Computex 2024: a CEO az új rocksztár

A nagy technológiai cégek vezetőit film- és rocksztárokat idéző rajongással veszik körül itt.

Az „ügyvezető igazgató” egy jól hangzó titulus, de általában nem vált ki rajongást abból, aki meghallja. Legalábbis mifelénk, itt ugyanis a nagy nevű technológiai cégek vezetői, különösen, ha Tajvanról származnak, könnyen kerülhetnek rocksztárokat megszégyenítő státuszba.

Hirdetés

Ez a legjobban az NVIDIA alapítójánál és vezetőjénél, Jensen Huangnál van így, aki a szükséges extra tulajdonságokkal is mind rendelkezik: egyrészt egész pályájával bizonyította, hogy ért ahhoz, amit csinál és amivel a cége foglalkozik, érdekesen és folyamatosan tud előadást tartani, öltöny-nyakkendős feszengés helyett direkt lazább ruhákban szeret fellépni, végül pedig élőben is kifejezetten közvetlen ember (egy, csak pár évvel ezelőtti, kis létszámú zárt sajtótájékoztatón ő maga hozott ki nekünk szendvicset, és adta kézbe, mert nem készültek el időben a technikával, és ebédidőben vártunk rájuk kint).

Vitrinbe zárt notebookok Pat Gelsinger és Jensen Huang aláírásával
Vitrinbe zárt notebookok Pat Gelsinger és Jensen Huang aláírásával [+]

Ennek együttes eredménye, hogy Tajvan jelenleg Jensen-lázban ég, amerre megy, lezárják az utcát, kivonul a tévé, autogrammot kérnek tőle (a neten is körbefutott már a kép, ahogy egy hölgy topjának felső részét írja alá), és a Computexen is folyamatosan őrületes tömeg verődik össze, ahol csak megjelenik.

De nem Jensen az egyetlen, akinek aláírásáért itt sorban állnak, hasonló, bár nem ennyire extrém a rajongás Dr. Lisa Su iránt, és az Intel ügyvezetőjét, Pat Gelsingert sem nagyon engedték el autogrammok nélkül a standokról. Mindez jól látszik a fenti képen, amit az MSI standján fotóztunk, ahol üvegvitrinben állították ki az említett cégvezetők által aláírt tárgyakat.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Hirdetés