hűtő az mindjárt 20.000Ft körüli!(nem mindegy ,hogy milyen a hűtő hozzá!
Mikor a brazost vettem,nem volt jobb alternatíva ez tény!
Árgépen 1500ft minimum a házhozszálítás az kb 13000Ft már+hűtő+lap kb 40!
És az 2x drágább mint a brazos és persze 3x gyorsabb......
Így már csak havi 200ft a fogyasztásbeli különbség az az 20év alatt jön be a különbözet
És a codMW2-ról teljesen le kell mondani![ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Tomix24 #10733 üzenetére
Nem szerettem volna belinkelni ezt a táblázatot,de azért kössz
Enszuke:
A nagy gépem idle fogyasztása 240W/óra volt! Havi 8-10000Ft fogyasztással ment 24/7-ben.
A mostani gépem havi szintem 1000-1500Ft-ban megáll!
40.000Ft költöttem,havi 7ezer megtakarításom volt ami 6 hónap alatt hozta be a brazost!
Ugyanarra használom,igaz néhány games-ről le kelletett mondanom.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz MZperX75 #10735 üzenetére
Hát de basszus, egy meddő vita alakult ki. Ez a HTPC szegmens, itt halott az Intel, hacsak nem akar valaki dupla annyit költeni, meg plussz videókarit venni.. Kár erőlködni. el kell fogadni a tényt és kész. Magasabb szinten meg a Llano fenekeli el. Ez van...
Desktop, meg Micro Atx más, ott Intelt vennék most, de megfelel még a MiniItx egyenlőre. -
MZperX75
addikt
válasz Tomix24 #10736 üzenetére
Meddő,a vita,pedig én nem vagyok AMD fanatikus!
Nálam mindegy mi van rá írva(intel vagy AMD, adidas vagy Marell kényelmes ,jó és árával sincs gond ,akkor jöhet)
,Én spórolni akartam,és ez tünt a legcélszerübb választásnak(e-350)
!(pedig nem a legolcsobb házat vettem hozzá a maga 12000Ft-os árával)[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
-
DaeMonS
tag
valaki leirna nekem a pontos parancsokat amikkel beallithatom a
transmission-daemon jogosultsagait? konyvtarak, remote, user?ide garazdalkodik:
/home/Downloads_torrent/_INC
/home/Downloads_torrent/_Import
/home/Downloads_torrent/ill a samba beallitasokat vadaszom amihez win7 nem ker jelszot a belepeshez:
samba conf:
[XBMC_Share]
*koszonom
-
MZperX75
addikt
válasz Enszuke #10738 üzenetére
nem !
Ha a ház ugyan az,és a ram+HHD is, akkor
Csak a lap+proci 2x annyi!
16 a proci +18 lap+hűtő(mindenképp kell venni)+alsóhangon 5e
39E hogyan aránylik a 21hez?(de kétlem ezt is)
hülyére butítasz,egy hülyére butított intel procit
E-350-et kimondottan HTPC-re találták ki! Ez a célja!
Az intel ebben a kategóriában az Atomot versenyezteti,de az simán ott elvérzik!(CPU-ban 1:1) GPU-ban mérföld lemaradásban.
Atom+Ion(meg lehet nézni árban 2x annyi mint a brazos) ami versenyképes!Nem mindenki olyan PC guru,mint te.
"Birka türelem" minhogy Windows-os dolgokat csk így lehet kezelni,ennek nem a brazos a hibája.
2lejátszó progi+catalist+DX11 instalálása Win7 sp1-el! Na ehhez nem kell túl nagy ész és játék..Inkább azt áruld el nekem,OSX-et fel tudnál rá hegeszteni?
Csak is akkor érné meg nekem egy hasonlóra váltanom!(de ott is inkább egy I3 alulfeszelve)
(nem kellene windowsos szarakodás) unom már!Nem a brazos miatt.
Osx-et szeretnék,de egyébként még nem néztem utána ,hogy a brazosra egy leopárd fel menne-é. -
DaeMonS
tag
-
wrox
őstag
A távirányítást hogy oldjátok meg? Mindenki wireless bill+ egér kombóval nyomja?
Ha nem, akkor tud esetleg valaki olyan miniITX házról, amiben be van szerelve a IR? (Codegen MX-en kívűl) -
tigipuf
senior tag
válasz Enszuke #10669 üzenetére
Basszus ez nem semmi teljesítmény ,máskor napi 3-4 hozzászólás meg állóvíz,erre ma hazajövök és 75 új hsz!!
Nem kis teljesítményt kicsit felkavartad a kakit,de nem is baj legalább ütközhetnek a vélemények,tapasztalatok.
Én meg legalább "okosodok",mivel úgysem tudok dönteni perpill. a két platformból melyiket is válasszam..[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
sb
veterán
válasz Tomix24 #10733 üzenetére
17.800-ért van intel lap, de valóban nem a mostani 300HUF-os EUR mellett néztem, nem egészen 2 hónapja vettem 14-ért MSI H61 lapot, most az is 19k.
Ill. most jöttek be a kisebb intel procik. G530 is elég lehet bele, bár nem ismerem a teljesítményét, 11k.Ahogy nézem a Brazos azóta nem ment fentebb. Érdekes...
De amúgy csak a tisztánlátás miatt írtam, mert 1155-ben is vannak olcsó cuccok és tényleg jól sikerült, de továbbra is az a véleményem, hogy htpc-nek való, míg a brazos meg pont annak. Ha visszaolvasol láthattad, hogy éppen a brazos/ion létjogosultsága mellett vagyok.
Hogy miért azt már többször leírtam:
- integrált, egyszerű megoldás
- jobb igp, htpc-hez való
- proci gyengébb ugyan, de erősebbre pont nincs szükség htpc-ben
- és az apróságok, 24p, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest