- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milo629
aktív tag
-
sza.sa
tag
Ha valakinek kikapcsolás után áram alatt marad az USB Asrock lapnál, ezeket nézze meg: (Asrock support válaszolt 2 napon belül )
Please kindly change below BIOS option setting:
1. [On/Off Play] set to Disabled
2. [Deep Sleep] set to [Enabled in S5] or [Enabled in S4 and S5]
You can find the two options in BIOS > Advanced > South Bridge Configurationsza.sa
-
fazekasb89
csendes tag
válasz pcgamer01 #27890 üzenetére
semmi baj vele ment egy éve 0-24-be, amíg be nem sült proci mellet a kodenzátor ,elfüstölt (vagy mi nem értek hozzá) de a forgalmazó bolt elérhetetlen, meg mondjuk amikor vettem elöszőr sérültet kaptam. Másfél hónap várakozás az újra. Ez meg majdnem kibírt egy évet...
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
FSB-állítgatással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Adott egy AsRock K7S8X alaplap, benne egy ilyen procival. A CPU World szerint 266MHz-es FSB-t tud a proci, viszont az alaplapon jumperekkel fixen 133MHz-re van állítva, így üzemel most is. Megnéztem az alaplap manualját, és jumpereléssel 266MHz-ig el lehet menni az FSB-vel.
Kérdeznélek benneteket, hogy esetemben ezt célszerű-e átállítani a jobb teljesítmény érdekében, vagy ezzel hazavághatom a procit (és/vagy a lapot)? Ilyenkor mi a helyzet a szorzóval? Ezt automatikusan állítja majd az FSB-hez az alaplap?
Köszi a válaszokat előre is!
MOD: Most nézem, hogy 266-ra van állítva a jumperekkel...akkor most hogy van ez? Ilyenkor a felét kell venni, és azért megy 133-on?
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
fazekasb89
csendes tag
helo, ha leégett az alaplapom, és a kiskereskedő januárig nem ígért semmit, jogosult vagyok csere alaplapra?
-
Thrawn
félisten
válasz fazekasb89 #27908 üzenetére
Fizikai sérülés esetén már az is kész csoda, hogy egyáltalán foglalkoznak vele és nem hajtottak el.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
csabyka666
veterán
#27907-hez egy plusz kérdés. Mi értelme van annak, hogy egy alaplap támogatja az 533-as FSB-vel rendelkező procikat, ha amúgy meg DDR1-es memóriákat fogad? Tudtommal a DDR1-es ram maximum 400MHz-en (PC3200) megy, és az 533-as FSB mellé már minimum DDR2-es (PC4200-as) ram kellene.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Thrawn
félisten
válasz csabyka666 #27907 üzenetére
Az FSB is DDR (doube data rate). Ott a linkelt oldalon a proci órajele és szorzója, kiszámolhatod belőle az FSB valódi órajelét.
#27910: az FSB-n elég sokminden megy át, nem csak a memóriával zajló kommunikáció zajlik rajta. Túl sokat nem számít, hogy "csak" DDR400-as RAM megy a lapba.
"Tudtommal a DDR1-es ram maximum 400MHz-en (PC3200) megy"
Újabb tévedés, az a RAM 200 MHz-en jár. (Hint: DDR)[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
csabyka666
veterán
válasz Thrawn #27911 üzenetére
Óh, értem, szóval 1800MHz / 13,5 = 133MHz. Szóval a proci FSB-je 133MHz. De akkor mi az a Bus speed, és miért 266MHz?
Azt olvastam, hogy az Intelnél marketingfogás, és azért írnak 400MHz-es FSB-t a procira, mert minden órajelciklusra 4× küld adatot (szóval valójában 100MHz-es az FSB, nem pedig 400MHz). Az AMD-nél ez 2×-es, azért van a 266MHz?
MOD: Újabb tévedés, az a RAM 200 MHz-en jár. -> Elírtam, 200MHz az.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz csabyka666 #27912 üzenetére
Ugorj be a tuningos topikba,az első hsz-ben van egy részletes összefoglaló.
Üdv:Viktor
-
csabyka666
veterán
Szóval, szóval, szóval...jajj.
-
Thrawn
félisten
Hol olvastál te ilyeneket? Intelnél egyébként quad-pumped FSB is van.
-
Akcok94
senior tag
hali,
olyan kérdésem volna, hogy van egy asus crosshair V formula lapom, és a videokártyát mindegy melyik 16x slotba rakom? Mert ha az alsóba rakom jobban elférek. köszönöm a választTévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
csabyka666
veterán
válasz Thrawn #27916 üzenetére
Pontosan nem tudom már, hogy hol láttam. Én úgy értelmeztem, hogy ha egy Intel processzor 400MHz-es FSB-vel rendelkezik, akkor az 100MHz-en fog menni valójában.
-
csabyka666
veterán
Az én agyam már ott kékhalált dob, hogy például az említett procinál is azt írja, hogy "Bus speed", ami az FSB akar lenni, azt 266MHz-nek mondja, aztán valójában 133MHz a valós.
Oké, persze, effektív, de minek kell variálni? Intel vonalon meg rágravírozzák a procira, hogy 2GHz/512kb/400, erre berakom a lapba, és megy 100-on.
Hab a tortán, hogy persze mindennek van 2-3 elnevezése, és keverik is rendesen.
-
nyaszigercsi
újonc
ASUS B85M-G-ról valaki véleményt tudna mondani esetleg tapasztalatot leírni???
-
TaylorXIII
őstag
válasz Akcok94 #27917 üzenetére
Hát kézikönyvben is felülről az első slotot ajánlják de van egy ilyen mondat is:
In single VGA card mode, use first the PCIe 2.0 x16_1 slot or PCIe 2.0 x16/x8_3 slot for PCI Express x16 graphics card to get better performance. A másik slot amiről itt szó van az alulról a 2.[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
válasz TaylorXIII #27922 üzenetére
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
saby97
tag
válasz csabyka666 #27919 üzenetére
Szerintem nálad van a baj, mert az én régebbi celeronomnak 533Mhz volt az FSB-je, az L2 meg 256kb. Mivel 512kb-os gyorsírótárból újabb procira következtetek, így nem hiszem, hogy 100-on ment volna
Persze a nagyobb cache nem jelenti azt, hogy valami újabb, de ilyen kis méretekben gyanús, hogy az.
-
TaylorXIII
őstag
válasz Akcok94 #27924 üzenetére
Én a következő oldalról idéztem előbb de jah alulról a második slotba is rakhatod elvileg de a legfelsőt ajánlja az asus is. De ha semmi különbség nincs akkor mikor alsóban van és kép is jó meg minden szóval minden klafa akkor szerintem használhatod így.
Enyém színes PDF[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz csabyka666 #27919 üzenetére
Ez egy ilyen szakma
-
csabyka666
veterán
válasz Thrawn #27927 üzenetére
De amúgy az elképzelés jó?
Úgyértem, hogy ha egy 400-as FSB-s procim van, akkor is mehet 400-on a ram, csak más lesz az arány, mint ha mondjuk egy 533-as FSB-s procival használnám ugyanazt a konfigot...és ezért (mármint a különböző arányok miatt) kapok különböző eredményeket - 400-as FSB-vel kicsit kevesebbet ad az Aida, mint 533-as FSB-vel. Minimális a különbség, de van!
-
Thrawn
félisten
válasz csabyka666 #27929 üzenetére
Különbség lesz persze, de attól még, hogy az AIDA64 RAM-olvasása mondjuk az egekbe szökik egyáltalán nem biztos, hogy az adott procinak valóban szüksége van arra a plusz sávszélre. Elég árnyalt egy téma ez.
-
csabyka666
veterán
válasz Thrawn #27930 üzenetére
Igen, azt látom, hogy árnyalt.
Engem igazából az foglalkoztat, hogy jól gondolom-e, hogy az arány miatt változik a kapott eredmény? Nem vagyok a tuning megszállottja, csak annyit akarok maximálisan kihozni a konfigokból, amennyit alapon tudnak.
-
Jmedve
tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek ha tudtok! A fiam az alábbi konfigurációra cserélte a működő AMD konfigját:
CPU: i7 4820K Ivy-Bridge (ez vadi új)
Alaplap: Gigabyte GA-X79S-UP5-Wifi (ez vadi új)
Ram: Corsaiir 1600 Mhz Vengeance 4 X 4Gb
Táp: Corsair GS600
VGA: ASUS 7970 Ghz Edition 3GbA probléma az hogy, a konfig összeszerelés után, nem indul el. Csak annyit csinál, hogy pár másodpercre, felpörögnek a ventilátorok, majd leállnak, pár másodperc elteltével, magától újra felpörögnek a ventilátorok, majd ismét leállnak, és ez megy a végtelenségig. A BIOS-ig sem jut el, a monitor fel sem villan.
Persze visszavittük az egészet abba a boltba ahol vettük az új cuccokat. Az alaplapot 2x, a processzort 1x gariba cserélték, és most már a boltban szerelték össze a gépet. a hibajelenség most is ugyan az mint eddig volt. A boltban akasztottak a konfigra másik tápot is, és kipróbálták, másik fajta memóriával is, a gép minden esetben ugyan azt a hibát produkálta.
Ne értsetek félre, nincsen bajom a bolttal ahol vettük a CPU-t, meg az alaplapot, mert korrektek, ismerem őket. Csak megoldást keresek a problémára.Az alaplap cpu support list-ben benne van a i7 4820K cpu.
Bios, az alaplap honlapján csak az F4 van fentMi lehet a probléma?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"
-
saby97
tag
válasz csabyka666 #27928 üzenetére
Tényleg... Az 1066-os E6600-am is 266-on ment.
-
Jmedve
tag
válasz TaylorXIII #27933 üzenetére
Nem sípol egyet sem! Igen, lett próbálva 1 ram modullal is!
-
Jmedve
tag
válasz TaylorXIII #27936 üzenetére
Igen jól gondolod, szerintem is erősen durva a dolog!
Eddig ugyan ez a táp, ezzel a vga-val simán ketyegett egy AMD 8350 CPU-val szerelt ASUS Sabertooth alaplappal.
Azt hogy a boltban milyen másik táppal próbálták, azt sajnos nem tudom. De ismerem őket, elég régi motorosok ebben a számítógépes témában, de ez a probléma, most úgy látom őket is megakasztotta.Még esetleg ki próbálhatjuk az én Thermaltake Smart SE 730W tápommal, de nem fűzök hozzá túl nagy reményt!
-
nagyúr
Sziasztok! Alaplap tanácsért jöttem. Öcsém gépe: valami am3-as lap + phenom ii x2 555 3.2ghz + 4gb ddr3 + hd6870. A vga-ját visszafogja kicsit a proci + már eléggé eljárt felette az idő. AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 processzort néztük ki neki, a kérdésem hogy mi a legolcsóbb lap hozzá amit nyugodt szívvel ajánlanátok? Elképzelhető, hogy lesz tunigolva, de tuning miatt nem akarunk sokkal többet áldozni a lapra.
Köszi! -
csabyka666
veterán
válasz Jmedve #27932 üzenetére
Üdv!
Pár hónapja volt nálam egy gép, ugyanezzel a tünettel: elindul-leáll-elindul-leáll...végtelenítve. Tápra gyanakodtam, ki is cseréltem, és megjavult a konfig. Egyúttal portalanítottam is, és próbaképpen visszaraktam bele a régi tápot. Hogyan-hogyanse, de a mai napig működik. Másra nem tudom ráfogni a jelenséget, mint valamiféle érintkezési hibára. Szóval érdemes mindent jól átmozgatni, ellenőrizni.
Amit még kipróbálnék: elemeire szedném, és csak a minimális dolgokkal (proci, ram, videokártya) megindítanám a lapot. Célszerű PCI-os videokártyával próbálni, mert olyannal is találkoztam, hogy a PCI-Ex slot végleg elszállt, de a lap amúgy működik.
-
csabyka666
veterán
válasz Thrawn #27930 üzenetére
...beigazolódni látszik a gondolatom, miszerint minél jobban közelítjük az 1:1-es DRAMSB arányt, annál jobban fog teljesíteni a konfig.
Most egy Abit NF7-S lapon állítgattam az értékeket, és a benne lévő 2600+-os Athlon XP (166MHz-es FSB) és a DDR400-as ram jobban teljesít, ha 400 helyett 333MHz-en járatom. Így 1:1-es arányt értem el, különben pedig 6:4-es arányban voltak.
-
janos666
nagyúr
Hazahoztam egy Athlon II X2 255 CPU-t és egy GA-990FXA-UD3 alaplapot, rákötöttem egy Corsair AX1200 tápot, beledugtam 1x4Gb Corsair Vengeace RAM-ot, és egy Radeon R9 290-et, de ha bekapcsolom, akkor nincs kép, a VGA ventilátora pedig periodikusan gyorsul-lassul.
Tipp?
Az egyik használtpiaci eladó vert át, vagy lehet inkompatibilitás?
Ez alapján a VGA és az alaplap működhet együtt, a CPU pedig szerepel a gyártó listáján a támogatott CPU-k közt.Érdekesség, hogy ha fel van kapcsolva a táp főkapcsoló, akkor folyamatosan cirreg az alaplap.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Constant #27945 üzenetére
Én az alaplapból hallom, bár elég halk és túl távolra nem vihetem a tápot.
Az alaplapon is lehet olyan tekercs, hogy már a gyárban nem jutott bele elég gyanta. Egyébként persze, utálnám, de ez esetben ez most épp mindegy lenne. A nagyobb baj, hogy a bootolásig sem jutott.
Kár hogy nincs egy PC speaker-em, hátha lemorzézná a hibát.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Jmedve
tag
válasz csabyka666 #27940 üzenetére
Üdv Neked is!
Hát persze először mi is tápra gondoltunk, ezért lett kipróbálva egy másikkal a boltban. A portalanítást meg sem említem, mert az alaplap, és a cpu, vadi új, sőt immár többszörösen is lecserélt darab. A gép többi része sem túl régi darab, és rendszeresen van tisztítva, teljesen újszerű állapotban vannak, csillog villog minden alkatrész.
Már a fiamat azzal ugratom, hogy ez az AMD bosszúja, mert átnyergelt Intel platformra !Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"
-
Thrawn
félisten
válasz csabyka666 #27931 üzenetére
A régi szép időkben a Palomino magos Athlon XP-met, aminél már lézerrel vágták át az L1 hidakat amik a szorzóállítást tették lehetővé, hogy ne lehessen egyszerűen csak grafitozni, szélvédőjavító festékkel moddoltam meg: [link]
Ezzel a megoldással 1:1-es osztóval tudtam járatni a RAM-okat, ami ennél a procinál jól jött.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
janos666
nagyúr
válasz Constant #27947 üzenetére
Van, passzív házimozi cuccok.
Beugrott, hogy abban az időben, ahonnan ez a lap jön, már divat volt az alaplapi hangkártyán át is csipogni, úgyhogy bedugtam egy fülhallgatót a fekete jack-be, de néma.
Kössem rá a fülest a "PC Speaker" csipogókimenetre? Nem tudom abban hány Volt van, és nemrég döglött meg a multiméterem.Hogy hiányzik ilyenkor az a jó kis hexadecimális kijelző, amihez már úgy hozzászoktam az utóbbi pár évben.
Még valami tipp, hogy VGA nélkül hogy derítsem ki, hogy bootol-e a háttérben?
Csak 290-es radeonok vannak itthon szabadon (illetve még egy HD5850, de az vízhűtőkörbe csövezve, inkább nem venném ki ezért). Plusz egy PCI-os kártya ilyen célra, csak épp már nincs megjelenítőm, amin van D-sub.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest