- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
R.Carlos
tag
Sziasztok!
Koobe Slimbook HD-ről van vkinek tapasztalata?
Nekem sose volt e-book readerem, ez lenne az első. 20--nál többet nem adnék érte, csak arra kellene h útközben olvasgassak.
Köszi!
-
briggg
csendes tag
válasz LittleBiG007 #9149 üzenetére
Akinek lesz, az is egy könyvfüggő és nem nagyon fogja érdekelni, hogy milyen oprendszer van rajta. Az annál inkább, hogy sokat tudjon olvasni róla meg főleg úgy, hogy én pakolom fel neki rá a könyveket szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
Igazából van tudományos PDF-hez nagyon jó ebook reader: sony pdf reader. Csak valahol nagyon túl az anyagi korlátaimon...
Onyx M96-al mindenképp várok, nem csak az ára miatt, hanem mert a szoftver erősen félkész. Ha egy kicsit kiforrott (mondjuk jövő tavasszal), akkor megnézem boltban. A Pocketbook-ról sem mondanak rosszakat külföldi oldalakon.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Az igazán olcsó megoldás az lenne, ha építenék egyet raspberry pi-al nulláról. Csak eink kijelző kell, ami 10k körül mozog egy 6"-os úgy nézem. Összességében drágább lenne, mint a mostani 6"-os olvasók, viszont a 10"-os és 13"-os olvasók árai nagyon el vannak szállva, szóval ha kijelzőt tudnék szerezni olcsón (esetleg barbár módon többet összeragasztani), akkor árban azokat simán le tudnám körözni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Degeczi
nagyúr
válasz inf3rno #9159 üzenetére
És szerinted miért vannak elszállva a 10" e-book olvasók árai?
Bizony a nagy méretben méregdrága kijelző miatt... teljesen értelmetlen házilagos megoldáson gondolkozni, éppúgy sokkal drágább lenne egy gyárinál (használhatóság ne is említsük...), mint mondjuk egy otthon alaktrészenként összerakott autó -
Jack@l
veterán
válasz Degeczi #9160 üzenetére
10 col rohadtul nem nagy méret, előállítási költésge miatt semmi sem indokolja a sokszoros árat... (a felbontás, pixelsűrűség se)
Kevés gyártó van, feloszották maguk közt a piacot és jó drágán árulják, ennyi a szomorú történet.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
ilci87
csendes tag
Van egy pocketbook touch lux 2-m, amivel valamit nagyon elszúrtam. Elindítottam egy automatikus firmware frissítést, ami után egyszerűsített módban indult újra az eszköz. Próbálkoztam gyári beállítások visszaállításával, nem használt. Próbáltam az előző firmwaret használati útmutatóvak visszatenni, de addig jutok, hogy a 2 lapozógombot nyomjam egyszerre és akkor kellene elkezdenie telepíteni amit kell. De nekem csak ezt írja ki:
device is running in the safe mode, with default settings. All changes will applied after rebootHiába indítom újra, kapcsolom ki be, semmi nem használ. Valami ötlet esetleg?
-
Jack@l
veterán
válasz Degeczi #9162 üzenetére
Tegnap kerestem rá, kínából 7 colos e-ink kijelző 50 dollár, a 10-es se kerülhet 80-100-nál többe pár ezres tételben...
Nem 50 colos tévékről beszélünk, hanem kis szutyok kijelzőről, e-inket is már 5+ éve gyártanak(nem egy űrtechnológia).
A mesterségesen magasan tartott ár miatt kicsi a kereslet, amúgy rengeteg tanuló meg doksiolvasgatós irodista megvenné szivesen.UI: nekem már van, megvettem mert nem volt más választásom és kellett, de tőlem ebook olvasóért legközelebb akkor látnak pénzt, ha már szines A4-es méretű videót lejátszós lesz, olcsón.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
inf3rno
nagyúr
Én is próbáltam találni, de 10"-osat vagy afelettit nem igazán sikerült. Mindenki csak 6" körülieket árul, és azoknál is a fele nem eInk hanem LCD lehet első ránézésre, mert sűrűn keverik ezeket a szavakat... Ha tudnék szerezni megbízható helyről olcsón (40k alatt) 13"osat, akkor egy másodpercig sem gondolkodnék. Tördelő algoritmust bármikor le tudok tölteni hozzá. Legrosszabb esetben felteszek rá egy foxit reader-t, aztán kész. A kijelző úgyis elég nagy ahhoz, hogy képként nézzem...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
pusiga
tag
válasz Degeczi #9162 üzenetére
Az ára miatt kicsi a kereslet, mert drágább mint egy hasonló méretű kijelzővel rendelkező tablet. Pedig az oktatásban, sőt a gazdasági szervezeteknél is nagy igény lenne rá szerintem. A 10" -ra már rá fér (jól olvasható) egy A4-es lap, ami jelenleg alapértelmezett méret.
-
inf3rno
nagyúr
Én megpróbálkoznék innen egy új firmware-el: http://www.pocketbook-int.com/nl/support/pocketbook-touch-lux-2. A másik lehetőség, hogy megpróbálod megkeresni netes fúrumokban, hogy mi a gond. A harmadik lehetőség, hogy írsz egy issue-t a gyártó hibabejelentő oldalára (ha van ilyen, ha nincs, akkor email-ben), hogy mégis mi ilyenkor a teendő.
Buliban hasznos! =]
-
pusiga
tag
válasz inf3rno #9166 üzenetére
Nem értem, hogy miért lett az e-book olvasók standard mérete a 6", hiszen ez kisebb méret mint általában a könyvek szövegtükre. Azt hiszem ez egy kompromisszum, hogy könnyen hordozható is legyen, de még viszonylag jól olvasható. Én 7-8" -os kijelzős e-book olvasóra várok annyi pénzért mint most a 6"-osok (de valószínűleg hiába )
-
inf3rno
nagyúr
Itt nézem most: http://www.alibaba.com/showroom/e-paper-display_2.html
Egy 13"-os kb 1/20 m2, a 6"-os kb a negyede. Árulnak 8000$/m2 körüli áron, az 100k-ra jönne ki a 13"-os és 25k-ra jönne ki a 6"-os. Láttam 2500$/m2 áron is, ott 30k körüli a nagy és 8k körüli a kicsi. Valószínűleg ez utóbbi a reális ára. Erre még rájön általában egy szutyok hardware meg egy nagyon minimál szoftver, és eladják 25k körül. A nagyobbaknál rátesznek valamivel jobb hardware-t, gondolom nagyobb képnek több memória kell, aztán eladják 80k körül, az onyx legalábbis ezt tolja. A sony megcsinálja a szoftveres részét is rendesen, és mivel a piacon egyedül ő csinál ilyet (nem csak összetákol valamit), ezért nem szégyell elkérni 300k-t érte. 50k-nál nem hiszem, hogy több a sony anyagköltsége, nekem viszont nyilván több lenne, mert egyedi vásárló lennék. Valószínűleg így is megúsznám 100k-ból, plusz még a szoftver lefejlesztése, amit hozzá kell tennem, ami ránézésre nem egy nagy kunszt, ha csak annyit kérek tőle, hogy jelenítsen meg PDF-eket, semmi jegyzetelést, vagy ilyen extrákat...
Buliban hasznos! =]
-
ilci87
csendes tag
válasz inf3rno #9168 üzenetére
Igen, próbáltam onnan, arról az oldalról rendbe tenni a legújabb frissítéssel, de nem ment.
Végül ma reggel higgadt fejjel, sikerült visszatennem az előző, régebbi firmware-t, és most tökéletes. De ha felrakom az újabbat megkattan az olvasó.Nem baj, nem frissítgetek akkor, jó nekem a régi is, csak nem értem, hogy, ha az eszközhöz való új frissítést telepítek, miért egy ocsmány, leegyszerűsített felület jön be. Már arra is gondoltam, hogy nem én rontottam el, hanem maga a frissítés lett ilyen csúnyára kitalálva
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
válasz inf3rno #9170 üzenetére
Szerintem ezt kicsit alulkalkuláltad még mindig, mert ezek a kijelzők önmagukban nem működőképesek, kell hozzá külön kontroller is (pl. itt) Így, mire minden összejön, valószínűleg messze nem lesz annyira olcsó, hogy megérje, még mindig jobban jársz, ha vadászol egy használt rendes, gyártói olvasót.
(#9167) pusiga: Az ára miatt kicsi a kereslet, mert drágább mint egy hasonló méretű kijelzővel rendelkező tablet.
Szerintem inkább fordítva van, mivel alig adnak el belőle, ezért senki nem állt rá a tömeggyártásra, és ez gátolja abban, hogy lemenjen az ára. Itt inkább keresleti piac van, ha valakinek kell, akkor kereshet rá gyártót, és lehet lealkudni az árat. Viszont az nem tíz darabról kell, hogy szóljon...
LCD kijelzőt mindenbe raknak a digitális képkerettől a célgépeken keresztül a tabletekbe, netbookokba, vagyis nagy a felvevő piaca, sokan gyártanak ezért is tud olcsó lenni. -
inf3rno
nagyúr
http://www.seeedstudio.com/wish/affordable-e-ink-display-shields-for-the-arduino-p1508
itt kisebbekhez (2-3") 25-50$ közötti áron lehet hozzájutni. A nagyobb kijelzőhöz valók nem tudom mennyibe kerülnek, talán olyan 100-150$ körül lehet, ha lehet egyáltalán kapni. Ehhez mondjuk hozzácsapsz egy kindle dx csere képernyőt, ami talán megbízhatóbb, mintha valami random oldalról rendelnél: http://www.mylcdtouchscreen.com/amazon-kindle-dx-eink-display-screen-repair-replacement-97_p526.html ami szintén 100$. Ehhez mondjuk még 100$ egy single board computer (mondjuk raspberry vagy arduino) alkatrészekkel. Most tartunk 75.000 ft-nál, ehhez még hozzájön az aksi, a műanyag tok (bár nem tudom hol lehet ilyesmihez egyedi fröccsöntést kérni), ilyesmik. Szóval 100.000 ft-ból simán kijöhet... A 13"-os sem lehet sokkal drágább ennél.Ettől függetlenül nyilván nem fogok nekiállni otthon összetákolni egy ilyet, mert 100k-ért már tudok venni egy M96-ot is, másrészt meg semmi kedvem hónapokat azzal eltölteni, hogy összetákolom, vagy hogy próbálom felkutatni, hogy hol tudok normális áron alkatrészt venni hozzá. Talán majd később, ha több időm lesz ilyesmire. Azt hiszem várni fogok, amíg kiforrja magát a piac, és lesznek elérhető áron PDF-hez is jól használható reader-ek. Jelenleg nem úgy tűnik, hogy ár/érték arányban bármelyik is ott lenne a szeren ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Degeczi #9178 üzenetére
Nem tudom a pontos adait, csak példának hoztam fel, van még vagy ezer ilyen kis teljesítményű kütyü. Raspberry-nél van 512mb beépített RAM, azon simán elmegy egy linux, plusz egy foxit reader (úgy nézem 500 oldalas pdf-nél 30-50mb-ot használ el windows-on.) Egyedül a sebesség lehet gond, de az eInk amúgy is baromi lassú, szóval az talán nem számít annyira.
Buliban hasznos! =]
-
mike1334
veterán
Ez ugye a 2012es változat? 212 ppi-t ír, a 2013as meg azt hiszem 221 ppi-s.
Vártam a black friday keretében akciót erre az ed kínálatából ki is került a 2013as verzió, a 2014 meg 49e..tudom hardveraprón van olcsóbban, de boltban is nézelődtem...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
mike1334
veterán
válasz Oldman2 #9182 üzenetére
Köszönö Neked és Degeczi-nek is!
Hm..az infót egy netes teszt oldalról szedtem, de akkor lehet csak a számok sorrendjét írták el véletlen (212-221). Az emag oldalán meg már ketten rákérdeztek, de semmi válasz..pedig ennyiért elvinném szívesen...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
Deck
titán
Melyikek a legjobb ebook olvasók ha a Kindleket nem számoljuk? (mivel nálam verhetetlenül az első helyen vannak)
PS5
-
inf3rno
nagyúr
Attól függ mire. PDF-hez úgy néz ki a sony a legjobb https://www.youtube.com/watch?v=HZSGZkEEVfQ, de az ára nevetséges... Második az onyx, kindle a harmadik a toplistán, amit néztem. Ha nem PDF-ről van szó, akkor nyilván más a sorrend.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Deck
titán
-
d.sophie
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne.
Fekete-piros áruházláncban kapható - 30e forintnál nem drágább - olvasók közül melyik a legjobb vétel?
Amazon,ebay, használt nem játszik, ugyanis vásárlási utalványt használnánk el, így le vagyunk szűkítve a westendre.
köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Bátran vegyek amazonos viszonteladótól pw2-t? Szokott lenni típushibája, vagy van várható betegsége? Mert azért utaztatni nem jó dolog, meg lassú is. Emagról is megvenném, de nagyon gyanús a leírása, a pw 2012es verziójának volt annó ez a leírása, az oldalon meg már többen rákérdeztek, és nem jött válasz....
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
gyuszi78
tag
nem szeretnék belebeszélni de szlovákiában szerintem olcsóbbak az ebook olvasók.pl Pocketbook touch lux kb.35e forint a Pocketbook InkPad kb.55 e-be belefér ami azért elég jó ár egy 8 colos olvasóért.ez pedig egy megbízható eshop.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
-
-
mike1334
veterán
válasz gyuszi78 #9197 üzenetére
Sajnos nekem nincs ott ismerős. Ugyanaz ez így, mint Bécs, ott is olcsóbb, itt meg mire emberi ára lenne, kivezetik a kínálazból...edigitalnál egy éve várom, hogy 40 ezer legyen...most a 2013as kikerült a kínálatból, a 2014 meg 49 ezer...
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest