Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TESCO-Zsömle

titán

válasz zka67 #2686 üzenetére

Ilyet találtam kit-be is. Ami a gond: LCD nem jó. Nem fér bele a designba. Egyrészt mert kék, másrészt mert az erősítő függőleges kialakítású lesz, így vízszintesen nem fér bele.

Mindenképpen LED-soros visszajelzés kell.

Igazából azért érdeklődtem a nehézség iránt, mert semmi tapasztalatom és hozzáértésem nincs mikrokontrollerek terén.

• TESCO-Zsömle

titán

Sziasztok!

Kéne nekem egy erősítőhöz egyedi beviteli és visszajelző szerv. Erre mennyire alkalmas az Arduino és mennyire lenne bonyolult ezt kivitelezni?

Konkrétan arról van szó, hogy a hagyományos potméteres-kapcsolós megoldásokat szeretném lecserélni. Tudjátok, hangerő, mély/magas hangszín, balance, forrásválasztás, kimenetválasztás. Semmi extra. Ezt szeretném minimum forgóenkóderes megoldással, de inkább érintés-vezérelve megoldani. És itt most nem érintőkijelzőre vagy fóliára gondolok, hanem mint mondjuk ami az egyik nagyon régi TV-n is volt, hogy csak hozzá kellett érni egy fémlaphoz és akkor a közepén levő piros led jelezte, hogy átugrott oda a csatorna. A lényeg, hogy minél könnyebben el tudjam rejteni a beviteli szerveket és a lehető legkisebb erőt igényelje a vezérlés maga. Visszajelzésnek meg mondjuk egy-egy sor LED-et gondoltam. Ha ezt meg tudnám fejelni egy távirányítóval, az maga lenne a tökély.

Mindezt a lehető legkisebb helyen. Nem tudom ez mennyire egyszerű/bonyolult így, régóta szemezgettem ezzel a platformmal meg a programozásával de soha nem jutottam oda, hogy akkor neki is vágjak, szóval 0 elméleti/gyakorlati tapasztalatom van e téren. Forrasztani tudok, LEGO-zni tudok.

Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák