Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Matska

    senior tag

    válasz bmxbandita #6449 üzenetére

    Szabadságon voltam, egy nagyobb projekt részeként készült ez a kép. Egy másfél- két perces timelapse videót akarok összerakni, ehhez 6 éjszakán volt kint 2 gép, változó időtartamban, az egyik fix állványon, a másik Skywatcher Star Adventurerrel. Egyszer mikor 1 körül hazaértem, eszembe jutott, hogy végül is a mechanikát a géppel ráálíthatnám a radiánsra, beprogramozom, aztán hadd készüljenek a fél perces expók ezer számra, amíg fel nem jön a nap. Aztán egy második estén is így tettem, végül a maximumkor mentem el erre a helyszínre, ahol már úgy kellett a rendszert felállítani, hogy a megfelelő kompozícióban kövesse le az eget, mint ahogy az előző két napon is tette, ahhoz, hogy az előtérrel se kelljen "csalni". Nem akarom megkapni, hogy bezzeg nem is úgy és ott voltak a csillagok, ahogy a képeken látszik.
    Miután mindez megvolt, a külön kiexponált előtérről lecsaptam az égboltot, a kb 1500 db égboltról készült képből stackeltem 100-at, plusz rápakoltam a Perseidákat, és hozzáillesztettem az előtérhez úgy, ahogy a helyszínen látszott volna a valóságban este 22:30 körül.
    Ennek a megoldásnak köszönhetően a horizont alá is kerültek hullócsillagok sajnos, legközelebb átgondoltabban oldom meg.

    Amúgy radi8tor-nak igaza van, elég hervatag volt az idei termés és a felhő is sok volt éjfél-1-ig itt a dél-dunántúlon. Mindhárom éjszaka pirkadat előtt jöttek többnyire.

    Ezenkívül a Pusztatornyot szerettem volna előtérbe állítani, de ott meg égigérő kukoricás van körülötte az idén.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/

Új hozzászólás Aktív témák