-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
WuuWuu
tag
Dehat ezek ~50k
-
ABal
őstag
Vásároltatok már bármit a txtr-ről?
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
ZooLee
senior tag
-
doc
nagyúr
-
ABal
őstag
-
kurtuzov
senior tag
válasz aggleány #4826 üzenetére
Én a PW2 fórumában is tettem fel hasonló kérdést, mert mintha lenne valamilyen készülék specifikus baj is a Calibre pdf konvertálásával. (Ha átállítottam a készüléket Kindle 4-re, kicsit jobb volt a helyzet)
Több külföldi fórumot is néztem ez ügyben, de ott csak bonyolult félmegoldások voltak.
Amit a Calibre minden mondatot külön sorba pakol konvertálási hibájára megoldásként találtam, az az új 1.10 utáni verzióknál a pdf konvertálás 0,45-ös arányszámát 0,35-re átállítottam.
De pl a másik PC-n a 0.8.52-es Calibre változat van, és az gond nélkül csinál most is mindent. (A Calibre oldaláról letölthetőek a régebbi változatok is) -
Degeczi
nagyúr
válasz kurtuzov #4867 üzenetére
Nem a Calibre pakol külön sorba, hanem a PDF tartalmaz minden sort önálló bekezdésként, ezért ezeket valójában összefolyatni kell!
Lehet játszani ennek értékével, de automatikusan tökéletes soha nem lesz, csak átnézve egy szövegszerkesztőben. Ott lehet olyan trükköket alkalmazni, hogy pl. kisbetűvel kezdődik-e egy sor, mert akkor az jó eséllyel az előző sorhoz tartozik. Az elválasztásokat is el kell távolítani ilyenkor - de a magyar kettőzött betűkre külön figyelve (pl. gy-gy-ből ggy).Ezért kár lenne elavult verzióhoz ragaszkodni, mert azóta sok nagyon hasznos lehetőség jelent meg (pl. fontbeágyazás, kényelmes könyv- ill. tartalomjegyzékszerkesztő) és a működés is sokat gyorsult.
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
Sziasztok!
Tegnap elkezdett viszketni valami belül, hogy nekem márpedig e-book olvasó kell. A kinézett darab egy Koobe Iris, melyet ma meg is tapogatok a bemutatótermükben, közel van a lakáshoz.
Az interneten olvasott tesztek alapján nem találtam komoly ellenérvet mellette azt leszámítva, hogy LCD-s és nem e-inkes. Ebben a topikban sajnos nem találtam semmit róla, a kereső mindenféle k és o betűs hozzászólásokat megtalált, csak pont azt nem, ami nekem kellene. Nektek mi a véleményetek róla?
Üdvözlettel,
Kristóf -
kurtuzov
senior tag
válasz Degeczi #4868 üzenetére
Ezzel egyetértek. Jelenleg a 1.17-es Calibre 0.35 re állított és a 0.8.52-es Calibre (0.45-ön hagyott) pdf konvertálását hasonlítom össze. (A Kindle 4 és PW2 beállítások közt minimális különbség volt, azt végül hagytuk) A totalcommander file összehasonlítás tartalomra menüpontját használva, illetve összehasonlítva egymás mellett a két MOBI fle-t. Szerintem rendben lesz az 1.17-es is. De találkoztam megoldásként olyan beilleszthető scriptekkel, amik ugyan megszüntetik a "haiku" stílust, de az egész szöveget ömlesztve adja vissza.
k.kristof nekem van Paprwhite 2 és egy 8"-os IPS paneles Ipad mini klónom is. Könyv olvasgatásra az eInk határozottan jobb. Ha már bármi más is van akkor lehet tabletezni is, de azzal inkább a netet bújom.
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
válasz k.kristof #4869 üzenetére
nem találtam komoly ellenérvet mellette azt leszámítva, hogy LCD-s és nem e-inkes
Hát, ennél komolyabb ellenérvet nem is találhatnál ellene. Ez nem e-könyv olvasó, hanem egy buta tablet, ami sem tabletnek, sem e-könyv olvasónak nem jó igazán. Ha tényleg olvasásra szeretnéd használni, akkor inkább egy e-inkes rendes olvasót nézz.
Ilyen árban mondjuk ritkán találni e-inkes olvasót, de nem lehetetlen, főleg ha a netes rendelést nem zárod ki.
-
ZooLee
senior tag
válasz Degeczi #4868 üzenetére
Lehet játszani ennek értékével, de automatikusan tökéletes soha nem lesz, csak átnézve egy szövegszerkesztőben.
Ez rendben is van, de ebben az esetben ugyanannak a forrásnak a konverziójáról van szó, ami x verzióval jól olvasható eredményt ad, y verzióval pedig rosszat. Tehát valamibe komolyabban belekotortak az utolsó (ill. ma már utolsó előtti) verzió kiadásával.
-
nagyúr
válasz koncsik #4865 üzenetére
persze, amazon.co.uk, a Fonz Mania nevű sellertől.
mondjuk amikor én rendeltem, akkor rajta volt a "fulfilled by Amazon" megjelölés, kissé meglepett, hogy most, amikor néztem, nem láttam"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Degeczi
nagyúr
Könnyen lehet, h változtattak az algoritmusokon, így nem várható, h ugyanolyan beállításokkal ugyanolyan eredményt adjon - de a lényeg egyébként is az, h magyar szöveg esetén sosem lesz jó a kimenet, csak manuálisan átnézve szövegszerkesztőben (ezért eleve ott érdemes elvégezni az újrafolyatást néhány Keres/Cserél paranccsal)
-
k.kristof
őstag
Nem zárom ki, bár az utolsó kettő miatt kicsit csökkent a bizalmam (az első egy csalónak bizonyult kínai volt, az Ebay visszaadta a pénzem, a második elvileg csak az ünnepek miatt késik Angliából, ők még kaptak egy esélyt). Épp most találtam viszont Hardveraprón egy hirdetést Kindle 5-re 23-ért, gondolkodok még rajta kicsit, de könnyen lehet, hogy már ma megrendelem.
-
Jocozolg
tag
-
aggleány
addikt
válasz kurtuzov #4867 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ki fogom próbálni, hogy ez hátha segít. Amit eddig csináltam: a régi verzióból felírtam minden adatot, és ugyanazt beállítottam az újban, de az nem segített. Próbáltam pdf-fel és rtf-fel is, többfélével, de egyik sem lett az igazi.
Természetesen olyan pdf-fel is próbáltam, amiből a régi progival tökéletes lett a könyv, de az új verzióban az sem lett jó. Tehát nem a pdf hibája a dolog, mint ahogy azt sokan gondolják. Vagy ha igen, akkor visszafejlődött a Calibre.
Most visszatettem azt a régit, ami volt, az nekem a 7.59-es, és az hibátlanul működik.
Ha nem fog segíteni, amit írtál, akkor felteszem az általad javasolt 8.52-est, és ha jól működik nálam is, akkor megtartom. Mégis csak újabb egy pár körrel, mint amit most használok.
Mondjuk nem igazán értem, hogy hogyan sikerült így elrontani nekik, mikor az előző verziók nagyon jók voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz aggleány #4883 üzenetére
Nem világos amit írsz, mert az RTF teljesen más jellegű formátum, mint a PDF: ott nincs "minden sor = önálló bekezdés" probléma, ezért a konvertálás is egyszerű, mentes az ilyen nyűgöktől: ugyanebbe így nem futsz bele, mint PDF esetén.
(ami egyébként bizony a PDF formátum nyűgje: automatikusan nem lehet jó megoldást elérni. Hellyel-közzel elfogadhatót lehet - de semmi nem garantálja, h az eltérő verziójú programok azonos paraméterekkel pontosan ugyanazt adják) -
aggleány
addikt
válasz Degeczi #4884 üzenetére
Tudom, hogy teljesen más a kettő, ezért próbáltam ki mindkettővel a konvertálást.
Szerintem a programot nem tudtam normálisan beállítani, de egyelőre nem jöttem rá, hogy mit rontok el.
Nem tudsz esetleg egy olyan progit, amivel epub-ra tudnék konvertálni? Csak a szerzőt, címet és borítót szoktam javítani, és beállítom a sorozatot és a colletcion-t, mást nem szoktam piszkálni.
-
vottokar
senior tag
válasz vottokar #4739 üzenetére
Akkor hosszas számvetés (ár, beszerzési lehetőség) és mérlegelés után lett egy Kindle olvasóm. Tegnapi nap már át is tudtam venni egyik kollégámtól aki rokoni kapcsolatokkal rendelte német címre az amazontól. Kicsit furcsa (az elején tapicskoltam újjal a kijelzőt párszor), de határozottan tetszik. Talán a jövő hét elején ideér a tok is hozzá. Addíg csak óvatosan használom.
Nem vagyok profi (finoman szólva), de a calibre segítségével eddig mindent fel tudtam rá tölteni. Bár gondolom, lesz majd ami gondot okoz, de csak a tegnapi gyors feltöltött jópár könyv is kitart egy évig legalább!"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
Wikoo
aktív tag
Üdv
Egy minőségi ebookot szeretnék, a plafon 20-25k, Magyarországon szeretném megvenni, újonnan.
Tudtok modelleket ajánlani?
Előre is köszönöm.Békesség, boldogság! x)
-
pilu85
őstag
nook simple touch
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
k.kristof
őstag
Én innen vásároltam egy Kindle-t, pénteken rendeltem, holnap fogom megkapni. Tokkal és szállítással kicsit az értékhatárod fölött van, de annyira dicsérték itt a Kindle-t, hogy belevágtam. De a fentebb említett Nook is rendelhető, csak nem azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Strauss
senior tag
Sziasztok!
Nincs vki aki tudna segíteni Kobo touch rendelésben ? Most elég akciósan lehet kapni , csak sajna Mo-. ra nem szállítanak- Előre is thx-
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
Strauss
senior tag
válasz baal-amiga #4895 üzenetére
[ Szerkesztve ]
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
k.kristof
őstag
Azért megkérdezted, jobban járok-e, ha elmegyek Ausztriába Kindle-t venni? Kiszámoltam, rámenne egy napom, plusz az utazási költség és egyebek (enni, inni, valamit biztos meglátok és megveszem) miatt ugyanott vagyok. Az eladónak van 219 pozitív értékelése, itt is többen ajánlották, a hirdetésben írja, hogy ő cseréli a Kindle-t. Nekem ez elég meggyőző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk