Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen joysticket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- CES 2026: DRAM nélküli csúcs-SSD-ket vizionál a Phison
- Google Chromecast topic
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Optimus_AMD
csendes tag
Értem. Akkor a TMPGEnc-et állítgatom be máshogy. Köszönöm a segítségeteket.

-
pitman
őstag
válasz
Optimus_AMD
üzenetére
Ha a dvd-re írt rosszabb, mintha a kamerából játszod le a tv-n, akkor a feldolgozás (mpeg-be tömörítés során történik valami), meg kell nézni a beállításokat.
-
Optimus_AMD
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat!
A DV Avi minöséget már értem miért ilyen, de az létezik, hogy a DVD-re írt anyag olyan sokkal rosszabb, mint az eredeti szalagról játszott? Érdemesebb beruházni egy asztali DVD íróba? -
khalox
őstag
válasz
Optimus_AMD
üzenetére
Nézd meg a kapott video-nak a felbontását, ha valóban csak 320x200 (ami előfordulhat), akkor állítsd át a teljes DV-AVI méretre.
A recésséget okozhatja az interlaced forrás szokásos monitoron való megjelenése, azonban TV-n nézve eltűnik a ''probléma''. -
oceanearth
őstag
válasz
Optimus_AMD
üzenetére
használ nerot!! nem nagyon lesz szebb a kép mivel TVnek a felbontása az igen igen csekély.ne számítógépen nézd
-
pitman
őstag
válasz
Optimus_AMD
üzenetére
Szerintem hiába töltesz le codec-eket, azok nem fognak változtatni a minőségen (ugyanez igaz a használt programra is), mivel a dv anyag csak simán áttöltődik a kameráról a gépre.
Monitoron nézve mindenképpen csúnyábbnak néz ki, mivel valószínűleg nagyobb felbontásban nézed, mint amilyen a dv anyag felbontása. Tv-n nézve valószínűleg sokkal szebbnek kell lennie. -
Optimus_AMD
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következö:
Van egy Sony HC-40-es DV kamerám, van Firewire kártyám, van jó Adobe Premiere progim, de amikor leszedem az anyagot vinyóra (DV formátumú AVI: 1 óra kb.13 giga) a minösége igen csak kifogásolható. Kipróbáltam más programokkal is (Movie Maker, Pinnacle Studio 9, Ulead Video Studio), de a minőség ugyanolyan sz**. Pixeles, csúnya recés szélek, olyan mintha 320x200-ban lenne. Ha én ebből csinálok DVD-t az még rosszab lesz.
Tudom, hogy van egy csomó topic DV-ről DVD-re , át is olvastam őket, de sehol ilyen hibára nem leltem. Arra gondoltam, hátha valami codec hiba, le is töltöttem a Canopus-tól codec-et, de nem tudom pl. a Pinnacle Studio 9-ben, hogy lehet azt kiválasztani.
Ha tudtok, pls segítsetek, mert az esküvöi videóinkat se tudom kiírni jó minőségben és még nem szeretnék elválni (a nejem igen, ha nem oldom meg
).
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Warships
- Gyúrósok ide!
- Esik a hóóó!!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Animal Crossing: New Horizons
- Milyen joysticket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Canon PG-545XL Black eredeti tintapatronok (BS8286B001AA) - 2db
- Nyomtatók A-Z-ig,Mini lézer,MFP,nagy teljesítményű és hordozható nyomtatók,számla,garancia,WI-FI,stb
- Epson Workforce Pro WF-M5799 nyomtató
- Vonalkódolvasók számlával,garanciával,asztali,kézi,usb-s,vez.nélküli,1D,2D,QR
- Epson L455 tintasugaras nyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).