- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #92251648 #1753 üzenetére
Dr. Aix-ot követem néha online (Dr. Mark Waldrep), jó dolgokat mond a Hi Res audiorol is (mi lenne az, és igazából mi NEM az). Oszlatja a felhôt a fejekben, az erre épült ipar meg vakarózik hevesen, kavics a cipôjükben. Értékelem a munkásságát és amikor tiszta vizet önt a pohárba.
Sajnálom, h kihalós szakma.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
perempe
addikt
válasz Dißnäëß #1748 üzenetére
szólhat ott is jól, nagyobb szabású daraboknál, ahol van pl. komolyabb kórus, jobb lehet egy pódiumerkély --az NFZ Német Requiemje előtti művet onnan hallgattam 1 hónapja- az első soroknál. az Erkelben pl. az emeleti oldalpáholyokban az említett teste a hárfának hiányzik.
én csak a Zeneakadémia és a Müpa között mondtam, ill. mástól is hallottam, aki sokat jár.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
törölt tag
1A.; "...lehet vitatkozni, hogy a MÜPA, vagy az akadémia sikerült-e jobban akusztikailag... de nem érdemes, mert a kettő tervezése között eltelt egy évszázad."
2A.; "...nem egymáshoz érdemes hasonlítani a kettőt, mert két totálisan másfajta és más méretű terem."
1B.; "Jogosan összevethető a két helyszín, hiszen azonos funkció, műsor, felhasználás céljára jöttek létre..."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #1757 üzenetére
Csak egy kis hősi kategorikus szillogizmus.
-
törölt tag
válasz #71562240 #1756 üzenetére
Igen, belátom, mondataim valóban ellentmondásosnak tűnhetnek. Azt szerettem volna ezúttal is, amit máskor is, hogy a beszélgetésnek ne az legyen az egyetlen kérdése, hogy melyik a jobb/rosszabb, mert technikai kérdésekben ennek nincs értelme. Nagyon sok szempont van, amik mentén összevethető a két eset, hiszen sem méretben, sem funkcióban nem térnek el lényegesen, de hogy melyik a JOBB, arra nincs válasz.
-
törölt tag
Ha van valakinek tapasztalata, vagy ismer olyasvalakit, vagy Skoda elvtárs hallott már madarakat csiripelni olyasvalakiről, akinek lehet arról tudása, hogy egy Nuprime HD-AVP-ben mi lehetne a módja a csak külső USB-B bejárattal rendelkező sztereó DAC belül történő rákötésének a pendrájvot, HDD-t fogadó USB-A aljzatra úgy, hogy azt a készülék multimédiás DAC-ját kezelő firmware is kezelje, most már ne tartsa magában az információt, ha eddig tette is. Ugyebár az a baj, hogy adathordozóról a készülék sokcsatornás multimédiás DAC-jára megy a zene is, pedig az lenne jó, ha a jelenleg csak külső futóműről elérhető sztereó DAC-jára menne. Oszt jónapot.
A support válasza az volt, amit eddig is tudtunk:
"It is more complicated than that, which is the reason why we did not include this feature in the AVP. The input of the 2 DACs are entirely independent, hence the firmware mainly controls the multi-channel portion, and only switching the input to the stereo DAC when using the USB input." -
gelbelex
őstag
válasz RetepNyaraB #1757 üzenetére
Bizonyára nem lesz folytatás, hiszen
- ... illendő az írott szövegbe belelátni a barátságos gesztusokat ...
- illendő az ... önérvényesítő nemviselkedésformák helyett az írott szövegből azt kiolvasni akarni, amit a szerzője abba bele akart írni!!!!!"Peace. Mindhármótok témábavágó hozzászólásait szívesen olvasom.
Érdekesek, értékesek. Bármelyik nélkül szegényebb lenne a topik. -
rukh
senior tag
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a hozzászólásokat tisztes magyarsággal és tartalommal írná mindenki, hogy ne kelljen találgatni, belelátni, kiolvasni stb. .....
Üdv mindenkinek, Rukh
-
törölt tag
válasz fehér_ember #1691 üzenetére
Mindkét felvetés nagymértékben igaz. Kis megszorítással. Ha videón nézek-hallgatok egy zenei előadást, akkor a videó gyengébb hangminőségét ellensúlyozza a látvány, és ha becsukom a szemem, érezhetősebb, hogy gyenge az a hangminőség. Élő előadáson ellenben, ha becsukom a szemem, alkalmasint a jó hangminőséget érzem még jobban, mint nyitott szemmel.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #71562240 #1765 üzenetére
Kérdés persze, mit értünk videón; a tyúbot, vagy egy jól rögzített DTS-HD streamet 10-20Mb/s átvitellel. Ettől még az élőt nem veri semmi (kivéve, ha kicsit kevés a basszus ).
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #71562240 #1765 üzenetére
Nálam is pont így működik.
Pat Metheny koncerten legutóbb nem láttam semmit, mert a szervezők állati szarul oldották meg az egész megmozdulást, így aztán kénytelen voltam (inkább) csukott szemmel ülni, hogy ne zavarjanak a külső körülmények. Na... az idegeskedés helyett előkerült a zene is, mert a "látvány" nem rombolta az illúziót. De ha nincs ez a helyzet, akkor is ugyanaz van, hogy csukott szemmel jobb. Zuglói Filharmónia koncerteken (Szent István Konziban) úgy tűnhetett bárkinek, hogy végigalszom a koncertet, pedig csak élveztem a zenét. Otthon kell a képi támogatás is, mert a hang sajnos "némiképp" elmarad az élőzenétől. Viszont, ha már Pat Metheny... ősöreg DVD-i olyan mocskos jól szólnak "videóról", hogy csukott szemmel is simán élvezhetők. Pl. Speaking Of Now Live, vagy We Live Here. Nyilván az élőzene szintjét nem hozza, de így sem rossz.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #1767 üzenetére
"Nyilván az élőzene szintjét nem hozza..."
Eleve nem is hozhatja, hiszen elektromos, hangosított gitáron játszik, tehát soha nem hallható élőben. Nekem azért sikerült háromszor is, nagy élményt adott mind. Akkoriban még nem volt szimfonikus zenekari kíséret, ami nekem nem kedvencem, az új lemezen sem szeretem.
Sok év kihagyás után pár hete jelent meg egy új albuma (From This Place), nagy felbontásban is elérhető online áruházakban. Sajnos betegsége miatt ezen már nem játszik a pár napja elhunyt Lyle Mays és a bőgős Steve Rodby is csak produceri feladatokat látott el a felvétel során, csak a dobos Antonio Sanchez maradt a régi csapatból. Dolgozik az idő.
-
fehér_ember
addikt
Én általában szoktam érteni mindenkinek a mondanivalóját; ha véletlenül nem, akkor az azért van mert sietve (esetleg átugrosva részeket ), nem eléggé odafigyelve olvasom.
Ellenben a saját mondandóimmal, amiknél tényleg nem vagyok biztos benne hogy
mindenki érti-e
A #1761-et meg azért töröltem , mert igazából csak kötözködés lett volna -
RetepNyaraB
veterán
válasz dgyuri0123 #1770 üzenetére
Meg ám, két hete talán. Nagy veszteség. Ráadásul relatív fiatalon.
Ritka érzékenyen játszott.Viszont nemrég szülinapja volt pl Ralph Towner-nek (80) és Jan Garbarek-nek (mittudoménhányadik, de ő se sokkal kevesebb).
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz RetepNyaraB #1771 üzenetére
Süldő koromban nevetséges figurának gondoltam Lyle Mays-t. Utólag is szégyellem. Aztán megszerettem Metheny zenéjét... többé nem gondoltam nevetséges figurának.
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #1770 üzenetére
Szerintem sokan örülnénk, ha a párunk 63 évesen úgy néz majd ki, mint Bremnes. Kedvelem zenészként és nőként is, bár a skandináv nők keménysége néha riasztó.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #92251648 #1773 üzenetére
Ez nem vitás.. Viszont a hangja vesztett picit a fényéből. Ettől még szeretem, de az idő nem kímél semmit és senkit. ...demokratikus intézmény...
De ha már beszélünk... Nem tudod esetleg, hogy ebben a jumperben milyen draut lehet? Réz-arany, vagy ezüst-arany? Csak kíváncsi lennék rá, ugyanis már nálam zenél. Amúgy nem befolyásol semmit.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #1774 üzenetére
Ez egy sok évvel ezelőtti Luxor Gold lehet ezüst/arany vezetővel, de csak tippelek.
-
szazbolha
addikt
válasz RetepNyaraB #1771 üzenetére
Jan Garbarek... lencosra hallgattam a lemezeit anno. Talán még yugóból is hozattam. 10-en éve még eszembe se jutott. Kösz.
Most talán egyszerűbb, TIDAL-on egyből megvan.
.
Az egyik nagybátyám zenélt, inkább csak amatőr szinten. Nála halottam kaziról először. Mindent felvett kazettára és úgy hallgatta, mert vigyázott hanglemezeire. Ezt egészen a 2000-es évek elejéig csinálta amikor elvitte a cigi.
Sok zenét, művészt nála ismertem meg.
Polgári lakása antik bútorokkal és festményekkel volt tele, olyan volt mintha egy szentélybe mentem volna zenét hallgatni. -
törölt tag
válasz Pazolini #1764 üzenetére
Epilógus v2.0
Nem akartam én már erre semmit, de annyira zseniális lett az eseménysor, hogy végül nem állom meg a hattyúdalt.Valószínűleg az évtized leglátványosabb freudielszólásai közé tartozik kammerer kolléga újbeszéljére hivatkozni
1. alig néhány órával éppen azután, hogy az Igazság Minisztérium (sokadszor) hibázva (sokadszor) másfél órán belül felejtette el, hogy akkor most Keletázsiával vagy Eurázsiával harcolunk,
2. majd hogy éppen kammerer kolléga igyekezett többek között éppen e helyzethez illő nyelvi leleménnyel is (lásd Skoda elvtárs) jótékonyan elterelni a figyelmet az Igazság Minisztérium enyhén szólva nem igazán hatékonyra sikeredett duplagondol újbeszél közleményéről...[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz #71562240 #1779 üzenetére
Jó vagy a szeren! Jól lógsz a szeren...
Ezt értékelem.
Őszintén szólva én csak reagáltam egy felvetésre, és tény, kazinczys elánnal tudod belevetni magad a mondatszerkesztés és a szóalakítás retorikájába. Nincs gondom az egyéni szófacsarásaiddal, de lehet, sokak dolgát nehezíted meg vele. -
Pazolini
senior tag
válasz #92251648 #1781 üzenetére
Szerintem épp az állaspontok sokfélesége adja itt a színt és ez ad(na) lehetőséget a színvonalas vitára. Több itteni kollégának állna jól amúgy a blogírás (is), lényegében te is megteszed ezt a luxoron.
Kammerer olyasmi figura a vitában, mint József Attila volt emlékezők szerint, aki hogy úgy mondjam, nem volt könnyű ember. (Fajsúlyos volt.) -
törölt tag
válasz Pazolini #1780 üzenetére
Erre se akartam volna, csak hát a most éppen (sokadszor) Béke Minisztériummá avanzsált Igazság Minisztérium kommünikéje a pozitív hozzáállásról és a sokféle álláspontról (most éppen ott tart az Igazság Minisztérium, hogy éljen az álláspontszabadság)...
Szóalakításos retorikáról hunglisholóknak - lásd még pozitív hozzáállás, lásd még álláspontszabadság.
Az élő oratórium tisztán akusztikusan való előadásából, vagyis az élő oratórium kényszerű kisegítő hangosítás nélkül történő előadásából, azaz az élő oratórium gépi kiegészítés nélküli, tehát valóban élő előadásából se én szóalakítottam Live-ot. Vagyis ha már hunglishozunk, akkor mondjuk az "alive"-ból se én szóalakítottam Live-ot - a "Live" jellemzően elektromos és elektroakusztikus pop-rock-jazz terület angolszász kiszólása koncertturnékra és koncertlemezekre elsősorban a hatvanas évek óta (a magyar popiparban egyébként eredendően turnénak, koncertnek és koncertlemeznek szokás nevezni ezt a bizonyos fajta "Live"-ot, tehát ha például az élő oratórium téma szempontjából totálisan illetéktelenül felemlegetett David Gilmour magyar lenne, minden bizonnyal nem sej az lenne arra írva, hogy éljen a szabadság a'la Igazság Minisztérium, hanem olyasmi, hogy David Gilmour Turné vagy David Gilmour Koncert, de ha olyasféle, szintén elterjedőben lévő hunglish lenne arra írva, hogy David Gilmour Élő, annak az Élő-nek se lenne semmi köze a témához, miszerint élő oratórium valóban élő előadása, amely élő oratórium valóban élő előadása megfogalmazást ugyebár a per pillanat éppen az álláspontszabadságra hivatkozó Igazság Minisztérium nem akart leginkább megengedni, terelvén más, nem odaillő témák felé, lásd például David Gilmour). Az "alive"-ból is az Igazság Minisztérium csinált "Live"-ot - a kibicek segedelmével. Egyébiránt nem emlékszem, hogy valaha is hangversenyplakátra vagy koncertfelvételű hanglemezre olyat láttam volna kiírva, hogy
"Hildegard von Bingen - Ordo Virtutum Live".
Vagy hogy
"Kurtág György - A boldogult R. V. Truszova üzenetei, szopránhangra és kamaraegyüttesre, op.17 Live".
(Bizonyára persze erre is van szabályt erősítő kivétel, manapság mindenre van.)
Nem én lájvoltam az "alive"-ot sem - szóalakításos retorikailag.A Nuprime szöveg első mondata pedig ugyebár pszichológiai kísérlet...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pazolini #1782 üzenetére
"Szerintem épp az állaspontok sokfélesége adja itt a színt és ez ad(na) lehetőséget a színvonalas vitára. "
Szép gondolat, szívesen egyet is értek vele. Azonban a sokszínűség - a hangerőhöz hasonlóan - önmagában még nem biztosítja a magas színvonalat, hanem csak megadja a lehetőségét (ahogy Te is írtad). Vannak szakmai alapvetések, amiken csak a laikusok képesek vitatkozni. Mi itt elvitázhatunk róla, a fekete gólyák milyen vonulási útvonalat követnek, de a szakik ezen nem vitáznak, mert tudják a valós választ.
A blog azoknak való, akiknek sok a mondandójuk, de nem akarják megvitatni a témát és/vagy nehezen viselik az ellenvetéseket. De persze vannak olyan terjedelmes témák, amik túlfeszítik egy fórumos hozzászólás kereteit, ezeknek jobb felület egy blog, durvább esetben egy könyv.
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #1778 üzenetére
Ha már a szomszédban Snowy White, ezt gondolom ismered - mármint a koncert-DVD-t?
https://www.youtube.com/watch?v=NDTWsuyDYRM -
törölt tag
válasz Pazolini #1785 üzenetére
"Skoda elvtárs a beszédében kiemeli: ...A beszédemben kiemelem, hogy nagyn... irt nagyon értékelem a tényeket, a jelentőségét, hogy a találkozó... hhh eltárs... beszédében kiemeli, és nagyra értékeli annak a tényeknek a jelentőségét, hogy a találkozón... találkozó alkalomra, hogy mély elvtársi és baráti kapcsolatot szövődjék, a fehér asztalnál... művészek és a munkások... értékelő művészek és a munkásokat élt élére... keltő munkások között. A beszédben aláhúzzuk a vélemény..., hogy minden bizonnyal mint a művészek mind a munkás elvtársak hogy mind... két és fél... ...bamm... ...mi ez... A beszédben aláhúzza véleményt hogy mind bizonnyal művész hogy mind munkáselvtársak... hogy mind két fél hasznosítani tudja majd ennek a baráti találkozónak élményeit, tabasztalatiiit..., a melynek a Skodaelvtárs a maga a párbizottság kezében sok siker és erő egészséget kíván. Elvtárs beszédében kiemeli. És nagyra értékeli annak a tényeknek és jeletőségét hogy találkozó alkalomra..., hogy mély elvtársi és baráti kapcsolat szövődjék. A fehér asztal művészek és munkások... a munkások értékelő a művészek és munkásokat... értékelések keltő munkások között. A beszédben el... aláhúzza a véleményt... hogy minden bizonnyal mind művészek mind munkás elvtársak hogy mind kétféle hasznosítási... tudja... hogy majd ennek a barátt... találkozónak élményeit tapasztalait, amelyhez a Skoda elvtárs a maga a párbizottság nevében sok siker erő egészséget kíván..."
-
salesman
őstag
válasz dgyuri0123 #1789 üzenetére
Me' romlik a filhallásod...
Én pont fordítva érzem.
[link][ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #1789 üzenetére
Ez egy igennagyon szép koncertprogram volt anno, három olyan gitárossal, akikből egy is bőséges - no és három olyan kóristával. Nézd meg ebben a Youtube minőségben, nekem megvan DVD-minőségben is, ha érdekel. Tényleg veszett jó koncert.
Egyébként is, Waters azért csak-csak nagyobb volumen mint Gilmour - persze nagyobb seggfej is. -
törölt tag
válasz salesman #1792 üzenetére
Elég háklis természete van és volt mindig is. Szeret világmegváltó önjelölt próféta módján viselkedni - ami egyébként nem is lenne olyan nagy baj, ha nem cseszte volna aktívan szét az ereje teljében levő Pink Floydot a Wish You Were Here után, fokozatosan kiszorítva a hozzá közeli képességű többieket úgy a zeneszerzésből mint a koncepciókészítésből. A hetvenes évek vége óta önnön szobraként hajlamos viselkedni bármilyen helyzetben.
No persze, ő nemcsak önjelölt próféta, hanem valóban tud zseniális lenni, Gilmournál is jobb zenéket alkot szólóban is, tehát ilyen szempontból nem alap nélküli, amit művel, de ha visszautalunk a Pink Floydra, ott Gilmour és Wright is majdnem akkora zeneszerző mint ő, és Mason is egész jó volt, ha kellett, és nagyrészt Waters nyomta el őket az utolsó időkben. (Végül a Final Cut-ot már egyedül csinálta, vindikálva magának a Pink Floyd nevet, ráadásul az A fal idején szerződésbe vette, hogy Wright ki van rúgva és nem térhet vissza soha a zenekarba, például ezért nem is szerepel Wright neve a Momentary Lapse of Reason-ön.)-.-.-.-.-.-
Furcsa a legutóbbi lemeze, az Is This the Life We Really Want?. Kicsit amolyan Hattyúdal-szerű, mint Bowie Blackstarja vagy a Black Sabbath 13-a, ellenben azok tökéletesen friss zenék, míg Waters Is This...-e kicsit gyanús, mintha egy önmagát túlélt önszobor mondanivalókifogyása lenne. Másik oldalról tekinthető a révbe ért művész végső letisztultságának is...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz salesman #1794 üzenetére
Dehogynem. Most írta le K elég jól, hogy miért. Mellesleg már a nyolcvanakárhányas berlini Fal koncert idején is szarrá volt égve művészileg, én nem bírom megnézni azóta. De ezen nem folytatok flémet; ha Neked tetszik, az a fontos számodra.
[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
válasz RetepNyaraB #1796 üzenetére
Ezek szerint Lennon, Blackmore, Hackett és még sokan mások is seggfejek..
Téma le(s)zárva.Türűűűdrááá!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz RetepNyaraB #1796 üzenetére
A berlini Fal koncert szerintem szörnyű volt. Azóta a közelébe sem mentem.
"csak a zene van"
-
szazbolha
addikt
válasz salesman #1790 üzenetére
A "Mother" az egyik kedvenc számom. És zavar mikor nem úgy hallom ahogy az eredetin LP/CD-n meg van. Tudom hogy koncert, ha ott lennék talán nem zavarna.
Egyébként a spoty-n is ez a legidegesítőbb keresésnél. A találatok jó része nem az eredeti, legyen az HOBO, Pink Floyd, Sziámi bármi. Még a remastered is más tud lenni. -
salesman
őstag
válasz szazbolha #1799 üzenetére
Én pont fordítva szeretem. Azért szeretem a koncerteket és a koncertfelvételetket, mert más, mint az eredeti lemez. Egy kis szóló, egy kis improvizáció, egy kis többlet...
[link](#1798) dgyuri0123
Ne is menj, mert már lebontották![ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest