Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

nagyúr

válasz csgy66 #22917 üzenetére

Szerintem ez nem a felbontáson múlik. Ha jogos érdekből akarsz rendszámot
    rögzíteni (neked ugrott a kamikáze), akkor elég közel lesz a kamerához, hogy
    az 1080p bőven elég legyen a rendszám részleteinek megmutatására. Viszont
    sokkal inkább múlik azon, hogy milyenek a fényviszonyok / a kamera zárideje.
    (Főleg éjszaka nehéz értelmezhető felvételeket készíteni, mosódik minden.:N)

A nagy felbontás a távol lévő rendszámok jobb felismerésében segít, azonban
    a távol lévő rendszámok vélhetőleg nem okoztak balesetet: ez nem szempont.

Szerk: mondjuk ha ütközés van, akkor ott valószínűleg úgyis rendőr lesz belőle,
    az meg le tudja olvasni a rendszámo(ka)t (és felvési a jegyzőkönyvbe). Igazából
    nem is tudom, hogy átlagember mit akar kezdeni a leolvasott rendszámmal, HA
    nem volt esemény, bár bevallom, hogy én is ez alapján választottam kamerát.:DDD
    Azért, mert ez valahol objektív mércéje, hogy jobb-e a képminőség, vagy sem...

Szerk2: természetesen, ha nincs ütközés, csak veszélyeztetés, akkor teljesen
    jogosan lehet feljelenteni az embert rendszám alapján, de akkor is közel lesz...
    Nagyobb felbontású anyagba jobban bele tudsz nagyítani (távoli részletekre).:K

1080p és 1080p között is van jókora különbség... a kamera által használt kodek
    tömörítése miatt. És akkor még nem beszéltünk az optikáról: szóval a felbontás
    egy szempont, de úgy gondolom, hogy 1080p (és fölötte) nem a legrelevánsabb.
    És csak azért nem érdemes 4K kamerát venni, mert az biztos jobb: nem biztos.

Szerk3: ha hazaértem, előtúrom az én kamikázémat. Nem látszik a rendszáma:
    szerintem ha 2x akkora felbontása lett volna a kamerának, akkor se látszana.:N

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák