Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Dorian #2353 üzenetére

    A puszta elhelyezése a ~20-120 Hz közötti tartományt nem tudja rendbe hozni, ha ott a helyiség miatt "dráma van" (miért ne lenne. Mindenkinél van) :) De szerencse történhet. Itt minden szélesebb sávban módosul a hullámhosszok miatt, ez az öröm az ürömben, aholgy tologatjuk.. cserébe ha valahol amúgyis kiemel a doboz, akkor arra nem lesz gyógyszer könnyen.

    A többivel egyetértek. Viszont szeretem a homogén hangot, és ha mondjuk elöl a két állóban a legérzékenyebb középmagas-magas tartományban X hangszóró típust használok, akkor fentre a két monitor nagyságúba is ezeket kellene tenni, az meg úgy zseton, amit tehetek máshova is.

    A százezres interkonnekt nekem sci-fi. Bár sok szobai hangszóró is az :D Az összes kábelem szimpla Neutrik lesz, csatik is, foglalatok is, jó ár/érték arányt képviselnek számomra. Azon belül is a közepes árfekvésű szériák. Meg XLR-nél nehezebb fülelni.

    Hangszórókat sem viszem túlzásba, PA-val szórakozás jön mélyre és középre :D , semmi Seas meg Scan-Speak meg banánlevél csodák. Biztosan jók, csak szerintem őket osztani ér kettővel minimum, hogy azért fizessek, amit tényleg képviselnek, viszont annyiért meg senki nem hirdeti őket. :U

    És az is igaz, hogy a legtöbb filmben a keverés és a kiegészítő hangszórók használata eléggé hogyismondjam, redukált, vagy gyatrán megoldott. Kevés jó van. Oké, 1000+ filmből biztos van 10-nél több is :) de azért az általánosan nem mondható el, hogy belökök valamit, nézzük meg Babám, asszonnyal elé vetődünk és körbeborít minket valami hangtér és agyeldobás, mert nem. Ezért filmezünk sztereón már vagy 3 éve, a center pincében pihen, a két hátsó meg anyámnál szól monitor hangszóróként sztereóban a ma is működő öreg-fasza Onkyo-mon :D Azt hiszem, egy 5.2.4 lenne ideális nekem, de ez is horror mennyiségű doboz már, biztos, hogy nincs fontosabb dolgunk az életben ? Ebből a pénzből ha jól akarom csinálni, végigkefélem fél Maldívot és arra életem végéig emlékezni fogok :D Szerintem én maradok sztereo..

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák