- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nokedli92
aktív tag
válasz Feketelaszlo #73181 üzenetére
Srácok, köszönöm a segítségeteket, és neked is razorbenke92 sajnos a hiba még mindig fent áll, szerintem holnap lövök pár képet a BIOS-ról, de jó lenne ha menthető lenne a lap mert akkor lenne egy jó kis konfig a műhelyembe
Üdv, Csaba
-
Rivaul
addikt
válasz CJ4567 #73242 üzenetére
Alap fogyasztásra egy átlagos gépre teljesen rendbe lévő fogyasztás. Ezek az idle értékek. Nem véletlen ajánlanak minőségi 400-as tápot a gépekhez, mert nagyrészt elég mindenhez... Más kérdés hogy 1-2 eszköz messze többet képes load alatt fogyasztani mint amit a programok kiírnak de ez a tesztelés szempontjából teljesen lényegtelen jelen esetben.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
feka007
veterán
Sziasztok, Samsung 4GB DDRIII PC10600 1333MHz ugye passzolna a mostani Kingmax 4Gb DDR3 1333 mellé? 9780 Ft jó ár érte? 2 éve fele ennyi lett volna..
[ Szerkesztve ]
-
killer095
őstag
Sziasztok , SSDt szeretnék vásárolni és érdekelne hogy a 120gbos modellek közül melyiket érdemes venni.
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
Vakegérke
félisten
válasz killer095 #73259 üzenetére
Szia. A guruk itt vannak.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
iceQ!
addikt
válasz Apollo_21 #73239 üzenetére
Na akkor tuti nem a táp lesz a hibás! Alaplap nem egy sz@r lenne pedig. Remélem hogy az főtt meg és akkor gar cserébe menne a dolog. PCI foglalat ( ha az a hibás) miért szállna el? A táp vitte volna magával,de úgy hogy csak a PCI foglalat a rossz?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
cirkus
aktív tag
Telefonos kérdésem lenne ! Két 70-es szám hív mindig rossz időpontban, de nem tudom felvenni. Visszahívva folyamatosan foglalt bármelyik időszakban bármikor ! Milyen megoldás az hogy én nem tudom őket elérni ?
-
zeorsdfd
senior tag
-
KubanitoS
veterán
válasz Doky586 #73253 üzenetére
Köszönöm a tippet! Úgy néz ki ez már tényleg a veszett fejsze nyele, mert még a parancssor alatt sem lehet látni a kérdéses partíciót, pontosabban ott van, de üresnek látja a progi és nem lehet csinálni vele semmit.
Valamiért leválasztható meghajtónak nézi, vagy nem tudom...
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
juarez21
csendes tag
válasz zeorsdfd #73081 üzenetére
Persze, már mindent kipróbáltam, Asusnak is írtam de semmi használhatót nem írtak.
Tisztelt Ügyfelünk!
A két alaplap eltérő Realtek chipkészletet használ és eltérő audio erősítő részt, nincs pontos adatunk a bemeneti jel, mikrofon erősítéséről a két alaplap esetében, várhatóan ez az újabb alaplapnél kevesebb azok alapján amit tapasztal. Kereskedőhöz tud fordulni a kérdésben és a garanciális bevizsgálással kapcsolatban.
Tisztelettel,
ASUS szerviz-ügyfélszolgálat
ASUS Magyarország Kft. (ACHU)Visszaküldenék csak, hogy működik ez. De marha bosszantó hogy ordítanom kell, vagy bekapnom a mikrofont hogy halljanak......
Senki semmi valami használható tanács ötlet?
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Időnként, mondjuk minden 2-ik gép indításnál úgy érzékeli a gép, hogy nem indul a CPU hűtő, de aztán biosba belépve, már pörög. Nem olyan régen poroltam ki...
Mitől adódhat a jelenség? -
spiritex
veterán
Most van egy villanyszerelő a szüleimnél, de nem tudja miért kapcsol le nagyobb terhelésnél mindig a Feed. Nincs valakinek valami ötlete?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Rivaul
addikt
válasz sittes79 #73270 üzenetére
Szóval akkor tényleg nem indul el a venti minden második indításnál? Vagy csak a gép érzi úgy? Ha tényleg nem indul akkor első körben kösd egy másik csatira hogy megnézd a venti a hibás vagy a lapnak az a csatlakozója. (messzebbi pontra kösd ne mellé) Esetleg egy biost is resetelhetsz, ártani nem árt.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Fontos kérdésem lenne, elég zavaró dologgal kapcsolatban.Vettem pár napja egy Samsung HDTV-t. Nem emlékszem, hogy is produkálta-e ezt a dolgot, de folyton kiírja bekapcsolásnál, hogy
"Main board has been changed. Please go into service mode and setup below options - type, local set, front color option"
Na most én tudom, hogyan lehet bemenni a szervíz menübe, de nem akarok és nem is tudom hogyan kell ott bármit is állítani. Ebben tudna valaki segíteni, hogy mi a fene és hogyan lehet orvosolni?„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Rivaul
addikt
válasz wolfman #73274 üzenetére
Szia.
Van több ilyen szakai topic is. Külön samu vagy átlag lcd stb. Válassz egy szimpatikusat és ott biztos segítenek[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
Ha van egy halom random de valamilyen szinten értékes cuccom ami már nem kell ilyen 1k-5k árfekvésben, akkor van valami megoldás arra hogy be tudjam dobálni az egészet egy dobozba, elvihessem valahova, ahol ránéznek és megveszik?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Elképzelhető-e,hogy az egyszerre több helyről való letöltést nem bírja a modem?
Nálam azt cseréltek,és azóta áll fenn a jelenség:a Firefox azt írja ki,hogy a letöltés sikertelen.
Hogy lehet ezt megreklamálni(már ha lehet egyáltalán)?
A routerem maradt a régi.[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy hely hiányában a gépemet felraknám az ajtó fölötti polcra. Pozitív hozadék, hogy így a klíma alá esik, tehát annak a ventije tudja fújni kényelmesen, még ha házba nem is rakom be az alaplapot. De a kérdés lényege a következő:
Az asztaltól így 3.5 méterre kerülne. Létezik az egérhez, billhez és a mindenfajta monitorkábelhez is hosszabbító, amivel ezt a távolságot át lehet hidalni? Okoz ez bármiféle érzékelhető késleltetést a beviteli eszközökben és a megjelenítésben?
köszönöm:
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Egy 14 cm-es ventilátort szeretnék tenni a házba, de kifogytam a 3 pines csatlakozókból. Maga a venti 3 pines, tehát ez adott. Mit tudok tenni, van valamilyen átalakító, ami esetleg a táp egyik kábelét alkalmassá teszi ventilátor rákötésére? Gépem összetevői adatlapomon.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Rivaul
addikt
JohnKBár melyik pc boltba kapsz átalakítót hozzá csak mond hogy mire kell.
vaakuumMindenhez van hószabitó. 5m alatt nem igen van vesztesége és késése a jobb minőségű kábeleknek.
PhvhunSzámítógép bontó van ilyen de gombokat fog érte adni... Terítsd ki egy fehér lepedőre és tedd fel hirdetésre vagy aukcióra ide vagy vate...ra.
[ Szerkesztve ]
-
elistvan
őstag
Youtube fiókot gmailes e-maillel hogy a fenébe lehet összekapcsolni? Mert van egy mailem ahhoz létrehozott automatán egy youtube belépőt a megadott nevemmel de azon a csatornán én nem csinálok semmit. Viszont van egy külön youtube csatornám a videóimmal ahhoz szeretném a mailfiókot rendelni. (Úgyis jó ha az automatán létrehozott fiókot egy másik mailhez rendeljük hozzá.)
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
forras2
őstag
Sziasztok
Tudtok ajánlani valami olyan zene lejátszó programot, ami megszólaltatja az 5.1-em mély sugárzóját is?
Adott 1 Creative Sound Blaster Audigy 4-es hangkártya, és 1 Genius 5.1. Mindenhol szól a mély, de zenék alatt nem hajlandó 1 kanyi hangot sem kiadni magából a mély láda...
Illetve van 1 USB-s infrás kütyü a kártyához, és 1 távirányító.
Ahhoz, hogy tudjam használni a távirányítót, kell valami külön program hozzá?
Mert az istenért sem tudok bele lelket csiholni... -
Fecogame
veterán
válasz Kezdő vagyok #73279 üzenetére
Először is próbáld ki egy biztosan jól működővel. Ha úgy megjavul a dolog, akkor vidd vissza a modemet.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Rivaul
addikt
válasz forras2 #73286 üzenetére
Ha a lejátszó hibája akkor a winamp biztos megoldás. Viszont ha abba se történik semmi akkor más a bibi és szakirányúbb topic javasolt. Házimozi topic.
[ Szerkesztve ]
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
A következő dologban kellene segítség, kicsit hosszú leírni:
Van egy Fractal Design Core 3000 házam, amiben a ventik elrendezése a tegnapi napig a következő volt:
Felül egy 14 cm FD és egy 12 cm Sharkoon
Hátul egy 12 cm FD
Elöl-felül egy 14 cm FD és elöl-alul egy AC 12 cm hőmérsékletszabályzós, a középső HDD keret ki van szedve.
Alul a táp ventilátora alulról szívja a levegőt porszűrővel.
További ventilátorok: A proci hűtője hátrafújta a levegőt, a VGA dupla ventilátorai pedig részbe le, részben hátra.
Kábelek rendesen el vannak vezetve.
Gépem többi paramétere adatlapomon.
Az alaplap hőmérséklete így Idleben 43, terhelten 45 Celsius volt.
Ezt a tegnapi napon megvariáltam úgy, hogy a felső 12 cm-es Sharkoont letettem alulra a táp mellé úgy, hogy alulról felfele fújja a levegőt, a helyére felüre epdig egy 14 cm FD kerül.
Az alaplap hőmérséklete legnagyobb meglepetésemre nemhogy csökkent, hanem nőtt! Most Idleben 45-46, terhelten 47-48 Celsius volt.
Nekem annyi jutott eszembe, hogy mivel a Sharkoon levegője telibe fújja a VGA-t a hossza miatt, lehet teljesen felesleges felfele fújnia a levegőt és érdemesebb lenne alul kiszívni.
Vagy a kivett HDD keret helyére is be tudnék csúsztatni egy FD 14 cm-es ventit, bár ilyenkor ezt a ventit telibe fújná a ház elejébe tett F4 14 venti, ami nem tudom mennyire szerencsés megoldás.
Bárkinek bármilyen ötlete van szívesen veszem. A fő cél, hogy az alaplap ne melegedjen ennyire...
-
shadow1901
aktív tag
Tanulság:
Adott egy régi 775-ös (Pentium) gép. DDR2 ramokkal, Msi lap, integrált VGA-val. Oldalba lett rúgva, megfagyott, csíkos lett a kép.
(Nem én voltam én már ebből kinőttem, egeret könnyebb/olcsóbb cserélni )
Visszakapcsolás után volt kép, majd csíkos lett megint és eltűnt. Következő bekapcsolásra már kép sem volt. Tettem bele dVGA-t azzal sem volt kép. Gondoltam eltört az alaplap, ramokat kiszedtem másik gépben próbáltam, megy! Neki készültem, hogy kiszedek mindent, áttanulmányozom az alaplapot. Először kiszedtem az elemet, addig hagy nullázódjon míg kiszedem a vinyót. Kiszedtem a vinyót, gondoltam hátha jó lesz. Jó lett!! Elem nélkül ráindítottam... Vissza raktam ugyan úgy a vinyót és az elemet is, megint csíkoz. Kiszedtem ráraktam csak a gépházra a vinyót, továbbra is működött. Vissza csavartam a floppy helyéről a HDD helyére továbbra is működik. Kábelek viszonylag rendezettek (GPS 450 táp), ramok a vinyótól 2-3 centire pont mint eddig, csak eggyel lentebb. HDD 100/99 pont mint eddig.
Ha valaki tudja miért írja már meg, én már nem bosszantom magam rajta. Megy és kész![ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Rivaul
addikt
válasz shadow1901 #73291 üzenetére
Legvalószínűbb hogy a rúgás következményében hajszál repedés keletkezett a lapon. A matatás forgatás hatására ez véletlenszerűen hol jó, hol nem eredményeket hozhat. Ha megy akkor nem kell mozgatni azt annyi. Nekem volt ilyen lapom, szerintem máig üzemel valahol a kis "nebáncsvirág"
-
CJ4567
nagyúr
Sziasztok. A Comodo Dragont próbálta valaki, mennyire jó böngésző?
No Sana No Life
-
toza
senior tag
hello! laptopnal,ujra lett golyozva,mivel semmi nem jelenik meg a kepernyon..
sajnos hdd nelkul jutott hozzam,szoval nem tudom h bootolt e igy ... lehet h rossz vmi.. de mi?!!?
a ram jo(tesztelve lett masik gepben) ,processzorrol nemtudjuk h jo e..
bekapcsolasnal ha van benne ram, nincs pitty. es nincs semmi a kepen. (pedig ujra lett golyozva jol)
dvd rom kiadodik,lezer keres ha van benne dvd,CSAK ventilator megy es fenyek vilagitank gombok korul,wifi stb..ha nincs benne memoria akkor kettesevel pittyeg.. es ugyancsak nincs semmi a kepen.. (egyertelmu)
szoval elkepzelheto h a processzor a szar, vagy az lcd- inverter esetleg?!
pittyeghet 2 esevel ram hiany miatt,ha nem mukodo- hibas processzor van benne? processzor "nelkul" el sem indulna igaz?!szoval processzort csereljem?! vagy kepernyot -es elemeit (kabel stb) cserelgessem ?!
SAJNOS NINCS VGA KIMENET H MONITORON TESZTELJEM..
koszonom.az esetleges valaszokat..
szegyen a futas,de faraszto...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Régóta foglalkoztat a kérdés, de most akkor meg is kérdezem. Mi a különbség a normál és a gyors formázás között? Előbbi szektor hibás HDD-k esetében lényeges? Ma egy 0km-es vinyót akartam formázni és gondoltam ha már új akkor legyen a sima út, órák óta formáz (1TB). Van bármi haszna a normál formázásnak, főleg új háttértár esetén?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest