- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
ALPINE UTE-92BT tulajok:
Nem tudom figyelni szoktátok-e vagy sem, de nov. 21-én jött ki firmware frissítés a fejegységre.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
válasz simi811118 #57454 üzenetére
Nekem hibátlan a TuneIT is.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
sodokan
tag
Sziasztok!
Van egy '97-es suzuki swiftem, és a gyári "hifi" rendszer elég gyatrán szól így szeretném cseréltetni!
Közben találtam itthon egy speaker/specs/[ilyen] hangszórópárt, amik ugye 160wattosak. Ezeket a hátsó ülések mellé gondoltam berakatni.
A kérdésem hogy milyen fejegységet/rádiót tanácsoltok hozzá (gondolom a 40x50 wattosak nem fogják kihasználni a fenti hangszórókat), illetve előre a térd magasságban lévő gyári hangszórók helyére mit ajánlotok (olyat olvastam hogy nagyon eltérő jellegűek csak rontják a hangélményt és igazából én nem értek hozzá, ezért kérem a tanácsotokat). Vagy ha nem is konkrét típusokat mondtok akkor legalább azt, hogy mi alapján válasszak hozzá, mire figyeljek!
Remélem tudtok segíteni, további szép napot!
-
evo87
őstag
válasz tboy93 #57457 üzenetére
Nem. Pendrive-ot kell formázni, rámásolni egy fájlt, aztán a pendrive-ot bedugod a fejbe, bekapcsolod, billentyűkombót kell nyomni, leokézni hogy ápdételjen... és kb 4-5 perc alatt végigfut. Restart, mindent visszaállítgat és örül.
-
-
evo87
őstag
válasz tboy93 #57462 üzenetére
Amúgy az Alpine tényleg jó ilyen szempontból. Mondjuk lehet kellene írni a fejlesztőknek, hogy a következő frissítésbe tegyék bele a 12/24h óra beállítást, az időszinkronizált dimmert meg azt, hogy a zeneszámok címénél ne csak az első X karaktert scrollozza, hanem az egészet. Ezek gondolom csak kisebb programozási mókák, hardveres vagy mélyebb szoftveres változtatást nem hiszem hogy igényelnének.
-
Peti66
senior tag
válasz pengusz77 #57427 üzenetére
Mesterem,,,ha csak mondjuk úgy simán csak
alla natur fej után ráakasztja Maximo-t...ledermedne...annyira élethű a produkciója.
az a szett valójában nem annyit ér...mint amit a kasszánál fizet...nagyon nem.Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
spiky03
veterán
Csak, hogy ne legyen egy nyugodt napotok sem.
Az autohif-city-n rákérdeztem ugye az itt ajánlott Montel-re és azt írta az ottani csávó, ha ennyit szánok rá, akkor ezt javasolja, ez fejegységről is jól hajtható:
Hertz ESK 165L.5
Mert itt most igazán jó áron van!Vélemények?
Mert ha azt mondjátok van benne fantázia és jó, akkor ezt választanám. Igaz 2000-el átlépném a 30-as határt, de ez amúgy meg egy 40 ezres szett. Meg szerintem nekem teljesen megfelelő lenne ha jól szól rajta a hipi hápi muzsika is.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Lite
őstag
válasz MunezXBK #57458 üzenetére
Pont ez a baj, hogy amikor már éppen élvezném a zenét, beesik egy olyan hiba a hangban, ami nagyon egyértelművé teszi, hogy valami még nagyon rosszul van a motyóban... Nálad a jobb 1-en is hallatszott minden, nálam még a bal 1-ből is hiányzik a jobb oldal...
[ Szerkesztve ]
-
-
spiky03
veterán
válasz Peti66 #57472 üzenetére
Milyen Zsoltitól? Az autohifi-city-sre gondolsz?
Mert ő ajánlotta azt a Hertz-et, amit linkeltem.
Ez volt a pontos válasza:
Szia!
Ha ennyit rászánsz akkor inkább ezt ajánlanám:
[katt]
Nagyon megéri az árát. Akár fejegységről is jól hajtható.
ÜdvÚgyhogy szerintem maradok ennél. Holnap rájuk is csörgök, hogy van-e nekik.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kacsa7
őstag
válasz simi811118 #57476 üzenetére
Megjön az, csak győzd kivárni. 2 hónap.
-
simi811118
aktív tag
1. egy olyan effektél (ilyen ajtóbecsapás-szerű hang, de annál magasabb), amely oldalanként felváltva szólal meg, kevés zenével, a bal oldalon teljesen jó hangmagassággal, a jobb oldalon viszont sokkal mélyebben szólal meg (pedig egyformának kéne lenniük).
- a jobb oldalad nagyon "felszól", nagyobb szögben "látja" a füled, nagyobb hangerővel hallod azt az oldalt. A két oldali hangerőd nem egyforma valszeg és a jobb oldali hangszóródat nagyobb tartományban is hallod, ez okozhatja. Gain állítás és esetleg más vágás lehet megoldás (?)
2. ha lekapcsolom a bal magast, a jobb magasból érkező csilingelés a bal oldalon hallatszik. Az időkorrt húzom vissza, akkor egy picit elindul jobbra, de szinte 0-n van csak a jobb oldalon. Fordítva viszont a bal nem szól át így a jobb oldalra.
Polaritáshiba okozhat ilyen jelenséget. Valszeg egyik oldalad ellentétes polaritással van bekötve, mint a másik. (vagy a magas vagy a közép a másikhoz képest ellentétes lehet.) próbáld pl az egyik magasat megfordítani. Ha elbalanszolod egyik és másik oldalra, melyiket hallod jobbnak? Melyik oldal húz "szét" kevésbé?
De az is lehet, hogy csak rossz irányba néz az egyik (amelyik áthallatszik a másik oldalra) Kicsi forgatás is segíthet első körben... -
PiciPeti
őstag
Hát a PRS auto beállításától én még nem estem hanyatt...
Amúgy az előzőekre reagálva, ha a jobb1-ből jónak hallod, akkor ott valami nagyon nem kerek...
Az énekes mászkálása meg általában magas időkorr/fázis probléma, na ilyenkor jön már jól a PRS-ben az asszimetrikus vágás.
Illetve azt ne felejtsük el, hogy közel sem ideálisak a hangszórók pozíciói, lehet sose lesz így teljesen lineáris, és pontos színpadod. Sajnos erős kompromisszum az elhelyezés, ha már ennyire "apró" dolgokat keresel.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz PiciPeti #57483 üzenetére
Én lassan rájövök, hogy beforgatás nélkül sosem lesz jó. Egy darabig azt hittem, hogy EQ-zással megoldottam a gondokat. Gain-el és EQ-val sikerült a hangszórókat azonos hangerőre összejátszani, gyakorlatilag minden frekin. Varázslatos lett a színpad, viszont mivel az egészet úgy kellett összelőni, hogy a bal oldali mélyközepem frekvencia tartományának tökéletlenségeit kellett kompenzálni, teljesen más lett a hangzásvilág és a zenéim feléből elveszett az élet... Úgyhogy most inkább visszaraktam, kicsit jobbos a színpad, de legalább a hangzás jó.
-
Lite
őstag
válasz simi811118 #57482 üzenetére
Köszönöm a választ, de szerintem valami kicsit félrement. Bal 1-en ülve, front left pozira állítva, a bal oldal adja a normális magasságú hangot, elbalanszolva is egész jó. A jobb oldal magasa a problémásnak hallatszó. Az adja ugyanazt az effektet mélyebben, pedig az jobban fülre van állítva. A hangerőt is kicsit megemeltem a jobb oldalon, a magas is és a mély is +2-ket kapott, akkor telefonnal és az egyik tesztanyaggal mérve (talán az IASCA cd), kb. azonos hangerőt mérten, mindig az adott oldali fülhöz helyezve a telefont. Sőt, a bal mélyet is emeltem +1-el,hogy a láb takarását kompenzálja (ott még néha a +2 is elmegy, de ezt még tesztelem). A közepekkel szép is a színpad, pont középen szól minden, a fázistesztnél egyértelmű a koherens és nem koherens közti különbség. A magasnál viszont nem. Ha csak a két mély és a jobb magas megy, a bal oldalról hallatszik a csilingelés (kb. kormány tengelye és az A oszlop között félúton, ebben az esetben az időkorr a magas és a jobb fül távolságára van állítva).
A magasak a lehető legjobban el vannak forgatva egymástól (próbálnak az ülésekre nézni).
-
Lite
őstag
válasz PiciPeti #57483 üzenetére
Te ismered a kocsit, tudod, mi,hogy és milyen szerencsétlenül áll benne. (Mégis a mélyek teljesítenek benne most pontosan.) Ennek ellenére egészen tetszik már a produkció, ha visszanézek a kezdetekre, szignifikáns a fejlődés. Elektronikuson kitűnő lenne, ha nem érezném ezt a "jön a magas, megy a színpad balra" dolgot...
Mondjuk, nyüstölöm rendesen a beállításokat.Vagy állítani kéne a magasak elhelyezésén? Azaz, vagy teljesen szembe tudjanak nézni, vagy majdnem párhuzamosak tudjanak lenni (azaz teljesen az ülésekre szóljanak)?
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz PiciPeti #57493 üzenetére
Előttem a hétvége és vagy 800 km, szóval lesz tesztelés...
De a furcsa tényleg az volt, hogy amint emelkedett a női hang, mondjuk egy kitartott résznél, egy ponton mintha kicsit előrébb és balra ugrana. (Ha szabad ilyen nagyívű kifejezést használnom, úgy tűnt, a magasak akusztikai síkja jóval a közelebb van, mint a mélyeké - ez gondolom, időkorr hiba.) A színpadon a közepétől balra szépen pozícionálódnak a dolgok, a jobb oldal mintha össze lenne nyomva.
Vállalom a megkövezést, de a vágások jelenleg így néznek ki (ezt is hallgattam egy ideig, hogy mi mennyire artikulált, feszes, mire így mertem hagyni:
Szub: 63 Hz/ 12dB / fordított polaritás
Mélyközép: alul 63 Hz / 18 dB, felül 3.15 kHz / 18 dB, normál polaritás (alul 12 dB-el vágva nem volt elég artikulált, felül 6, ill. 12 dB-el vágva nem volt elég pontos, feszes)
Magas: 4 kHz / 12 dB / fordított polaritásB-verzió: a hiba bennem van és tök süket vagyok.
-
PiciPeti
őstag
Nekem is elő szokott jönni ez a hiba, csak nálam úgy, hogy skálázás szerűen lépegetett felfelé az énekhang. Az magas/mélyközép fázis hiba volt. A jobbra-balra húzás pedig magas-magas, vagy magas-mélyközép fázis/vágás/időkorr, vagy pozícó gond sztem.
Valószínűnek tartom amúgy, hogy abban a freki tartományban a bal oldal kiemel, azért mászik el. Hogy a kiemelés mitől van, az a szép dolog megtalálni.
-
kacsa7
őstag
A leírt vágásokkal mondjuk a mélyközép kb mindenhez képest fázis hibás. 180°-al. Elméletileg. Nekem elsőre egyébként nagynak tűnik a magas és mélyközép közötti vágásban a lyuk. Megpróbálnám kicsit közelebb hozni, ha már a teteje 18db/oct-al, a magas alja meg 12-vel van vágva. Persze ez a gondodat abszolút nem fogja megoldani. Emellett szerintem a 6020 mélyközepét nem szerencsés 2,5khz fölé engedni, nem véletlenül ott van elvágva gyárilag is. Egyébként azokkal a mélyközepekkel nekem az alja rendben volt, nem volt féloldalas. Most bekerült a Hertz és itt küzdök, hogy jó legyen... Ezzel abszolút érezhető, hogy a bal nem rám néz és letörik a frekimenet.
-
PiciPeti
őstag
-
Lite
őstag
válasz kacsa7 #57497 üzenetére
A 2.5k-n történő vágásnál, ha a gyári 18 dB-el vágtam, volt egy lyuk a frekimenetben. Ezt csak a 6 dB-el történő vágás tudta orvosolni. De, ha a magast leengedtem szintén 2.5-ig, 18-al vágva,valahogy nem lett meg a hiányzó rész. Az a 3 kHz körüli lyuk ezekkel a beállításokkal tűnt el, pontosabban, ha a magast leengedtem 3.15k / 12-re, akkor még hirtelen sok is lett.
Viszont, ha megforgattam a mélyek bekötését (fordított polaritásra kerültek), időkorr és egyéb huncutságok nélkül is olyan feszesen középen szólt minden, hogy csak na...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest