Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kuruczz

    tag

    Részemről annyi megjegyzés lenne könyv gyűjtemény ügyben, hogy ezt had döntse el mindenki maga. Kissé gyerekesnek tartom, hogy te X vagy Y fórumtárs tudod helyettem vagy Z helyett, neki mi is lenne a jó. Mindenki okulására, autóvásárlás előtt gyerekkori barátom azt mondta kérdésemre, melyik a jobb (Skoda 110R coupe-t vagy VW bogarat vegyek), hogy a te pénzed, a te szórakozásod.
    Mivel én mindenki hóbortját, ízlését elismerem és elfogadom, elvárom minimum ugyanezt a másiktól is.
    Ezért leírom a karácsonyi bevásárlás előtt állóknak mindazt, ami véleményem szerint fontos lehet a választásnál.

    Ár (mindenképp meggondolandó, hiszen gondolom sokunk nem nyomja a szekrényben a húszezreseket).

    Mai fejjel fontosnak tartanám a felhasználó családi állapotát, van-e gyerek, mekkora, átjönnek-e olykor a barátai(k)? Nekem ez egy fénycsíkba került a Nook ST Glowlight-on (Meg az is, hogy a feleségem nem csukta be a tok fedelét, csak lezserül az ágy mellett egy székre tette, a barátok meg jöttek...

    Alvási szokásait, és az ezzel kapcsolatos olvasási szokásait.

    Olvasási helyszíneit (strand, kád, busz, munkahely, otthon, stb...)

    Könyv beszerzési forrásait (véleményem szerint pusztán a MEK gyűjteménye már megér egy e-olvasót). Ami e fölött van, az már nyeremény.

    Ami most jön, az már e fórumon is többször lerágott csont, de nekem fontos, és mivel én is elolvasom a másnak fontosakat, hát olvassátok így ti is...
    Két tábor van, az egyik véleménye, hogy az E-olvasó egy számítástechnikai céleszköz, a másik szerint nem az. Ezen lehet vitatkozni, de szerintem mindaz, aki a gyári állapoton változtat, vagy bármi más igénye van a betűk megjelenítésének gyári módján túl, az az utóbbiba tartozik.
    Magam elkötelezetten vallom, hogy ebben a világban semmi sem pusztán céleszköz, mindig a használó keze dönti el a felhasználási módját, területét. Pl. az autó! Nem lehet azt mondani, hogy a suzuki a legjobb, mert egy fuvarozó vagy Columbo, vagy bármelyikünk mást részesítene előnyben, pedig az eszköz alapvetően a helyváltoztatást szolgálja...

    Ezek fényében én először egy olcsó, ha nem a legolcsóbb eszközt venném.
    Mai fejjel NEKEM a következő kritériumaim vannak:
    Legyen megvilágított a kijelzője, érintős (lehetőleg multitouch), fizikai lapozógombos, SD-vel bővíthető, rugalmas, értem ez alatt, hogy testreszabható, és olcsó.
    Ma nekem a testreszabhatóságot az jelenti, hogy a teljes könyvtáramat tudja kezelni, címkézett könyveimet rendezze, tehát ugyan az a könyv kereshető legyen a mese, indián, történelem, kétnyelvű, stb... feltételek szerint, könnyen lehessen változtatni a betűméretet, sorközt, margókat, betűtípusokat, elválasszon a magyar nyelv szabályai szerint, keresni tudjon a wikipédiában (ismeretlen szavak, stb...), tudja kezelni a MEK és a Calibre-m állományát.
    Ezeket nekem a WayteQ FL60 teljesíti, amit én 20e forintért kaptam meg tokkal együtt. Ezért cserébe elviselem az akkumulátorának 4 napos üzemidejét. Ezen is lehet vitatkozni, de ez én vagyok.

    Aki választ, az valamiért valamit beáldoz.
    Ha valaki csak olvasni szeretne, annak bőven elég a legolcsóbb e-ink-es olvasó a piacról.
    A legnagyobb tisztelettel megjegyzem, nem hinném, hogy az e fórumon kialakult hisztit a meggyőződéses olvasásszeretet fűtené, mivel mindjárt utána nézek, mikor tettem a kijelentést, de a mai napig senki nem írt nekem, pedig PocketBook 360+ olvasómat (mindeddig egyedülálló módon) felajánlottam INGYEN, BÁRKINEK, aki szeretné kipróbálni, használni, hogy olvasásszomját enyhítse. Így megtarthatom örök emléknek, az e-olvasás rögös útján megtett első lépéseim tanújaként. Ez a legjobb CSAK olvasó szerintem.

    Így tisztelettel megkérnék minden aktív és csak olvasó fórumtársat is, írja le mindazt, ami neki fontos az olvasójában (pl. színe, tokja :K és ez még fontos is lehet), hátha a karácsonyi forgatagban pont az ő meglátása indít el valakit az e-olvasás szeretetében. Ez azért ugye mindannyiunk közös ügye?

Új hozzászólás Aktív témák