- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
-
Asycid
tag
válasz nagyonjjo #84904 üzenetére
Úgy, ahogy Pikari írja. Próbáld ki visszább vett frekikkel.
Egyébként Furmark egy stress teszt, nem Benchmark, szoval direkt arra van, hogy úgy lenyomja a kártyát mint semmi más. Persze ettől még eg 100% -os vga nem fog hibázni alatta. Valószínű a te kártyádon már látszik az idő (használat) vasfoga, és lehet nen bírja az ilyen terhelést már a gyári órajellel. Persze az is lehet, hogy a VRAM hibáját hozza elő, ami lehet, hogy később már mindenhol jelentkezni fog.
-
solti_imre
tag
válasz Csupingo #84885 üzenetére
"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház
-
Aprósólyom
addikt
Súlyától és a túllógás mértékétől függ. Még az se nagyon érdeks, hogy van-e hátlap vagy nem, mert hiába van kimerevítve a PCB vele, ha a PCIe csatolónál úgy is feszül, ahol nem lehet a PCB-t merevíteni.
Ha "odahasalsz" a VGA-hoz és szemmértékkel látható, akkor én alátámasztanám. Az SMD eszközök is feszülhetnek, a venti tengelye sem lesz függőleges/merőleges a gravitációra, úgyhogy az is gyorsabban kophat.
Inkább tedd, minthogy ne. Nem kell belőle luxus kérdést sem csinálni:
Én azon a véleményen vagyok, amit #84885 Csupingo említett, bármi jó, csak legyen alátámasztva, ha kell.
Csak lehetőleg kerüld azt az anyagot, ami statikusan fel tud töltődni árammal. Műanyag tollak nem biztos, hogy jók... de karton/Wc papír guriga az kiváló. Rajzolhatsz rá super Hero figurát vagy amit akarsz, ha számít a design...Jevons paradox
-
Borisz76
veterán
válasz Aprósólyom #84908 üzenetére
Ilyen gondok elkerülése miatt vettem egy :
Cooler Master HAF XB – kockaházat.
Most tölti a 10. szülinapjátSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Aprósólyom
addikt
válasz Borisz76 #84909 üzenetére
Jó ház az. Örök élet plusz egy nap, minden belefér és szellőzik. Ha meg már csak USB type-C lesz mindenhol, akkor veszel kétezeré' egy Type-c előlapi kivezető kábelt az Aliról és még 10-t biztos szolgálni fog, vagy amíg ki nem vezetik az ATX form factort...
Ez utóbbira mondjuk lenne igényem...Jevons paradox
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Van egy 1000 éves LGA775-s Gigabyte alaplap + Core2Duo CPU-val szerelt gépem. Régóta be sem kapcsoltam így az alaplap pontos tipusát és a CPU specifikációját sem tudom.
Annyi biztos, hogy van a deszkában 4*1 GB memória.
500 wattos FSP táp és egy Zalman CPU hűtő.
Van benne egy MSI 260 GTX VGA : Pont ez a tipus.
PDF formátumú leírás.
Azon gondolkodom, hogy édesanyámnál van egy "baziöreg" laptop ami zörög, zakatol , hangosan működik....és rá van kötve HDMI kábellel a TV-re is.
Találtam használtan egy GT1030-s kártyát.
Azon gondolkodom, hogy az öreg MSI-t ...ami 2008-ban jelent meg lecserélném erre a 2017-ben megjelent GT1030-ra.
Mivel az újabb kártya jóval kevesebbet fogyaszt így a táp miatt nem aggódom.
Gondolom ezzel a felállással édesanyám simán tud böngészni , Facebook-ozni és YouTube videókat nézegetni.
A rendszer a laptopban egy 128 GB-s vagy 256 GB-s SSD-n van.
Tehát ha azt átteszem bele......frissítések , driverek telepítése után mennie kell a WIN10-nek is.
Bár ha minden kötél szakad, akkor újrahúzom neki.
Szerintetek megér ez a project egy használt 1030-s VGA-val kb 20.000 Ft-t ? Mert minden más adott. Csak a VGA-t kell megvennem.
Annó ezt a gépet....még a jelenlegi MSI 260 GTX-el a most 88 éves mamám használta....YT-ra , Skype-ra.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Csupingo
veterán
válasz Borisz76 #84912 üzenetére
Én talán még áldoznék picit egy quad procira és az már egész használható lenne. A régi 2 magos miatt talán sok minden döcögős lenne már. A gt 1030-nál érdemes lehet próbagarit lebeszélni, nem nem mindig szeretik az újabb kártyák a régebbi alaplapokat. Gyakran azért alaplapi bios frissítés szokott segíteni. Oprendszernél nem opció a linux, vagy a win 7?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Borisz76
veterán
válasz Csupingo #84913 üzenetére
Örülök, ha édesanyám a WIN-t elkezeli.
Már jó ideje a WIN10 van a laptopján és így is akad gondja a normál használattal. Ezért Linux-ot kilőném.
A Win7 pedig már régen nem támogatott oprendszer....
Amúgy régebben volt egy Q6600 G0-s CPU az alaplapban.
- Core 2 Quad Q6600
- 4 magos
- 2,4 GHz frekvencia
- 8 MB cache
- 1066 MHz BUS sebesség
- 105 W TDP
- 65 nm csíkszélesség
- Kentsfield "Code name"
Tuninolni is próbáltam....3.2 GHz-ig jutottam vele.
Ekkor még stabil volt a rendszer.
Hú de régen volt
Lehet szét is nézek Q proci ügyben !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Ben.93
tag
Sziasztok!
Egy ASUS Radeon RX 6500 XT 4GB OC GDDR6 64bit-et szeretnék venni, viszont két kérdésem merült fel, amelyre sajnos nem tudom a biztos választ.
1. Egy Be Quiet System Power 9-es 400w táp elég-e neki, ha 500W-os ajánlást láttam a neten? Többi alkatrészem: I3-10100 processzor, 2x8GB DDR4 2666MHz, 1 db M.2 SSD és 1db HDD
2. Egy ekkora házba beleférne-e a kártya: Spire TRICER 1413
A szélessége a háznak 170 mm, így egy 128 mm széles kártyánál, amelyre megy még a tápcsati felmerül a kérdés bennem, hogy így a ház oldala fel fog-e menni a helyére?
Köszönöm a segítséget
-
Csupingo
veterán
válasz Grave_444 #84916 üzenetére
...meg prociból is.
#84915 Ben.93: ahogy írták, pcie3-as lapban, vagy procival ennek a kártyának elég hullámzó a teljesítménye. Esetleg lehetne helyette gtx 1650 super. Picit gyengébb, de amit tud, azt kb. minden körülmények között.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Ben.93
tag
válasz Grave_444 #84916 üzenetére
15cm az alaplapi PCI-e csatlakozótól, eléggé necces...
Azért választottam ezt, mert az új kártyák közül most ez ugrott be a "jó árúak" közül. Most mindenképp újat szeretnék, azok közül még a 1650-est láttam hasonló árban, de szerintem az még gyengébb lenne, ha még PCI-e 3.0-ról is van szó.
-
Aprósólyom
addikt
válasz Borisz76 #84912 üzenetére
Nem éri meg.
A böngészőre tedd fel a h.264ify addon-t, esetleg aktiváld vele a 60fps video tiltás lehetőséget. Olyankor a 60fps videók is csak 30fps-sel fognak menni. Böngésző restart és kész.
Ha minden igaz csak részlegesen dekódolja a h.264-t a GTX 200 sorozat, úgyhogy továbbra is erősen függ a videólejátszás a Core2Duo-tól.
Ha a h.264ify böngésző kiegészítővel sem kielégítő a teljesítmény, akkor nem vennék bele jobb VGA-t, pláne nem 20k-ért. Max.
Eladnám egyben vagy külön az egészet. Mert az értékéhez képes és a tervezett plusz 20k-hoz mérten, olcsóbban olcsóbban vehetsz a feladatra egy sokkal alkalmasabb és egyben gyorsabb leselejtezett brand PC-t.Csak 1-2 példa a sok közül:
HP Elite 8300 USDT, i5-3470s, 8GB RAM, 120GB SSD, számla, 2 év gari - HardverApróEgy legalább 3-ik generációs Intel legyen, legalább i3-3220/i3-3240 vagy jobb és akkor a böngészés nem lesz csigalassú és a proci erőből le fogja tudni játszani a 1080p60fps videókat is, az integrált VGA is elég lesz a monitor meghajtásához.
Ha a gyári Brand PC-n csak DP/VGA csati van, de HDMI kell, akkor pedig egy 1000 forintos DP-HDMI átalakító elég lehet, mert az átalakítással támogat 1080p/60Hz-ig biztos.Tudom, mert most is használunk egy ilyen gépet, amiben az i3-3240-t cseréltem le, 3470-re, de csak azért, hogy menjenek szaggatás nélkül a 1440p@60fps youtube videók is.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Ben.93 #84918 üzenetére
Ami kellhet neked a helyszűke miatt.
4 féle van: ATX 8Pin 6Pin Female to 8Pin 6Pin Male 180 Degree Angle Adapter for Desktops GPU | eBayJevons paradox
-
Ben.93
tag
válasz Aprósólyom #84921 üzenetére
Köszönöm!
Már csak azt nem értem, itthon miért nem árulnak ilyeneket... Vagy legalább egy L alakú PCI-e hosszabbítót...
-
Aprósólyom
addikt
válasz Ben.93 #84922 üzenetére
Ki tudja.... Mivel kvázi tákolmány megoldás, lehet nem akarják vállalni a kockázatot egy 1000 forintos termék esetén, ha a rossz kontakt minőség miatt megolvadnak a csatlakozók, rosszabb esetben tűz keletkezik.
Nyilván normális esetben erre kicsi a lehetőség, de mivel ezek nem validált megoldások, mindenképp körültekintően járnék el, és az üzembiztonságát tesztelném majd stressz teszt közben. Ha nincs IR hőmérőd, akkor simán kézrátételes érzékelés útján ellenőrizném, hogy nem keletkezik a csatlakozónál fél-egy óra terhelés alatt jelentős melegedés. Nem azért mondom mert van negatív tapasztalatom. Sose használtam ilyet. Szimplán műszaki elővigyázatosság és egy esetleges súlyos anyagi kár elkerülése végett.Jevons paradox
-
Mardi
tag
Hali!
4 és fél éves Gefoce 1050 TI OC-nál a 86 fokos hőmérséklet max használaton mennyire szokatlan? (Forza 5 És Chivalry 2 alatt is ezt sikerült produkálnia) Kellene aggódnom, bármi miatt (elvileg nyáron llesz lecserélve a teljes gép. ezt pedig öcsém kapná meg, néhány módosítással talán), és nem akarnám kinyírni neki ezt az öreg harcost
Előre is köszi a válaszokat! -
De4d
őstag
Üdv.
Egy két teszben már kint van a sima rtx 4070. (Nem tudom idehaza volt már valaki kezében)
Mik az első benyomások, vélemények? Milyen áron lehet nálunk?
Ahogy nézem a külföldi árakat smmire se garancia, pl a 4070 ti elvileg 800 dollár ami kb 280 ezer ftnak felelne meg mégis 350 alatt jóformán egyik gyártóét sem lehet kapni.
Fogadni mernék hogy a sima 4070 600 dolláros ára sem 210 ezer lesz hanem legalább 260.Minden jó, ha a vége jó!
-
Mardi
tag
Közben rájöttem, hogy nincs is akkora baj, a hotspotot néztem, a GPU csupán maximum 71 fokra megy fel, elnézést afigyelmetlenségért.
-
LowLiike
csendes tag
Helló,van egy Strix Vega 64-em,nos minden szép és jó,mindent visz High/Ultrán,de néha hatalmas FPS droppok vannak,(nem melegszik max 50-60 fok),azt észre vettem hogy a GPU Órajel folyamat ugrál,soha sem stabíl,ez ellen mit lehetne tenni ?
-
Micsurin
nagyúr
Korrekt majd egy paszta biztos ami biztos. Gaming G1 OC nekem is ~66-67 körül mozgott paszta után előtte kb 69-70.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Aprósólyom
addikt
válasz LowLiike #84932 üzenetére
Csatlakozom #84935 varmi2-hoz. 50-60 foknál biztosan nem thermal throttle van.
High/Ultra CPU terhelés szempontból is érdekes: mert előfordulnak játékok, ahol a magas grafikai beállítások nem csak a GPU terhelést növelik meg, hanem a CPU-t is.MSI afterburnerben be kell állítani egy csomó szenzor figyelését + framerate és frametime. Beállítasz egy sűrű polling ratere, pl. 500ms. Játszol, és szaggatások után ALT-TABolsz, a monitoring ablakbot megállítod és összevetted a rossz frametime/framerate pillanatát a különböző szenzor értékével.
Jevons paradox
-
LowLiike
csendes tag
válasz Aprósólyom #84936 üzenetére
Meg figyelésem alapján,csak 1/2 játék ami ezt eljátsza,nem zavaró egyáltalán. Csak kicsit érdekel mitől is,de való színű a játék a ludas (Dayz)
-
kispetro8
csendes tag
üdv!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hátha valaki rájött esetleg, h mitől lehet,szóval...
Gigabyte Gtx 1080 ti Oc Black.
új windows telepítés driver stb... tökéletes minden, nem indul el a venti, még youtube alatt sem. Aztán... steam telepítés ubisoft epic games játékok direct x visual c++ szóval minden ami szükséges. Na innentől kezdve már ha csak a windows is fut magában, tehát semmit nem csinálok a gépen, háttérben semmi szokatlan nem fut, időnként elindul a venti. Jó akkor gondoltam manuálisan msi fan beállítás. Menjen akkor folyamatosan 20% on. halk, alig forog a venti. Na és most jön a problémám. Kb 3 napja míg nem telepítettem fel sok jatekok driverek stb... 20% on ment a veni és sosem állt le, folyamatosan ment. most a telepítések óta már 30% alatt nem megy folyamatosan. Azt csinálja 30% alatt, hogy felpörög, elindul picit és leáll.Elindul leáll. Folyamatosan ezt produkálja. Pedig előtte 20% on folyamatos volt, még játszottam is vele kissebb játékokkal és ment 20% on folyamatosan. Most csak 30% tól folyamatos. Az lenne a kérdésem, h nem tudjátok mitől lehet a változás? Én nvidia driverre gyanakszom, most azokat telepítem sorban,de még nem született megoldás.
Azért ragaszkodom a 20% os fordulathoz, mert ott hangtalan. 30% on már van kis hangja és zavar. -
Hard3n3d
csendes tag
Hali
A videokártyám egy év után nem képes gyári értékeken normális hőmérsékletet tartani 83 fok hotspot felett eldobja magát 2-3 óra játék után ezt el is éri.
Picit agresszívabb fan beállítások mellett semi gond úgy csak 79-80 ig megy. Gondolom újra kéne pasztátni de van rajta még 2 év garancia, érvényesíthető a gari ? Vagy ez nem számít jó indoknak ?
Gainward rtx 3060 ti v1 (tudom nem a legjobb de mikor vettem 100 ezer ft al volt olcsobb mint a többi márka), jól szellőző ház 5db 14 es ház ventivel[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Hard3n3d #84941 üzenetére
Mi az, hogy eldobja magát? 82-es HotSpotnál szerintem más lesz az, bőven nem a vészes vagy necces kategória.
Kis UV?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Hard3n3d
csendes tag
-
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e? Nem hiszem hogy vga hiba, de hátha tudjátok az okot. Van nekem egy Samsung g7 32” Monitorom. Ami ha elindítom a gépet, nem kapcsol be magától csak ha megnyomom az alján a gombot. Mi lehet a gond? Ha bekapcsol utána leállítom a gépet, majd vissza akkor már bekapcsol. Viszont hosszabb leállítás után már nem. Pl tegnap este kikapcs, most be így már nem jó. A gépet most raktam össze egy asus x670e plus wifi lap és egy 4070ti vga. A monitor 4 hónapos eddig szinte csak hdmi-n használtam ps5 el nem tűnt fel hogy nem kapcsolna be. Lehet a gépen kell valamit állítani?Vagy a vga val kapcsolatban? Járt már így valaki? Az a fura, hogy hosszabb leállításnál van ez. Köszönöm -
-
Micsurin
nagyúr
válasz Hard3n3d #84947 üzenetére
6600 volt, hogy driveresen dobta el magát nekem bizonyos hőfokra emiatt mondtam...
De akkor hívd fel a boltot és boxoljátok le.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest