- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Thunderzolee #47541 üzenetére
Köszi a segítséget srácok!
Mintegy 4giga helyet sikerült felszabadítanom, így most a képekkel együtt a szinte teljesen megtelt 32-es tárhelyből 9giga üres hely maradt.
Ezzel már el lesz egy darabig.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #47539 üzenetére
ez működhet?Kikapcsolni, vissza bekapcsoló+ hangerő fel gomb egyszerre, ha bejön a másik menü, wipe cache, utána Safe mód. Ha véletlenül bejön egy olyan üzenet, hogy "rendszerhibát észlelt és biztonsági mentésre felkészül", azt elfogadni, és utána a PC látni fogja az összes tárhelyet.
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
veterán
Sziasztok!
Adott egy kínai tablet, Alldocube Iplay 50 mini pro. Működik, gyors, de van egy kis gondom.
Amikor a Google Play Rendszerfrissítés dátuma 2023 november 1.-re változik, onnantól jóval lassabban bootol be. Kb 3-szor annyi idő alatt. És ez zavar.
Kérdésem az lenne, hogy van e arra mód, hogy a Google Play Rendszerfrissítések ne frissüljön automatikusan?
Ugye itt nem a Play Áruházra gondolok és nem is a Android verzió és biztonsági frissítésekre. Van a menüben egy Google Play Rendszerfrissítés menüpont, ha oda rányomok, megnézi van e frissítés, ha van kérdés nélkül telepíti.
Most alapra raktam, a mostani dátum 2022 november 1. Ezzel nagyon gyorsan bootol. A gondom az, hogy nem marad ezen, hanem hiába nem nyomok rá, előbb utóbb automatikusan frissül a jelenlegi legutolsó 2023 november 1-re. És onnantól jön a lassú bootolás szindróma.
A kérdés fentebb adott. Köszönöm, ha bárki reagál! -
szs85
tag
Sziasztok!
Egy Redmi Note 5-ről lenne szó. A kijelző fekete, egy alig látható háttérvilágítás van, de vaksötét szobában látható ez csak, a kijelzőről nem olvasható le semmi.
Volt nagy nehezen egy gyári visszaállítás, így az udb debug most nincs bekapcsolva, és nem is tudom, mivel sötét a kijelző.
Viszont a bootoláskor a Mi logo szépen felvillan, a fastboot módban a fastboot felirat és androidos emberke is szépen látható, mintha minden oké lenne.
Milyen lehetőségeim vannak?
Köszi előre is -
MODERÁTOR
-
Doky586
nagyúr
Sziasztok !
Hogy lehet android 13 telefonon privát DNS-t beállítani? (azt tudom hogy hol kellene: beállítások-kapcsolatok-egyébb-privátDNS) ami működik. De ip címet nem fogad el, csak dns nevet. Sőt pl ha Auchan-wifin tesztelném ott még azt sem fogadja el, csak az automatikus (dhcp-dns?) beállítást. Otthoni wifin a dns.adguard.net és hasonlók működnek, ott nem. -
crok
Topikgazda
válasz Doky586 #47556 üzenetére
A private DNS az bizony igy mukodik. Nem custom DNS szervert allitasz be. A ketto NEM ugyanaz!
Ha mindenkepp egy spec. megadott mondjuk IPv4 DNS szervernek akarod kuldeni a DNS kereseket akkor pl. hasznalj erre alkalmas, local VPN-t hasznalo alkalmazast (PersonalDNSFilter pl) de azzal szamolj hogy (foleg az ilyen bevasarlokozpont, etc) helyek eleve blokkoljak a nem sajat DNS szerverek fele kuldott forgalmat vagy redirect-elik ody ahova ok szeretnek.[ Szerkesztve ]
-
-
crok
Topikgazda
válasz Doky586 #47558 üzenetére
Ha én csinálnám a hálózatot akkor biztos lehetsz benne hogy blokkolva lenne (ezért nem megy az Auchan és az AdGuard se).. legjobb eset(ed)ben is max. forward-olva lenne, de azt is oda ahova ÉN mondom (nem lennék rossz arc, mondjuk elsődlegesnek a quad9 másodlagosnak meg a dns0). De továbbmegyek: statikusan beállított IP-vel fel se engednélek WLAN-ra (bocs, de ha már az én hálóm -> az én szabályaim elven pont nem érdekel mit mókolsz). Ennél jobb (de még így se biztos, hogy működő) megoldás amit írtam (PersonalDNSFilter, abban pedig saját DNS beállítások -- már ha átengedi).
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
statikusan beállított IP-vel fel se engednélek WLAN-ra
Nem is ezt mondtam.
Hanem amikor már fent vagyok bejelentkezve akkor állítanám át a beállítást, megtartva az ip-t amit kiosztott nekem (és a dns kivételével minden mást is).
Gondolom nemis szándékosan szűrik hanem azon hülye bejelentkező ablak miatt.
Egyszerűen csak biztonságosan akarok netezni idegen wifin. -
crok
Topikgazda
válasz Doky586 #47560 üzenetére
"megtartva az ip-t amit kiosztott nekem" -- kizárnálak mint a huzat, nem engedne vissza a rendszer
"Egyszerűen csak biztonságosan akarok netezni idegen wifin." -- szép. Csak se nem hasznos se nem így kell megoldani Az idegen WLAN-on nem te vagy a főni. A DNS mókolással meg nem fogod magad teljes biztonságban érezni -- ugye..? Remélem.. Akkor inkább bízz meg egy VPN szolgáltatóban (bár ez se arra való.. de), akkor legalább az tudod ki szerez hasznot az adataidból
Ne álltasd magad.. egyszer felmész egy McD WLAN-ra vagy hasonlóra.. nem törlöd.. nem kapcsolod ki a WLAN-t a készülékeden mert minek. Autópályán egymás mellett megyünk 10..12 km-t, nálam megy egy scan hogy ki próbálgat csatlakozgatni.. bingó.. ott vagy.. csinálok egy hotspot-ot ugyanazzal az SSID-val ami nálad már szerepelt és public, valami bolt vagy hasonló.. már a készüléked az én hotspotomon akar email-t nézni, etc.. remélem megnyugtattalak[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #47564 üzenetére
Nagyon egyszerű: indíts egy folyamatos scan-t a saját telefonod mellett (kell egy jó chipset-es mondjuk USB dongle, aircrack-ng, monitor mode, airodump, probe request-et kell keresni). Várj. Profit. Wardrive, csak kicsit modernebb..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Az csak akkor talál valamit ha a telefonon rejtett hálózatként vetted fel.
De az igaz hogy kevés ember van aki nem járt még Auchanban, Tescoban vagy Mekiben (max fél tucat ilyen nagy egységes nyílt wifi van), úgyhogy könnyű hasraütésszerűen próbálkozni.
De mivel mindenki titkosított (TLS) kapcsolaton kommunikál, és ha biztonságos a DNS akkor nem zavar ha a Te hotspotodon át bankolok.
Ezért vannak a tanusítványok (X.509)[ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
válasz Doky586 #47562 üzenetére
Az Auchan wifin nem tudom hogy pontosan mit szeretnél elérni, de néha nekem is szükség van trükkös megoldásokra, párat leírok. A gond ott szokott kezdődni, ha szűrik a portokat, pl xmpp/jabber nem megy, vagy telefonos játékba nem tudok belépni, mert egyedi porton megy.
Ilyenkor VPN-t próbálok először, Wireguard-ban Cloudflare WARP wgcf profil, vagy ProtonVPN-es wireguard profil. Ha nem blokkolnak túlságosan, akkor működhet is.
Másik verzió az Orbot, tor hálózatra próbálok csatlakozni, általában alapból le van tiltva az ilyen wifiken. Ilyenkor még a Bridge-ekkel lehet próbálkozni. Emlékeim szerint még régebben Auchan wifin ment, MÁV wifin az xmpp csak orbot+bridge kombóval működött.
De ezekhez türelmesnek, és kitartónak kell lenni, nem mindig megy elsőre. Ráadásul a wifi jel is sokszor gyenge, nem tudom hogy épp a gyenge jel/lassú hálózat miatt nem megy rajta a net, vagy a tor csatlakozás rossz. Azóta inkább aktiváltam egy vodafone feltöltőkártyát az ingyen 100 megával, így kb mindig megy az xmpp, és a játékomba is be tudok lépni. Root tűzfal van a telefonon, meg reklámblokkoló, így nem eszik meg az appok a netet, csak az megy ki amelyiknek kell. Még talán ez a legjobb megoldás az ingyen kommunikációra
Wifi és BT mac gyűjtésre meg mehet a Wigle, egy órás úton is több ezer eszközt tud begyűjteni. Nem tudom hogy mi a haszna, de szépen működik. Plusz cellmapper a mobilhálózatokhoz.
Ami még engem érdekelne, az a Your freedom app által kínált lehetőség, a VPN over DNS. A mobilszolgáltatók adatcsomag nélkül is engedni szokták a DNS forgalmat, tehát ha DNS csomagokba adatforgalmat lehet pakolni, akkor végtelen net ingyen. Kipróbálás szintjén megnéztem, működőképes, bár alapból elég lassú, kb 30-100kbps. Hozzáértő embert is kérdeztem az ötletről, állítólag 1-3mbit kipréselhető belőle. Nem tudom ez mennyire számít illegálisnak, de gondolom erősen az ÁSZF ellen van, tehát jobban nem is kísérleteztem vele, de elméleti szinten érdekes téma. Ha nem akarnák hogy bármiképp trükközni lehessen, akkor minden forgalmat blokkolnának. -
szs85
tag
válasz Viktor0610 #47555 üzenetére
Tehát röviden hátha valakinak van tippe:
Redmi Note 5-ön csak rövid ideig a Mi logo bootoláskor és fastboot menü jelenik meg a kijelzőn úgy hogy van háttérvilágítás. A többinél nincs, és korom sötét helységben egy másik mobil kameráján keresztül (illetve a másik mobil kijelzőjét bámulva) látok csak valamit a Note 5 kijelzőjén.Már a recovery sem látható. Ezzel a szöszmötölős barlangászós módszerrel raktam rá új romot, semmi, majd miflash-sel egy gyári miui-t, ugyanaz a sötétség vesz körül.
Mi lehet a hibája, ha a fastboot robotka világít ameddig tud vagy bír, de mikor a rendszer (vagy recovery) jönne be akkor teljes a homály?
-
svgyula
addikt
Pedig egyszerű. A rendszerben lévő illesztő(API) nem indul el és/vagy nem vezérli a háttér világítást. A PC-nél ezt a VGA vezérlő illesztő driver végzi el. Ott pontosan ilyen hibák jönnek elő. Csak ott ha újrahúzod a rendszert akkor minden cserélődik. Nálad ezek szerint nem, mert a másik ROM ezeket az eredetire(rosszra) alapozza.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
janakbacsi
őstag
Telegram-ról letöltött custom romot szándékozok majd feltenni a telefonra. Ott vannak olyanok amikhez az van odaírva hogy "official", másokhoz meg az hogy "unofficial". Mi a különbség a kétfajta verzió között? Melyiket célszerű választani ? Vagy ennek nincs jelentősége?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #47496 üzenetére
mázlimra ma kikapcsolásig nem indult újra így mindent sikerült lementsek
viszont szerintetek csak aksi baja van mert ha igen akkor érdemes lenne egy aksi csere mert még mindig jó telefonErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
F34R
nagyúr
udvozletem...Shazam nem megy Google service nelkul, van valami mas alternativa Coubon levo zenek vadaszatara?
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
LineageOS 20-at telepítettem az S9+ra, nagyon meg vagyok elégedve vele, viszont egy zavaró dolgot csinál.
Ha éppen egy alkalmazásban vagyok, pl. emailt olvasok és bejövő hívásom van, akkor a képernyőn nem jelenik meg az ablak, hanem csak az értesítősávban látom és azt lehúzva tudok belépni a beszélgetésbe.
Ugyanezt csinálja az ébresztés is. Biztos csak valami beállításbeli probléma ez, de nem találom, hogy mi lehet.
Van ötletetek esetleg, hogy mi okozhatja? -
szs85
tag
válasz janakbacsi #47578 üzenetére
Ezt nehéz körülírni, mert mindig lesz példa az ellenkezőjére is. Az official rom-ok általában egy állandó csapattól kerül ki, ahol vannak tesztelők, kritériumok, frissítésekben stabilabb, gyakoribb az OTA frissítés lehetősége is.
Az unofficialt magányos farkasok is fejleszthetik, és a fentiek kevésbé igazak.
De unofficialban az akad szép számmal olyan ahol példásan frissítik és karbantartják a szoftvert. Ha rámegyünk pl egy unofficial rom letöltő oldalára, és azt látjuk, hogy egy csomó korábbi verzió már megelőzte a letöltendő romot, az mindenképp biztató. -
nincsnév007
őstag
sziasztok. Van egy moto e22 telefonom pin kóddal le van védve. Azt valahogy be lehet állítani hogy amint beütöm a pin kódót azonnal oldjon a telefon? ne kelljen még megnyomni az "enter" gombot.
-
mobilizmo
addikt
válasz nincsnév007 #47583 üzenetére
Nem ismerem ezt a típust, de gyanítom az "enter"-be van építve a fingerprint sensor. Szóval azzal oldod fel a telefont és esélyes, hogy csak akkor lehetne azt megoldani amit szeretnél, ha semmilyen képernyőzárat nem állítasz be. Finoman szólva sem egészséges dolog.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
szimi57
őstag
válasz nincsnév007 #47583 üzenetére
MacroDroid automatizálóval valszeg megoldható. Automatikus koppintás az Enterre. Itt tudnak segíteni: [link]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
nincsnév007
őstag
akkor alapól semmilyen kapcsoló nincs hogy ezt ki lehessen kapcsolni. kár csak fura hogy redmi telefonon nem ilyen.
-
tordaitibi
veterán
Mivel az asszony telefonját durván elárasztották a kéretlen reklámok, crok blogjában kutakodás és itteni segítség alapján beállítottam a telón a dns.adguard-dns.com -ot.
12556x élhetőbb a telefon, viszont sokszor bejön fehér képernyő, a címsávban változó linkekkel:
Ads, ad, gogle ads, doubleclick ads, ilyenek és felirat hogy
Nem sikerült betölteni az oldalt.
Van hogy zárképernyőről belépve is ez fogad, meg random dobálja ezeket.
Erre is van valami megoldás? -
fecus
őstag
Honnan tudják az appok, hogy telefonon vagy tableten vannak?
Egy tabletre tettem fel a lineage-20.0-2023XXXX-UNOFFICIAL-arm64_bgN.img.xz firmet. A játékok olyan menüket jelenítenek meg mint a telefonomon (néha bazi nagyok a tablet képernyőjén). A gyári firm-el nem ilyenek voltak."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
vacs
veterán
Crok mester.
Az android alkalmazások topikban kérdeztem korábban, hogy Android 12-től frissebb rendszeren hogyan lehet külön wifi + mobilnet kapcsolót kitenni, ha gyárilag nincs.
Közben találtam egy Tile Shortcuts appot, ez képes kapcsolót létrehozni.
A bajom jelenleg az, hogy "millió" android folyamatra tud parancsikont létrehozni.
Meg tudnád mondani, hogy melyiket válasszam a wifi + mobilnet-hez: [példa kép] ?
Esetleg bármi más ötlet?(^)(>.<)(^)
-
szabi__memo
nagyúr
-
[w]
őstag
ez a V12.5.3.0.RFCEUXM rom telepíthető a telefonról a "frissítőcsomag kiválasztásával" vagy a stock recovery-vel?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
MODERÁTOR
-
[w]
őstag
válasz Viktor0610 #47593 üzenetére
köszi!
ez van most rajta, úgy gondolom ez EEA: QFCEUXM
cmdr PETER W. VOLKOV
-
MODERÁTOR
-
[w]
őstag
válasz Viktor0610 #47595 üzenetére
naccerű! már csak azt nem tudom még, hogy gyári recovery-ből vagy a telón belülről is fel lehet-e tölteni?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
crok
Topikgazda
Lehet hogy tud létrehozni mindenfélét de erre alkalmatlan szerintem, nincs is jogossultságkérése sem olyasmire amire használni akarnád. A fejlesztő másik alkalmazása meg ugyan a jogosultsággal nem lenne bajban de az teljesen máshogy működik (nem a quick tile-ok közé tesz ilyen "ikonokat").
Simán a settings db-be a sysui_qs_tiles alá nem tudod adb-vel visszatenni a wifi és a cell tile-t vagy Tasker-el nem próbáltad még?
-
crok
Topikgazda
-
F34R
nagyúr
Seal el szoktam toltogetni de coubrol pl nem a teljes hosszut tudom megszerezni... vegulis attol hogy nem tudok belepni mukodik, szoval ezzel mar nem lesz gond.
Viszont van meg egy dolog, a Forkgram vagy a Telegram-foss sem telefonos azonositassal az sms-t nem fogadja a keszulek.. csak officiallal megy tovabbra is, de en inkabb az elozoleg megemlitett klienseket preferalnam.. a megkapott codet vajon belehet irni ezekbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest