-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca500
aktív tag
válasz dabadab #10800 üzenetére
Cd-re kiírtam, a cd-ről bootolva indítottam a gépet, majd az ott feljövő menüből kiválasztottam a XBMC Live install-t. Elindúlt az install amiben megkérdezi a telepítő nyelvet meg, hogy hová szeretném telepíteni, itt kiválasztottam az USB pendrive-t. Végig futott minden, de indításkor a már fent említett problémába futok állandóan.
jkutya
Vártam már többször 3 percet is.
A jelszó megadása után amikor egy-két sort kiír és villog egy kurzor várnom kellene még?
De pl. ha beírom, hogy help akkor feljön az utasítás készletről egy tájékoztató. Gondolom akkor nem bootol már tovább. Vagy igen?[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
dabadab
titán
válasz laca500 #10802 üzenetére
Akkor azert nem jo.
Bootolj be rendesen CD-rol, hogy elinduljon az XBMC, es ott az XBMC-ben a programok(? vagy valami ilyesmi, most nincs elottem) menuben van egy Bootable Install Wizard nevu darab, azt hasznald.(#10801) jkutya: az a harom perc nekem nagyon soknak tunik, az Atom + occso pendrive kombom se tokol annyit, marpedig annal lassabb cucc nem nagyon letezik
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
laca500
aktív tag
válasz dabadab #10803 üzenetére
Hát így is próbáltam már, de pont ugyan addig jut a gép mint pendrive-ről.
Cd-ről bootoltam, kérte a jelszót ami ugye XBMC/XBMC, majd lefut egy-két sor és marad a villogó kurzor, ahová ha beírom a fentebb említett help-et akkor feljön egy tájékoztató rész a utasításkészletről.
Na de mindjárt megpróbálom mégegyszer.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
-
laca500
aktív tag
válasz dabadab #10805 üzenetére
Egy MSI 560Ti a másikban Sapphire HD 6850.
Kipróbáltam megint.
Cd be, gép újra indít, A feljövő menük:
- XBMCLive
- XBMCLive safe mod
- XBMCLive Install
- boot a fentlévő eredeti oprendszerről
- mem tesztItt kiválasztottam az elsőt (XBMCLive) és enter. Ekkor bejön egy fekete képernyő az XBMC alatta a Media center felirattal. Itt dolgozik egy kicsit, majd ugyan ezzel a felirattal egy újabb képernyő csak itt a felirat alatt kis futó pontok jelzik a töltés.
Ha ezzel kész akkor eltűnik ez a képernyő és felülre a következőt írja ki:Ubuntu 10.04.2 LTS XBMCLive tty1
XBMCLive Login:Itt beírom: XBMC
majd ez jön:Password:
Ide is beírom: XBMC
Ekkor tovább fut és a következőt írja ki:
Linux XBMCLive 2.6.32-29- generic #58-Ubuntu SMP Fri Feb 11 19:00:09 UTC 2011 i686 GNU/Linux Ubuntu 10.04.2 LTS - XBMCLive Dhrama
Welcom to Ubuntu!
* Documentation: https://help.ubuntu.com/The programs included with the Ubuntu system are free software; the exact distribution terms for each program are described in the individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Ubuntu comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY to the extent permitted by applicable law.
xbmc@XBMCLive:~§
És ennyi, itt már csak a kurzor villog. Hozzáteszem, hogy ha az XBMCLive Safe mod-ot választom, akkor pont ugyan ide jut a gép!
A pendrive-ra való telepítés nem is volna fontos, csak kiszeretném próbálni, hogy live alatt is szaggat a hálózaton keresztüli filmnézes.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz laca500 #10807 üzenetére
A dabadab kolléga által ajánlott Programs-> Bootable Disk Wizard menüpont elindítása után 15-20 perccel a pendriveról fut a rendszer.
Csak arra nem tudok rájönni: hogy lehet a hálón (Win alól) megosztott, jelszóval védett mappához történő hozzáférést beállítani? Egész pontosan az ebben a mappában lévő újabb mappá(ka)t szeretném a (videó és zene) források közé beapplikálni.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #10809 üzenetére
Még egy probléma: úgy tűnik nem ismeri az Asus E35M1-M Pro mobo (analóg) hangkimenetét; ezen lehet segíteni?
-
dabadab
titán
válasz canniball #10809 üzenetére
"hogy lehet a hálón (Win alól) megosztott, jelszóval védett mappához történő hozzáférést beállítani? Egész pontosan az ebben a mappában lévő újabb mappá(ka)t szeretném a (videó és zene) források közé beapplikálni."
Bemesz a video v audio menupontba, "Add source", Windows network, aztan odanavigalsz ill. amikor keri, adsz usernevet meg jelszot. Hol akadtal el?
"úgy tűnik nem ismeri az Asus E35M1-M Pro mobo (analóg) hangkimenetét; ezen lehet segíteni?"
A nemismeres miben nyilvanul meg? Ha bessh-zol, az "aplay -L" mit mond?
DRM is theft
-
canniball
nagyúr
válasz dabadab #10811 üzenetére
"Bemesz a video v audio menupontba, "Add source", Windows network ... Hol akadtal el?"
Ott hogy nincs "Windows network". Kézzel meg hiába adom hozzá azt mondja Kapcsolódás sikertelen anélkül hogy a jelszavas részig eljutnék.
Először azt hittem nincs háló, de nem ez a gond mert a net-elérés megvan.
Bázz, nem láttam a fától az erdőt, csak lejjebb kellett volna görgetni."A nemismeres miben nyilvanul meg?"
Semmiféle hang nincs (csak néha egy kis "fehér zaj", de az lehet nem onnan jön), illetve amikor bármit indítanék akkor azt mondja Failed to initialize audio device."Ha bessh-zol, az "aplay -L" mit mond?"
Ez nekem semmit sem mond...[ Szerkesztve ]
-
laca500
aktív tag
válasz canniball #10810 üzenetére
Kipróbáltam azt is amit te ajánlottál, vártam 15 percet de nekem csak nem megy tovább az XBMCLive login-nál. Ez az MSI 560Ti VGA-s gépemnél van így.
Kipróbáltam a Sapphire hd6850-nel is. Na itt szerencsém volt mert elindúlt!
Bár sok jót nem tudok írni róla, mert olyan az egész mint a diavetítés. Még az egér kurzolja is centinként ugrál tovább. Be van lassulva az egész. Talán a HDD-re kellene telepítenem. Nem tudom, ezek után nem sok bizodalmam van benne. Ha valamiért win7-nél sem tökéletes, akkor mi lenne linuxnál? (tök hülye vagyok hozzá) Mindent külön kellene felinstallálnom, beállítgatnom, főleg VGA-ra és hangkártyára, illetve hálózatra gondolok. Így cd-ről bootolva se a hang,se a hálózat nem működik, a kép is csak 1280x1024-es. Ennél magasabbra nem lehet állítani. Hát én kezdem feladni. Azért még egy darabig próbálkozom. Win7 alatt már majdnem minden sikerült, csak hát az az istenverte hálózaton keresztüli lejátszás nem jön össze sehogy. Illetve megy csak félpercenként megáll és valami előtöltést csinál kb.8 másodpercig, aztán megy a lejátszás tovább.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Bitlisz
aktív tag
Kicsit drága lehet HTPC-nek, de van kijelző....szal:
Annó volt egy kérdésem amire nem kaptam választ, de most saját szememmel meggyőződhettem.
Szóval zökkenőmentesen viszi az AMD C-60 az XBMC-vel az 1080p-s videókat (Acer Aspire One 522).
24p/50p/60p nem akadály a deinterlace, éd az utófeldolgozás sem.
Annyi még, hogy be kellett állítani, hogy a videó fps-hez szinkronizálja a kijelzőt.
Hangot is kiteszi amit tud, pl XBMC a DTS-HD esetén a DTS magot tolja (várható volt, de gondolom TMT kitolja azt is).
Max kb 65% volt a proci (60p, deinterlace, utófeldolgozás legjobb DXVA, átlag 30-40%) Blu-Ray fájlokból is megy a lejátszás, max kicsit lassabban puffereli be. -
Bitlisz
aktív tag
válasz tigipuf #10815 üzenetére
Itt vettem.
Ja, Windows 7 Home Premium 32bites van fenn (gyári winyót el sem indítottam, ment a vitrinbe). Tettem bele SSD-t, +4GB RAM-ot.
De nem HTPC-nek használnám, csak érdekelt mit tud ezen a téren.Megmértem, és max 17,5W (ennél többet nem sikerült fogyasztatni vele a prime95+több youtube video ).
Wifi bekapcsolva, kijelző kikapcsolva az idle 7,5W (ugyanez kikapcsolt wifi, de LAN kábel bedugva 6,8W).
XBMC mkv lejátszás (wifi-n) 1080p 14W (LAN és kikapcsol kijelző 10,4W), 720p 12W (LAN és kikapcsol kijelző 9,6W).Nem lenne rossz ötlet, ha egy ilyen AMD C-50/C-60-at leintegrálnának passzív hűtéssel mondjuk fél/harmad Mini ITX méretre.
Lehetne rajta 1 mem foglalat, 1-2db SATA, 1-2 USB, (Gigabit?) LAN meg HDMI csatival.
És mindezt adnák max 20ezerért[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
GRaul
őstag
válasz canniball #10819 üzenetére
Igazából azért döntöttem egy kis gép építése mellett, mert a tv-m beépített lejátszója nem jó a 1080as filmekhez (gondolok itt arra h nem tudja dekodolni a hangot stb) és szerencsés helyzetbe vagyok, mert van pár cuccom elfekvőbe.
Mint pl bluetoothos egér+ bill, n-es wifi vevő usb-s, 2x2 giga ram, vinyó stb.Ezért vettem egy lapot 20ba plusz a házat.
Szóval olcsón megúsztam.(Szerintem )Meg fogom nézni, hogy mennyire melegszik a vinyó a házikóba.
Rendszernek mit ajánlasz?
Win7? + xbmc?
Vagy esetleg van e vmi jobb kombó.Láttam itt a fórumon sokan szidják a brazos alapokat.
De ha egy kis energiát fektetem bele, akkor gondolom finomhangolással kezesbárány lesz[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Csicsóka
őstag
Feltöltöttem a napokban forrásból forgatott OpenELEC-Fusion.x86_64 fejlesztői verziót....
Tovább itt.
-
Csicsóka
őstag
válasz dabadab #10822 üzenetére
Kisebb, gyorsabban bootol, mint egy alap NAS is megállja a helyét.
Alig eszi a procit, és a ramot. Nem egy meglévő Linux disztróra épül, hanem a build alatt az összetevők forrását tölti le, és fordítja le. Maga az init rendszere is egyedi szkriptekből áll, sem a System V-hoz sem az ubuntu upstart-hoz sincs semmi köze, csak a cél feladatra orientál, és ezért is olyan gyors. Az /sbin/init sem egy bináris, hanem egy szkript. Pld. az Xorg-ban nem fordul be az összes video, input driver, csak az adott projektnek megfelelő (ION, Intel, Fusion), ezért lett ilyen kicsi a mérete.
Nekem sokkal jobban tetszik mint az xbmc-live. -
Osibaa
senior tag
válasz Csicsóka #10823 üzenetére
Szia!
Most nézegetem az OpenELEC-et, kipróbálnám én is egy ION-os gépre... kérdés, fel lehet tenni valahogy erre Edimax wifi drivert? (A honlapjuk szerint csak D-Link, TP-Link és még valami gyártó driverei vannak benne a telepítő csomagban.) Láma vagyok a linuxhoz.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Csicsóka
őstag
-
Osibaa
senior tag
válasz Csicsóka #10826 üzenetére
Köszi!
Szerk: a fórumban egyébként találtam leírást, hogyan lehet betenni új wifi drivert, de mint említettem, nem értek a linuxhoz, nekem nem mond semmit
[ Szerkesztve ]
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
canniball
nagyúr
"Ezért vettem egy lapot 20ba plusz a házat."
Ha már megvetted (jó áron) akkor nincs miről beszélni. Teszteld és kiderül."Win7? + xbmc?"
Jó lesz az."Láttam itt a fórumon sokan szidják a brazos alapokat."
Én nem sok ilyenre emlékszem..."De ha egy kis energiát fektetem bele, akkor gondolom finomhangolással kezesbárány lesz"
Rakd fel a W7-t és az XBMC-t, utóbbiban kapcsold be a DXVA-t és kb. kész vagy.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Bitlisz
aktív tag
-
MZperX75
addikt
válasz Enszuke #10835 üzenetére
Természetesen a APU E-350(brazos ,erőforrásigénye)
A te tesztedben, mért fogyasztás és erőforrásoddal ellentétben a torrentezés ,nem 90% procihasználat mellet müködik ,ill
nem 70% procihasználat mellet.) 50-és 25 aktív torrentnél,és az így mért fogyasztási adat is téves!
Kár ,hogy tegnap nem fotóztam le 52Aktív torrentel a 17%-os procihasználatot!
Valamint a tesztedben nagyon benéztél sajna,
pedig tudom sok munkád van benne,de megtévesztő lehet kis olvasóid számára,ha ezt te tényként közlöd,és ebből prószálsz végeredményt kovácsolni.
A brazos használók tapasztalata,merőben más.
A videók akadásai ,nem brazos hiba
1. júzzer error
2. Videó tömörítés error
Törölni!más formátum,vagy átkonvertálás a megoldás
Tapasztalat ami videó akadt a brazoson,akadt egy 4870-en is X4-el.[ Szerkesztve ]
-
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Akarok valami HTPC jellegű gépet összepakolni.
A lényeg az, hogy azért ne fogyasszon sokat, HDD, ODD legyen benne és ne okozzon problémát neki az 1080p-s filmek lejátszása, DVI vagy HDMI csatlakozó és beleférjen egy előreláthatólag 30K-s keretbe.
Kinek, milyen ötlete van erre?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
MZperX75
addikt
válasz Klemens #10844 üzenetére
Brazos(persze ezek újannani árak,ennél azért használtat is nézhetsz)
MSI E-350IS E-45 lap+proci +memória kijön 30.000Ft-bol!
(AMD dualcore 1.6Ghz-DDR3)+HD6310Igp
de lehet Asrock,gigabyte alaplappal is.
mondjuk a ház+táp az még vagy 8-12ezer+vinyó.......(50-ből de az kompletten)ProHardvare aprót nézd át ,multkoriban egy egész konfigot láttam 34.000Ft-ért
Táp+Ház+proci+memó csk vinyó nem volt hozzá...
Brazos-at!
Vagy kérdezz egy Brazos klubbot!
[link][ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
válasz MZperX75 #10845 üzenetére
Nézegettem ilyen dolgokat is, 19K-ért találtam egy ilyet, de ezt Sopronból jönne postával.
Ez jó lenne, mert nagyon keveset enne és azért adna sebességet a 2 mag.Néztem ilyet is. Ez nagyon tetszik.
canniball: Semmim sincsen, mindent venni kell, kivéve a monitor.
[ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest