- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
Hali!
Van nekem egy VTX3D Radeon 5670/1GB kártyám. A device id: 68B9 és Juniper magos.
Mint az látszik egyedi devid-je van és ezt szeretném átírni a HD5670-es radeonok szokásos 68D8 azonosítójára. (egyedi oprendszer, driver gondok, nem lényeg).A kérdés az, hogy mekkora esélyem van ezzel arra, hogy a levélnehezéket csinálok így a kártyából? Úgy gondolom(paraszt logikával), hogy túl nagy gond nem eredményeződhet, mivel alapvetően 5670-ből akarok 5670-et csinálni.
TechPowerUP-o ATI RBE-vel már lementettem az eredeti biost és egy másolat fájlon átírtam a dev id(azaz átkattintottam).
Flashelhetem (és ha gond van, akkor alaplapi vga-ról bootolva estleg tudhatom korrigálni) vagy semmi képpen ne baromkodjak vele?[...] and on the sixth day God created Manchester
-
agressiv
addikt
válasz Phantomhive #20301 üzenetére
Nem fogod olyan egyszerűen frissíteni, de érdekelne, hogy miért zavar a mostani ID..?
Hát még a borz.....
-
Phantomhive
aktív tag
válasz agressiv #20302 üzenetére
mivel egyedi az id, ezért a radeon drivernek f*ngja nincs arról, hogy eszik-e vagy isszák a 0x68B91002-es jelölésű eszközt. Ezért ravasz módon be akarom csapni, hogy ez egy 0x68D81002 és akkor majd jól menni fog. Gondolom én.
Nem fogom egyszerűen frissíteni alatt mire gondolsz, milyen nehézségbe ütközhetek?
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
agressiv
addikt
válasz Phantomhive #20303 üzenetére
Így már értem.
A flesseléssel annyi gond lesz, hogy erőltetni csak a DOS-os atiflash-ben lehet, viszont a radeon bios editor is tudja kezelni az atiwinflash-t és tudja "force"-olni, de általában annyira bugos, hogy fagyás a vége.
Viszont elméletileg, ha sikerül gond nem lesz belőle, ha mégis akkor másik kártyával indítva a gépet, vissza lehet rá rakni az eredeti bios-t.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Maximus43
tag
válasz agressiv #20306 üzenetére
a gond az hogy minden alap beállítás...
Gép:
asrock 890fx deluxe 6
bulldozer 8150
hyperx predator 8GB 1600mhz
asus 7950 DCII TOP V2
cm silent pro m2 720wAz egész az új catalystal kezdődött (12.8) 12.1-től haladok felfelé 12.6-nál tartok és mindegyik drivernél ezt produkálja.
Skyrim-al is szétesik a kép.
[ Szerkesztve ]
ツ 12 éve tag
-
Hunork
veterán
válasz Maximus43 #20310 üzenetére
Ez melyik gamma?: Valamelyik Truck Simulator? Mert egy haverom is szenvedett vele (AMD tulaj), a játék Options menüjében, mielőtt elindul a game, ott matatott, ha beszélek vele, megírom, hogy mit.
Win alatt is minden rendben? Más játékoknál jelentkezik hasonló, ugyanilyen hiba? Ha nem, akkor a VGA és a játék beállításai nem passzolnak."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Maximus43
tag
válasz agressiv #20311 üzenetére
Jó reggel!
3Dmark11:
Elindul a teszt a Deep water gond és hiba nélkül lemegy, következő a High Temple töltésen közben driver hibával kilép...... A driver áratlanul leállt majd újraindult.
12.8-ás driverrel a játék is így lépett ki, driver hibával.
Most jelenleg 12.6-os van.[ Szerkesztve ]
ツ 12 éve tag
-
bgergo93
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudok futtatni semmilyen 3D-s alkalmazást!Van egy Lenovo G580-as laptopom, egy darabig ment rajta a GTA IV magas beállításon, majd egyik napról a másikra D3D error üzenettel el sem indult, újratelepítés sem segített.
Azóta próbáltam feltelepíteni több játékot és egyik sem indult. Általában vagy hiba üzenetet dob ki rögtön, vagy elgondolkodik és "program stopped working".
Amiket próbáltam:
-BMW M3 challenge
-NFS Most Wanted
-CS 1.6
-Dirt 2 DEMO
-3D Mark 11
-Firefox/Elem vizsgálat/3d nézetKonfigom:
-Intel B960
-4 Gb RAM
-Nvidia GT630m/Intel HD 3000
-Win 7 Ultimate 64 bitJátékok újratelepítését, videokártyadriver frissítést próbáltam.
Mi lehet a probléma forrása? -
Hunork
veterán
válasz Maximus43 #20314 üzenetére
Ajajj.
A driver cserélések előtt nem volt gond?
Nem volt húzva a kártya?
Van fent valamilyen AMD-s Tweak program? (Trixx)
Nem vagyok nagy AMD szakértő, majd jönnek a szakik, pl. agressiv, és remélem, tudnak segíteni, de azt javasolnám én, hogy NE legen semmilyen VGA matató program(uninstall), majd az aktuális VGA drivert is uninstall, ha kész, a gépet indítsd újra, és Win 7 betölt, utána TE mutasd meg, hogy melyiket telepítse, ne engedd, hogy a Win automatikusan csinálja. Értelemszerűen azt a drivert telepítsd, mikor még nem volt gond.
Más nem jut eszembe most..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
hammertron1
tag
Sziasztok!
Nagyot koppantam a minap. (az élet nagy problémái )
Következő a történet config:A75M-S2V lap , AMD A6 3670 2,7ghz , 66701gb ddr3 (tudom-tudom) , és most jön a nagy kérdésem. először is egy ddr3 1333mhz-s ram volt a gépbe bc2 40-45fps , bf3 35-40fps stabilan durván.
nos meg vettem én a kingston ddr3 1866mhz-s cl9 es időzítésű memóriát, és nincs változás mi lehet a oka? valamit kellene állítani? mert ugye a prociba lévő vga-ból annál nagyobb teljesítmény paszírozható ki minél nagyobb a mhz illetve minél kisebb az időzítés. vagy megint csak ezt is rosszul tudom?Válaszokat előre is köszönöm!
illetve a játék 1440x900 bc2 max ,bf3 1440x900 high grafikai beállításokon van AA nincs egyikbe se.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz hammertron1 #20320 üzenetére
Biosba lett állítva 1866 MHz-re? CPUz memory fülnél meg tudod nézni mennyin megy most.
-
Maximus43
tag
válasz Hunork #20319 üzenetére
Bizony ajjaj:/ főleg hogy meg sosem volt hibatlan a driverekkel.
Egy Gpu tweak van fent a gyári Asus. Ha gép közelben leszek letörlöm majd és megírom a fejleményeket. Húzva nem volt csak ameddig kipróbáltam hogy megy e úgy a játék vagy sem. Teljesen tanácstalan vagyok, egyszer sem találkoztam ilyennel az évek során.:/ツ 12 éve tag
-
Hunork
veterán
válasz Maximus43 #20323 üzenetére
Semmi baj, ha még garanciás. Én azért csinálnék screenshotokat rendesen, több játékról is, és megmutatnám a boltban/szervizben, csak hogy lássák, mi a történés. (én memóriát vittem vissza így, vittem a fényképezőgépet, rajta a Bios képekkel, hogy lássák, nem kamuzok. De régen volt...most már vinnem sem kell... )
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
bgergo93
csendes tag
válasz Dark Archon #20318 üzenetére
Megpróbáltam tesztelni GPU-Z programmal, alapban az Inteles integrált kártyát mutatja, és amikor átváltok a dedikált kártyára "the program stopped working".
Lehetséges, hogy tönkrement a dedikált kártya? -
addikt
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
A procim i5 750 @4Ghz, milyen jelenleg újnak számító VGA-t tud kihajtani?
Tehát, ha cserélném az 5850-et, akkor mire lenne érdemes?
Előre is köszönöm a választ -
bgergo93
csendes tag
válasz Dark Archon #20327 üzenetére
BIOS-ban csak két opció van:
-switchable graphics
-uma graphicsElindítottam uma grafics-szal és most 1 gpu-t használó alkalmazást jelez az nVidia driver, pedig az uma elvileg az integráltat jelenti.
A hibák ugyanazok maradtak.
Viszont ha tényleg meghalt volna a gt630, akkor attól függetlenül az integrált kártyának még futtatnia kéne a dolgokat, nem? -
Geresics
addikt
válasz Maximus43 #20313 üzenetére
Nekem is így kezdte, aztán később lett a kékhalálos játék. Szerintem frissítsd le a BIOS-t a VGA-n (és érdemes akkor már az alaplapon is), viszont azt javaslom, hogy csak akkor, ha már más megoldást nem találsz, mert lehet belőle nagy szop@s is. (Korábban már írtam, hogy én hogy jártam...)
Amit előtte én kipróbálnék:
- a Te kártyád egy másik gépben
- egy másik kártya a Te gépedben*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
addikt
válasz bgergo93 #20330 üzenetére
Hát attól függetlenül igen, de azt írtad, akkor jönnek a bajok, ha átváltasz a dedikáltra. Én megnézném mondjuk Ubuntu Live CD-vel, valami Linuxos 3D játékkal, ha ott is eldobja magát, akkor szinte biztos, hogy hardver hiba.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Grave_444
nagyúr
Szerintektek 1GB Vram mennyire elég 1680x1050-es felbontáson?
HD 7850-et vennék, de csak 1Gb-ost, mert jóval olcsóbb...
I5 2300 mellé lenne. -
bgergo93
csendes tag
válasz Dark Archon #20332 üzenetére
Köszi a segítséget.
Végül is letöröltem minden video driver-t , registry-t tisztítottam, és utána feltettem mind2 videokártyának a gyári illesztőprogramját és most újra a régi. -
Grave_444
nagyúr
-
Petyus1
tag
Hali!
Egy gyors kérdés: HD7850 2GB DDR5-nek kábé mi az nvidia megfelelője árban, tudásban?
Az előbbit ajánlották, de nekem mindenképpen az utóbbi kell.
Köszi. -
Hunork
veterán
válasz Petyus1 #20346 üzenetére
Melyik előbbit-utóbbit???
De kb a GTX660/660Ti a megfelelője. [link] (árban csak a sima 660 max.)[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
agressiv
addikt
válasz AkosAkos #20349 üzenetére
Ez ökörség, ha jó a kábel akkor mindíg jó lesz a kép, viszont ha valami zajt összeszed a kábel akkor lehet homályos és zavaros is a kép ami mindíg ott lenne és játékban lenne a legkevésbbé feltűnő.
Ha DVI-D-SUB átalakítóval van beüzemelve azzal lehetnek problémák a legjobb az a kábel aminek az egyik vége DVI a másik D-SUB.
Hát még a borz.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest