-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mathiask #1233 üzenetére
Ahogy ígértem, most nem fogom vesézni (érdeklődés esetén persze szívesen tettem volna, de majd akkor amikor rátér a topik erre a témára - ha még lesz ebből a topikból valami a későbbiekben). Csak egy pontosítás, ha már felemlegettem a Mónika Show-t példaként. Eleve pontosítva kellett volna emlegetnem, mert az két műsor egy néven. Az első néhány évadban volt beszélgetős showműsor, majd hirtelen átalakult valóságshow-vá, abba a bizonyos Jerry Springer Show típusúvá, annak is a legaljadékabban provinciális megvalósulásává. Példálózásom az utóbbira vonatkozik, az nem "beszélgetős showműsor" volt, hanem pankrációs uszítóshow - most ugye "leszóltam" a műfajt, de majd megbeszéljük egyszer.
-
MasterMark
titán
válasz #92251648 #1249 üzenetére
Ez az MP3 vs FLAC se arról szól amiről kéne.
Mert összehasonlítja valaki a tökéletes forrásból készült FLAC-ot, az ugyanabból a forrásból készült MP3-mal, persze hogy nem lesz szinte különbség.
De ha leszedsz valahonnan egy FLAC-ot, ott általában figyelve van rá, hogy normális forrásból legyen csinálva. DSD-nél meg pláne.
Viszont MP3-nál simán lehet, hogy Youtube-ról, vagy innen-onnan szedett-vedett rossz alapanyagból készül. Ezért van különbség közte általában, nem azért mert az MP3 annyival rosszabb lenne a FLAC-nál adott esetben.Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #1248 üzenetére
Legnagyobb értelme a hálózatok szabadságában keresendő, ezért hozták létre az AoIP rendszereket. Nincs korlát a kábelhosszaknál, jóval nagyobb a jelek védelme a továbbítás során, a berendezések szabadon konfigurálhatóak akár távvezérléssel is.
Mielőtt valaki úgy értelmezi, gyorsan leszögezném, hogy fentiek még nem garantálják a hangminőséget, ahogy egyetlen jelátviteli megoldás sem garantál semmit. A koax nem feltétlenül jobb az optikánál, az XLR nem feltétlenül jobb az RCA-nál. Mindegyiket el lehet készíteni gagyi és professzionális kivitelben. Az étel sem a neve miatt lesz finom, vagy ehetetlen, hanem az elkészítés színvonalától.
-
törölt tag
válasz MasterMark #1255 üzenetére
AES/EBU a neve annak a megoldásnak, ami hasonlított az S/PDIF-re, de hamarosan teljesen kihal ez is.
Az AoIP jelenleg leginkább kulturális intézményeknél, rendezvény hangosításnál használatos, pl. a tavalyi Sziget Fesztivál már teljesen LAN hálózati DANTE rendszerrel zajlott. Otthoni felhasználásnál is van értelme, pláne ha méretes a lakás, nagy a család, sok a szoba. De ettől függetlenül is el fog terjedni, mert kevesebb probléma van vele, mint bármelyik másik adatátviteli megoldással és az otthonok úgyis be vannak/lesznek hálózva. A stream technológia meg eleve hálózati kapcsolatra épül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Annyit még hozzátennék, hogy szerintem ide nem topicgazda kell, hanem véleményvezér."
Pontosan ezért javasoltalak, és ezért szeretnélek a várt szabadkozásod eljövetele ellenére is mégegyszer kapacitálni. Hogy itt is legyen "Bodz", aki vastagbetűjének hatására mindenki hajlandó lenyelni a fórumozási feltolulást. Bár enyhén szólva egyetértettem és természetesen továbbra is egyetértek Tigris topikgazdai vállalásával, én tegnap próbáltam mégis lebeszélni róla, mert a bejelentése után sajnos egyértelművé vált, hogy az ő vastagbetűjét eleve nem fogja mindenki lenyelni (tegnap este Tigris már le is írta itt, hogy nem ragaszkodik mindenáron a jelöltségéhez, ha van megkérdőjelezetlen jelölt). Például egy Ear-Python tandem, amelybe mindkét ember egy kicsit mást adna bele, tudna olyan tandem lenni, akik vastagbetűjét mindenki lenyelné, és akkor már nem is lenne szükség vastagbetűre, mert a vastagbetűjük damoklészkardként lebegne ezen gordiuszicsomó fölött. Vagy Ear-Pazolini tandem...
Amikor javasoltalak, természetesen biztos voltam benne, hogy esély sincs arra, hogy elvállald az óvóbácsi szerepét a dedónkban, de mégis, mégegyszer kérlek erre. Anno, a topik indulásakor leoltottam a fórumtársat, amikor nem értette meg elsőre, hogy engem ne javasolgasson topikgazdának, most mégis, másodszor is alkalmatlankodom, és személyesen megkérlek, hogy vállald el, akármekkora donquijotei hibbant vidéki szélmalomharc is ez az egész topik, úgy ahogy van. Elnézést a grafomán bizalmaskodásért, de tényleg kérlek. Véleményvezérnek. A topikgazdai stallummal esetleg járó irodai papírmunkát és fegyverhordozást elvégzi majd a sanchopanza, például Python. Vagy más.
Légyszíves! -
ozzy711
őstag
válasz dgyuri0123 #1240 üzenetére
Azért szerintem nézz egy kicsit magadba, te nem az a típusú ember vagy aki csakúgy visszavonul. Egyébként nekem nincs ezzel semmi bajom, még mielőtt arra gondolnál. Számomra is tapasztalatokat osztasz meg a topikokban, dehogy "visszavonulnál."
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #1260 üzenetére
Értelmezd már a szöveget, ne csak vagdalkozz. Azt nem én írtam, csak elmagyaráztam. Higgadj le, semmi ok a falbaharapásra, nyugi.
-
salesman
őstag
válasz RetepNyaraB #1258 üzenetére
Ne haragudj, de ez nem megy. Ami tapad, az ragad.
Tehát a jelöltek névsora:
Python 4
Tigi 4
Dgyuri 2
Pazolini 2
Zárás: kedd 24 óraTürűűűdrááá!
-
törölt tag
Csukás István +
Én vagyok a híres egyfejű.
A nevem is ennyi csak: Süsü.
De én egyiket se bánom,
egyfejűként élem a világom!Vidám lelkem senki se érti,
se gyerek, se nő, és se férfi!
Senki-senki itt a világon,
hogy mi is az én titkos nagy álmom,
jajjj!Kitagadott az a jó apám.
Azóta vándorlok, úgy biz'ám.
Befogadnak majd az emberek,
egyik szeret, másik megremeg.Miért féltek tőlem?
Hiszen tudok egy csomó illemszabályt!
Bizony!....Üdvözöllek dicső lovag,
szép a ruhád, szép a lovad!
Mi szél hozott, mondsza,' erre,
s mi vajon a szíved terve?
Szép vagy, mint a rózsaszál,
ó, te kedves királylány!Legszentebb dolog a barátság.
Többet ér, mint minden királyság.
Nekem is van egy jó barátom,
ha bajba jut, majd én kirántom.Ó, ha rózsabimbó lehetnék...
Rámszállnának szépen a lepkék!
Kicsi szívem vélük dobognaa,
Nem lennék ilyen nagy otrombaa.Ez a Süsü mégis nagyszerű.
Habár, amint látszik egyfejű.
Egy fejével mégis jót nevet,
szeretik is őt az emberek.
Egy fejében csöppnyi ész.
Nem lesz a sorsa túl nehéz!
Mi lesz veled, te egyfejű?
Mihez kezdesz itt jó Süsü?-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Zenekar, trotty, trotty,
zenekar, trotty!
Zenekar, trotty, trotty,
zenekar, trotty![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #1261 üzenetére
Tőlem is +1.
Az előbbieket propagandaképp irtam, még nem vagyok topic gazda (nagyszerű lenne, ha ilyen szélmalomharccal nem kéne vessződnöm), de ez a stilus és ez a hozzá állás a részemről, amit tehetek szaktekintélytelenül, emberi módon. Dgyurit nem vizsgáltam, nem néztem, annyi energiám nem volt. Egyébként dgyurival nincs jószerivel semmilyen barátság, nem barátkozós tipus.
A sok adok-kapokot akarom elkerülni, amik felháborodáshoz, sértődéshez vezetnek. normális hangnemben MINDENT le lehet irni, a fapaci-dgyuri párbeszédben pl nem ez volt a jellemző (ismétlem, dgyuri fórumozási hibáit nem irom le, ebben a párbeszédben is volt az ő oldaláról is hiba, ebben a topicban).
Tegnap 3-szor fogalmaztam át a fapacinak irt monológot.
Értse meg mindenki, hogy ha ellenvéleményt fogalmaz meg, akkor tegye fölöttébb óvatosan, negativ jelzők nélkül, mert ha sértődés keletkezik belőle (nem egy, hanem sok), akkor az háborúskodáshoz, ellensékeskedéshez vezet. Tegyétek óvatosabban. Kultúráltabban. Elfér a lekötsögözés is, ha valaki szereti azt a stilust, de ismeretlenül tiszteljük a másikat egy olyan modorral, ami kizárólag a mondanivalóra vonatkozik.
Nem irok többet a témáról, igy is túlfogalmaztam. Lényeg, hogy legyen egy olyan eredménye a topicgazda választásnak, amiigyekszik ezt a folyamatosan előtörő problémát kezelni. -
rukh
senior tag
válasz salesman #1242 üzenetére
A megjegyzésem nem dgyuri (vagy bárki más) aláírásában szereplő eladási megjegyzésre vonatkozott, hanem (ahogy kezdtem) a PH szabályaira - kicsit sem furcsa, hogy pl. itt és most nem hirdethetek semmit, viszont két sorral lejjebb, az aláírásnak nevezett szövegrészben már igen? Csupán azért jegyeztem meg, mert nagyon sok jó elképzelés, a fórumozó egyéntől elvárt viselkedési forma fogalmazódott meg az előző hozzászólásokban, a PH pedig a saját maga által leírtakat lazítja fel azonnal.
A megjegyzésed, hogy miért nem foglalkozok másokkal, természetesen abszolút objektív és kicsit sem személyeskedő, nem igaz ?Üdv mindenkinek, Rukh
-
szazbolha
addikt
válasz #10726912 #1272 üzenetére
"Értse meg mindenki, hogy ha ellenvéleményt fogalmaz meg, akkor tegye fölöttébb óvatosan, negativ jelzők nélkül, mert ha sértődés keletkezik belőle (nem egy, hanem sok), akkor az háborúskodáshoz, ellensékeskedéshez vezet"
.
Nehari... szerintem meg te értsd meg, hogy a PC-ség kora lejárt. Már nem trendi.
Nem jött be... nem volt elég emberi, nem volt rá vevő a többség, csak tűrte egy darabig azt amit te most itt erőltetni próbálsz.
.
Itt (és hifi-s fórumokban) szinte kivétel nélkül felnőtt emberek, felnőtt férfiak beszélgetnek érett egóval és önképpel, felelős élettel, családdal, bejárt életúttal a hátuk mögött.
Nem babaszínház ez. Nem aranyos kislányok járnak ide ki tudja milyen okból.
Legyen már annyi engedékenység benned, hogy mindenki a saját elképzelése szerint fogalmazhassa meg a véleményeit és ellenvéleményeit, akár negatív jelzőkkel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szazbolha #1275 üzenetére
nincs harag, ezt nem érted talán, hogy ellentétes véleményeket leirni harag nélkül kell. Akkor is, ha igazad van. tehát nincs okom haragudni, nem sértettél meg.
Szerintem Te érts meg valamit:ez, amiket leirtam, szabály, nem kérés.
Megérteni és elfogadni KELL. Mindegy, ki rak rendet.
Megvolt a lehetőség, nem tudott vele élni a fórum. Sértegetés volt, személyeskedés.
Nem erőltetem. Hanem KÖZLÖM.
IDE férfiak járnak, akik nem akarnak alpári, lekezelő stilussal szembesülni, ha eltérő vélemény miatt vita alakul ki. Innen hifiről alkotott vélemény miattSENKINEK nem kell elmennie, mert olyan a fogadtatás, ami miatt úgy érzi, nincs helye tovább.
Semmi nem indokolja a vitapartner megsértését. SEMMI. Ez nem az a topik, ahol ez meg lesz tűrve.
Nincs harag, ha nem értetted meg, hogy ezt kötelezően el KELL fogadni. Alapszabályok alapszabálya. Mindentől alapabb szabály. Férfiak egymást tisztelve beszélgetnek a hifiről. ENNYI. -
szazbolha
addikt
válasz #10726912 #1277 üzenetére
Én harag nélkül írtam, amit írtam.
Tudod... még abban az évezredben éltem a fiatalságom, amikor a véleményeket erősen korlátozták. Nem voltam lázadó, csak éltem és tűrtem, mint mindenki más.
Többé nem teszem ezt gondoltam 89-ben, mert nem kell tennem, és mindenhol felszólalok, ahol a jóemberség és a nem tudom mi nevében megkezdődik a véleménykorlátozás, meg a ki mit mondhat meg a milyen hangnemben, meg a kirekesztés.
Ezek egymásból következő dolgok. -
szazbolha
addikt
-
törölt tag
válasz szazbolha #1280 üzenetére
én is harag nélkül irtam. Mindenkinek indulat nélkül irtam. Nem vélemény korlátozást akarok, akarunk, hanem a vélemény szabadságát akarom, akarjuk biztositani azzal, hogy személyeskedés ne lehessen jelen. Irhasd le a dolgaid úgy, a gondolataidat úgy, hogy azok miatt ne sértegessenek. Ennyire egyszerű. Csak és kizárólag a tisztelet legyen eltérő vélekedéseknél kialakuló vitáknál is. A kultúrához hozzá tartozik. Ez meg ilyen topik
-
törölt tag
válasz szazbolha #1275 üzenetére
"szerintem meg te értsd meg, hogy a PC-ség kora lejárt. Már nem trendi.
Nem jött be... nem volt elég emberi, nem volt rá vevő a többség, csak tűrte egy darabig azt amit te most itt erőltetni próbálsz."Most már kicsit valamiféle beleállás végett éppen annak írsz olyasmit, amivel a legkevésbé te értesz egyet, akinek leginkább nem kéne írnod olyanokat. Te éppen a PC-ség mintaképe szoktál lenni a PH! fórumokon, tehát nem a saját gondolatodat adod, amikor arról írsz, hogy a PC-ség kora lejárt. Hiszen te magad éppen a PC-séget műveled. Éppen azt műveled mindig, amiről Tigris beszél - és ami a kulturális szalon mintája. Mármint általában műveled a PC-séget, mert most nem teljesen, most már kissé saját magadat kifordítva mondasz ellent, kicsit már az ellentmondás kedvéért.
A PC-ség definitíve maga AZ emberi, eleve a fogalom azt mondja, hogy emberi. A PC-ség méltányosság, egyenrangúság. Társadalmi korrektség. Maga az emberi. Ez a kulturális szalon pedig azért készült, hogy PC-ség legyen, azaz emberi, azaz méltányosság, egyenrangúság. Te is ezért jöttél ide. Vannak, akik nem ezért jöttek ide. Pedig ide ezért lehet jönni, ez itt erre való, ezért készült. Helyi utópiának, szigetnek, függetleníteni akarván magát attól, hogy odakint nem "trendi". Jobb helyeken, szerencsésebb társadalmakban továbbra is minden korábbinál trendi a PC-ség. -
szazbolha
addikt
válasz #71562240 #1285 üzenetére
Nem tudom mások miért jöttek ide. Én azért, mert szeretem olvasni mások véleményét az egyik hobbymmal kapcsolatban, sőt azon túl is.
Esetleg néha elmondom a sajátomat is, mert itt legalább hasonló érdeklődésű emberek vannak.
.
Problémásnak tartom amiről most diskurálunk. Kár érte... pöttyöt hagy.
Kezdetben úgy gondoltam végre egy hely, ahol nem lesz moderálgatás, nem lesz kollektív kirekesztés, elüldözés.
De az itt lévők egy része ezt kívánja és kívánatosnak tartja.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz salesman #1269 üzenetére
"Python 4
Tigi 4
Dgyuri 2
Pazolini 2"Abszolút egyetértek szazbolhaval, de úgy látszik, mindenképp lesz topikgazda.
Tigris szimpatikus fórumos, naiv és jószándékú. Már többször nem tudott megfelelni az általa is lefektetett szabályoknak, sem objektivitás, sem elfogulatlanság, sem példamutatás terén, viszont önkritikát is gyakorolt, és rajta látom az esélyt, hogy tud változtatni, mostanában kapott egy kis eligazítást, mi nincs rendben a működésével. Gondolom ő lesz az egyik topikgazda.
Python vagy Pazolini........ Szélsőségektől, dühkitörésektől mentesek, nem derült ki róluk irányultság és elfogultság, szövegértésük rendben van. Mind a kettő alkalmas lehet, de mivel Pythonnak már úgyis van 4 szavazata, én Pazolini-nek adom az enyémet.Akárkik lesznek a topikgazdák, erre oda kellene figyelni:
[link]
[link]
Tehát az arányok! Nem minden minősítés káros, nem minden kemény szó kerülendő, nem kell nullára redukálni az ingerküszöböt, mert a fürdővízzel kiöntjük a gyereket is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #1291 üzenetére
Már a nosztalgia se a régi...
-
salesman
őstag
válasz dgyuri0123 #1295 üzenetére
Kedves Gyuri,
nagyon sajnálom, de kérésedet tiszteletben tartom.
Tehát a szavazás aktuális állása:
"Python 4
Tigi 4
Pazolini 3
Zárás: kedd 24 óra
Hajrá!Türűűűdrááá!
-
python1
veterán
válasz salesman #1298 üzenetére
Én Tigi +1 és Pazolini fórumtársra is +1 szavazatot adok .
Szépen vissza áll minden, lecsillapodnak a kedélyek, hagyni kell kis időt mindenkinek, valóban ilyenek vagyunk, de ettől színesebb a világunk. Viták kellenek amolyan fórum jelleggel, rendőr valóban nem kell, de egy mérleg mindenképp , na meg egy szép nagy tükör ,amibe néha bele kell nézni mindenkinek.
Számomra itt mindenki egyenlő partner, bármennyire is mások a véleményeink, de szerintem mindenkinek valamilyen szinten hagyni kell "kifutót".Sokszor valaki csak közölni szeretne felénk vagy a külvilággal valamit, amit megélt a maga kis hifi világában, de azért azonnal nem kell csípőből lőni rá. Rengeteg téves vagy félreértett dolog van ebben a hobbiban, de az biztos, hogy sincs 100%-os rendszer,megoldás bármennyire is szeretnénk. Szerintem fórumozzunk tovább.
Néha pedig majd emlékeztetjük egymást, hogy lehet ezt másként is csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest