Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Sziasztok. Dell E6440, normálisak a képen látható adatok? Reggel CPU fan 3000 RPM körül volt, most már 3700 RPM körül van.
Az sem tiszta, hogy majdnem 70% a memóriának használatban van
Semmi extra nem fut, irodai gép: skype, chrome (5-6 nyitott ablak), edge (5-6 nyitott ablak, google drive), aida, excel 2016.
Nem lassú a gép csak zavaró ez a közeli 4000 RPM, alma gépről váltottam és hozzá kell még szoknom a ventillátor állandó hangjához
Elfelejtettem említeni: laptop hűtővel használom a gépet
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz allein #57651 üzenetére
Az edge-nek a ket also folyamatat nezd, 329.3 es 408.7 MB. Ha 10-12 nyitott ablak van akkor az annyi amennyi. 3-4GB csak a bongeszo es azert fut ott meg egy oprendszer is, meg (gondolom) virusirto, meg ez meg az amit emlitettel.
Milyen semara van allitva az hutes? Huvos vagy hasonlo?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
somasz
Topikgazda
válasz allein #57651 üzenetére
unistack szolgáltatásokra rákeresve:
The Unistack Service Group is part of the Windows Store and this happens when you get App Updates. To "disable" the usage, disable the automatic App update in the Store options
I found this is being caused by using the Mail and Calendar App in Windows 10. Stop using those and your CPU usage goes down. Need to wait for a fix from Microsoft.
egy tipp.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
allein
addikt
válasz somasz #57654 üzenetére
Köszi szépen. Keresem az apple mailre az alternatívákat, win 10 mail is kilőve, nem szinkronizál rendesen és lassú is. Thunderbird sem volt az igazi, ez is kilőve. Most éppen szinkronizál a mailbird, meglátjuk mit tud.
Outlookkal az a gond, hogy nincs szinkronban az apple mail-el, hiába használjuk ugyanazt az email címet.
Ez lehetett az oka amiért az általad említett alkalmazás futott, automatikus frissítés kikapcsolva
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz allein #57656 üzenetére
Ha nem lenne fent a Dell Command Power Manager, akkor tedd fel és ott nézz bele. Akksi ikonra kattintva tudod előhozni a gazdálkodás részt a tálcán.
W10 mail szinkronizálása lehetett nagy energia-igénybevételű.
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
allein
addikt
válasz soldi3r #57661 üzenetére
Mailbird azóta is szinkronizál, egész éjjel ment a gép qurva lassan csinálja de kivárom a végét, most tart dec 2014-nél hol van még október 2011.
Egyik levelező program sem szinkronizált ilyen lassan
Vannak akik alma laptopot használnak - apple mail - belépve ugyanazzal az email címmel.
Vannak akik wines laptopokat használnak - outlook - belépve ugyanazzal az email címmel.Apple mail alatt elküldött levelek, gyakran nem jelennek meg a wines laptopokon az elküldött mappában, ezért írtam, hogy nem tud a kettő szinkronizálni.
Apple laptopok között nincs baj, azonnal frissül.
[ Szerkesztve ]
-
13128814
tag
Sziasztok!
Van egy DELL laptopom, ami ilyen előre telepített Win-vel rendelkezik. Gyárilag HDD van a gépben, de SSD-re szeretném cserélni. A gebasz az, hogy ha minden igaz, akkor csak egy adattárolónak van meg a helye (Latitude E5570). Ezzel az a probléma, hogy a windows a HDD-n "reked", ebben az esetben.
Erre mi a megoldás? Írok egy nagy bociszemű levelet az MS-nek, hogy ez a szitu, kérek szépen egy aktiváló kulcsot? Vagy hülye vagyok, és valahol mélyen bele van égetve valami ROM-ba a win?
Előre is köszi a segítséget!
-
Prowler
senior tag
válasz somasz #57657 üzenetére
Power Managernek van valami speciális szoftverkövetelménye? E6430-ra próbálom felrakni de állandóan hibát ír ki és elakad telepítés közben. "This operating system is not supported."
Dell oldaláról töltöttem le a Win 10 64 bithez való verziót, de nem akar elindulni az istennek sem.
Veremivadék Undorkutya
-
B-L-A-C-K
titán
válasz 13128814 #57663 üzenetére
2 opciót tudok ajánlani:
1 ha akarod mindened megmaradjon: Átklónozod a HDD-ről az SSD-re a Win-t, és nem kell csinálni semmit, belerakod az SSD-t HDD helyére majd, és kész.
2 ha szűz telepítést akarsz: Microsoft-tól visszahívást kérsz (-> itt), felhívnak, elmondod mi van, a jelenlegi termékazonosítódat kérik majd (számítógép jobb klikk tulajdonságok és ott lesz), ez alapján kapsz egy linket ahonnan leszedheted a Win10-et amit majd telepíthetsz az SSD-re.
[ Szerkesztve ]
-
-
13128814
tag
válasz B-L-A-C-K #57667 üzenetére
Ja tényleg, erről jut eszembe. Mivel a mostani HDD 500 gigás, kidobni csak úgy nem akarom, ezért arra gondoltam, hogy amennyiben lehet, külső adattárnak megtartanám. Erről van tapasztalatod?
Tehát én úgy tudnám elképzelni, mintha kapna egy keretet, aztán USB3.0-val csatlakoztatnám a gépre ha épp kell. Melós/rohangálós megoldásnak nekem megfelelne, csak nem tudom, hogy meglehet-e oldani, és ha igen, hogyan, illetve mennyire tartós/használható.
[ Szerkesztve ]
-
13128814
tag
válasz B-L-A-C-K #57669 üzenetére
Nem, mert a windows-os dolog szöget ütött a fejembe, és nem mertem megvenni.
Na, de most összezavartál. Én valahol azt olvastam, hogy ezekbe az E5570-ekbe, nem lehet beletuszkolni 2 adattárolót (az életemet nem raknám rá, de ez rémlik). Viszont ott azzal magyarázták, hogy nincs CD/DVD olvasó, így nincs slot. De akkor megoldható? Csak nem a CD/DVD helyére, hanem a WWAN helyére? És az most a wifi modul? Vagy azmiaz - így egyszerűen.
-
allein
addikt
Sziasztok, tudok nem DELL kérdés hanem win 10 de ott nem kaptam választ, talán tudtok segíteni:
"Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Egér görgetés sebességét, hol tudom módosítani?
Egy másik kérdésem is van: 220-ról használom a laptopot melóban, monitorra csatlakoztatva. 10 perc után a monitor elsötétül, viszont nem zárja a win 10 nem zárja le a laptopot. Hol tudom ezt módosítani?
A fiók neve Felhasználó, ezt lehet módosítani?" -
somasz
Topikgazda
-
Dhampir
félisten
válasz allein #57676 üzenetére
Elindítod a Vezérlőpultot, majd Felhasználói fiókok, Fiókok kezelése, A módosítandó felhasználó kijelölése, A fiókhoz tartozó név módosítása.
Ámbátor a helyedben inkább újratelepíteném a teljes Windowst, ki tudja, hogy milyen beállításmaradványok csücsülnek még abban a fiókban, talán jobb lenne "tiszta lappal kezdeni".
-
gmeszaros
tag
válasz gmeszaros #57577 üzenetére
Sziasztok! Most mar elkezdett fagyogatni is (van amikor a Win gombra nem jon be a menu, van amikor a trackpoint nem jo, stb. -- Egy ujrainditas mindig segit, szoval nem kellene hardware-es bajanak lennie, de gyanus, hogy pont most jon elo.). Nem tudom, hogy csak veletlen-e (ujra kellene raknom a Windowst), vagy koze van a monitorhoz. Tudtok ajanlani olyan embert, aki megbizhato es meg tudja nezni/javitani? Koszonom!
-
-
E300TD
tag
válasz 13128814 #57663 üzenetére
Ha win 10 van a gépen, nem kell hozzá kulcs.(win 7 esetén meg matricának kellene lennie) Telepítéskor azt választod, hogy nincs termékkulcsom, és automatikusan aktiválódik, amikor online leszel
[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Vettem ma egy 7567-es gépet.
Az a kérdésem, hogy az ilyen nem könnyen kivehető akksikkal mi a teendő?
Nagyrészt asztalon lesz használva, emiatt gondolom nem ártana kivenni és nem szétkoptatni az akkut, csak hát csavarozni kell hozzá...[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Dhampir
félisten
válasz Markizmark #57687 üzenetére
Fölösleges kivenni.
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
Dell 5558-am van és ha játszok rajta, amit szoktam, nagyon bevadul a hűtés, szóval beruháznék egy hűtőpadra.
Hallottam, hogy ami nem illeszkedik a laptop rendszeréhez, az csak még ront rajta, szóval ehhez a modellhez mi lenne jó?Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
E300TD
tag
válasz B-L-A-C-K #57692 üzenetére
Aktivált Win 10-nek kell lennie a gépen. A licene nem a vinyóhoz kapcsolódik. (alaplaphoz?) MSDN-es ugyanolyan verziót (pro-pro, home-home) kell feltenni. Telepítés során nem kell kulcs, a "nincs termékkulcsom" opciót kell választani az elején. Nekem mindíg működött, Studio, E6400, E5410, E5440 és nagyon sok Thinkpad.
[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
B-L-A-C-K
titán
válasz E300TD #57695 üzenetére
Oké elhiszem, de Te is hidd el nekem nem 1 Dell gépnél volt már így, de nem csak én állítottam mint láthatod ezt. Nekem mint írtam vinyó csere után nem volt aktív a szűz telepítés több Dell gépen sem, csak ha klónoztam, és erre csak az a megoldás segített amit leírtam a itt 2. variációban.
[ Szerkesztve ]
-
E300TD
tag
válasz soldi3r #57697 üzenetére
Ki mondta, hogy a Bios-ban van bármi? Nem tudom, hogy hogyan működik, gondolom online regisztrálja a gépet a "rendszer", de így működik.Az is biztos, hogyha egy aktivált win-es HDD-t átteszel egy másik gépbe, amin pl win 7 futott, ott nem lesz aktiválva...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest