- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz pvt.peter #47400 üzenetére
Szia! Én konkrétan a play stre-t tiltom le. Amikor már egy alkalmazás nem indul el, vagy nem tud csatlakozni az elmebeteg szűrés miatt(szerver verzió szűrés) akkor visszakapcsolom és figyelem mit akar frissíteni nézem a listát és csak amit kell azt engedem!
Nálam állandó tiltás alatt a következők vannak:
Files by google, fotók, google, play store,
Na meg van amit eleve töröltem a telefonról.
Így addig kuss van amíg valamelyik alkalmazás nem jelez.
Ja fontos még azt is beállítani melyik alkalmazás milyen hálózati hozzáférési joggal rendelkezzen.
De ez itt egy szentségtörésnek számít!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
crok
Topikgazda
válasz #61872278 #47399 üzenetére
Hulyeseg, a persist-et ha torlod megszivatod nagyon magad. A gyari persist img benne van a fastboot ROM-ban de SOHA nincs flash-elve!!! Nem veletlenul... Recovery-bol tudod kozvetlenul flash-elni, mashogy nem (fastboot-al sem). De ahoz nyitott bootloader kell. Adj mar egy screenshot-ot a futo MIUI verziorol is.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz #61872278 #47405 üzenetére
Hogy tetted fel? Visszanyitottad?
Ha felteszed a persist img-t akkor pl. a szenzorkalibraciok mennek a levesbe de az megoldodik azonnal. A MIUI-hoz viszont fontos hogy biztosan intakt legyen a tartalma, ha valaha torolted es ugy boot-oltal MIUI-t zart vagy nyitott bootloader mellett az sokmindent megmagyaraz. A persist-et random piszkalni az egyik legnagyobb hulyeseg (a masik az EFS)..
Viszont innentol total nem ertem mit miert csinalsz. Igy azert nehez segiteni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen visszanyitottam.
Most megy minden van tanusitvany es a telekom app.is megy+bank dolgok. Magisk+play integrity fix. Ilyen allapotban a telefont ugy se tudom eladni mert gyari rommal szoktam tovabbpasszolni ami most ugye nem megy a tanusitvany hiba miatt. Jol erzem hogy mar sose lehet megoldani ezt a gondomat es csak custom rom+magisk a megoldas ameddig a keszulek menni fog?
Stock MIUI alatt mi tárolja a Google Play tanusitvanyt a Persist?
Csak sikerüljön helyrehoznom utána nem fogok többet custom romokkal játszani.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz #61872278 #47408 üzenetére
Rosszul gondolod.. meg lehet oldani de meggyozodesem hogy elbarmoltad a persistet es meg mindig nem mondasz teljes igazsagot. Nekem mindegy. A persist-ed flash-el. A tanusitvany meg nem ugy mukodik hogy ott van egy file es csokolom. Sokkal bonyolultabb. Flash-eld a persist-et recovery-bol es MiFlas-el utana a fastboot ROM-ot zarassal.
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
A linked ha jól gondolom a Youtube -re vonatkozik, viszont nekem általános megoldás kellene.
Engem ez a rész érdekelne:
"A TeMeFi is menni fog csak csinald ujra, Magisk topikban bedzeltunk rola es masnal is vacakoltak, a Google cseszekedit megint."
Mi az amit újra kell csinálnom pontosan?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
tordaitibi
veterán
válasz Fall-N #47407 üzenetére
Nem összeesküvés.
Én is az alu, sőt a vas sisakosok táborát erősítem.
Elnézem az asszony mindenben gyári telefonját, én azzal nem tudnék együtt élni.
Naponta visít valami, vagy miui vagy a Xiaomi, vagy playstore, vagy valami gyári app, vagy szimplán elkezd szórni nemkívánatos tartalmakat, értesítési sáv folyamatosan tele, Google vackainak a tolakodása, kiirthatatlanul, bizonyos appok frissítése után halál, előlről kell az appot bekonfigolni, rampucoló, tárhelybizgeráló, miui biztonság, gyári appok folyamatos turkálása, munkája a háttérbe, előtérbe, kikapcsolhatatlanul stb.Te így érzed jónak ahogy Te használod, más máshogy és nincs ebben semmi rendkívüli.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fall-N
veterán
válasz tordaitibi #47412 üzenetére
Motorola telefonom van, semmi hülyeség nincs rajta, tiszta Android. Az alkalmazás értesítéseket egyesével ki lehet kapcsolni alkalmazásonként már Android 8 óta. Ez más telefonon is így működik.
-
vacs
veterán
válasz tordaitibi #47412 üzenetére
"Naponta visít valami, vagy miui vagy a Xiaomi, vagy playstore, vagy valami gyári app, vagy szimplán elkezd szórni nemkívánatos tartalmakat, értesítési sáv folyamatosan tele,"
A miui egy külön állatfaj, a saját Pad 5 tabletemet már rég földhöz vágtam volna, ha amúgy hardveresen nem lenne ilyen jó, mert állandóan "ugat" valamiért!
Ha nagyon felbassza az agyamat, teszek rá valami jó kis custom romot és utána végre normálisan fog működni!A telefonok (Pixel, Oneplus, Motorola) mind "alap" android és érdekes, de egyik sem "visít", hogy jajjj a memória x %-ban megtelt ... azért van, hogy használja a rendszer!
Mindig engedélyezve van az összes frissítés, emlékeim szerint nem volt ebből probléma, ha mégis, akkor app töröl, apk-ból felteszem az előzőt, frissítést ilyenkor kikapcsolom és használom pár hétig, mire javítják a bugot!De nem vagyunk egyformák!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
MODERÁTOR
Én nem értem, miért probléma még mindig a MIUI "sajátos" működése.
A reklámok kikapcsolhatóak, az appok értesítései szintén. Kb. 10 éve használok MIUI-t, jelenleg másodlagos készülékként, sosem volt tele az értesítési sáv semmivel.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem igazán értem , mi az hogy "állandóan visít" ?
Ilyen fake híreket ne toljunk már ide!
Most váltottam MIUI-ra , volt némi anomalia amiben kellett a közönség segítse , de megoldódott. Az is közre játszott nálam , hogy droid 10-ről jöttem droid14-re és elég erős a változás. De ez meg nem a MIUI hibája.
Beállítottam a készüléket , azt teszi amit kell! Sehol egy felesleges "visítás"
Teljesen tiszta , fluid a rendszer.Be kell állítani , ez a titka!! Ne írjunk már bullshit dolgokat.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #47418 üzenetére
Vegyél a kezedbe egy olyan telefont, amin tiszta Android van, ég és föld a különbség. Én is használtam MIUI-t, EMUI-t, One UI-t (régi TouchWizt is), de köszönöm egyik sem kell. Be lehet állítani persze, hogy a sok fölösleges baromság ne működjön, de akkor meg minek vannak? Memória kezelő vackok már Android 4 óta kikoptak, a kínai gyártók mégis erőltetik. Ez az egész Biztonság alkalmazás úgy ahogy van egy bloatware. Na meg a sok fölösleges pótbeállítás, amit más telefonnál nem kell beállítani, hogy működjenek az alkalmazások normálisan.
Szubjektív, de nekem a kinézetük sem jön be.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Félre értés ne essék, nem rossz a miui, csak más!
Egy alap androidhoz képest más!
Aki már évek óta használja és szereti, az vegyen újra miuit, elégedett lesz vele!Viszont, munkatársaim (is) tudják, hogy bütyü buzi vagyok, jönnek mindig, hogy ezt állítsam be, az miért úgy működik, milyen telefont vegyen stb.
Samsung után Ő Xiaomit akart venni, javasoltam neki, hogy ha szereti a Samut, akkor Ne, mégis vette egy Redmi xy-t.
Szól, hogy állítsak be ezt-azt olyanra mint a samsungon volt! Volt amit sikerült, volt amit nem, mert hiába írtam be a beállítások keresőbe, még így se találta meg, mert miui-n más a neve, mint a többi androidon! Pár hét múlva eladta a Redmit és vett egy Samsungot.
A miui beállítások menü felépítése is egy halál, a google kitalálta, a többi gyártó nagyjából követi, de a miui nem! Sokszor az almenü almenüjében van eldugva ami épp kell!
Aztán pár éve Redmi 9-en kellet YT Vancedet telepítenem, de nem sikerült, mert a biztonság app blokkolta! A miui topikban segítettek, hogy melyik alneműben mit kell engedélyezni és utána jó lett, máshol ilyet se tapasztaltam még!
A saját Tabletemet két felhasználóval használjuk, a váltással is vannak bajok, illetve pár óránként jön az értesítés, hogy a másik felhasználónál olvasatlan értesítek vannak, és ezt nem lehet tiltani, pár óránként újra feldobja!Bocsánat akinek belegázoltam a lelki világába!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Fall-N #47419 üzenetére
Amivel egyet értek , az a Biztonsági app , szerintem is felesleges , hülye user ellen úgysem véd. A többi app törölhető vagy tiltható.
A beállításokat csak egyszer kell végre hajtani , aztán nincs vele gond.
A kinézet pedig tényleg szubjektív, úgysem azt nézem. De nekem sem a szívem csücske a MIUI kinézete , az EMUI jobban tetszett.Egyébként a Samsung is megy a f@szság felé , egyre több készülékbe teszik bele a szoftveres közelség érzékelőt... Erről senki sem szól , tudom a Xiaomi néhány készülékében is van.
Ettől függetlenül, ha be van állítva a rendszer, amit több időt vesz igénybe , onnantól fogva jól működik.
vacs: Nem gázolta bele a lelki világomba , csak így kijelenteni általánosítva azért nem kell. Én személy szerint a Samsung céget rühellem , a rendszerüket meg pláne. Kezet foghat a MIUI-val.
Mondhatni "Amíg lószar van, addig veréb is van" a Samsunggal kapcsolatban...[ Szerkesztve ]
-
szimi57
őstag
Az biztos, hogy a MiUI-t, EMUI-t stb. összefoglalva Androidot, nem a nyomógombos telefonok szintjén leragadt felhasználóknak találták ki. Őket a natúr Android is szívatja és sosem fogják teljes egészében kihasználni a rendszerben rejlő lehetőségeket. Talán az "almát" még meg tudják emészteni. Teljesen felesleges itt a gyártókat ez alapján minősíteni, de ha már itt tartunk személy szerint a Samsungtól max porszívót vennék.
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
zs.olti
csendes tag
Hello Mindenki!
Az alap problémától kezdem: jelenleg egy sd kártyával bővíthető készülékem van, amit szeretnék lecserélni, de jelenleg csak olyan kicsi, erős, gyors és jó fotós képességű mobilok vannak, amikből már hiányzik az SD slot. Most sem és később sem szeretnék "felhőt" használni a képeim tárolására, hanem azokat a számítógépem merevlemezére másolom át. Jelenleg a leggyorsabb és leginkább célravezető, ha az SD-t átrakom egy kártyaolvasóba és kijelölöm az új fájlokat, majd copy. Pár perces művelet, agyfasz nélkül.
Namármost, ha a másik opciót választom (pl. csak a készülékmemória van), azaz készüléket összekötöm a Win10-es géppel, megőszülök, mire beolvassa a készüléken lévő összes képfájlt és a másolás is sokkal lassabb.
Ha OTG kábellel rákötök a készülékre egy pendrive-ot, akkor meg a készüléken nincs egy olyan értelmes fájlkezelő, amivel könnyedén tudnék fájlokat másolni. A Total Commander, CX file managerrel sem tudok egyszerűen ujjhúzással egyszerre több elemet kijelölni, csak egyesével vagy egyszerre mindent... de úgy, mint a PC-n nem.Ti mit használtok?
Tudtok ajánlani valami olyan fájlkezelőt, ami a fentebb említett módon használható?
Vagy úgy egyáltalán, hogyan oldjátok meg fotók lementését gyorsan és egyszerűen? -
mobilizmo
addikt
válasz zs.olti #47423 üzenetére
Szerintem vegyél egy olyan mobilt amiben gyors, UFS 3.1-es tároló van és megfelelően beállított Windows esetén, normális kábellel gyorsan, egyszerűen fog menni a másolás. Tcmd-re feldobod az ADB plugint és megjelenik a telefon tárhelye u1 néven. Mondjuk 256 GB tárhellyel egy héten 2x átmásolod a képeket.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
törölt tag
Visszazártam és felraktam a ROM-ot Mi Flash Tool programmal (13.0.1.0). ROM rakása előtt a persidt fájlt felraktam Recoveryben és újrainditottam Fastboot módban
Hol tudom a momo és ruru dolgokat letölteni?
Ha nincs tanúsitványom akkor a google play rendszerfrissitést miert tolti le? (2023.November 1)
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz szabi__memo #47430 üzenetére
Nem értem.
Nálam van ami tiltva van (Facebook) és nem is frissül. -
törölt tag
MIUI 13.1.0 írtam is egyik fentebbi hozzászólásomban.
12.5.0 vagy a legelső MIUI 12 jó lesz? Ahhoz is kell a Persist.img játszani? (Kimásolni a telepíteni kívánt ROM-ból és flashelni Recoveryben vagy nem kell már?
A táblagépemen a Play Integrity Checker mind pipa
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
-
-
-
crok
Topikgazda
-
törölt tag
-
törölt tag
Nekem ezek nem jelentenek így ránézésre semmit. Mivel tudom akkor a hibát kijavítani végül? Az IMEI-re is unknow ír ki. A progi biztosan jó?
Vírus lenne a készüléken gyárilag?
Rakjam fel a 14.0.1.0? Miért nem jó a C.mi oldalról letölthető Fastboot 13.0.1.0? Lehet erre a készülékre a MIUI 14 BETA[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs