Új hozzászólás Aktív témák
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Egy fura problémába futottam bele. Vettem a páromnak egy Dell Inspirion 10V mini laptopot. Egy kis idő múlva olyat csinált, hogy eltűnt a tálca az asztalról, valamiért "szétugrott" a kép. Először csak néha-néha csinálta, de az érdekessége az, hogy a boot képernyő is. Aztán állandósult a jelenség. Raktam fel Ubuntut, azzal először jó volt a kép, boot-nál is azután Ubuntu alatt is előjött a probléma. Azt mondták, hogy tönkre ment az alaplapi vidkari. Vettem egy használt, de jó alaplapot és azzal is ugyanez a probléma. Az első pár indításnál jó volt a kép, természetesen boot-nál is. Aztán előjött a kép szétugrása. Szerintetek mi lehet a hiba forrása? Mit csináljak, hogy kiderüljön a probléma lehetséges oka?
-
ritkaság
aktív tag
-
Giovanny
őstag
Üdv, E7480 gépbe ssd+hdd együttes használata lehetséges-e? Köszönöm.
Zero Defect.No Compromise !
-
iSonic
addikt
válasz somasz #58261 üzenetére
Dell oldala szerint 2280. Bár más fórumokon meg írják hogy beletettek 2242-est és megy.. ( In case of a D-series, no way to use a WWAN slot for a SSD. In case of a E-series, il would be possible, but not with all models and it would require a true Gen2 PCIe interface for the SSD.)
M.2 Type-2280 (80mm)
3 x M.2 expansion slots: 1 SSD ,1 WWAN and 1 WLAN/WiGig
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz iSonic #58262 üzenetére
Csak azért kérdem, mert én nem találtam semmit 7270, 7470-re.
Amit írnak az is hülyeség, az E szériában a 4. gen az első, amiben ment az msata ssd a wwan helyén, utána az 5.-ben már nem ment az m2 slotban.
6. genből csak az 5470-est tudom, hogy megy a Transcend MTS400 2242-es ssd, 5570-ben nem tudom.
7. genre nem kerestem annyit, de 5480-ban megy: [link]Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
kistewe
tag
Helo,
jól gondolom hogy a 40-es széria csak 6440 és 6540 -ben létezik? kisebb méretben nem? a 13" meg kifújt 6330-nál? A másik kérdés ami felmerült vajon az E6430-as akksija jó az E6520-ba?
köszi stewe
-
allein
addikt
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata dual boottal kapcsolatosan? Gondolkodom rajta két külön ssd, egyikről win10, másikról pedig oSX. Használ(t) valaki ilyet?
-
allein
addikt
válasz somasz #58268 üzenetére
Ezért érdeklődöm gyakorlatban is működik és megerősítetted, hogy a m2.2242 ssd működik az 5480-ban. Nem akarok mindenképpen oSX-et telepíteni, csak gondolkodom rajta
oSX váltás óta hiányzik nagyon az apple mail, egyszerűen nem találok olyan mail app-et ami tudna helyettesíteni van jelenleg 2016 outlook de valamiért nem tudom megszokni :(
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz allein #58269 üzenetére
Csak azért kérdem, mert egy dolog, hogy megy az ssd, de hogy az OSX aúgy működne-e a gépen, azt nem tudjuk. A Hackintosh sajnos nem magától értetődő dolog. Nekem erősen ismeretlen terület. Tudtommal csak olyan gépeket lehet Hackintosh-sá alakítani, amik nagy százalékban hardverileg megegyeznek valamelyik Macbookkal. Vagy már mókolt hozzá valami hiányzó drivert.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
allein
addikt
válasz soldi3r #58270 üzenetére
Mozilla Thunderbird, mailbird, próbálkoztam már ezekkel is. Legnagyobb gond, hogy a naptár nem szinkronizál. Tehát alma gépen valaki beír valamit a naptárba, outlook nem szinkronizál. Meg amúgy sokkal jobb, sokkal egyszerűbb volt használni az apple mailt. Ja, megszokás kérdése outlookot használtam az apple mail előtt, de valahogy az apple mail használata jobb volt utána nézek az eM Client-nek is, na mindegy, bocsi az OFF-ért.
(#58271) somasz - virtuálisan tudok futtatni, oSX alatt is futott virtuálisan egy win 7, de nem ezt akarom. Amit első sorban javasolnak, hogy a hardver az azonos legyen, tehát Intel cpu és nem AMD, van egy csomó videó youtube-on szerintem teszek egy kísérletet a napokban, de mindenképpen külön ssd-re. Majd beszámolok.
[ Szerkesztve ]
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy dell 5580 250 gb ssd 8gb ram fhd felbontással ujjlenyomat olvasóval fhd felbontással és linux os-szel. Sehol sem létezik ilyen konfiguráció. Windows OS-sel létezik viszont Linuxxal nem. Ha létezik is, akkor nincs benne ujjlenyomat olvasó. Ennek az az oka, hogy a ubuntu alatt nem funkcionál az ujjlenyomat olvasó?
Köszi előre is!
Üdv,
Erik -
choco01
addikt
Sziasztok.
Van aki talált már megoldást Inspiron 7520-as grafikuskártya váltására?
Gondolok arra hogy szinte sosem a Ati dedikált kártya megy hanem az integrált Intel..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
mrmft
senior tag
E6440 szivat az USB-C eszkozzel. Hol felismeri elsore, hol nem, teljesen random modon. W10 pro 1709, Dell update driverezte, A18 BIOS. Ma produkalt egy csodas adatvesztest is GPT / NTFS, inicializalhatatlan lett a partico rajt, minden adotomat kukazta. Mi lehet a kinja? TV-n, HP Elitebookon hibatlanul megy. (Sharkoon rack - mashol nincs gondja, HGST 7K1000 HDD - ennek sem, DeLock kabel)
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Mostanában (pár napja) azt csinálja a 6540, hogy percekig nem pörög fel a venti, csak hallom, hogy próbálja felpörgetni, aztán leáll, aztán megint és ez így meg percekig. Aztán megy tovább rendesen.
Valami döglödik a gépben? Nem olyan régen volt proci hűtő cserélve benne (CHS-ben). Persze előidézni nem tudom, csak néha rájön a görcs. Mit lehet tenni?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Van egy dell xps15-ös laptopom, ami mostanában random bootolási hibát dob, azaz nem tud bebootolni. Többszöri újraindítás után már jó. Hibakódnak a 0xc0000225-öt dobja. Jogtiszta windos64 pro van rajta. Mi lehet gond.
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv: B.
-
iSonic
addikt
válasz #45553408 #58286 üzenetére
Játékra a 1050 nem rossz választás itt van egy hosszú teszt róla: [link]
FullHD-ban "nagyjából" elvisz mindent HIGH/MEDIUM beállítások mellett. A processzor HQ vagyis több kakaót kap mint az "U" társa. Ennyi pengőért nem annyira rossz vétel, de azért kérdezd meg a szakértőket is Milyen notebookot vegyek? topikba.
Notebookcheck teszt, a Te általad választott specifikációról.
Megjegy: nagyon teszt és utube review is szeretettel ajánlja a gépet, szóval rossz vételnek nem tűnik
[ Szerkesztve ]
-
Bandi821
tag
válasz soldi3r #58285 üzenetére
nem, de közben lefrissítettem a BIOS-t, most eltűnt ez a probléma, viszont előjött egy másik, miszerint a minden indításnál beadja azt a hibaüzenetet, hogy a poweradapter 130W helyett csak 60W-os, ami nem igaz. Most egy thunderbolt-os dokkolóról táplálom a laptopot, lehet, hogy azzal van a gondja?
-
Kisherceg85
tag
Én is elgondolkodtam rajta...
De ha a 7567 ezen változata:• Gyártó: Dell • Processzor típus: Intel® Core™ i7 Processzor Quad Core • Számozás: 7700HQ • Memória méret: 8GB (+8 GB-ot kértem bele) • Merevlemez méret: 1TB + Kértem egy Samsung 960 EVO NVME - 250GB - M.2 SSD-t, a gyári ami benne van, az 500MB/s körül van az olvasás/írás, ennek meg 3000 az olvasás 1500 az írás.) • Videokártya típusa: GeForce GTX 1050 Ti • Kijelző méret: 15.6 • Felbontás: 1920 x 1080 • Tipus: Full HD LED / matt • Operációs rendszer: Windows 10 • Garancia időtartam: 3 év • Szin: Fekete
450.000 Ft, akkor az új mennyibe fájhat?!
-
fm!
tag
válasz Kisherceg85 #58292 üzenetére
Én is ilyen paraméterekkel nézek gépet. Az új egy százassal biztos drágább lesz, de mindenképp megvárom, amíg lesz rendes kínálat (mysoft-nál szoktam nézni, ott vagy 30-40 féle konfiguráció szokott lenni egy géptípusból). Aztán még az is lehet, hogy a 7577 kicsit lenyomja a 7567 árát, és végül maradok a régebbi típusnál...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Reggel Fan malfunction hiba fogadott a gép bekapcsolásakor, most felraktam a legfrissebb biost (A20->A21), lefuttattam egy diagnosztikát, azóta nem jön a hibaüzenet. Meglátjuk tényleg ennyi volt csak a baja.
Más.
Viszont az akkura azt írta, hogy már megette a kenyere javát (57%), cseréljem. Viszont még így is 1,5-2 órát elmegy. Kell ezt ilyenkor cserélni, vagy elketyeg még egy darabig ilyenkor? Vagy egyszer csak meghal teljesen?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
iSonic
addikt
válasz Kisherceg85 #58294 üzenetére
Azért az IPS nagyon sokat tud dobni hogyha filmet vagy grafikai tevékenységeket végzel. A VGA-k közötti összehasonlításról meg ennyit:
[link] (görgess az aljára a játék tesztekhez)
Szerintem látod a különbséget eléggé nagy
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
válasz Kisherceg85 #58297 üzenetére
Képszerkesztéshez egyértelműen IPS kijelző dukál, mivel szebb és élénkebb színek, viszont ahhoz elég a GTX1050 is, hogy inDesign-t, vagy PhotoShop-ot futtass. Maximum ha 3D grafika is játszik, akkor a GTX1060 jobb választás bőségesen.
-
somasz
Topikgazda
válasz Kisherceg85 #58297 üzenetére
Ilyen árban továbbra is Precision M7510, M7710, akár M5510 is. Vagy fullos Latitude E5570.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest