- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz Habell #46599 üzenetére
Szia! Az alkalmazás beállításai értesítések itt a "diszkrét" (vagy hasonló) kapcsold ki! Mivel ez némítja az alapban hanggal beállított értesítéseket. Sajna ezt minden alkalmazásnál végig kell játszani, nincs "mindenható" beállítás.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Habell
tag
válasz svgyula #46601 üzenetére
Köszönöm. A dolog érdekessége, hogy megint érkezett egy frissítés a telefonra most már 13.1, és ezzel visszatértek az értesítési hangok is.
( érdekes, hogy egy éve vásároltam az Oppo Reno5 5G telefonomat és egy év egy hónap után jelezte először, hogy frissítés elérhető, ezt megcsináltam és két nap alatt 4 újabb frissítés jött rá, remélem most már elég friss minden ) -
svgyula
addikt
válasz Habell #46602 üzenetére
Hát a frissítéssel nem vagy egyedül! Nálam az első bekapcsolás után volt frissítés aztán mindet kézzel raktam fel, mert nem jelzett a telefon és nem is talált! Még szerencse a DXA oldalon felrakták mindig az aktuális frissítést. Az mindegyik hiba nélkül felment! Én mindig mondom és tartom is azt az állítást mi itt a "sötét balkán" kategóriába vagyunk sorolva! "Van de nektek nem jár!" Méghogy Európa haha.....
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
scdlsc
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Van egy Motorola Defy+ MB526 készülékem. Gyári állapotra visszaállítva. Android 2.3.6 van rajta. Azzal ugyebár nem érhető el a Play store. Valahogy lehet rá rakni mondjuk egy CyanogenModot, amivel elérhető lenne?
Köszi.
-
crok
Topikgazda
válasz scdlsc #46604 üzenetére
Nem hiszem hogy erre létezik minimum 4.4-es bármilyen ROM így 10+ év után ami még elérhető. Android 4.4 KitKat ma a minimum amiről már be lehet lépni platform szinten. CyanogenMod 11 volt a 4.4.. XDA-n van találat de elérhető && letölthető file-okat nem látok. Itt nézz szét XDA-n, hátha van olyan thread amiben valaki újrahosztolta esetleg valamelyiket..
-
zoltanz
nagyúr
Milyen appal vagy honnét lehet megnézni telefon támogat-e Hdmi kép küldést Usb-n?
Milyen appal vagyterminalos paranccsal lehet megnézni a Mesa verziót? (
inx
i nem írja úgy mint Linuxon Debian on)[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
Régóta akadályoz egy probléma, ezzel kapcsolatban szeretnék infót, tanácsot kérni.
Jó ideje nem használok már a telefonban SD kártyát, a képeket is a telefonba mentem, időnként készítek róla backupot, de csak ömlesztve, felhős mentés nincs.
Az a problémám, hogy ha valamiért a PC-re le akarok menteni egy képet, akkor a windows vagy 5 percig tallózza be a DCIM mappát a rengeteg kép miatt, és ezt minden újra csatlakoztatáskor, vagy mappaváltáskor eljátssza.
Így pont annyira nehézkes a tallózás, hogy esélyt se adjon ritkítani a képeken, esetleg kategorizálni őket, így meg a képek mappa egyre csak hízik, feleslegesen.
Van valami workaround arra, hogy a win egy pendrive-hoz hasonlóan közel azonnal tudja olvasni a képek mappát, úgy hogy az a telefon belső tárhelyén van?
Persze megtehetem hogy lementem a képeket és "offline" válogatok, de ezt ha lehet, a natív mappán szeretném megtenni, szépen folyamatosan, amikor időm van rá.
-
svgyula
addikt
válasz DeFranco #46610 üzenetére
Szia! Én már túlléptem ezen. Ha telefonról másolok gépre akkor a jelenlegi telóm gyorsabb (USB3) mint a merevlemez! Ha a telefonra másolok akkor szintén. DE! amikor a pc-ről akarok a telefonon bármilyen a másoláson kívüli műveletet végezni pl megnyitás, áthelyezés, akkor az van amit leírtál! Én mentem a képeket azonnal pc/USB HDD majd a telefonon a tc-vel ürítem. Mint írtam ha megcsinálod a rendezést pc-n(fényévekkel könnyebb) a visszamásolás már gyors de ne akarj műveleteket pc-ről androidon kezdeményezni. Még egy szaros 5kb-os txt file is 8-10mp mire törlődik. Nyilván az oda vissza kommunikáló parancssorok, meg ilyen olyan jogosultság ellenőrzés tesz keresztbe.
-
westcoastog
veterán
Sziasztok!
Unokaöcsém valahogy zárolta a telefonját, indítás után jelszót kér a készüléke, állítólag állított be valami zárat, de szegény gyerek nem ért a dolgokhoz így elmagyarázni sem tudja hogy mit csinált....
És állítólag azt írja be amit megadott de hogy mégsem fogadja el a telefon...
Hogyan lehetne ezt a zárolást levenni a telefonról?
Valamilyen Samsung galaxy-ja van.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz westcoastog #46612 üzenetére
Olyan "sok tényt" közöltél, hogy erre csak 42 lehet a válasz.
Egyébként szerviz.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
westcoastog
veterán
-
melan
senior tag
Sziasztok! Egy olyan (elég súlyos) problémám van, hogy nem tudom frissíteni a google play szolgáltatások appomat. Történt ugyanis, hogy tegnap reggel befagyott a telefon, alig tudtam életet lehelni belé, a google play service 85%-át ette meg az aksinak. Estére értem oda (kipróbálva minden más opciót egészet a recoveryben a cache parti törlésig) hogy nagy nehezen leszedtem egy másik verzió apk-kát és feltettem. Így megjavult a telefon, nincs merülés. Ma vettem észre viszont, hogy ez egy 2008-as verzió, így nem indulnak bizonyos appok, pl. a simple. De nem tudom frissíteni sem a a Google play service alkalmazást sem.
Mit tegyek? Honnan tudnék leszedni egy megfelelő verziót, amit fel is telepíthetek? Galaxy S10 plus-om van.Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
kcsa
veterán
Szöveges jelszót (tehát nem pin - t) állított be. Ami persze attól még lehet csak számjegy is. Valamire csak emlékszik mit írhatott be, esetleg sim pinnel egyezőt? Google jelszóval egyezőt? Stb.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
DeFranco
nagyúr
csak találgatni tud, amíg engedi a gép, lehet egy idő után beállít cooldown-t az újrapróbálkozás előtt, szóval sokat nem érdemes vele random szórakozni.
én egyszer zártam ki magam így a telefonból, akkor még nem kellett megadni 72 óránként a feloldókódot, és nem nagyon volt más esélyem, mint kitalálni vagy google fiókból visszaállítást csinálni a telefonra.
kemény pár óra volt.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Nem tudom létezik-e töltő topik, kerestem de nem találtam.
Az mitől függ, hogy a telefon mennyi teljesítményt vesz fel töltés közben? Vettem pár hete egy Motorola G32-t és sajnos már nem kaptam töltőt hozzá a gyári dobozban (fuck Apple!). Elméletileg 30 W-os USB-C PD szabványt támogat, így vettem egy Cellex PD 30 W töltőt (Type-C PD 30 W és az USB-A része QC 3.0 18 W) mellé egy USAMS Type-C-Type-C kábelt, ami 100 W-ig bírja [link] és van rajta kijelző, ami mutatja, hogy mennyi a pillanatnyi töltési sebesség. E szerint eddig mindig 14 W-al tölti. Kipróbáltam az itthon lévő Samsung Type-C-s PD 25W-os töltőjével és szintén 14 W-al tölti. A kábel lehet a szűk keresztmetszet? Lehet laptophoz való inkább?
-
svgyula
addikt
válasz Fall-N #46619 üzenetére
Szia! Nem hiszem, hogy a kábel inkább a töltőfej! Az ilyennel játszottam én is sokat. Vettem a kocsiba több fejet, mindegyik
azt írta QC 3.0 meg bla, bla. A belseje meg ugyanaz volt. Egyet találtam (9eft) amivel valóban ment a gyors töltés. A hálózati adapterek ugyanilyenek. Mivel a nagy részük a max 12v/2A tudja.
Ami neked van az még ezt sem. Ugyanis a töltéskor már nem a szabványnak induló 5V van hanem emelt feszültséggel azonos áramerősség mellett. De ugye nem beszéltünk még a telefon-töltőfej kommunikációról. Mert ugye az is van a feszültség emelést a telefon töltésvezérlője kapcsolja a töltőfejben. Ez egy sima töltőnél amin a telefont órákig lógatni kell ilyen nincs. A gyári töltőfejek pl az enyém is már 12v/5A tud.
Nyilván a watt-ot ki lehet számolni ebből, meg a teljes töltési időt is. De ennek a gyári kábele már olyan mint a hajókötél. De nyilván nem 30w-os töltésről van szó hanem a duplájáról.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Fall-N
veterán
válasz svgyula #46620 üzenetére
Hát ez az USAMS kábel is jó vastag és merevebb, mint a régiek. Nézegettem a Hama GaN töltőt is, akkor lehet azért volt 9-12 ezer Ft (45W - 65 W)? Csak azért meglepő, mert az itthoni Samsung az elvileg nem gagyi minőségű, a 25 W-os. A Cellect 30 W-os meg elvileg ezeket tudja:
5V/3A (15 W), 9V/3A (27 W), 12V/2,5A (24W), 15V/2A (30W), 20V/1,5A (30 W).Arra is gondoltam, hogy a USAMS kábel kijelzése a pontatlan.
[ Szerkesztve ]
-
géeles
aktív tag
válasz Fall-N #46621 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a mérős kábelek megzavarják a kommunikációt.
Méréshez szerezz speckó mérő szerkentyűt ami tudja a megfelelő kommunikációt.
Nem olcsók, azokkal lehet már látni mikor mennyivel tölt.[ Szerkesztve ]
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
svgyula
addikt
válasz Fall-N #46621 üzenetére
Nekem is egy HAMA van a kocsihoz. Az képes feltölteni a telefont, nyilván nem teljes sebességgel de gyorsan. Mint írtam a többi 0 értékű. Nem képesek a telefont szinten tartani ha használni kell!
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Hogy tudom ellenőrizni, hogy egy készülék kártyafüggetlen vagy sem?
-
svgyula
addikt
Ha dual sim befogadására képes akkor 99% hogy kártyafüggetlen.
Ha nem akkor gyári szám, IMEI, ROM verzió alapján. Mondjuk nekem még soha nem mondta meg a telefon, hogy függő-e. De ugye az előző tulajdonos esetleges számla felmutatása is segíthet. De a legegyszerűbb berakni a sim-et és ha talál hálózatot, és nincs tiltva az IMEI esetleg eltulajdonítás miatt akkor tudsz vele hívást kezdeményezni. De ugye ez Magyarországi készüléknél érvényes! Nem tudom a mostani helyzetet de 5 éve Németországban még az sem volt mindegy, hogy feltöltő kártyás, vagy előfizetéses telefont vásároltál! A sim-et nem lehetett csere-berélni szolgáltatón belül sem! De nyilván az egyéb nem szolgáltatónál vásárolt telefonoknál nem volt ilyen probléma. De ugye ehhez az információhoz az eredetét ki kell deríteni, vagy a fent írt sim próba.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
NY_A
őstag
válasz svgyula #46627 üzenetére
Köszi a választ.
Az eredetét ismerem, mert a miénk a telefon. Ez egy Huawei Mate 20, amit a Telekomtól vásároltam amikor megjelent a modell, és előfizetésre lett kihozva.
Már évek óta csak tartalék funkciót tölt be, ha bármelyikünk telefonjával gond adódna. Most ezt a funkcióját is elveszítette, mert más lépett a helyére. Mivel patika a telefon gondoltam meghirdetem de nem emlékszem, hogy ez annak idején függő volt-e, de nagyon úgy emlékszem, hogy nem. Reméltem, hogy ennek kiderítésére akad egy egyszerű módszer a SIM behelyezésen kívül, de akkor csak ez marad. -
littlemamba
aktív tag
Sziasztok!
Egy kedves fórumtárs irányított ide, a véleményeteket szeretném kérni.
Körülmények:
Jelenleg egy 6GB/64GB Blackberry Key2-t használok, ami nincsen fullra pakolva, azzal, hogy odafigyelek rá általában 50 GB alatt maradok, jellemzően 40-45 GB között.
Esténként gyakran már kiírja, hogy fogytán van a memória. Közel 5 éves a telefon, ezzel együtt tudtam élni, lefekvés előtt mindig újraindítom, optimalizáló programot nem használok.
Alkalmazások: blackberry hub, garmin connect, spotify, beats, messenger, insta, viber, telegram, whatsup, xiaomi home, bankos alkalmazások, energia szolgáltatók, zepp life, kindle, drive, office, oclean, menetrendes appok, telegram, two dots , minimetro, meg jegyzetelős appok, jah meg dm, vinted ilyenek (kb a 80%-át lefedtem).
(És amiket nem nagyon használok, azokat mindig letörlőm néhány havonta, hogy ne legyen túlburjánzás)Ami miatt itt vagyok, az a memória használat. Ugyanis szeretnék telefon váltani és ugyanabból a típusból 8/256 és 16/512 között gondolkozom. Nem kérdés számomra, hogy a háttértár elegendő lesz a 256 is bőven. Viszont tartok tőle, hogy ramban nem akkora ugrás a 6-ról a 8. Ha a szokásaim hasonlóak maradnak.
Kérdéseim:
-Már annyira régi a BB-m, hogy a BB android (8.1.0) nem tudta optimalizálni és ezért fogy el esténként a ram?
- Van-e olyan olyan ok, ami miatt jobban járnék a 8/256-os modellel? (itt olyanra gondolok, hogy a 512-es háttértár mellett jobban fogy a memória esetleg?)
- Ha asusra váltok kell ezen aggódnom, hogy kevés lesz a 8GB is a 6 GB után?Köszönöm!
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Somatom
veterán
válasz littlemamba #46631 üzenetére
Ott nem a 6GB -tal van gond, hanem a memóriakezeléssel. Nem emlékszem, hogy valaha találkoztam volna ilyen figyelmeztetéssel. Kevés? Akkor szabadítson fel!
Két éve van 6/128 -as tabom és fél éve vettem a 6/128 -as telómat. Semmi gondom a RAM mennyiségével. Elvileg az új Androidokban van virtuális RAM opció is. Én beállítottam a maximális 6GB -ot, de arról nincs infóm, hogy ezt mikor, hogyan, mire használja a rendszer.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Plug Life
senior tag
válasz littlemamba #46631 üzenetére
Válts MIUI-s telefonra, ott garantáltan nem fog soha elfogyni a RAM, még a fele se! 😂
-
littlemamba
aktív tag
válasz Somatom #46632 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Abban erősítettetek meg, hogy elég lesz a 8gb is. Alapvetően nem ram miatt szeretnék telefont váltani, hanem mert korlátozottnak érzem már a 8.1.0-t és a kijelző méretét (amiből nem kell sokkal nagyobb, de azért kicsivel több kell)
Köszönöm, köszönöm!
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
svgyula
addikt
válasz littlemamba #46634 üzenetére
Szia! Rossz az infó amit a telefon közöl veled. Nem a memória fogy el hanem az alkalmazások által használt de a rendszer álltal kiosztott "particó" fogy el. Ez nem egyenlő a tárhellyel! Sajna nagyon sok alkalmazás oda menti az ilyen olyan sallangokat és te hiába törlöd az összes "látható" részen amit enged azok ott maradnak. Ezekhez az amit használsz "takarító" nem fér hozzá.
Azt tudnád megtenni, hogy a beállítások-alkalmazások itt egyenként eltávolítod a frissítéseket és letiltod a kugli play áruházat. Addig használod amíg az eredeti alkalmazásokat tudod használni. Nyilván ez az állandó "frissítési őrület" ezeket az eszközöket eszi meg leghamarabb.....Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz Somatom #46636 üzenetére
Hát akkor lehet ez bújtatott 4.4 rendszer mivel azt írja, hogy van 45-50GB között+rendszer (~6gb)! Akkor is valahol hiányzik 8-10GB. Vagy a rendszer particó nem dinamikus. Bár az is lehet, hogy valamelyik felhős sz@rgáltatás teleszemetelte.
-
Somatom
veterán
válasz tordaitibi #46637 üzenetére
Felőlem benyelhet akár 100GB -ot is. A telóban és a tabban is van egy-egy 512 -es kártya.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ha a telefon gyárilag nem hozza fel a lehetőséget, akkor egyáltalán nem lehet megoldani, hogy PPTP VPN-re csatlakozzak? -
veterán
Sziasztok! Huawei P30 Pro telefonom van. Van valamilyen módszer, hogy a telefon automatikusan váltson a két sim internete közt? Munkahelyen a voda sokkal jobb, a telekom 3-4 csíkkal is tetűlassú vmiért. Itthon meg a voda lefedettség gyenge, kint 3 csík, bent max 1 néha csak 2G, igazából már a szomszéd várost elhagyva az utolsó 10 kilométeren használhatatlan a voda.
Akár gps alapján, akár máshogy.
A céges wifire nem mehetek fel privát telefonnal.
Itthon vannak részek ahova nem ér el, pl kert, a ház egyik vége[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
őstag
válasz rasotamas #46641 üzenetére
Szia!
Egyszerű megoldás nem létezik rá, mivel (tudomásom szerint) semmilyen alkalmazásnak nincs hozzáférése a Sim kártyák és ezzel együtt az Alap mobiladat kapcsolásához.
Automatizáló appokkal meg lehet oldani - ha rootolt a telefon, akkor egyszerűbben, ha nem, akkor - érintésemulációval (pld kattintgatás) elvégezzük az átállítást. Ehhez viszont feloldott kijelző kell. Ezt is lehet automatizálni, de előfordulhat, hogy az adott telefonon és Android rendszeren nem működik. Az automatizálókból a Macrodroid és a Tasker népszerű a topiklakók között. Mindkettőnek van topikja, kérdezhetsz, válogathatsz. Én a Macrodroidban vagyok jártas. Ha ezt választod és van hozzá kedved, de legfőképp időd a teszteléshez, akkor privátban keress meg.Szerk: Bár lehet, hogy az otthoni wifi kiterjesztésével meg is oldódna a probléma?...
[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Salex1
őstag
Adott egy Redmi note 9 telefon, aminek tönkre ment a kijelzője. Közben működik, mert üzenet érkezésnél csippan. Szeretném lementeni róla a képeket, de ha rádugom a gépre, nem jelennek meg a fájlok. Ha jól emlékszem, be kellett kapcsolni az értesítési panelen a USB fájlelérést.
Mármost ezt nem tudom megtenni. Tudtok valami megoldást rá? -
perempe
addikt
Ha USB kábellel csatlakoztatom a Realme C11-et, mindig ki kell választanom, hogy médiaeszközként is működhessen. Mit kell átállítanom, hogy ne kelljen sz*rakodnom állandóan?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Somatom
veterán
válasz perempe #46648 üzenetére
Sejtettem. Ez egy rejtett menüpont, alapból nem jelenik meg.
Beállítások » Telefon névjegye » Szoftver adatai » Build szám.
Erre kell egymás után hétszer ráböknöd, utána megjelenik a Beállítások menü végén egy Fejlesztői beállítások menüpont.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest