Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kramb

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segitsegre lenne szuksegem, addot egy Gigabyte H55M-S2V alaplap, amibe elozoleg 2x2GB 1333 MHz-es Kingston HyperX ram modulok voltak, viszont memoriaigeny miatt nagyobbra kellett volna cserelni ezeket es meg is lett rendelve 2x4GB ugyan ilyen Kingston HyperX Blu ram modul, amik mar 1600 MHz-en futnak. A problema az az, hogyha ezt a 2x4GB uj memoriat berakom az alaplapba es egyszeruen a windows a bootolasnal kiakad, befagy. A szoveg bejon, hogy a rendszer toltodik, viszont a logo nem jelenik meg.

    Ha vissza rakom a 2x2GB regebbi memoriat, akkor tokeletesen felbootol.
    Az alaplap leirasanal meglehet talalni egy memoria support listat, viszont abban se a regebbi, se pedig az uj memoriak nincsenek feltuntetve mint tamogatott ram modulok. Tehat gyakorlatilag 2010 ota nem lehet tudni, hogy milyen memoriakat supportal ez az alaplap. A BIOS elvileg a legfrissebb verzion van, ami az F3.
    Az uj memoriak ki lettek probalva egy masik alaplapban is, es tokeletesen futottak.

    Az erdekes az, hogy a BIOS tokeletesen latja mind a 8GB memoriat, es minden bootolasnal lefuttat egy memoria testet, ami kiirja, hogy oke minden rendben.

    Mindent kiprobaltam mar, amit csak lehetett, de en meg mindig arra gyanakszom, hogy itt valami BIOS beallitas lesz a hiba, es az okozza ezt a bootolasi hibat.

    Esetleg aki talalkozott mar ilyen problemaval, vagy aki tudna ebben segiteni, legyen oly kedves es irjon! :)
    Elore is koszonom a segitsegeteket!

Új hozzászólás Aktív témák