Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #12516608

    törölt tag

    válasz inf3rno #77297 üzenetére

    Minden elektronikai eszköz működik "rádió vevőkészülékként" is.
    PC-nél azt tartom lényegesnek, ami fizikailag kiadja a hangot. Van olyan pc speaker-em, ami leállított gépnél összeszedi a környezeti elektromos/elektronikus szmogot és sercegés/brunnyogás-ként kiadja. Nem elegendő az árnyékolás és zajszűrés.
    Vannak olyan olcsó PC speaker-ek (hangszórópárok), amik USB-ről kapják a tápot. Az USB pedig zajos.

    DE! Van 2004-es Genius speaker-em (25 centi magas, 15 centi széles, árnyékolása is van, saját 220-as tápellátással). Ne ez nem brunnyog, nem serceg. Az alaplapi ALC89X hangkeltővel tiszta kellemes hangja van, a magas-mély arány is jó. Nem HiFi, de magas bitrátájú MP3 minőséget tökéletesen hoz. Van még egy ilyen vidéken a családban, az is jó. Az összes többi zajos, ha nem kap jelet/hangot.
    Gondolkodtam 2.1-es hangrendszeren, de rohadt kevés a helyem. (Majd egy másik reinkarnációban 100 négyzetméteres lesz a nappalim, ott a 7.1 is el fog férni.)

    Egyébként jelentettem már fel - mittomén kit - hatóságnál, mert 07:55 - 19:55 között valami eszközt működtetett, ami az összes analóg frekvenciát beterítette brutál erős fehér zajjal. Rádiót sem tudtam hallgatni tőle - vidéken, a boros pince présházában. Rádió-háromszögeléssel bemérték, azóta lehet napközben rádiót hallgatni.
    A családunkat is bemérték a szülővárosomban a '80-as évek közepe táján. Beázott az antennaerősítő és az ORF1-et - Graz-i adó, osztrák 1 - csutka erővel kilőtte az összes ferkvencián. A városban mindenki kénytelen volt ORF1-et nézni a Kádár korszakban. :D

Új hozzászólás Aktív témák