- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz zsolesz7503 #84097 üzenetére
Szia.
Adatlapod szerint 6600K-d van. Nem lehet, hogy az már sok a procinak alapból? Próbáld meg 3000Mhz-en, xmp nélkül. Vagy több feszt adni a ramoknak.
-
Csorbi
addikt
válasz SoulReaver #84101 üzenetére
Aztán azt meg hogy rakod bele egy AM4-es foglalatú B450-es lapba?
Azért érdemes ám figyelmesen elolvasni mindent -
zsolesz7503
tag
válasz SoulReaver #84101 üzenetére
Ryzen 7 3700X a cpu-m elfelejtettem átírni a lapomat.
-
törölt tag
válasz zsolesz7503 #84105 üzenetére
A2-B2-ben kell lenniük a RAM-oknak, azaz a processzor felől nézve a 2. és 4. memóriafoglalatban.
-
palfitom
félisten
válasz zsolesz7503 #84108 üzenetére
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Thomosz76
újonc
Sziasztok!
Lett egy i7 12700KF CPU-m ez alá szeretnék deszkát milyet ajánlanátok márkára is melyik a legmegbízhatóbb, bevallom ASUS és ASROck deszkákat már néztem, főleg Sonic Radar és a Nihamic program miatt lenne jó, nem tudom Gigabytehoz van ilyen program? Továbbá arra hajazok a pénz miatt is tudom hogy a DDR5 jövőt állóbb, de néztem tesztet, nem sok értelme van a cserének. Meg milyen hűtőt lenne érdemes rá vásárolni, túlhúzni nem akarom. A házikója egy Zalman S4-es mid tower.
Köszönöm akinek van tapasztalata és ellát veleÜdv, Tom
-
mefistofeles
addikt
Uraim egy I3 10105-ös proci mellé melyik lapot választanátok? Nem a tuningolhatóság, hanem a megbízható de azért megfelelően paraméterezhető működés, a fő szempont.
Gigabyte H 410 M H V3 vagy Asus prime B450 plus
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
varmi2
nagyúr
válasz mefistofeles #84111 üzenetére
A b450 amd lap!
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz mefistofeles #84111 üzenetére
B450-et nem mert az AM4-es lap, feltételezem B460-ra gondoltál.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz mefistofeles #84115 üzenetére
A 2 lap közül válaszd azt amelyik jobban megfelel az igényeidnek méretben/felszereltségben.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hangya7
tag
Help!
Ma raktam össze az alábbi konfigot:
- CoolerMaster MWE 750 Gold+
- ASUS Rog Strix Z690 Wifi Gaming D4
- Fury Renegade 2x16Gb
- i5 13600kMielőtt bekapcsoltam a gépet egy BIOS FLashback-el a legújabb verzióra update-eltem.
Bekapcsoláskor a strix logo kialszik, a CPU FAN elindul (arctic liquid 280), de nincs boot képernyő, a Q-LED az alaplapon nem világít.
CMOS clear/elem kivétellel próbálkoztam, de nem segített.Valami ötlet?
-
nagyúr
válasz hangya7 #84117 üzenetére
Üdv !
Biztosan sikeres volt a BIOS frissítése ?
Mindent úgy csináltál, ahogy az lapod manuáljában le van írva ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
senior tag
válasz hangya7 #84117 üzenetére
Ezt megcsináltad amit a bios frissítésnél ír az oldal?
"Before BIOS update, please download Intel ME update tool from ASUS support site, and update ME firmware to Version 16.1.27.2176 to ensure optimized system settings."
Amúgy Bios frissítést mindig ajánlott a biosból elindítani mert akkor láthatod a folyamatot, Asus lapoknál gyakran újraindítás után kerül frissítésre az Me vagy az RGB firmware is.
[ Szerkesztve ]
-
hangya7
tag
-
senior tag
-
nagyúr
válasz hangya7 #84125 üzenetére
Meg kellene próbálni egy kölcsön Alder Lake procival is.
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Járt már valaki így?
Alzán vettem egy használt MSI B550 TOMAHAWK lapot 1 év garival 36k-ért.
Hülyének is megéri hát még nekem.Tudtam nincs hozzá semmi/kábel,csavar,stb.
Gyors szerelés,pöcre indul/fülig ér a száj/!
Nézem régi a bios /2022.08/ uccu neki frissitsünk.Legfrissebb bios,biosból inditva de nem látszik a pendrive-on.5 bios verzio és 3 pendrive után se volt vátozás /itt már nyoma se volt vigyornak/ Mondom ennyire béna nem lehetek/csináltam már bios frissitést/csináltam egy képet a biosról hogy könnyeben nézzek utána hogy mit néztem el. [kép]
Mikor jobban megnéztem a képet /megfejeltem az asztalt/.Kikerestem "AZT" a biost és mindjárt ment rendesen minden.
Nem,nem az Alza irta el a nevet a hirdetésben!Mert kinézetre tényleg egy B550 TOMAHAWK csak éppen bütykölt bios-sal /MPG B550 GAMING EDGE WIFI/.Hát ezért volt ilyen olcsó! Így müködhet rendesen a lap vagy lehetnek rejtett hibák/anomáliák esetleg? Küldjem vissza inkább? -
Sawyer7733
csendes újonc
válasz Csorbi #84094 üzenetére
Azt terveztem hogy felrakom a windowst a gyári dvdről és majd lefrissítem, csak ugye nem volt ethernet illesztőprogram, ezáltal internet sem
Na de már működik minden, megcsináltam a media creation tool-al a dvd-t, természetesen baszott indulni róla a telepítő, a biosban nem látta a dvd-t... úgyhogy felment az ősrégi win10 és onnan a friss telepítő dvd-ről már ment minden szépen. Az új win10ben már gyárilag volt megfelelő ethernet illesztőprogi, de persze frissítettem mindent az Asus oldaláról.
Ja és ez legyen intő példa a hozzám hasonló "hülyéknek" mert a régi win10-el bootolni is alig akart és ram hibakódokat írt a deszka, cserélgettem bőszen hogy 1 rammal elindul-e, A2-B2 felállásban indul-e vagy sem stb....plusz az expot sem akarta az istennek se, miközben azóta leteszteltem a ramokat a friss rendszeren és kutya bajuk, expo egy kattintás volt a biosban és simán megy 6000en.
(Asus X670e-e, Kingston Fury Beast DDR5 2x16GB, Ryzen 7800X3D) -
Csorbi
addikt
válasz Sawyer7733 #84128 üzenetére
Kicsit jobban naprakésznek kellene lenned az UEFI és Secure Boot dolgok terén. MIÉRT?????? DVD-ről telepítesz még 2023-ban, mikor már Win8 óta kb USB-ről KELL?
Ezért nem látta a DVD-t, ma már nem lehet abból a tudásból megélni, amit még anno XP-Win7 alatt szedtek össze az emberek, volt némi változás, ideje lenne már ezeket lekövetni és megtanulni... -
HARDVERAPRÓD
válasz Stormrider #84127 üzenetére
Szia. Link amit rendeltél?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Stormrider #84131 üzenetére
Tessék nekik szólni neki.
[link] -
HARDVERAPRÓD
válasz Stormrider #84133 üzenetére
Oké, csak nem azt kaptad amit rendeltél.
-
Erikkk26
tag
Sziasztok!
Meglehet én vagyok a totál amatőr emberke, de a közelmúltban vettem pár videokártyát használtan és cserélgettem őket felfedezési vágyból, vagy én nem tudom, lényeg hogy legutóbb, mikor kivettem xy kártyát és behelyeztem volna a jelenlegi Powercolor RX 6700 XT Hellhound-omat, azt vettem észre a PCI-E slotról a műanyag pöcök jobb szélen, ami végülis rögzíti GPU-t mikor bekattanik a helyére, hát lejött a helyéről.. Fogalmam sincs most hogy letört-e vagy visszatehető, ami biztos hogy próbáltam mindig óvatosan bánni vele GPU kivételkor de aztán mégis ez történt. Az alaplap pontosan a következő:
B460M Steel Legend
Ha valakinek lenne építő jellegű hozzászólása, azon kívül hogy mekkora ügyetlen balfék vagyok, hogy mit is tehetnék ezügyben, azért hálás lennék!Ui.: Igen, a mostani GPU annak hiányában van helyén, és tekintve hogy méretes darab, figyeltem rá hogy rendesen rögzítve legyen, és alulról ki is van támasztva erre használatos gpu tartóval.
-
senior tag
-
veterán
Sziasztok!
PRO B660M-A WIFI DDR4 alaplapom van, eddig csak a hifi colt rádugva egy jack-rca kábellel, most szereztem egy külön mélynyomót, rá akartam dugni, és hát ezen nincs 6 csak 3 jack csati, line-in, mic és line-out.
Én abban a hitben éltem, hogy ilyenkor a mic vagy line-in egy szoftveres beállítással átavanzsál sub/centerre, de nem találok ilyet.
A leírás azt írja: "To configure 7.1-channel audio, you have to connect front audio I/O module to JAUD1 connector"
Nem számítottam ilyen bonyodalmakra.
Igazából csak 2.1-et akarok, se center, se semmi térhatású huncutsághttps://tinyurl.com/rasoapro
-
Csorbi
addikt
válasz rasotamas #84142 üzenetére
Amit Te akarsz így ebben a formában, az 5.1, csak hiányzó centerrel és hiányzó hátsókkal, mivel a mélynyomót nem a front sztereóról kevernéd le, hanem külön a dsub-ra akarod kötni. Márpedig ehhez az kell, amit a kéikönyv is ír, be kell vetni a ház előlapi paneljét. Vagy veszel egy normális hangkártyát....
-
törölt tag
válasz rasotamas #84142 üzenetére
Nincs itt semmi bonyodalom, de külön mélynyomót nem tudsz használni. Vagy 2.0-ás sztereó módban maradsz, és akkor rácsatlakoztatsz egy 2.0-ás vagy 2.1-es hangfalszettet (1 kábel a line-outba), vagy átállítod 5.1-re/7.1-re, akkor pedig értelemszerűen 3 vagy 4 kábelt csatlakoztatsz (5.1-nél 3-at, hisz 5+1=6 /2=3, míg 7.1-nél 4-et, mivel 7+1=8 /2=4).
Az, hogy a JAUD1-re kell kötni az előlapi audiokimenetet az nyilvánvaló, máshova nem is tudnád kötni. Ha 2.0-ás módban maradsz, akkor is oda kötöd be, csak akkor más szerepet tölt be, mint 7.1-nél. -
törölt tag
válasz rasotamas #84147 üzenetére
Tegyük fel, hogy 5.1-es hangfalszetted van. Ez 6 db hangszórót jelent, amik párban csatlakoznak be a hangkártyád 1-1 kimenetébe, így összesen 3 db audiokimenetre lesz szükséged. Ebben az esetben az előlapi audiokivezetésre nincs is szükséged. Ha viszont 7.1-es hangfalszetted van, akkor az már 8 db hangszórót jelent, így szükséged lesz még egy audiokimenetre is, ezért említette meg a kézikönyv, hogy ebben az esetben legyen bekötve az előlapi audiokimenet is mindenképpen, hisz a +2 hangszóró oda fog csatlakozni.
Amikor átállítod 2.0-ás módból pl. 5.1-re vagy 7.1-re, akkor ami előtte mikrofon bemenet volt hátul, abból is utána már kimenet lesz, ugyanez igaz a line-in-re, stb., stb., tehát megváltozik a funkciójuk/szerepük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs