- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
válasz Degeczi #4545 üzenetére
Köszönöm!
2ev gari nekem szimpatikus volt. Gondoltam tartós a prestigo is ha ennyit vallanak rá.
Kiosztást tekintve nem volt bajom egyikkel se.
Egymás mellett sajnos nem láttam, a kindle demo volt, mar be volt égve a szöveg a háttérbe. Szellem képes volt. Ez amit láttam nem volt olyan kontrasztots mint a paperwhite pl. Ez amit linkeltem olcsóbb de gondolom régebbi is.WiFi-t nem fontos. Idősebb személynek lesz. Kábeles atvitelt jobban megtanulja. Szinkronos, send to kindle szolgáltatások nem fognak szerintem játszani.
A szótáras dolgot nem értem, nem ismerem. Angol könyvet pl át tud fordítan magyarra?
-
Degeczi
nagyúr
Nézd meg amit linkeltél: csak jobb oldalon van két lapozógombja. Így bal kézzel nem haszálható. Másik gond a gombok minőségével (lenyomás/billentés erőszükséglete) és tartósságával szokott lenni.
Inkább csak lefagyhatott amit láttál: az e-ink nem tud "beégni"... pár lapozásonként teljes, feketére törlésre van szüksége (mindegyik márkának, ez technikai jellemző), anélkül marad szellemkép, de csak átmenetileg, a következő törlésig. Normál használatban 5-6 lapozásonként szoktak teljes törlést végrehajtani (a régebbi típusok még minden lapozásnál), úgy még nem zavaró a jelenség.
A normál Kindle kijelzőnek picit még nagyobb is a kontrasztja a Paperwhite-nál, utóbbi a megvilágítástól tűnhet világosabbnak.
Pont idősebbeknél igazán hasznos a wifi: pl. apámnak is csak ráküldöm azt a könyvet a fiókjára, amiről tudom, h érdekli - és miután bekapcsolja, automatikusan rákerül, ennél egyszerűbb nem lehetne.
Dehogy fordít (ha még a Google sem tud korrekten fordítani magyarra, ilyen kis hordozható eszköz pláne nem fog), ha azonban idegen nyelven olvasol, néha biztosan lesz szükséged szótárra, ami szintén egy szempont az e-book olvasók mellett szemben a papírkönyvekkel - hiszen nem kell keresgélni, billentyűzeten írni egy szó után, elég kijelölni melyiket keresed.
Azonban sok másik típusnak elég vacak a szótárkezelése a Kindle-höz képest. -
Hooper
őstag
válasz Degeczi #4552 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes válaszod.
A bal oldalán a lapozo gomb hiánya nekem laikusként fel sem tűnt.A prestigo mintha lapozasonkent húzott be teljes feketét, valóban az úgy zavaróbb lehet.
Amit linkeltem artworkos kindle az a kindle 5 lehet ugye? Phn elég jó áron van
Gari ezeknèl valami beregisztrálòs?Wifinek így átgondolva van értelme
-
doc
nagyúr
Mar megint erzekeny temanal vagyunk...
Sajnos mar en is tapasztaltam hogy a Kindle-re semi rosszat nem szabad mondani, mert azonnal jonnek a megrogzott Kindle-rajongok. Ilyenkor mindig kiderult hogy amit a Kindle tud az mennyire jo, ha valamelyik feature-et nem tudja egy olvaso, az mar hulladek. Amit meg a Kindle nem tud, az amugy is felesleges, meg minek.En talalkoztam mar nehany olvasoval, a Kindle kijelzoje tenyleg nagyon szep a tobbihez kepest. Azert az nem igaz hogy az lenne a legjobb, de a legjobbak kozott van.
Az en szememben a Kindle egyik legnagyobb erenye az egyszerusege: a kicsi tudas egyszeru kezelessel parosul, igy idoseknek pont ezert jo ajandek, nem fognak elveszni a menutengerben. Nekem biztos hogy nem kellene, de masoknak szoktam ajanlani, sot en is azt vettem anyukamnak.Amikor meg az arakkal dobaloztok, annyira legyetek mar tisztessegesek hogy nem a vilagon elerheto legolcsobb webshop arat dobjatok be, hanem azt, amennyiert Magyarorszagra meg tudjatok venni. Pont multkor szamoltak itt ki valakinek, hogy a "139 dollaros" Kindle boven 40ezer felett lesz mikor ki kell fizetni. Ami amugy nem rossz ar erte, de tobb mint masfelszerese a reklamozott 139 dollaros arnak.
Amugy a linkelt ket olvaso kozul en is a Kindle-t valasztanam, de nem 30-ert a reklamosat, nezz korul itt a hardverapron pl. sokkal olcsobban megkapod.
MOD: hogy ne legyen olyan morcos a hangulat, itt egy eros nevetesre ingerlo link: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Szerintem fölösleges sarkítani: nem írtam, h legjobb lenne, hanem hogy nagyjából azonos árú, de tapasztalatlan kínai gyártótól származó termékkel szemben okvetlenül racionálisabb választás.
Rosszat meg miért ne lehetne írni - csak ne hülyeséget, mint pl. az "egyedi formátum"
-
doc
nagyúr
válasz Degeczi #4555 üzenetére
azt mas irta hogy a legjobb, nem Te
tapasztalatlan kínai gyártótól származó termékkel szemben okvetlenül racionálisabb választás.
ez egyertelmu de azert a Kindle-t es a kinai gagyin kivul van meg boven mas valasztas isaz egyedi formatum miert hulyeseg? amennyire tudom, kb. mindenhol mashol az EPUB megy, egyedul az Amazon erolteti a MOBI-t, es ha jol tudom EPUBot talan meg mindig nem is hajlando olvasni?
Persze egy Calibrevel ez konnyen orvosolhato, de akkor is kicsit groteszk[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Mert hülyeség: a PRC/MOBI min. 15 éve létező formátum, jópáran használták az Amazonon kívül is, még csak nem is egyedi tehát.
Ha szétnézünk bárhol a neten, az elterjedtsége sem kisebb az EPUB-nál: ugyanolyan eséllyel lehet találni anyagokat az egyik, mint a másik formátumban, konvertálni pedig automatikusan is teljesen jól lehet a kettő között (és, mint szó is esett róla, megoldható a közvetlen olvasása is)
Vagyis a végfelhasználónak nem jelent hátrányt a formátum - ezért nem hagyható szó nélkül, ha vki ilyen érvet dob be a fórumba. -
Libretom
aktív tag
Persze lehet (joggal) kritizálni a Kindlet:
- kevés betűtípus,
- szűk margó állítási lehetőség,
- sortáv állításra is kevés a mód,de ezeket meg lehet szokni, és akkor a számos előny (főleg a kiváló kijelző és az amazonos support, vagy a nagyon stabil szoftver) miatt meg fogja az ember szeretni a Kindle-t. Az azért nem véletlen, hogy az olvasók zöme ezt a típust preferálja, és aki egyszer ilyet vett, másodszor is ilyet vesz. Én vettem más típust de, maradt a Kindle-is.
-
Kövezett
tag
Ha valakit érdekel, ez ma ingyen van: SmartOCR Pro 3.9.4.512
-
ZooLee
senior tag
hogy ne legyen olyan morcos a hangulat, itt egy eros nevetesre ingerlo link:
Én is pont most akartam reklamálni, hogy miért nincs fetrengve röhögős szmájli. Bár a ROTFL is megteszi.
Nem hittem volna, hogy tényleg kiadják, annyira életképtelennek tűnik. És hogy még az ára is ennyi lett, az külön vicc. Még ha ingyen adnák valamelyik előfizetés mellé, akkor talán, de így... GYakorlatilag egy árban van a Pocketbook Minivel, ami mégis csak egy teljes értékű könyvolvasó, nem egy monkróm digitális képkeret...
-
axioma
veterán
inkabb feladtam, mivel semmi erdemi nincs csak erzelmi a hsz-edben - me'g az utalom szo se hangzott el tolem, de te a szamba adtad
csak hogy megnyugodj, nagyszulonek siman mondanam en is a kindle-tize, nem lattam hogy lehet lapozni, ugy latom kar is volt, a tobbiek mar megoldottak
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Kövezett #4565 üzenetére
Nem tulsagosan mukodik jol, legalabbis az egyik Fogaz szamlank pdf-et akartam vele megetetni, egyreszt elhalt az osszes ekezetes karakteren, masreszt meg a tablazatnak kijelolt reszt egyszeruen kidobta. Szoval nem lesz kedvenc, sztem egyszer probalom majd azert elesben, ami tenyleg kellene, de ha azon is megbukik, akkor kuka.
-
ZooLee
senior tag
Na, ezt elég nehezen tudom elhinni, hogy egy ilyen gyenge eszköz tényleg on-the-fly tudna PDF-et OCR-zni használható (olvasható) minőségben. Legalábbis a saját tapasztalataimból kiindulva, amikor simán gépen próbáltam meg könyvet csinálni egy PDF-ből, ott is rengeteg utómunkát igényelt az, hogy elfogadható legyen a kész könyv minősége.
Azt hiszem lassan itt van az ideje, hogy kipróbáljam a Duokan-t, bár, én jobban hiszek a gépi előfeldolgozásban. -
xcsabo
senior tag
van a duokan-ban egy olyan funkció, hogy a PDF-nél ki-be lehet kapcsolni,
hogy eredeti nézet és tördelés legyen, vagy csak szimplán az ömlesztett
szöveg tartalom. ez egy normál PDF-nél (pl. ami számítógéppel lett word-ből
előállítva) érthető, és jól működik. de amikor skennelt (kvázi fényképek egymás után
pakolásából keletkezett PDF-ről van szó) csináltam ugyanezt, meglepő módon tudta
értelmezni - bizonyos hatásfokkal - a rajta lévő szövegállományt. a kínaiak tudnak valamit.
ugyanis a duokan echte kínai fejlesztés. -
norakrisz
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy Onyx Boox 60-om van, kb két éves. Teljesen lefagyott, bármit nyomok, nem reagál. A lemerülést is szokta így jelezni, töltőre tetttem, feltöltötte magát, de azóta se reagál semmire, a kikapcsológombját is hiába nyomom, és a csak tűvel elérhetó belső reset gombjának a megnyomására se csinál semmit. Így van már három napja. Van valami tippetek, mit csináljak vele? Arra gondoltam, hogy ki kéne venni belőle az akksit, de nem tudom, hogy kell szétszedni, a burkolatán sehol nem látok csavart vagy más rögzítőt. Köszi a segítséget előre is.
-
Kövezett
tag
-
norakrisz
csendes tag
Mindkettőtöknek köszönöm, az akkumulátor eltávolítása segített
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Koobe Slimbook HD mennyire megbízható darab? Vélemény, tapasztalat?
-
borges7
aktív tag
Érdemes Amazonról(vagy E-Bay-ről) rendelni mondjuk Kindle 5-öt? ahogy elnézem még a reklámmentes változat is 10 ezerrel olcsóbb, mint itthon.
-
Degeczi
nagyúr
válasz borges7 #4585 üzenetére
Elnézhettél vmit, mert itthon 25e a jellemző elfogadható ár a reklámos példányra, míg az Amazontól a normál, ahogy már említették, $140 = kb. 6e-el drágább tehát
Most a leginkább Ausztriában vagy Németországban éri meg, mert ott 49 EUR, azaz 15e Ft a normál (bár a különbségnek jó ideje már semmi jelentősége, mert kérésre ingyen reklámtalanítja az idekerül KSO példányokat az Amazon)
-
Deck
titán
válasz borges7 #4591 üzenetére
Jobb mindenre felkészülni szerintem. Olvass csak utána, hogy mi a különbség a bolti és az amazonos között a tapasztalatok alapján is. Míg az amazon ha gond van ingyen kicserélik neked a készüléket és se postát se semmit nem kell fizetned.. Ellenben a hazai garancia..
PS5
-
jimmy399
senior tag
Múltkor nézegettem E-book olvasót, és igazából még mindíg aranyárban mérik, legalábbis a Kindle-t. De miért? Mi a retek kerül egy nyomorult fekete-fehér panelba annyiba, hogy úgy megtolja az árát, hogy 40-50 ezer forint maga az egész olvasó??
--- N/A ---
-
Degeczi
nagyúr
válasz borges7 #4591 üzenetére
Nem arról van szó, h semmit nem érne, de a leginkább kritikus hiba a kijelzőé, ami rendszerint persze fizikai behatásra történik (nem törik el a kijelző, viszont javíthatatlanul tönkremegy: csíkos képet mutat. A cseréje ugyan megoldható, de elég drága), viszont sokan állítják, h náluk nem történt semmi ilyesmi, végig tokban, óvatosan használták, mégis tönkrement.
Végülis ez valóban nem zárható ki, és pont ilyenkor lenne fontos a forgalmazó vevőbarát hozzáállása: na azt viszont várhatod itthon! Simán elintézik azzal, h nyilván ráültél, így jártál... (volt ilyen tapasztalat itteni fórumon. Az Amazon pedig azzal küldte el a gyári szám alapján, h forduljon a hazai beszerzőhöz)Az viszont valóban kérdéses, megéri-e a jelentős többet: szerintem sem. Mostanában úgyis rengeteg buszjárat megy Bécsbe a karácsonyi vásárra: akkor már inkább átugrani, szétnézni, és közben venni egy Kindle-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz jimmy399 #4593 üzenetére
Egyáltalán nem drágább a Kindle mint a többi, sőt! Ld. alább: 49 EUR, de hazai boltokban is megkaphatod 25e-ért.
Ha a csúcsmodellt nézed, amit nagyobb fölbontású panellal és megvilágítással szereltek az persze, h drágább - de ott sem több a Kindle, mint más cégek hasonló képességű modellje.
(Egyébként pedig üdv Magyarországon, a világrekorder áfa hazájában)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy topik
- Synology NAS
- Azonnali játékos kérdések órája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- iPad Pro 2022 M2 11 128GB wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest