Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BladePocok

    tag

    Sziasztok!

    Nem vagyok tisztában az új típusú alaplapokkal,a mostani évekkel ezelőtt volt megvéve és 1x sem frissítettem. ( a cd-n lévő alap drivereket használtam)

    Tervezem,hogy a napokban vásárolni fogok egy Asus Z170 Pro Gaming alaplapot és pár helyen olvastam,hogy még frissen,a Windows telepítése előtt külső pendrive-al USB-n keresztül valami EZ FLASH segítségével érdemes a BIOS-t frissíteni,hogy biztos mindennel kompatibilis legyen és ne legyen bugos. (ha lehet ezt a szót itt használni) Ezzel (és sok mással) kapcsolatban lenne pár kérdésem:

    0) Mennyire könnyű az új UEFI rendszert kezelni? Láttam róla képeket,videókat,de úgy személyes véleményként ha egy fél mondatot megejtenétek,azt megköszönném.

    1) Ahogy itt látható,már alapból ki lehet választani az op.rendszert,hogy az alapján listázza nekem az elérhető drivereket. Van-e ennek valami jelentősége,még így BIOS frissítés kapcsán ? (a Windows telepítése után természetesen hang stb. driverek egyértelműek)

    2) A BIOS fül alatt 13db frissítés található. Ezek közül az összest telepítenem kell egyesével,vagy elég a mostani legújabbat ? ( Z170 PRO GAMING BIOS 1904)

    3) MI az,ami a legördíthető csoportokból nem fontos,totál kihagyható és mi az amit mindenképp érdemes telepíteni? Tervbe van egy újfajta NVMe típusú SSD használata is,mint fő,rendszer meghajtó. Ehhez kapcsolódóan pl. melyik drivert kéne leszednem? (vagy a Windows alapból felismeri? Valszeg 10-est szeretnék majd alá telepíteni. (friss új gép lesz) )

    4) A telepítéseket egyesével végezzem el,és mindig restartoljak,vagy egybe az egészet és majd a végén ?

    Egyelőre ennyit szerettem volna tudni,ha valami eszembe jut még akkor szólok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák