- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
őstag
kaptam egy ECS P4S8AG lapot. egyetlen hibája van: nem indul. amit próbáltam:
- CMOS clear, próba elem nélkül, új elemmel
- lapon elszórt jumperek helyének ellenőrzése
- három különböző típusú és teljesítményű táp
- több különböző RAM és anélkül
- PCI VGA, AGP-s integrált SIS Xabre miatt
- 2.8 GHz Cel D, 2.4 GHz P4 Northwood, mindkettő 533 MHz FSB
- az összes kondenzátor ép, nincs púposodás, megfolyáslapon nincs semmilyen külsérelmi nyom. van még valami ötletetek kukázáson kívül?
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
fess
őstag
Sziasztok
Ez alapján próbálok 4 sata meghajtót engedélyezni, de hiába állítom IDE-re, az enchanced mode nem jelenik meg. Mi lehet a gond? -
papci80
csendes tag
Üdv, gigabyte GA-B85M-D2V alaplapra kéne 2ventilátort kötni, de csak 1db négy pines fan csatlakozó van rajta, van valami megoldás erre? Ha tápra kötöm, maxon pörög és nagy a hangja. Cooler master n200 ház ventilátorairól van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Valaki tudna nekem egy MSI G71-31011 (K9MM-V) Win 7 drivert keríteni, vagy valami megoldást?
Nem találtam sehol a gyárit meg nem engedi fel rakni, -
acu
csendes tag
Sziasztok
Probléma az lenne hogy ASROCK 990fx Extreme3 alaplapon valahogy/valamikor letört a proci hűtő keretének egyik füle. [link]
Egy Alpenföhn Großclockner hűtő van rajta már kb két éve.Kérdésem, hogy lehet-e ilyet akár használtan/bontottan (vagy hasonló keretet más típusról) szerezni, vagy egyszerűbb alaplapot kompletten cserélni?
-
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok!
ASRock Z77 Extreme4 VGA, DVI, HDMI
Intel Core i5-3570k (Intel HD4000 integrált video)
Corsair Vengeance Low Profile White - 1,35V 2x4GB
SSD Samsung 830 (boot disk)
Dell U2412M ... VGA, DVI, Display Port
Windows7 Ultimate X64Egyik nap bekapcsoltam a gépet, elindult, "Windows indtása" szöveg és a 4 színű animáció megy, ezután kikapcsol a képernyő (fekete, ahogy szokott), de a bejelentkező képernyő nem jön be, hanem a monitor azt írja "Enter power saving mode". Konkrétan nem kap DVI-on keresztül video jelet. Ugyanakkor ha csökkentett módban indítom el a gépet, akkor működik rendesen. A rendszer logban nem találtam semmilyen, a megjelenítéssel kapcsolatos hibát.
Frissítettem a video kártya driver-t a legfrissebbre, de ugyanaz a jelenség, ezután eltávolítottam a video kártya driver-t, így is ugyanaz a hiba.
Add on video kártya nincs a gépben és nem is tudok most szerezni, hogy kipróbáljam.
BIOS-ban az elsődleges video kártya "onboard"-ra van állítva, minden ehhez kapcsolódó beállítás "Auto"-n van. Eddig ezzel a beállítással tökéletesen működött.
Kipróbáltam VGA csatlakozással is (DVI a gépből kihúzva) ugyanaz a jelenség, csak a monitor nem kapcsol ki, hanem homogén fekete képet mutat (látszik, hogy megy a led világítás), gondolom a kapcsolójel hiánya miatt.
Én az integrált video kártya meghibásodására gyanakszom, de hátha valakinek van ötlete, hogy mi más lehet a gond vagy legalább valamilyen teszt módszerre, amivel pontosabban be lehet lőni a hiba forrását.Köszi YB
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
-
maxika2004
őstag
sziasztok!
szerintetek egy i5 2400 as procihoz egy
ASRock B75 Pro3-M Alaplap megfelelne?
egy gtx 560 lenne benn, később esetleg nagyobb.ezek mellett:
- 4GB ddr3 ram 1333 ram
- 500GB Wd HDD
- Thermaltake 500W tap
- Sata Dvd iro
- Cooler Master Elite 335
-
szallasi007
őstag
válasz maxika2004 #44471 üzenetére
Szia, esetleg asus vagy msi, gigabyte lapot nem tudsz az asrock helyett. A miértre az a válaszom hogyha kicsit visszaolvasol látod mennyi gond van az asrockokkal.
A B-s lapok a legegyszerűbbek, legkisebb felszereltségűek, h-s a közép és z a jól felszerelt tuning támogató lapok. Ha nem akarod húzni akkor h75 legyen szerintem.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz maxika2004 #44471 üzenetére
Igen jó lesz.
Ha csak ez a kettő játszik, akkor 335
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
maxika2004
őstag
Köszi !
és ezeket az alkatrészeket melyik házba lenne jobb beletenni ?
Cooler Master Elite 335
Cooler Master Elite 241- i5 2400
- ASRock B75 Pro3-M Alaplap
- 8GB ddr3 ram 1333 ram
- 500GB Wd HDD
- Thermaltake 500W táp
- Sata Dvd iro
- vga ASUS gtx560Elöre is köszi !
-
maxika2004
őstag
-
Vapor
aktív tag
Hali!
Windows 7-ről automatikus MS-es frissítéssel raktam fel a 10-et. Azóta gyakran előfordul, h akár zenehallgatás akár filmnézés közben beszaggat vagy megakad néhány másodpercre a hang (videónál a kép is). Drivereket néztem, újratelepítettem őket, de sajnos az alaplapi (Asus P6T WS Pro) hangkártyához a legutolsó driver windows 7-es...
Esetleg van valakinek ötlete, hogy mit lehet tenni?Előre is köszi!
PSN ID: SaLa17
-
szallasi007
őstag
válasz maxika2004 #44476 üzenetére
Inkább mint az asrock, esetleg itt is kérdezd meg biztos ami biztos:msi lapok
-
maxika2004
őstag
Akkor igy is feltenném a kérdést, :
Egy i5 2400 as procihoz melyik alaplap lenne jobb ?ASRock B75 Pro3-M vagy MSI H61M-P23 (B3)
Nagyon nem értek hozzá, de az MSI-n nincs sata3, és usb3 - sem....
és DX 10.1 - et irnak ...
a többit már nem vágom. -
bobalazs
nagyúr
válasz maxika2004 #44479 üzenetére
B75 lap szerintem jobb a H61nél, modernebb. Ezt úgy mondom hogy nem néztem rá egyikre sem.
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
MAXIMUS VII GENE alaplapomon nemrég frissítettem BIOS-t. Volt vele egy kis problémám, fura dolgokat művelt a ház ventilátoraival. Mint utólag kiderült, csak rosszul konfiguráltam őket. Viszont a 2801-es biossal előjött egy sokkal bosszantóbb hiba, amire nem bírok rájönni, hogy mitől lehet. A gép pár óra után egyszerűen eldobja magát és újraindul. Elsőre hőmérsékleti problémára gondoltam, de több óra PRIME95 után sem jött elő a hiba, viszont filemzésnél , játékoknál már többször volt ez a hiba. Találkozott már ezzel valaki? POWERCFG /LASTWAKE parancs 0 bejegyzést tartalmaz. Tehát elvileg nem a Windows rosszalkodik. Restart után a rendszer teljesen újraindul, nem érzékeli, hogy hibás leállás lett volna.
Van ötletetek, mit lehetne megnézni?
Most azzal próbálkozom, hogy fix órajelet állítok be a procin, ne rángassa az órajelet a rendszer, fix áram értékek mellett.For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Valami tönkrement szüleim számítógépében. RAM-ra vagy alaplap hibára tippelek.
A gépbe beletettem egy HDD-t illetve egy ODD-t, utána elindítottam. El is indult a Windows 10, de az indítást követően ha jól emlékszem, akkor Memory_management hibafelirattal - kékhalállal újraindult. Utána kikapcsoltam, megmozgattam a RAM-ot illetve áttettem a másik foglalatba. A gép elindul, de csak alapjáraton pörög és pörög. Ha kiveszem a RAM-ot és úgy indítom el akkor az UEFI jelez egy hosszú sípolással és két röviddel. Az alaplapot reseteltem a CR2032-es elem kivételével, de ez sem ért semmit. Lekötöttem mindent, de úgyis csak pörög és pörög, a monitor nem kap jelet.
Szerintetek mi baja lehet a gépnek? Belemerjek tenni az én gépemből egy RAM modult? Félek, hogy esetleg ha más baja van, akkor azt is hazavágja a rendszer.
Erről a számítógépről van szó:
TÁP: FSP HEXA 400
LAP: ASUS P8B75-M LX
RAM: KINGMAX 4GB FLFF65F-D8KQ9 BAES DDR3-1333
CPU: Intel G540
SSD: Samsung 830
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500 GB ST3500418AS
ODD: Pioneer DVR-212DBKszerk.: Közben eszembe jutott, hogy szüleim párszor panaszkodtak, hogy a leállítást követően nem állt le a gép. Csak pörgött és pörgött, csak az elosztó kapcsolójával lehetett kikapcsolni. Én is tapasztaltam egyszer a jelenséget.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
Sok gond van driver terén ha ráfrissítenek, így első körben új telepítést ajánlnék. Utána elvileg felismeri majd a win, de ha mégse ott van rá egy igen jó kis pack....driversolution
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Goldguy
tag
Sziasztok,
Tegnap óta a gép nem mindig képes elindulni.Elindítom a gépet és az Asrock feliratnál vagy megáll, vagy le is áll a gép.Általában második/harmadik indításra hajlandó bekapcsolni.Talán az alaplapja hibás?
Itt van a konfig:
Asrock Z77 Extreme 4
Intel i5-3570K
Corsair Vengeance 2x4GB DDR3
Asus HD7950 OC
FSP Aurum 500W
Samsung SSD 840 Pro2 éves elmúlt, eddig nem volt semmi gond.
-
BenQhunria
tag
válasz Apollo_21 #44448 üzenetére
Na lemértem a dolgokat.Ha jól látom , tehetek bele ATX-et. már csak az a kérdés, hogy mondjuk Asus P5QLPro elfér e?
És hogy felső csavarok helyének kialakítási ugyan ott van e , mert akkor elég ha megméretem ahogy a képen is megjelöltem?[ Szerkesztve ]
Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
Bird
addikt
Adott egy MSI B85I gaming mitx alaplap. Benne hozzávaló proci, ram. Kb. két hetes a lelkem. A hiba a következő: Bekapcs, 3 sípolás, 64k RAM failure. Cseréltem ramot és akkor sem szűnik meg a probléma. Lehetséges, hogy az alaplapi memória vezérlő szállt el? További 5let?
Köszi![ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Tomics
addikt
Sziasztok,
Adott egy Asrock H61M/U3S3 lap.
Az a problémám, hogy nem ismer fel semmilyen videókártyát. (PCI-E).
Volt HD6850 benne, ami egyik napról a másikra nem adott képet. Azt hittem annak lett baja, de most vettem bele egy GTX 750 Ti-t és ezt sem ismeri fel. Update-eltem a BIOS-t, de semmi. A hűtőventilátor pörög rajta.Mit lehetne vele kezdeni? Kuka?
Ha már itt tartunk. Milyen olcsó, de jó alaplapot ajánlotok helyette? (LGA 1155)
Egy laikusnak mennyire macera egy komplett alaplapcsere? Proci ki-behelyezés, kábelezésre gondolok[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte ga-b150m-d3h alaplapom és szeretném a RAID-et beállítani (nem windowsból). A biosban viszont nem találtam meg, hogy hol tudnám engedélyezni. Látszólag csak achi mód lehetséges, pedíg telepítettem a drivereket amik elvileg kellettek neki. Mit nézzek meg, mi lehet a gond? Köszi! -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne, ha egy ilyen
proci és lap mellett:
I5 2500
Asus P8H67-M ProHa kicserélem a most benn lévő memcsiket:
- Kingmax FLFF65F-C8KF9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM - ot
- 2x8 GB - os de 1600 MHZ -es re, az müködni fog rendesen ?Mert elvileg leirásban, csak 1333- ig irják a lap- és a proci-nál is !
Elöre is köszi a segitségeteket !
-
Boolash
aktív tag
válasz Gézengúz #44492 üzenetére
Hát ha jól nézem, akkor az alaplap lehet nem is támogatja a raid-et. Hát ez van.. azért köszi!
-
Csapoati
nagyúr
válasz maxika2004 #44493 üzenetére
Menni fog, nekem is 1600-asok vannak egy H67-es lapban és 1333-on uzemelnek.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Smiley
addikt
válasz Boolash #44494 üzenetére
Orulj neki, ez is csak software-s raid, mint a windowsban, annyi hatrannyal hogy ha doglik a lap akkor az adott tomb egy masik vezerlon nem biztos hogy osszerakhato. Semmiben nem nyujt tobbet az ilyen alaplapokra integralt raid mint ami egy oprendszerben van. Egy normalis raidkartya 100e-tol kezdodik.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Boolash
aktív tag
válasz Smiley #44496 üzenetére
Azt hittem, hogy az alaplapi valamivel gyorsabb tud lenni, de akkor mindegy is.
Szerintem hagyom az egész raid-et és megyek külön merevlemezekkel. Virtuális gépeket akarok futtatni, ahol a merevlemez általában a szűk keresztmetszet. De úgy gondolom, ha a kritikus VM-et egy külön SSD-re rakom (a többit egy másikra), akkor jobb performanciát érek el, mintha a két lemezből csinálok egy Raid0 tömböt, majd arra rakom az összes VM-et. -
Smiley
addikt
válasz Boolash #44497 üzenetére
Ez ennel kicsit komplexebb, az ssd-nel a jo eleresi ido miatt idealisabb vm-ek futtatasara. RAID0-nak akkor van elonye ha sok file-t kell irni/olvasni. Itt azert megemlitenem, hogy RAID0 alatt viszont soha nem tarolunk fontos adatot, ha mindenkepp szukseges a nagy sebesseg fontos adatoknal is, akkor a raid10 a nyero, viszott ott minimum 4 disk-el kell szamolni.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Taifa Díaz
őstag
-
Bird
addikt
Erre valaki?
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest