Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geza844

    aktív tag

    Sziasztok!

    Vagy egy Dell Latitude E5440 laptopom. Egyszercsak nem akart elindulni. Jó sokáig csesztettem mire egyszer elindult, és még jó sokáig tartott rájönni, hogy milyen körülmények között indul el.

    Arra jutottam, hogy csak akkor indul el, ha
    - csak az alsó memóriafoglalatba teszek memóriát (mert amúgy 2x4GB volt benne)
    - az előző indításkor egyáltalán nem volt benne memória, egyik foglalatban se

    Tehát ha kiveszem mindkét memóriát, elindítom a gépet, nem csinál semmit se, sötét marad a képernyő, és úgy 5-10 másodperccel a bekapcsolás után magától ki is kapcsol. Nem csipog, semmi. Ezután ha beteszek 1 db memóriát az alsó foglalatba, és elindítom, akkor bekapcsol a monitor, bejön a DELL logó, majd kiírja, hogy az előző indításkor nem érzékelt memóriát, és felajánl valami opciókat, hogy F1-el folytatom, meg még pár másikat. F1-re így elindul a gép, rendesen működik, de újraindítani nem tudom.

    Ahhoz, hogy megint elindítsam, megint ki kell vennem a bent lévő 1 db memóriát, elindítanom, majd miután így magától leállt, visszateni (csak az alsóba, a felső foglalatba szintén nem jó), és akkor ismét hibaüzenettel (hogy az előző indításkor nem volt bent memória) elindul. Sehogy máshogy nem indul el. Vagyis én másra nem jöttem rá.

    Valami ötlet?

    Vagy egy ennél megfelelőbb topic?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák