- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Üdv!
Kolegámnak van egy Xiami redmi 8 telója, és akármikor filmet szeretne rajta nézni pendrájvról, mindig formattálási ablak jön be.
Mit lehet ez ellen tenni?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
tordaitibi
veterán
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #47609 üzenetére
Az én tavalyi Samsung telefonom is csak fat32-t támogat. Tetszik, nem tetszik, ez van.
-
svgyula
addikt
válasz Doky586 #47610 üzenetére
Szia! Akkor azt csak tavaly vetted de a fejlesztése 10 éves. A Honor 20 is látta már simán OTG-n az NFTS rendszert. A Régi TV-nél szokott még ez előjönni, de én azt az egyszerű megoldást szoktam ilyenkor használni, hogy az adott eszközzel formázom le a meghajtót. Ezután a PC/TCUP biztosan látja és amit rámásolok azt a telefon is Ez ennyire egyszerű. Amúgy nem csak a 4GB-nél nagyobb file probléma hanem úgy amblokk az összes *.mkv film! A 4GB pendrive-ra nem megy fel az 1GB film sem mert azt írja "nincs elég hely" és nem tudja kezelni.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Fall-N
veterán
válasz tordaitibi #47609 üzenetére
Fel kell darabolni a videót 4 GB-os darabokra és megoldva. Ha nem kezeli az adott telefon az NTFS-t úgysincs más megoldás. Bár én már leszoktam a másolós korszakról. A legtöbb streamingre elő vagyok fizetve, ha nincs fent valami akkor csak azt töltöm le, de sokszor abból így is csak 720p (vagy nagy ritkán 1080p) HEVC H.264 vagy H.265 formátumban találni, ami bőven kisebb, mint 4 GB.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Doky586 #47614 üzenetére
Azt kellene megérteni, hogy 32GB-nál van a FAT32 határa! Ezután nem látja a többi részét az adott meghajtónak. Én mit csinálnák a 128GB(ami ugye nem nagy) SD-vel szerinted? A rendszer mentés nem fér rá arra a részre! Aztán mit csinálnál a darabolt filmekkel? Nézegeted a kijelzőt mert lejátszani egyik sem fogja. Na meg nem csak abból kell kiindulni, hogy a te 6,x" kijelződön nézel filmet! Van ugye tablet is 10",11",12",13" és nem mindig lehet/ajánlott a TV-t használni pl. ha az mást zavar vagy nem akarod a gyerek visítását hallgatni mert nem nézhet mesét
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Doky586
nagyúr
válasz svgyula #47616 üzenetére
Egész pontosan a windowsnak a limitációja hogy nem tud 32GB nál nagyobb partíciót fat32 re formázni, de külső programmal 2TB-ig lehet fat32 re formázni amit a win is kezelni fog.
mit csinálnál a darabolt filmekkel?
Hogyhogy mit? Egyik gépen TC vel feldarabolom a 10GB mkv-t így fat32 pendriveon át tudom vinni másik gépre és ott 10s alatt TC-vel helyreállítom eredeti állapotába. Meg nem különbözteted hogy fat32 vagy exfat pendriveon vittem át..[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Doky586 #47618 üzenetére
Az ha egy ~10 éve elavult file szerkezetet erőltetsz még nem lesz jobb!
Olvass vissza! Az volt a gond, hogy nem tudott a "páciens" a telefonon filmet nézni, mert nem látta az SD kártyát. Tehát nem hordozni kell hanem használni.......Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Doky586
nagyúr
válasz svgyula #47619 üzenetére
Nem erőltetem, csak elmondtam mi az ami biztos működik - minden telefonban - a fat32. Ha téged nem zavar hogy más telefonjában nem működik a kedvenc filerendszered amikor át akarsz adni másnak egy filet akkor úgy is jó. Mindenki magának tesztelje le mit tud a telefonja.
Egyébként nem csoda, mert mind az exfat mind az ntfs csak licenszelhető fizikai eszközre (a gyártónak), de utólag szoftverrel telepíthető funkció, igaz azon progik is telefonra fizetősek. Ezen pluszköltséget vagy kifizeted vagy hasznosabb szolgáltatásra költöd az árát.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Üdv
Mi ez az alkalmazás?Kmx service
Hogy lehet törölni?[ Szerkesztve ]
-
minilego
senior tag
Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy egy telefonrol le lehessen venni az MDM-et? Sajnos sikerült egy olyan telefont vásárolni, Nothing phone 2-est, amin az van.
-
svgyula
addikt
válasz minilego #47623 üzenetére
Szia! Gyári visszaállítás után is? Ha igen akkor talán az
adbappcontrol PC-n keresztül. Feltéve, hogy nem omlik össze a rendszer utána. Mert ez ahogy olvastam integrálva lett a droid 14-be.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
minilego
senior tag
Ezen valami Miradore Online fut. Hiába csinalok factory resetet. És egy nagyon pure rendszerrel áll fel. Semmi sincs rajta, mindent manuálisan kellene felrakni. Camera app sincsen
-
lukxy1
csendes tag
Szasztok! A kislányom véglegesen zárolta az egyik telefonunkat (A14) és állítólag nincs lehetőseg visszanyerni az adatokat. A SmartThingsben látszódik a telefon, de a Samsung ügyfélszolgálata szerint kb. egy hónapja a visszaélések miatt eltávolították az unlock funkciót. Ezek szerint minden adat és kép el fog veszni? A teljes törlést ajánlották. Mondtam azt én is megcsinálom, ahhoz nem kell " support ", de előtte érdeklődnék hátha valaki okosabb...???
-
-
svgyula
addikt
válasz minilego #47630 üzenetére
Ezért kérdeztem. Ezeket az 1bit-es vállalti felhasználóknak tervezték ahol csak korlátozott a rendszergazdi által engedélyezett funkciókkal használhatóak az ilyen készülékek.
Nincs össze-vissza állogatás agyon vissza szelfizés stb.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
eclipse19
senior tag
válasz nincsnév007 #47586 üzenetére
Nálam a PIN beállító képernyőn van egy kipipálható kocka erre a célra. Nálad nincs?
(Egyébként megfontolandó, hogy jó ötlet-e kikapcsolni, a jóváhagyást.
Ha zsebben esetleg feléled a képernyő valahogy és kellően sokszor "elrontódik" a PIN begépelése, jó eséllyel kizárhatod magad a telefonból egy időre, mert ugye minden megfelelő számú karakter bevitele után, rögtön lesz egy rontott belépési kísérlet. Ha kell a jóváhagyás is, erre jóval kisebb az esély.
Én egyszer egy bolt pénztáránál szembesültem vele, hogy nem tudok fizetni a mobillal majd csak 10 perccel később. Jó hosszú 10 perc volt...)Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
lukxy1
csendes tag
válasz eclipse19 #47633 üzenetére
Túl sok sikertelen kísérlet...Minta védelem volt rajta. Kisfiam megszerezte a telefont és próbálkozott, de az nem világos, hogy pár óra elteltével mi miért nem kaptunk több lehetőséget. Már a 6-os One UI volt rajta, lehet ez a jól sikerült biztonsági "frissítés" része.
-
Doky586
nagyúr
Ebben az állásban mit használ a teledon?
A DHCP-n kapott vagy a beállított DNS-t?Vagy kérdezhetem úgy is hogy mi a különbség a "Ki" és az "Automatikus" választás közt? Melyik mit jelent?
-
crok
Topikgazda
válasz Doky586 #47638 üzenetére
A "Ki" azt jelenti hogy nem használ TLS-t (DoT-t) egyáltalán.
Az "Automatikus" azt jelenti hogy ami DNS szerver IP meg van adva (pl. DHCP-n kaptad) megpróbál vele TCP 853-mon TLS kapcsolattal DoT-t használni.
Official doc. -
svgyula
addikt
válasz minilego #47637 üzenetére
Háát ez jó kérdés! Azt nem tudom ha adb-n keresztül törlöd ezt az alkalmazást elindul-e a telefon? Ez valami előkészített vállalati sz@rság. Nyilván a rendszergazdi a saját regisztrációjával fér hozzá. Hogy ez milyen rendszeren keresztül azt már nem tudom.
De eddig nem is találkoztam ilyen lebutított telefonnal, csak most olvastam utána, hogy van ilyen lehetőség is. Nyilván sok szülő örülne ha a gyereke nem tudná b@szogatni a telefonját és pár hetente nem kellene rajta gyári visszaállítást csinálni, vagy szervizben jó pénzér javíttatniHa minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
minilego
senior tag
Itt alapból van egy totál pure rendszer és manuálisan lehet feltenni mindent. De pl a Nothing Phone gyári camera appjat nem találtam sehol...Ellenben villám gyors a rendszer.
-
[w]
őstag
a globaleu (EEA) és a rendes global rom-ok között szabad az átjárás? semmi rizikó?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
janakbacsi
őstag
twrp mentés data partícióját vissza lehet tölteni egy másik fajta rom-ra, hogy ne kelljen újra baszkurázni az alkalmazásokat?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Honda567
junior tag
Huawei P20pro Telefonom van usb-vel pc-re rá dugom a telefonról képeket nem tudok feltölteni a gépre azt irja ki az adathordozó irásvédett.
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #47643 üzenetére
Visszatölteni vissza lehet csak működni nem fog (bootloop vagy nem is boot-ol egyáltalán). Ilyet nem csinálunk.. csak arra töltjük vissza amiről mentve lett (képzeld már el hogy egy XY ROM összes rendszeralkalmazásának adatát megkapja egy Z ROM..).
Erre a melóra a Migrate-et szoktuk használni de ahhoz is root kell mint minden értelmes adatmentési módhoz kb. -
svgyula
addikt
válasz Honda567 #47644 üzenetére
Próbáltad fordítva? A pc-n nyisd meg a TCUP-al a telefon könyvtárát és onnan másolás a PC számodra megfelelő helyére.
A Telefon nem kap jogosultságot a PC rendszerhez való hozzáféréshez/íráshoz.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Dzsidzsi32
tag
Sziasztok. Olyan problémám van , hogy vettem egy Nothing Phone 2 telefont. Navigációra is használom. Én az iGO navigációt használom. Amikor költöztem a telefonokba eddig, szépen kimásoltam az Android/data/iGO mappábol a cím mentéseimet és bemásoltam az új telefonban az adott mappába. És boldogság volt. Ezt így csinálom cirka 10 éve. Viszont a Nothing Phone 2 nem enged be a save mappába. Üresnek mutatja. Bármilyen fájl appot töltöttem le egyik se tud oda bemenni. Pc-ről sem tudom elérni. Ez az Android 14 valami védelme? Nekem a navigáció munkaeszköz. Borzasztóan fontos lenne ezt megoldjam. Remélem tud valaki segíteni,hogy megtudjam nyitni a mappákat. Az iGO rendes play áruházi, tehát nem stiklis. Köszönöm
-
vacs
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz Dzsidzsi32 #47648 üzenetére
Android 14 "védelem" (biztonsági újítás.....), van alkalmazás ami tud oda írni (mert implementálva van benne a módja, root nélkül is van..) de a beépített (vagy AOSP) file manager tud oda írni általában. Ahhoz oda tudsz ugrani a Files-al. De próbáld meg a saját file manager-ét is a készüléknek. Vagy Material Files és bal felül menü és ott Add storage és ott Android/data és hozzáadja, onnantól eléred amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest